Unuk osnivača židovske države napao izraelskog premijera

Netanyahu Izrael
11 komentara

Prosvjednici traže ostavku izraelskog premijera Netanyahua, otkako je 2019. godine optužen za korupciju, zbog navodnog kršenja povjerenja, prijevare i primanja mita. Premijer poriče krivnju za bilo koju od optužbi, nazivajući ih pokušajem državnog udara protiv njega.

Unuk prvog izraelskog premijera Davida Ben-Guriona, Yariv Ben-Eliezer, osudio je Benjamina Netanyahua. Incident se dogodio tijekom govora na demonstracijama protiv dosadašnjeg šefa kabineta, dok je premijer prisustvovao obredu sjećanja za Ben-Guriona, koji se odvijao u njegovom posljednjem prebivalištu Kibbutz SdeBokeru.

“Prosvjednici su došli iz cijele zemlje kako bi iskazali protivljenje premijeru uz povike: ”.ebeš Netanyahua i živio Izrael,” rekao je Ben-Eliezer.

Organizatori prosvjeda, koji je okupio oko 250 ljudi, skupina Crna zastava, tvrdili su da Netanyahu nije slijedio vrijednosti koje je utvrdio izraelski “otac države” i prvi premijer Ben-Gurion.

“Netanyahu nije Ben-Gurion. Ben-Gurion je sudjelovao u izgradnji zemlje i okupljanju u progonstvu; Netanyahu je zauzet raslojavanjem društva”, izjavila je skupina.

Prosvjednici zahtijevaju ostavku Netanyahua

Crna zastava i druge skupine zahtijevaju Netanyahuovu ostavku još od studenoga 2019., kada je optužen za korupciju. Prosvjednici su se nastavili okupljati svaki mjesec tijekom ove godine, usprkos koronavirusu. Nadalje, Covid-19 ozbiljno je omeo sudski postupak u slučaju Netanyahu.

Premijera se tereti za primanje mita, prijevaru i povredu povjerenja u tri odvojena slučaja, poznata i kao slučajevi 1000, 2000 i 4000. U slučaju 1000 Netanyahu se sumnjiči da je od milijardera Jamesa Packera i Arnona Milchana dobio vrijedne poklone u zamjenu za političke usluge. Također se tereti za obećavanje pružanja usluga uredniku jednog od najvećih novina u zemlji, Yediothu Ahronothu, u zamjenu za povoljno izvještavanje u tisku pod slučajem 2000. Slučaj 3000 sugerira da je Netanyahu zloupotrijebio ovlasti za postizanje dogovora s kontrolnim dioničarom Bezeqa, državnog telekomunikacijskog diva, opet u zamjenu za povoljnu medijsku pokrivenost. Premijer negira sve optužbe, koje su nastale na njegov račun.

IZRAELNetanyahu
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
3 godine prije

Politicari jos uvijek ne shvacaju da nakon velikog reseta i nakon sto odrade posao za Kabalu, postaju suvisni!
Takodjer, policija i vojska nakon sto budu prisilno porobili i cjepili narod postaju takodjer suvisni, a na njihovo mjesto dolaze terminatori i antene koje ce iskljucivati neposlusne…

gigi pinna
3 godine prije

Je.o vas Hazaristan. Lijevi i desni zio-nacisti. Razlika drastična…
Ako se napadne Iran nuklearnim oružjem to je praktično početak WW3. Nije daleko niti eventualna Bidenova odluka o nevraćanju u Sporazum sa Iranom, kojeg je zagovarao doke je bio Obamin zamjenik.
A sve zbog jedne opskurne pustinjske sekte i jednog turkijskog plemena koje je u 10.stoljeću u današnjoj Ukrajini postalo dio te sekte.

Borut
3 godine prije

Bilo bi jako dobro da svi pogledate ovaj film možda nam se svima otvore oči
https://www.youtube.com/watch?v=JkGtf1RoV-U

onaj najve... Dalton
3 godine prije

Nisam vidovit, ali… Iran je osjetno pod teretom korone i još više unilateralno nametnutih američkih sankcija. Koje idu čak dotle da se ne dozvoljava nabava 5 milijuna doza cjepiva protiv gripe. Iako osjetno smanjenih prihoda od prodaje energenata, istekom embarga UN na uvoz i izvoz oružja, nalazi se u novoj, povoljnijoj poziciji. Povlačenjem SAD iz nuklearnog sporazuma, uz od nikakve stvarne važnosti, ”uvijek duboke zabrinutosti EU ovim i onim”, ubrzao je proces obogaćivanja urana. Nakon još jednog od izraelskih napada na Natanz, ubrzava izgradnju novih podzemnih postrojenja. Izraelu, sa Trumpom na čelu, najnaklonjenija američka administracija je na odlasku. Uz odobrenje da mu se isporuče tzv. ”bunker buster” bombe. A koje su mu prijašnje američke administracije odbijale isporučiti. Trebaju mu najvjerojatnije za izradu trapova za krumpire. Izrael već dugo u realnim borbenim situacijama u Siriji, uvježbava različite scenarije upotrebe borbenog zrakoplovstva na dobro branjene objekte. Koliko je poznato, prvi su borbeno… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio onaj najve... Dalton
Max
3 godine prije

Kakav antisemmitski istup mladih Izraelaca.

Cenzura za Kažuna
3 godine prije
Cenzura za Kažuna
3 godine prije

Kako to ? Trump – predsjednik koji ne pokreće ratove!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI