Djeca u kavezima – Slikama iz Obaminog doba žele prikazati stanje u Trumpovim prihvatnim centrima

Djeca u kavezima - Obama
4 komentara

Demokrati čiste tweetove s fotografijom prihvatnog centra iz Obamine ere koji se koristio za napad na Trumpa.

Demokrati House izbrisali su tweet, kojim su nastojali promovirati raspravu o učincima granične politike predsjednika Trumpa na djecu, nakon što su saznali da su koristili fotografiju koja prikazuje prihvatni centar migranta koja je snimljena dok je Obama bio predsjednik.

Tweet je objavljen u očekivanju rasprave zakazane za srijedu popodne, pod nazivom “Djeca u kavezima: nečovječno postupanje na granici”, i uključivala je dramatičnu pozadinsku sliku koja prikazuje žalosne uvjete u američkim prihvatnim ustanovama. Slika je ubrzo izbrisana nakon što su konzervativni kritičari su ukazali na njeno podrijetlo.

“Prošlog su tjedna članovi našeg odbora posjetili prihvatni centar na južnoj granici i otkrili groteskno postupanje s djecom”, kaže sada izbrisani tweet, koji je bio objavljen u utorak. “Ovog tjedna ispitujemo nečovječno postupanje prema djeci u tim prihvatnim centrima.”

Demokrati u Kongresu probali su potaknuti raspravu još jednom, ali je njihov alternativni izbor fotografije je također uslikan dok je predsjednik Obama još uvijek bio na dužnosti. Drugi tweet je izbrisan u rekordnom vremenu i nije zamijenjen ničim, jer očito da tisuće aktualnih fotografija prihvatnih centara ne uspijevaju prenijeti isti osjećaj užasa kao slike iz Obaminog vremena.

Protivnici Trumpove administracije ranije su koristili istu fotografiju kako bi napali predsjednikovu graničnu politiku, došlo je do te mjere da je Associated Press bio prisiljen objaviti priču u kojoj je objašnjeno da je slika o kojoj je riječ snimljena 2014. godine, i to u sred Obaminog drugog mandata. Associated Press, medijski ogranak koji inače nije zagovornik Trampove politike, ljubazno je zatražio od kritičara da prestanu pripisivati ​​slike Donaldu Trumpu.

Iako je u srijedu na saslušanju Odbora za nadzor bilo mnogo uvjerljivih kritika na račun politike oko granice koju vodi predsjednik Trump,  čini se da za mnoge demokrate “nehumane” politike nisu toliko nepoželjne sve dok prava osoba sjedi na stolici.

Prihvatni centriTrumpov zid
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Slavonac
4 godine prije

To su sorosovi Liberalni novinari i udruge.

Zax
4 godine prije

I sta je tu cudno. Kao da je demokratsku stranku ikad bilo briga migrante. Zapravo ideja o zidu i zatvaranju granice za ilegalne migrante je bila ideja samih demokrata. Dok stranku u potpunosti nisu preuzeli korporativni demokrati koji vide prednost u ilegalnim migracijama. Jeftina radna snaga, jeftino seksualno roblje. Mozemo cinicki zakljuciti da se demokrati vracaju svojim korijenima(do kraja su se borili protiv ukidanja ropstva) Vlasnici plantaza, vlasnici korporacija u praksi dodje na isto

Emiliano Zapata
4 godine prije

Hahhaa, “zaletili se”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI