”Demokrati ne samo da preziru Trumpa, nego se i boje onoga što bi im mogao učiniti na predsjedničkim izborima 2024.”

Donald Trump
13 komentara

Bivši predsjednik bit će oslobođen na drugostupanjskom postupku. Amerika će vidjeti da su se previše nadobudni i umišljeni Demokrati ponovno prešli, ali će vidjeti i zbog čega žele spriječiti Trumpa da se ikada više kandidira.

Za nekoliko dana bivši američki predsjednik Donald J. Trump morat će proći kroz suđenje za opoziv kao građanin, jer Demokrati svojim nagovještajima i optužbama žele javno oblatiti njegovo ime. Žele uništiti njegovo ime kako se više ne bi mogao kandidirati za Bijelu kuću. To je dokazF njegove karizme, moći i koliko se Demokrati brinu zbog njega; Trump im zadaje toliko glavobolja jer nije jedan od njih.

Poštujem pravo svakoga u pogledu izražavanja mišljenja o ovom drugom suđenju za impičment, ali čak i prije nego što je stupio na dužnost, nakon što je izabran, Demokrati su ga smatrali izabranim predsjednikom na prijevaru i obećali su da će ga maknuti s dužnosti na ovaj ili onaj način.

S medijima tijekom njegova mandata, nastavili su pokušavati i učiniti upravo to. Ne opravdavam neke njegove postupke ili komentare. Međutim, ne želim umanjiti mnoge dobre stvari koje je učinio u korist naše zemlje, za koju smatram da su jako premašile ono loše. Zbog toga pokušavam sagledati događaje od 06. siječnja i shvatiti iz izvještaja u medijima što se točno dogodilo. Ne vjerujem da je Trump poticao na nasilje, što su pokazali i njegovi komentari iz tog dana.

Inherentni problem ovoga je dvojak. Optužitelji imaju teret dokazivanja, a postoji NULA dokaza da su Trumpove zakonski i ustavno zaštićene riječi i postupci čak i izdaleka zadovoljili standard poticanja na nasilje. Hiperbolični naboj “poticanja” vrlo je subjektivno mišljenje. U SAD optuženima se daje pretpostavka nevinosti kako bi se spriječila vladina zlouporaba moći i zlonamjerni politički progon.

Jedini prikladan stav prije početka suđenja je tvrditi da optuženi nije kriv dok ne dokaže svoj slučaj izvan razumne sumnje (ili čak nižeg standarda prevlasti dokaza). Zbog toga impičment mora nadići politiku i imati stvarno veliku dvostranačku potporu javnosti. Ovo suđenje ne ispunjava taj standard.

Nadalje, istrage su pokazale da je više sudionika sastavljalo bombe prije skupa. To pokazuje prethodno planiranje ljudi koji su već odlučili napraviti kaos prije nego što su čuli što je predsjednik Trump imao reći.

Evo što točno kaže Ustav: „Senat će imati jedinu moć suđenja na svim impeachmentima. Prilikom zasjedanja u tu svrhu, oni će položiti zakletvu ili potvrdu. Kad se sudi predsjedniku Sjedinjenih Država, vrhovni sudac predsjedava: Nijedna osoba neće biti osuđena bez suglasnosti dvije trećine prisutnih članova. Presuda u slučajevima impičmenta neće se protezati dalje od uklanjanja s dužnosti i diskvalifikacije za obnašanje i uživanje bilo koje časne, povjereničke ili profitne dužnosti u Sjedinjenim Državama: ali stranka koja je osuđena unatoč tome bit će odgovorna i podložna optužnici, suđenju, presudi i kazni, prema zakonu.“

Uklanjanje s funkcije i diskvalifikacija za obavljanje i uživanje bilo koje počasne funkcije navedeni su upotrebom veznika i, a ne ili. Budući da Trump više nije predsjednik, Senat ga ne može smijeniti s funkcije. Ali konjunktivna formulacija zahtijeva upravo to da bi ga diskvalificirala. Te radnje idu ruku pod ruku.

Kad bi mogli opozivati i osuditi Trumpa samo kako bi ga spriječili u ponovnom kandidiranju, to bi stvorilo presedan koji bi im omogućio da to učine bilo kojem javnom dužnosniku. Sumnjam da su kreatori ustavnog teksta to imali na umu kad su napisali ustav.

Jasno je da bi, ako je Trump počinio kazneno djelo, mogao odgovarati za to. Malo je vjerojatno da je 06. siječnja Trump počinio kazneno djelo. No, tekst pojašnjava da samo savezni dužnosnici mogu biti opozivani i smijenjeni s dužnosti i diskvalificirani s obnašanja takvih funkcija u budućnosti. Kad je Trumpov mandat završio, postao je građanin i samim time više nije savezni dužnosnik. Činjenica da se prije toga, prije više od jednog stoljeća, dogodio opoziv, ne dokazuje da je taj akt bio ustavni. Kongres je usvojio obilje protuustavnih zakona.

Uravnoteženi povijesni pregled Trumpovih godina morat će obuhvatiti raspravu o nevjerojatnom, neobuzdanom, maloljetničkom bijesu koji je tijekom njegove ere potpuno zaokupljao misli i osjećaje čelnika demokratske stranke. Ovaj poremećaj rezultirao je višegodišnjom kongresnom istragom, iznjedrenom lažnom pričom, koju je naručio kandidat koji je izgubio, što je kulminiralo polovičnim opozivom unatoč tome što istraga nije utvrdila tajni dogovor.

Kasnije su inteligentne i ugledne kandidate za Vrhovni sud s besprijekornom karijerom, ali koje je iznio predsjednik, Demokrati omalovažavali. U konačnici, Demokrati su bili toliko emocionalno preplavljeni da su čak pokušali opozivati predsjednika NAKON što je napustio dužnost.

Demokrati dobro znaju da nikada neće dobiti osudu za opoziv Trumpa. To čine samo da bi kasnije mogli reći da je Trump dva puta opozivan. Kad bi umjesto toga potrošili trećinu vremena i truda, koje troše pokušavajući naštetiti Republikancima, za rad za američki narod, bili bismo puno uspješnija zemlja. Sve što Demokrati rade je negativno.

Američke demokrateDonald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Makedonac
3 godine prije

Qanon ne spava, zatvorili su onaj loši Qanon o satanistima, sada puštaju novi Qanon za izbore 2024. 😉
Čovek je dužan da ima san, da mašta, da mu privuku pažnju.
Neće biti izbora nakon 4 godina u americi, ili zlo če napraviti NWO maksimum do 2 godine, ili sve propada, neredi, unutrašnji, nadvorešni ratovi.
Tramp ili če se vratiti revolucijem do 2 godina, ili nikada.
Celi modul se ruši, svi su razumeli da je CIA bila vlasnik Qanon-a, sada je u još boljem položaju, ne rade ilegalno iza leđa Trampa, a su na vlast. Tada su mogli, danas mogu još više.
Ne ide reč o Trampu, a o totalnoj Orvelskoj diktaturi, ne samo u americi a svugde, jedna lepa antiutopija.

Mahatma
3 godine prije

Trump ide u utrku za senatora 2022. i cilja na mjesto ”majority leadera”. Kandidat za predsjednika 2024 vjerojatno DeSantis sa Floride.

Lurker
3 godine prije

Trump će 2024 imati 78 godina… I da, znam da je Biden stariji, ali na ovim izborima Ameri su glasali protiv Trumpa a ne za Bidena, a 2024 ako se Trump kandidira će biti obratno.

meni se čini da je Trump politički gotov.

crodaemonx
3 godine prije

Ma to je ok samo triba dat ime autora i link na orginal

Pera Kokot
3 godine prije

Mislim dakle ne mislim

crodaemon1
3 godine prije

Draga redakcija i borci protiv cenzure zbog ćega brišete komentar s pitanjem dali je ovo autorski tekst ili prijevod? Dali to pitanje vrijeđa vas ili nekoga drugoga? Dali to pitanje krši neka pravila ove stranice? Hvala na odgovoru

Komunjara
3 godine prije

Meni ova budaletina od početka više sliči na neslanu šalu nego na noćnu moru. Ali ima i elemenata noćne more. Tek sad se to vidi kad se Amerika vraća Pariškom sporazumu i kada počinje sličiti na dio svijeta a ne na opasnog luđaka kojeg se treba kloniti ovih par godina

Bosanac
3 godine prije

Ko je za demokrate, ni pakao mu teško ne pada.

Max
3 godine prije

Boje ga se.

Ella
3 godine prije

Demokrati su hijene i sakali. Media, glumci, uhljebi, bankari paraziti krvavih zuba. Covidasi….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI