E-pošta otkriva čudno ponašanje bivšeg šefa FBI

bivsi sef FBI James Comey
10 komentara

Bivši direktor FBI-a James Comey nalazi se pod povećalom nakon što je novoobjavljena e-poruka pokazala da je možda potpisao nalog temeljen na dosjeu Steele, iako nije mogao provjeriti nijednu informaciju u njemu.

Comey je u siječnju 2017. godine potpisao FISA-in nalog za nadzor na temelju dosjea Steele, koji je sadržavao navode o suradnji i nedoličnom ponašanju između Donalda Trumpa i ruske vlade, istog dana kada je navodno poslao e-poruku tadašnjem direktoru Nacionalne obavještajne službe Jamesu Clapperu, rekavši da nije mogao provjeriti podatke u dokumentu.

“Ne možemo dovoljno precizno potkrijepiti izvještavanje”, napisao je Comey. E-pošta je objavljena tužbom Southern Legal Foundationa.

Dosje Steele, koji je kreirao velik dio teorije zavjere na relaciji Trump-Rusija, koja u konačnici nikamo nije vodila, već je bio pod prismotrom obavještajne zajednice. To je zbog toga što su službenici CIA-e i agenti biroa doveli u pitanje pouzdanost izvora Christophera Steelea i optužbe protiv članova Trumpove kampanje Michaela Flynna i Carter Page.

Clapper je prepoznao ove probleme s pouzdanošću u dopisu od 12. siječnja kojim je Comeyja obavijestio da će javna izjava tvrditi kako obavještajna zajednica još nije utvrdila pouzdanost dosjea Steele. Comey je odgovorio da je informacije smatrao pouzdanima, ali je nakon toga priznao da nijednu od njih nije mogao potkrijepiti u zadovoljavajućoj mjeri.

“Upravo sam imao priliku pregledati predložene točke razgovora o ovome za danas,” napisao je Comey. “Možda je to sitnica, ali brinem se da možda nije najbolje reći” IC nije donio nikakvu prosudbu u vezi s tim da su podaci u dokumentu pouzdani. Tvrdim to jer smo zaključili da je izvor pouzdan i da ima dosadašnje podatke o izvještavanju pouzdanih informacija; imamo određenu vidljivost njegove izvorne mreže, od kojih smo neke utvrdili da su pod-izvori u stanju izvještavati o takvim stvarima; i velik dio onoga što on izvještava u trenutnom dokumentu u skladu je s drugim izvještajima uključenima u glavno izvješće IC-a i potkrepljuje ih.”

Dosje Steele izvještaj je kojeg je 2016. sastavio bivši britanski obavještajni službenik Christopher Steele, a koji je putem izvora tvrdio da su Trump i njegovi saveznici bili u dosluhu s ruskom vladom tijekom predsjedničkih izbora. Iako je nastavio poticati brojne teorije zavjere i istrage, njegovi navodi nikada nisu potkrijepljeni čvrstim dokazima.

Konzervativci već dugo optužuju obavještajnu zajednicu da se igra i s dosjeom Steele i s istragom Roberta Muellera o navodnom dosluhu, a Comeyjevo novo očigledno priznanje, “jasan dokaz”, samo je dolilo ulje na vatru. Nadalje, zbog ovih navoda neki čak pozivaju na Comeyjevo uhićenje.

FBIjames comey
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
K G B
3 godine prije

čudnih ponašanja će biti sve češća-za sada nam je još uskraćeno konkretno obznanjivanje-tkz. iluminatska elita,kazarska mafija zna-pokazao im je svima Buš 2003 u Francuskoj ali sve su brojnija istupanja i nagađanja da se sprema nešto veliko na planeti Zemlji te evo kopirano istupanje sa Tibeta a znamo domete Budista koja nisu za ismijavanje i podcjenjivanje: Budino upozorenje Postoji fascinantno proročanstvo tibetanskog učitelja – Jamyang Khyenstse Chokyi Lodro – koje izgleda kao vremenska crta za smjenu pola. Chokyi Lodro smatrao se živim Budom u inkarnaciji. Ovaj je tekst dostavljen prije mnogo desetljeća, dok je Chokyi Lodro umro 1959. godine, ali moguće usklađivanje s kineskim kalendarom su godine 1966., 2026. i 2086. Smatra se valjanim informacijama Bude, kako objašnjava tibetanski budistički praktičar. (ko želi podužu objavu toga ima na netu) …ističe se na forumima velika važnost da padne leglo zlotvora okupljenih u DC Washington(glava zmije) i da se dogodi – domino efekt… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio K G B
Mahatma
3 godine prije

Rekla bi Hillary: ”What difference at this point does it make?”.

K G B
3 godine prije

evo admine pokaži prilog sa Etne – i te kako nas se tiče
https://youtu.be/ysy4duVg15s

Max
3 godine prije

Tzv Russiagate je bio obaviještajna izmišljotina .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI