Država Izrael tretira Židove kao i Palestince

Benjamin Netanyahu
11 komentara

Izraelski narod prosvjeduje protiv Netanyahuove reforme pravosuđa, koja daje moć izabranim dužnosnicima nad sucima. Desničarski ekstremist vraćen na mjesto premijera optužen je da je svoju zemlju gurnuo u diktaturu. Hoće li prosvjednici biti tretirani kao Palestinci, sve je očitije?

Bibija, koliko god bio pun mržnje, izabrali su ultraortodoksni židovi, koji obično ne glasaju, jer su ih vlasti tijekom karantene tretirale kao otpadnike tj. kao Palestince.

Ultra-ortodoksni židovi odbijali su cjepivo. Zatvarali su ih u strogo zaštićenim prostorijama, pod kontrolom policije, te su ih promatrali dronovima za prepoznavanje lica. I pored svega ultraortodoksni židovi su bili ti koji su izabrali Nethanyahua, dopuštajući mu da zaobiđe uobičajeno biračko tijelo.

U očima demokratskog cionističkog lobija koji okružuje raspadajuću staru Bijelu kuću dovoljno je zločina da zahtijeva destabilizaciju neposlušnog Izraela koji ne želi uvesti sankcije Rusiji, niti želi napasti Iran – bar za sada.

Zato oprez, ako Bibi padne, sve će prsnuti! Bibi je pancionist, vrijedan prezira jednako kao pan-germanist ili pan-amerikanist. Ali treba paziti da ga ne zamijeni još gori, koji će po hitnom postupku uvesti “antiruske sankcije” i biti će “sklon nuklearnom ratu s Moskvom”. Što za sada nije slučaj s Bibijem.

Agenda se uvijek krije i narod nikada ne vidi što se ustvari priprema i događa. Zato s velikim oprezom pratimo prosvjede u Izraelu. Čim vidite da mainstream mediji nešto guraju, znajte da se radi o manipulaciji koja će vas koštati.

Benjamin NatanjahuizrealProsvjedi
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Baba, zašto policija u Izraelu, umjesto Palestinaca, sad mlati Židove…
Sinko, Palestinci ‘oće državu, a Židovi ‘oće smijeniti Netanyahua.

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Izraelsko društvo je vrlo podijeljeno, neki čak upozoravaju na mogućnost velikih unutarnjih sukoba, pa čak i na mogućnost građanskog rata, a takva nestabilnost u jednoj nuklearnoj sili, na ”eksplozivnom” području kao što je Bliski istok nikako nije dobra. Al’ baš nikako. Ima potencijal za izbijanje ogromnog sukoba sa nesagledivim posljedicama po čovječanstvo.

Max
1 godina prije

Sionski mudraci ne štede nikoga oni su poput Heroda.

Franjo Vinkovski
1 godina prije

Izrael če propasti, a židovi se uskoro sele na ispraznjen teritorij Ukrajine. Današnji Izrael po svim predviđanjima ne čeka ljepa budučnost, zato če se Izraelci koji su poreklom iz istočne Evrope, preseliti na teritorij nekadašnjeg židovskog 13. plemena, bolje poznatog pod nazivom Hazari. Sprema se oživljavanje židovske Hazarije, jer če u nju pribječi i mnogi američki hazarski židovi.
Ukrajina je več danas samo istorija.

goran
1 godina prije

a tko normalan uopće sluša šta seru i lažu mainstream mediji

Kresimir
1 godina prije

Dovoljno mi je što je Schwabov savjetnik i ideolog Harari u Haaretzu pisao protiv sadašnje vlade i o tobožnjoj demokraciji da pomislim da bi ih naslijedio netko još gori.

tuf
1 godina prije

Pogrešna premisa. Odnos Izraela prema ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini uvjetovan je primarno međusobnim sporazumom s istima oko operacija u Siriji (čitaj: toleranciji izraelskih avantura) koji ostaje na snazi bio na vrhu Bibi sa Likudom ili Yair Lapid. Kažem “primarno” jer vidjeli smo da se utezi izraelske vage oko Ukrajine lako mijenjaju sukladno njihovim opće poznatim interesima i aktivnostima arh-neprijatelja – čim je Iran intenzivirao vojnu suradnju s Rusijom na tlu Ukrajine, ovi su kao protu-težu upogonili veću podršku Ukrajini. Vice versa, što bi se reklo.
Uostalom. Koliko god Izrael bio regionalni igrač na Bliskom istoku – u slučaju Ukrajine nema što puno za dodati, kao što i bilo kakvo priklanjanje sankcijama (a nakupilo ih se 15-ak tisuća) ne bi imalo značajan učinak na Rusiju.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Nikako da svi diljem svijeta shavte kako je demokracija prevara…

Tatjana Maričić
1 godina prije

Jahvići su se uzjebali?

Ivan
1 godina prije

Kako to da se niti jedan narod ne moze rijesiti nistarija koje im dozivotno vode trulu politiku?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI