Demokrati u Kongresu pritišću Bidena da uvede obavezu cijepljenja za sve putnike unutar zemlje

Biden
6 komentara

Kongresni demokrati poslali su pismo Bidenovoj administraciji, pozivajući Bijelu kuću da naloži zračnim prijevoznicima da zahtijevaju da putnici pokažu dokaz o potpunom cijepljenju protiv COVIDA-19 ili negativan test na COVID-19 prije nego što lete u zemlji.

U pismu predsjedniku Joeu Bidenu od 11. studenoga, više od 30 demokratskih zastupnika ustvrdilo je da su novi zahtjevi za putnike „neophodan i davno zakašnjeli korak ka osiguravanju da se svi Amerikanci osjećaju sigurno i samopouzdano dok putuju i smanjuju šanse za još jedan razorni zimski talas.”

“Zahtijevanje dokaza o cijepljenju ili negativnog testa za domaće letove pomoći će ublažiti brige oko putovanja. Nadalje, ovu vrstu cjepiva protiv COVIDA-19 i zahtjeva za testiranjem podržali su istaknuti glasovi u javnoj zdravstvenoj zajednici”, stoji u pismu.

Nekoliko viših demokrata, uključujući zastupnika Jerrolda Nadlera (DN.Y.), Adama Schiffa (D-Calif.), Davida Cicilline (DR.I.), Barbaru Lee (D-Calif.) i Eleanor Holmes Norton (DD.C.) potpisalo je pismo.

Web stranica Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), bez spominjanja prirodnog imuniteta, kaže da vjeruje da bi ljudi trebali izbjegavati domaće letove osim ako nisu u potpunosti cijepljeni protiv COVIDA-19.

Ranije ovog mjeseca, Sjedinjene Američke Države nametnule su nove zahtjeve za gotovo sve strane državljane koji lete u Sjedinjene Države da pokažu dokaz o cijepljenju, kao i dokaz o negativnom testu na COVID-19. Bidenova administracija također je ukinula ograničenja putovanja koja su zabranjivala većinu stranih državljana Sjedinjenih Država koji su nedavno boravili u Kini, Brazilu, Južnoj Africi, Iranu i velikom dijelu Europe.

Prošlog tjedna, zamjenica tiskovne tajnice Bijele kuće Karine Jean-Pierre, na pitanje o mandatu za cijepljenje na domaćim letovima, rekla je da je “Sve na stolu. Trenutno jednostavno nemamo nikakvu najavu za to.”

Oko 60 posto stanovništva SAD-a u potpunosti je cijepljeno, prema podacima koje je prikupilo Sveučilište Johns Hopkins. Dužnosnici Bijele kuće ranije ovog mjeseca izjavili su kako vjeruju da je 70 posto odraslih Amerikanaca u potpunosti cijepljeno.

Pismo dolazi nakon što je Bidenova administracija nedavno objavila da neće provoditi mandat za cjepivo za firme koje imaju ugovor sa saveznom vladom, i za velike američke zračne prijevoznike, do 4. siječnja. Istovremeno, savezna uprava za sigurnost i zdravlje na radu objavila je pravilo koje cilja privatne tvrtke sa 100 ili više radnika, nalažući da se ili podvrgnu tjednom testiranju ili da dobiju cjepivo protiv COVIDA-19 počevši od 4. siječnja.

Ovi mandati privatnih poduzetnika i izvođača, posljednjih dana pokrenuli su brojne tužbe. Peti žalbeni sud SAD-a u petak je donio oštru presudu i potvrdio svoju prethodnu odluku o privremenoj blokadi mandata u privatnom sektoru.

“Umjesto skalpela s preciznim rukovanjem, mandat je malj iste veličine za sve koji gotovo da ne pokušava shvatiti razlike među radnim mjestima (i radnicima) koje imaju malo utjecaja na različite stupnjeve osjetljivosti radnika, na navodno ‘ozbiljnu opasnost’ kojom se mandat želi baviti”, napisalo je vijeće sudaca žalbenog suda.

Američke demokrateBidencjepivoKongresObvezno cijepljenjevakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

I to je izdaja i zločin

Hattori Hanzo
2 godine prije

Zasto taj zahtjev nisu poslali FED-u jer i onako oni kroje kapu svima.
Zasto ti bankarski ljigavci konačno ne ispužu da glupa vecina shvati ko im predsjednike drzi za jaja.

Šele
2 godine prije

Ovi će izgleda ići do kraja, izvešće vojsku, naravno svoje plaćenike, na ulicu, izvešće tenkove, vidjećete uskoro, njima nema nazad, neznam, za ove u Hrvatskoj, šta će oni, možda računaju da će se narod povući sam, lično sam razoćaran,, blagim,, odgovorom hrvata danas, ne želim zlo nikome, ali danas je trebalo da gori, danas ili nikad, izgleda nikad bar u Hrvatskoj, ovi jadnici što se kao kulturno bune propašće, žao mi

The Beatles
2 godine prije

Ma koji je.kura..c više u tom cjepljenju, baš ih nekako i žalim, jadnici misle da će nešto kao postići, neki cilj pa hajdemo sve cjepiti, pa nek ostane živih pola milijarde, kako zamišljaju, i što onda, mora se mrijet, e jebiga, džaba sve

ivi.tz
2 godine prije

Psihopate…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI