Demokrati plaču zbog RNC snimka marinaca koji su dočekali Trumpa na vratima

Trump
20 komentara

Dvojica američkih marinaca koji rade svoj posao u okviru Bijele kuće našla su se na meti ogorčenih demokrata, nakon što je tokom republikanske konvencije prikazan video predsjednika Donalda Trumpa kako pozdravlja nove američke državljane.

U videu se mogu vidjeti dva marinca kako otvaraju Trumpu vrata dok ulazi u sobu u kojoj vršilac dužnosti ministra za domovinsku sigurnost provodi zakletvu za državljanstvo pet imigranata. Manifestacija je emitovana druge noći Republikanske nacionalne konvencije u utorak uveče.

Trumpovi kritičari, opsjednuti pronalaženjem “veza” između njega i Rusije u posljednje četiri godine, brzo su vidjeli sličnosti sa video snimkom predsjednika Vladimira Putina, koji ulazi u Kremlj, pa su čak napravili i video presjek njih dvojice.

Tvrdnju da je Trump kopirao „svog mentora“ Putina tada su ponovile medijske ličnosti poput analitičara MSNBC Malcolma Nancea i drugih aktivista Otpora.

Drugi su optužili američku vojsku za “licemjerje” zbog istrage dvojice vojnika koji su se pojavili u uniformi tokom prošlonedeljne prozivke na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji, s obzirom na to da je i Trump navodno koristio marince kao “rekvizite” za svoju kampanju.

Dva vojnika, koja su nosila uniforme i maske za lice, stajala su iza delegata američke Samoe na DNC prošle sedmice, a kritičari su to nazvali videom o situaciji sa taocima. Vojska je brzo provela istragu vojnika, pripadnika Devete komande za podršku misiji rezervnog sastava Armije, zbog kršenja zabrane nošenja uniforme na političkom događaju.

DNC je zapravo priznao “nadzor” u “sastavu” videa, a portparol stranke Xochitl Hinojosa rekao je da je Samoa samo željela da “istakne svoju posvećenost vojnoj službi kada su snimali svoj segment”. Pacifička teritorija, kako se izvještava, daje više vojnika američkoj vojsci po glavi stanovnika nego bilo koja druga država.

Marinci koji su prikazani kako pomažu Trumpu u videu samo rade svoj posao, rekao je Marine Corps novinarima nakon što su mediji pustili video snimak u utorak naveče. Mali kontingent marinaca tradicionalno služi kao čuvar Bijele kuće.

“Marinci u snimku ceremonije u Bijeloj kući bili su na dodijeljenom mjestu njihove dužnosti”, izjavila je u srijedu portparolka američke misije Melanija Salinas. “Njihova zvanična dužnost je da pomognu predsjedniku u funkciji; te dužnosti uključuju otvaranje vrata za predsjednika.”

U međuvremenu, Bijela kuća je saopštila da je događaj objavljen ranije tokom dana i da je Trumpova kampanja odlučila da koristi „javno dostupni sadržaj“ u kongresne svrhe ne kršeći ni jedan zakon.

Čak i dok demokrati bijesne nad Trumpovim korištenjem marinaca kao “rekvizita” tokom konvencije, i njihov kandidat Joe Biden i bivši potpredsjednik Al Gore otvoreno su govorili o tome kako bi se vojska koristila da fizički ukloni Trumpa iz Bijele kuće u slučaju da on nekako odbije napustiti funkciju. U međuvremenu, predsjednička kandidatkinja za 2016. godinu Hillary Clinton pozvala je demokrate da ni u kom slučaju ne priznaju poraz na izborima.

Američke demokrateDonald Trumpmarinci
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Planet zemlja
3 godine prije

drzavni udar se sprema,kako god okrenes..sve ovo u usa sha trenutno gledamo je samo priprema,kako god vec sad izgledalo lose.

crodaemon1
3 godine prije

Zamisli Trump prolazi kroz vrata, Putin prolazi kroz vrata, auuu oćito je Putin Trumpov tata ka šta smo ja i ti rodijaci jer su moja baba i tvoja baba dvi babe. Ošla ova USA u ku#ac

Max
3 godine prije

Vojska (Kao Institucija) treba biti neutralna a svatko ima pravo na političko stajalište.

Math
3 godine prije

Možda bi Trump trebao poboljšati odnos s pripravnicom/tajnicom, odlaziti i uživati na privatnom otoku milijardera (koji bi kasnije napravio samoubojstvo u zatvoru), započeti neki novi rat….. pa da bude prihvaćen od demokrata i njihovih pristaša.

Lobos
3 godine prije

E, nije ni tebi lako biti tvoj sa sobom…jedino ti je nik po mjeri:))

tedi
3 godine prije

Pacijent.

Mucke
3 godine prije

Profesionalni vojnici trebaju vikati kuku nama ,kao onaj pesko admiral sa nuklearnog nosaca aviona.

Daba
3 godine prije

Kakav naslov , kaka ton teksta… 🙂
Kao da citam popularni Srpski tabloid…

4e 65 6b 64 6f 2e
3 godine prije

@redakcija

Bilo bi dobro, da ste stavili onu sliku sa dva marinca (situacija sa taocima) na kojoj je delegat DNC obučen u narandžasto, te onu iz Rhode Islanda od prije desetak dana, gdje “calamari ninja” – čovjek obučen u crno, sa crnom bandanom i crnom maskom sa kalamarima poslužuje Bidena i Sandersa.

Barem da oni, koji znaju razmišljati, vide o kakvom psihološkom ratu se radi i kako se subliminalnim porukama pokušava utjecati na mišljenje ljudi.

NSU
3 godine prije

Za razliku od Trumpa koji je biznismen, Putin je Car!

Perun
3 godine prije

Musa Kesedzija…Lobos je to fino komentarisao ,,nije ni tebi lako”…Drzi se ti tvojih drumova Musa , ali svatko ima pravo na političko stajalište i treba to uvazavati…Nije lako ni USA gradjanima izabrati izmedju kuge (citaj demokrati ) i kolere (citaj republikanci)..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI