Demonstranti se sukobili sa policijom u Jerusalimu i Tel Avivu uoči drugog ročišta na suđenju za korupciju protiv Netanyahua

Demonstranti Izrael
4 komentara

U nedelju su počeli sukobi između policije i demonstranata koji su izašli na izraelske ulice,  uključujući zvaničnu rezidenciju premijera Benjamina Netanyahua u Jerusalimu, zahtijevajući da podnese ostavku i kritikujući njegov odgovor na koronavirus.

Policija je koristila vodene topove i motorizovane jedinice za rastjerivanje masa u Jerusalimu i Tel Avivu, pošto su hiljade demonstranata tražile ostavku Netanyahua zbog optužbi za korupciju i demonstrirale protiv reakcija vlade na pandemiju Covid-19.

Velika gomila se po četvrti put ove nedjelje uputila ka zvaničnoj rezidenciji Netanyahua u Jerusalimu.

Posljednji protesti protiv Netanyahua počeli su dan prije drugog ročišta na njegovom suđenju pod optužbom za prevaru, kršenje povjerenja i primanje mita.

Vlada je u petak najavila nova ograničenja zbog Covida-19, koji je uzeo veliki ekonomski danak u zemlji.

Demonstranti su tvrdili da je, umjesto da preduzme mjere kako bi izbjegao drugi talas bolesti, izraelski lider bio više zaokupljen svojim pravnim problemima.

“Umjesto da planirate borbu protiv pravosudnog sistema, trebalo je da planirate borbu protiv nezaposlenosti”, rekao je jedan od govornika na antivladinom skupu u parku Charles Clore u Tel Avivu.

Policija je uhapsila neke demonstrante u Tel Avivu, gdje su demonstranti blokirali puteve i bacali predmete na policajce. Barem jedan policajac navodno je isprskan biber sprejom.

 

IZRAELNetanyahuprotesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bepo
3 godine prije

Tom NITKOVU reiba suditi usput i za zločine priti čovječnosti
Živila slobodna PALESTINA
DOLI BIBI

Stock
3 godine prije

“Barem jedan policajac navodno je isprskan biber sprejom”
Grozno!

Jomla
3 godine prije

“Barem jedan policajac navodno je isprskan biber sprejom.”
Kakvo nasilje!
P.S. Vidim da se i Stock zgrozio 😛

Max
3 godine prije

Neka se bune,,

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI