Demonstranti protiv zaključavanja u Danskoj spalili lutku premijera, potukli se sa policijom

26 komentara

Mnoštvo demonstranata obučenih u crno izašlo je na ulice, paleći lik premijera Mette Frederiksena i sukobljavajući se sa policijom.

Stotine crno odevenih demonstranata sukobilo se sa policijom na ulicama Kopenhagena u subotu uveče, ispaljujući vatromet na policajce i zauzvrat dobijajući pendreke. Nasilne demonstracije postale su nedeljne pojave u danskoj prestonici, gde su mere zaključavanja produžene početkom godine i gde je vlada nedavno dodatno ukinula veličinu dozvoljenih skupova.

Grupa, koja se naziva „muškarci u crnom“, zapalila je lik danske premijerke Mette Frederiksen.

Do kraja noći uhapšeno je najmanje pet ljudi, objavila je policija na Kopenhagenu na Twitter nalogu.

Ranije uveče, novinska agencija Ruptly snimila je redove demonstranata koji su marširali iza transparenta sa natpisom „Otpor odeven u crno“. Noseći zapaljene baklje, demonstranti su nosili rakete za vatromet, dok su neki demonstranti bacali otvorene limenke piva, očigledno tretirajući marš kao zabavu.

Međutim, praznično raspoloženje je ubrzo prekinuto kada su izbili sukobi. Policija za nerede morala je da juri i privodi neke demonstrante dok su sirene odjekivale iznad njih.

Slične scene zabeležene su pre dve nedelje, kada je policija uhapsila devet demonstranata u Kopenhagenu, nakon što su ih zasuli vatrometom i praznim flašama.

Usred zaključavanja, Danska napreduje sa programom masovne vakcinacije. Od prošle nedelje vakcinisano je oko 2,5 odsto od 5,8 miliona stanovnika zemlje. U Danskoj je zabeleženo gotovo 195.000 slučajeva Covida-19, zajedno sa 1.970 smrtnih slučajeva, prema podacima sa Univerziteta Johns Hopkins.

Novi slučajevi koronavirusa u Danskoj neprestano su u opadanju od sredine decembra kada ih je bilo oko 4.000 dnevno, iako se smrtnost nastavlja pratiti. Kako se program vakcinacije nastavlja, dansko Ministarstvo zdravlja najavilo je planove za izdavanje digitalnog „pasoša vakcinacije“ početkom ove godine.

COVID-19DanskaMette Frederiksen
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bernarda
3 godine prije

Presuda Covid, sudac osuđuje zaključavanje: “katastrofalno pogrešna odluka”
Ovim naslovom FOCUS Online objavio je vrlo eksplozivnu presudu koja izaziva previranja. Vijest je također objavljena u drugim mainstream novinama. Iako se ozbiljno razgovara o otvaranju zatvorskih objekata za one koji se ne budu pridržavali propisa o zabrani, njemački sudac propituje cjelokupnu njemačku politiku zaključavanja.

https://2020news.de/amtsrichter-in-weimar-corona-vo-verfassungswidrig/

hrvat
3 godine prije

ustani ljudski rode dovoljno si spavao.
podrska danskom narodu.
ajmo djeco vikinga u boj,u boj,u boj…

eks
3 godine prije

Opet “teroristi” na zapadu, dok u Rusiji demonstriraju “borci za slobodu” .

Ella
3 godine prije

Universitet John Hopkins u sluzbi masonske gamadi. Leglo zla. Zar eu nema univerzitet. Hahaha

Praetorian
3 godine prije

Divlji zapad, prvo Nizozemska, sada i Danska..nek se ugledaju u balkansku gospodu koja slusa upute stozera, nosi masku, drzi razmak, ostaje doma, ne radi, prijavljuje susjeda, cijepi se. Cudna neka vremena

3 godine prije

“… prema podacima sa Univerziteta Johns Hopkins …” Kad mi neko spomene ovo zlocinacko leglo – dobijem poriv za povracanje… Momentalno! Na zalost, ocito je da previse debiliziranih Danaca, kao i ostalih ljudi po (cionistickim) “demokratijama” diljem svijeta… Debilane zvane “skole” – su ucinile svoje… Satanisticki Kult – zvani “medicina – je ucinio svoje… Idiotizirnje Gojima tzv “demokratiom” – u kojoj nikad i nije bitno koja je partija na “Vlasti” – jer nijedna NEMA nikakvu stvarnu vlast – osim da lomi kosti vlastitim Gojimima i tjera ih u ratove protiv drugih “gojimskih drzava”, a za potrebe Hazarske-cionisticke bande – takodjer je odradilo svoje…. Zlocinacka prevara skrivanja Boga i Bozanskog (preko “abrahamskih prevara”)- ucinila je svoje… Izgleda da stvarno nije ostalo puno sanse za ljude – osim da se pobune… Na zalost, jos je previse onih koji ne kontaju, a “skolovani” Talibani pseudo-nauke – na sva zvona zvone isto idiotsku pricu:… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Žx
Kengurko
3 godine prije

Da su kod nas u HR zapalili lutku plenkija on bi opet baljezgao o gnijezdima zla i sličnim budalaštinama 🙂

3 godine prije zadnji put uredio Kengurko
Ivana
3 godine prije

Podrška dancima u naporu da se oslobode terora covid mafije.
Čim čujem da se koriste podaci sa Univerziteta Johns Hopkins dobijem dijareju.

Emiliano Zapata
3 godine prije

Nekoliko stotina nezadovoljnih? Koliko Danska ima stanovnika 800?
Mozda ima vise ali su zadovoljni terorom i ucjenama?

3 godine prije zadnji put uredio Emiliano Zapata
Emiliano Zapata
3 godine prije

A u RH se protiv sistema bore s autobusom na kojem je dj.

Max
3 godine prije

Bravo ljudi.

Histrion
3 godine prije

Nešto je trulo u državi Danskoj?

Zoran
3 godine prije

Stop Vladajućoj Diktaturi !!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI