Desetci civilnih žrtava u Gazi dok Izrael nastavlja sa svojim genocidom

Genocid u Gazi
14 komentara

U razornom zračnom napadu koji su sinoć izveli izraelski ratni zrakoplovi, gađana je trokatnica u Rafi, na jugu pojasa Gaze, što je rezultiralo ubojstvom desetaka civila, uključujući šestero djece. Mnogi su još uvijek zarobljeni ispod ruševina, prema lokalnim izvorima.

Izvori su potvrdili ubojstvo 14 civila u zračnom napadu koji je gađao obiteljsku kuću Abu Anza u četvrti Al-Salam istočno od Rafe, s desecima više ranjenih, a mnogi se još vode kao nestali. Napad je također prouzročio veliku štetu okolnom području.

U međuvremenu, u Khan Yunisu, također na jugu enklave, izraelska okupacijska vojska izvršila je intenzivna bombardiranja iz zraka i topništva sjeverno od grada. Ovaj napad koincidirao je s napredovanjem izraelskih vojnih vozila prema četvrti Hamad City, koja se nalazi sjeverno od pokrajine, gađajući stambene kuće granatama i pucnjavom.

Daljnje žrtve zabilježene su u sjevernom i središnjem dijelu Pojasa Gaze. U zračnom napadu na metu je bila kuća u središtu izbjegličkog kampa Jabalia, pri čemu je nekoliko civila ubijeno i ozlijeđeno. Osim toga, grupa civila u kampu Al-Nuseirat u središnjem pojasu Gaze bila je meta, što je rezultiralo višestrukim ozljedama.

Kasnije u ranim jutarnjim satima, još jedan izraelski zračni napad gađao je kuću u sjevernom dijelu grada Gaze, rezultirajući s nekoliko žrtava. Medicinski izvori u Gazi izvijestili su da su najmanje četiri Palestinca ubijena, a nekoliko ih je ozlijeđeno nakon napada na kuću obitelji Kahlout u ulici Al-Saftawi sjeverno od grada Gaze.

Izraelski rat genocida nad Gazom koji je u tijeku od 7. listopada prošle godine do sada je rezultirao dokumentiranim bilansom od najmanje 30.320 ubijenih i 71.533 ozlijeđenih, s još tisućama nestalih pod ruševinama.

gazagenocidIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Motorola
1 mjesec prije

Svim obožavateljima zapadnog plutokratskog fašizma, koji se naslađuju nad mukama Palestinaca želim reči, da če se jim sve to vratiti sa kamatama?
I to uskoro…

Ivan
1 mjesec prije

Zaboravili su holokaust

Max
1 mjesec prije

Masakr se nastavlja.

Hogar
1 mjesec prije

Prokleto im sjeme koji zlocinci

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI