Deseci mrtvih nakon ukrajinskog napada na ruske postrojbe

Posljedice napada
82 komentara

Smrtonosni napad dogodio se u gradu Makejevka u Donjecku, priopćilo je Ministarstvo obrane

Više od 60 ruskih vojnika poginulo je u ukrajinskom raketnom napadu, potvrdila je Moskva u ponedjeljak. Bombardiranjem je pogođeno privremeno stambeno naselje koje koriste ruske snage u Donbasu. Postrojenje u gradu Makejevka u ruskoj Narodnoj Republici Donjeck gađano je sa šest projektila iz američkih višecijevnih bacača raketa HIMARS, priopćilo je Ministarstvo obrane. Dva projektila presrela je protuzračna obrana, no četiri su prošla, dodaje se u priopćenju.

“Kao rezultat udara četiri rakete s visoko-eksplozivnim bojevim glavama na privremenu točku, poginula su 63 ruska vojnika”, rekao je glasnogovornik Ministarstva obrane general pukovnik Igor Konašenkov tijekom brifinga. Obiteljima poginulih postrojbi bit će pružena sva potrebna pomoć i potpora, uvjerava Ministarstvo.

O udaru je ranije izvijestio ministar informiranja Donjecka Daniil Bezsonov, koji je rekao da su projektili gađali zgradu strukovne škole u kojoj su postrojbe bile stacionirane. Dogodilo se to točno u 0.01 sati u novogodišnjoj noći, dok su serviseri slavili, dodao je.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova ranije je osudilo Washington da ne samo da Kijevu isporučuje sofisticirano oružje, već i da ukrajinskoj vojsci dostavlja obavještajne podatke o lokaciji ruskih snaga.

Makajevkarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
82 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Prevoditelj
1 godina prije

Pratim ovaj rat na internetu.Koliko slikanja, tik toka itd.Gospodo u ratu se umire, ozljeđuje rat nije igra i oni paradiraju sa mobitelima danas kad te otkriju gdje god da bio.Nekada smo obavezno ostavljali sve svoje osobne stvari kad se išlo u akciju.
Ovo je skupina ratnika sa računala, igrice su im vjerojatno dobro išle samo u stvarnosti gineš.
Krivo je rukovodstvo, časnici, kakvi mobiteli i naslikavanja, hej hej?

Ringo10
1 godina prije

Ovakve stvari se Rusima ne bi smjele dogadjati…iako ovo nece nista bitno promijenili
Osim sto ce Rusi udariti Jos silovitije
Inace ovo Su izveli Ameri I Britanci a ne Ukri

Onogošt
1 godina prije

Ovo nije prvi propust koji rusi plaćaju ogromnim žrtvama. Ako neko ne plati za ovu katastrofu biće ih sve više. Zapad namjerno širi laži kako su im skladišta oružja skoro prazna.. a samo pumpa sve modernije oružje. Ako rusi pod hitno ne unište putnu i željezničke infrastrukturu platiće novim i sve većim žrtvama

cikcak
1 godina prije

Hahhaha kako Nermin brise komentare sve sto je protiv Rusa evo vidim obrisao hahahahah ja dupelisca.

tihobl
1 godina prije

Rusi su se osvetili i to je zabiljezeno u direktnom prenosu:

Francuska televizija TF1 zabilježila je trenutak snažne eksplozije upravo u vrijeme uključenja njenog reportera iz ukrajinskog grada Kramatorska. U Kramatorsku je smješteno regionalno vojno zapovjedništvo i veliki garnizon ukrajinske vojske. Tamo se još od prije početka ruske invazije na Ukrajinu nalaze glavni logistički centri ukrajinske vojske za čitavu regiju Donbas. Trenutak eksplozije iznenadio je kako samog reportera, tako i voditelja televizije TF1 i njegovog gosta francuskog ministra Bruna Le Mairea, kao i publiku u studiju.

Ziv je Geza
1 godina prije

Ovaj rat sto vise odmice, dokazuje ono sto sam tvrdio od pocetka, ovo je dogovoreni rat elita,usmjeren protiv slavenske sirotinje,odnosno masakr nad slavenima.

tihobl
1 godina prije

Украјина је почела да пребацује нове јединице на Север државе у исчекивању офанзиве са севера, јер ће крајем ове недеље температура у Украјини нагло пасти, у већини делова на истоку и северу државе температуре ће износити -15 степени.

tihobl
1 godina prije

Ноћас је погођен објекат Оружаних снага Украјине у Дружковки више нема платформе за истовар војних возова.
У време удара на железничку станицу искрцавао се ешалон са два лансера МЛРС Химарс, четири чешка”Вампира” и муницијом за њих. Такође на овом ешалону стигле су украјинске мобилисане трупе, које су пребачене за снабдевање остатака Оружаних снага Украјине код Артемовска(Бахмут).

To je ono sto je snimala francuska TV.

Украјински медији извештавају да, наводно као последица руских удара, у Дружковки више не постоји ледена арена. Sta je nju sravnilo ne zna se, rusi ne prijavljuju da su je gadjali.

tihobl
1 godina prije

Јутро 03.01.2023 г.

– У правцу Красно-Лиманског, током борби, важно упориште у тој области нашло се под контролом руских трупа. Реч је о месту Урочишче Медвежје. Тако је руска страна потиснула непријатеља на сигурнију удаљеност од стратешког пута Кремена – Сватово.

– На Артјомовском правцу из Јаковљевке, Вагнеровци развијају офанзиву. Украјински генералштаб је на брифингу први пут известио о одбијању напада на Раздоловку. То говори о напредовању руских снага у правцу овог села.

– У југоисточном делу Артемивска, украјинске јединице 57. моторизоване пешадијске бригаде извеле су још један контранапад. Вагнеровци су га поново одбили

– У правцу Запорожја, руске трупе су пробиле одбрану Оружаних снага Украјине, ослобађајући Дорожјанку. Тако су се приближиле стратешки важном Гулјајпољу.

– Изнад Бердјанска, руски систем противракетне одбране оборио је извиђачки дрон Оружаних снага Украјине.

– Ноћу је противваздушна одбрана била активна и изнад Севастопоља. Два непријатељска дрона успешно су оборена на прилазу ка луци.

Ringo10
1 godina prije

Rusija mora ici na punu kapitulaciju banderovskog rezima.
Sve manje od toga je ravno porazu
Valjda Su Rusi svjesni toga

Karma
1 godina prije

Vratiti pozdrav Kijevu i Pentagonu.

hiber
1 godina prije

A usput su zaboravili spomenuti da je zgrada služila kao skladiste eksploziva u podrumu i bila okružena sa desetak vojnih vozila. Pa je naivce natrpalo na katovima, a dalje su sve sami krivi.

Max
1 godina prije

Rusi traže kaznu za nadležne. Teški gubitci za rusku stranu koji su se mogli spriječiti.

Boba Lazarević
1 godina prije

Ako ništa drugo, ovaj put bar nisu trošili rakete na civile. Već su im i Ameri prigovarali da troše skupi hardver na iživljavanje.

Ali nadam se da su to zadnji trzaji. Krajnji je čas za rusku oluju. Za dva tjedna Artjomovsk pada i počinje rušenje ukrajinske kule od karata.

NOME
1 godina prije

Najavljena je posjeta “važne” ekipe Kijevu 01.02. Ako tad nebude vatromet dobrodošlice onda je sve dogovorena priča……

Bruno
1 godina prije

Ruskoj vojsci se katastrofe sa velikim žrtvama dogode i u miru, pa kako neće u ratu! Mogao bih napisati veliku analizu svih ruskih grešaka od 2015. do danas, ali najveća greška je ipak ministar obrane Sergej Šojgu koji uopće nema vojnu karijeru. Putin svog velikog prijatelja više ne može maknuti, sada je prekasno za to. Bila bi to i Putinova objava bankrota. Otkad je general Sergej Surovikin preuzeo zapovijedanje nad SVO Rusija opet dobiva rat, ali čovjek ne može ispraviti sve greške drugih ne kompetentnih zapovjednika. Predugo Rusima treba da se odluče izvesti nešto odvažno u ratu, kao razaranje infrastrukture npr. Tek sad su najavili razaranje svih mostova i tunela u Ukrajini kako bi prekinuli dostavu oružja sa zapada! A šta su radili zadnjih 10 mjeseci, pitam se. Dugo im treba da se odluče izvesti nešto što je bilo očito još od samoga početka.

Tim
1 godina prije

Pa, darivanje ima smisla ako je obostrano.

Lucija, prva
1 godina prije

Nakon kokodakanja i trolova, prave informacije. A neke – neugodne. S kojima se treba suočiti. U ruskoj javnosti, ovaj slučaj ima značaj – oštećenja Krimskog mosta. “Strelkov , pa procijenite: O Makiivki , ukratko: Informaciju o rušenju objekta dobio sam oko 01.12.2023 u jedan ujutru. Objekat u kome je bila smeštena N-divizija, koja se sastoji uglavnom od mobilisanih građana Ruske Federacije, skoro je potpuno uništena usled detonacije BC uskladištenog u istoj zgradi. Uništena je i gotovo sva vojna oprema koja je stajala TIK UZ ZGRADU bez i najmanjeg znaka MASKIRANJA. Što se tiče broja žrtava, još uvek nema konačne brojke, jer se mnogi ljudi vode kao nestali (ostali pod ruševinama). U svakom slučaju, broj mrtvih i ranjenih ide na stotine (približne brojke od „200” su dostupne, ali ih neću izgovarati). Upozoren sam da se to može ponoviti SVAKI TRENUTAK, jer ovo nije jedino takvo (izuzetno gusto) razmeštanje ljudstva i opreme… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

“Ukrajinski izvor: MI-6 preneo je obaveštajne podatke Kabinetu predsednika Zelenskog i Generalštabu da je Kremlj naredio Ruskom generalštabu da pripremi niz udara na kritičnu infrastrukturu i vojne objekte u Kijevu.
Napad na Makeevku izazvao je burnu reakciju u ruskom društvu, što primorava Kremlj da razmisli o situaciji i podigne ulog u ratu u Ukrajini, kao što je to bilo na jesen, kada je izvršen teroristički akt na Krimskom mostu”.

Lucija, prva
1 godina prije

Komandant Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnji, napravio je pogrešnu procenu koju je Rusija iskoristila. Takve zaključke je izneo rumunski vojni ekspert, Valentin Vasilesku.” Po mom mišljenju, daleko najsuperiorniji vojni analitičar. “Rusija je 29. decembra izvela još jedan udar na ciljeve u Ukrajini, a počeo je na isti način kao i prethodni, lansiranjem bespilotnih letelica E-95M koji su korišćeni kao mamci. Ukrajinske baterije protivvazdušne odbrane ponovo su pale u zamku, a ruski avioni Su-30 otkrili su njihove položaje, i ispalili na njih antiradarske rakete Kh-58 iz njihovih vazdušnih patrolnih područja. Ovog puta je distribucija ciljeva za krstareće rakete, rakete „Iskander“ i dronove „Geran“ bila nešto drugačija. Samo 20% njih je bilo usmereno na objekte energetske infrastrukture“, rekao je vojni ekspert. …mnogo više pažnje bilo je usmereno na neutralisanje ukrajinskih lansera PVO, čije su koordinate prošle nedelje otkrili ruski kompleksi za istraživanje svemira. Na udaru se našla i baza za obuku u… Čitaj više »

gigi pinna
1 godina prije

Kolikogod se tvrdilo da Rusi postižu rezultate u demilitarizaciji činjenica da još nisu odbačene ukrajinske snage od grada Donjecka govori koliko još ima posla.
Ovaj ukeajinski napad tipični ruski javašluk – slavi se Nova godina kao da nema rata.

gigi pinna
1 godina prije

Nakon 150 tisuća poginulih Ukra (barem 100 tisuća prema Ursuli van der Layen) nije ni čudo da se tu i tamo i na drugoj strani dogodi ovako nešto.
Bez ozbiljnije eskalacije sa ruske strane ovo će, na radost Amera i Engleza, trajati godinama.

Perun
1 godina prije

Čitam komentare tipa: krivo je vodstvo… Pa naravno da je krivo! A zna se tko je i glavni krivac – mali fašist iz Maskve.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI