fbpx

EMA – European Medicines Agency – obmanjuje javnost, tvrde liječnici i znanstvenici iz 25 država

EMA

EMA – Europska agencija za lijekove 1. ožujka 2021. primila je originalno pismo preko 100  liječnika i znanstvenika iz 25 država u kojem se opisuju rizici poremećaja krvi od cjepiva COV-19. Preko desetak država suspendiralo je cjepivo AstraZeneca nakon smrti od zgrušavanja i krvarenja, kao što su liječnici i znanstvenici upozorili.

Međutim, 23. ožujka 2021. EMA je odbacila zabrinutost grupe koja se odnosi na “manje” i “rijetke” događaje, zaključivši da je “uspostavljen pozitivan odnos koristi i rizika”.

1. travnja 2021. liječnici i znanstvenici iz 25 zemalja izdali su pismo pobijanja Europskoj agenciji za lijekove (EMA), nakon što je regulator odbacio njihova prethodna upozorenja u vezi s opasnošću od zgrušavanja i krvarenja od COVID-19 cjepiva.

Liječnici i znanstvenici uzvratili su udarac, optužujući EMA da obmanjuje javnost o stvarnom profilu rizika i koristi cjepiva. “Vaš odgovor od 23. ožujka 2021. neuvjerljiv je i neprihvatljiv”, napisali su, napominjući da zabilježeni slučajevi životno opasne cerebralne venske tromboze (CSVT) nakon cijepljenja  “predstavljaju samo vrh ogromne sante leda”. Uobičajene reakcije na cijepljenje, uključujući glavobolju, mučninu, zamagljen vid i povraćanje, simptomi su CSVT-a i treba ih odmah procijeniti.

Zgrušavanje i krvarenje nakon cijepljenja također se “mogu očekivati ​​da se povećavaju sa svakim ponovnim cijepljenjem i svakom intervenirajućom izloženošću koronavirusu”, upozorila je skupina. S vremenom „ovo čini ponovljeno cijepljenje i uobičajene koronaviruse opasnim za mlade i zdrave dobne skupine za koje – u odsustvu „cijepljenja“ – COVID-19 ne predstavlja suštinski rizik.

„Takva je stvarna analiza rizika i koristi „cjepiva“ protiv COVIDA-19. Ili EMA-i nedostaje stručnost za predmet da bi uvažila molekularnu znanost ove stvarnosti ili joj nedostaje medicinska etika da bi djelovala u skladu s tim.”

Skupina Doctors for Covid Ethics, koja uključuje profesore imunologije i mikrobiologije, opisala je odgovore EMA-e na njihove zabrinutosti kao “neznanstvene”, “nejasne” i nedostajuće vjerodostojnosti. Ponudili su suradnju s agencijom radi ublažavanja rizika od cijepljenja i kršenja etike, uključujući pomoć EMA-i da “izradi fokusirani plan farmakovigilancije”.

Skupina je upozorila da nastavak primjene neadekvatnih cjepiva protiv COVIDA-19 zasnovanih na genima predstavlja opasno medicinsko eksperimentiranje, čiji “istinski rizici daleko premašuju bilo kakvu teorijsku korist”, što odražava “ozbiljna kršenja medicinske etike i medicinskih prava građana”.

“Obmanjivanje populacije da prihvate istraživačke agense, poput genetskih cjepiva

COVID-19, ili njihovo prisiljavanje putem  putovnica cjepiva, “predstavlja jasna i gruba kršenja Nürnberškog zakonika”, upozoravaju oni.

Pismo je upućeno Emer Cookeu, izvršnom direktoru EMA-e, a kopirano je odvjetniku Reineru Fuellmichu, Charlesu Michelu, predsjedniku Vijeća Europe i Ursuli von der Leyen, predsjednici Europske komisije.

Vezu do pisma pobijanja liječnika za Covid Ethics na EMA (1. travnja 2021.) možete pogledati ovdje.

Link na pismo EMA-e liječnicima za etiku Covid (23. ožujka 2021.) – Link.

Liječnici za Covid Ethics skupina je od preko 100 liječnika i znanstvenika iz 25 zemalja.

Web: https://doctors4covidethics.medium.com

Twitter: https://twitter.com/Drs4CovidEthics

Za komentar se obratite prof. Dr. Sucharit Bhakdi: sucharit.bhakdi@gmx.de ili izvanrednom profesoru Michaelu Palmeru: mpalmer@uwaterloo.ca

Originalno pismo liječnika za etiku Covid EMA-i (dostavljeno 1. ožujka 2021.) pogledajte na linku.

Hitno otvoreno pismo liječnika i znanstvenika Europskoj agenciji za lijekove u vezi sa zabrinutošću za sigurnost cjepiva COVID-19

Europska agencija za lijekove
Emer Cooke, izvršni direktor
Amsterdam
Nizozemska
28. veljače 2021

Poštovani,

Kao liječnici i znanstvenici, načelno podržavamo upotrebu novih medicinskih intervencija koje se na odgovarajući način razvijaju i primjenjuju, dobivši informirani pristanak pacijenta. Ovo stajalište obuhvaća cjepiva na isti način kao i terapeutike.

Primjećujemo da se izvještava o širokom rasponu nuspojava nakon cijepljenja prethodno zdravih mlađih pojedinaca cjepivima protiv COVIDA-19 na genskoj osnovi. Štoviše, brojni su izvještaji medija iz cijelog svijeta o domovima za njegu koje je COVID-19 udario u roku od nekoliko dana od cijepljenja stanovnika. Iako prepoznajemo da su se ove pojave mogle dogoditi nesretnom slučajnosti, zabrinuti smo što je bilo, a i dalje se vrši, neodgovarajući nadzor mogućih uzroka bolesti ili smrti u tim okolnostima, a posebno u odsustvu post-mortem pregleda.

Posebno se pitamo jesu li glavna pitanja u vezi sa sigurnošću cjepiva na odgovarajući način riješena prije nego što ih je odobrila Europska agencija za lijekove (EMA).

Kao vrlo hitno, ovim putem tražimo da nam EMA dostavi odgovore na sljedeća pitanja:

  1. Nakon intramuskularne injekcije, mora se očekivati ​​da će cjepiva na genskoj osnovi doći do krvotoka i širiti se tijelom [1]. Zahtijevamo dokaze da je ta mogućnost isključena u predkliničkim životinjskim modelima sa sva tri cjepiva prije nego što ih je EMA odobrila za upotrebu na ljudima.
  2. Ako takvi dokazi nisu dostupni, mora se očekivati ​​da će cjepiva ostati zarobljena u cirkulaciji i da će ih endotelne stanice apsorbirati. Postoji razlog za pretpostaviti da će se to dogoditi posebno na mjestima usporenog protoka krvi, tj. u malim žilama i kapilarima [2]. Zahtijevamo dokaze da je ta vjerojatnost isključena u predklinički životinjski modeli sa sva tri cjepiva prije nego što ih je EMA odobrila za upotrebu na ljudima.
  3. Ako takvi dokazi nisu dostupni, mora se očekivati ​​da će tijekom ekspresije nukleinskih kiselina cjepiva peptidi izvedeni iz proteina klas biti predstavljeni putem MHC I – puta na luminalnoj površini stanica. Mnoge zdrave osobe imaju CD8-limfocite koji prepoznaju takve peptide, što je možda posljedica prethodne infekcije COVID-om, ali i križnih reakcija s drugim vrstama koronavirusa [3; 4] [5]. Moramo pretpostaviti da će ovi limfociti izvršiti napad na odgovarajuće stanice. Zahtijevamo dokaze da je ta vjerojatnost isključena u predkliničkim životinjskim modelima sa sva tri cjepiva prije nego što ih je EMA odobrila za upotrebu na ljudima.
  4. Ako takvi dokazi nisu dostupni, mora se očekivati ​​da će doći do oštećenja endotela s naknadnim pokretanjem koagulacije krvi aktivacijom trombocita na bezbrojnim mjestima u tijelu. Zahtijevamo dokaze da je ta vjerojatnost isključena u predkliničkim životinjskim modelima sa sva tri cjepiva prije nego što ih je EMA odobrila za upotrebu na ljudima.
  5. Ako takvi dokazi nisu dostupni, mora se očekivati ​​da će to dovesti do pada broja trombocita, pojave D-dimera u krvi i do bezbrojnih ishemijskih lezija u cijelom tijelu, uključujući mozak, leđnu moždinu i srce . Poremećaji krvarenja mogu se pojaviti nakon ove nove vrste DIC sindroma, uključujući, između ostalih mogućnosti, obilna krvarenja i hemoragični moždani udar. Zahtijevamo dokaze da su sve te mogućnosti isključene u predkliničkim životinjskim modelima sa sva tri cjepiva prije nego što ih je EMA odobrila za upotrebu na ljudima.
  6. SARS-CoV-2 bjelančevinasti spike veže se na ACE2 receptor na trombocitima, što rezultira njihovom aktivacijom [6]. Trombocitopenija je zabilježena u teškim slučajevima infekcije SARS-CoV-2 [7]. Trombocitopenija je također zabilježena u cijepljenih osoba [8]. Zahtijevamo dokaze da je potencijalna opasnost od aktivacije trombocita koja bi također dovela do diseminirane intravaskularne koagulacije (DIC) isključena sa sva tri cjepiva prije nego što ih je EMA odobrila za upotrebu na ljudima.
  7. Širenje SARS-CoV-2 širom svijeta stvorilo je pandemiju bolesti povezanu s mnogim smrtnim slučajevima. Međutim, do trenutka razmatranja zahtjeva za odobravanje cjepiva, zdravstveni sustavi većine zemalja više nisu bili pod neposrednom prijetnjom da budu preopterećeni jer je sve veći dio svijeta već zaražen, a najgora pandemija već je utihnula. Slijedom toga, zahtijevamo konačne dokaze da je stvarna nužda postojala u vrijeme kada je EMA izdala uvjetno odobrenje za promet proizvođačima sva tri cjepiva, kako bi opravdala njihovo odobrenje za upotrebu od strane EMA-e, navodno zbog takve nužde.

Ako svi takvi dokazi ne budu dostupni, tražimo da se povuče odobrenje za upotrebu genskih cjepiva sve dok EMA ne riješi sve gore navedene probleme na odgovarajući način.

Postoje ozbiljne zabrinutosti, uključujući, ali ne ograničavajući se na gore navedene, da je odobrenje cjepiva COVID-19 od strane EMA bilo preuranjeno i nepromišljeno te da je davanje cjepiva predstavljalo i još uvijek predstavlja “ljudsko eksperimentiranje”, i dalje krši Nürnberški zakonik.

S obzirom na hitnost situacije, tražimo da odgovorite na ovu e-poštu u roku od sedam dana i da suštinski riješite sve naše nedoumice. Ako odlučite ne udovoljiti ovom razumnom zahtjevu, objavit ćemo ovo pismo.

Ova e-pošta kopirana je na:

  • Charles Michel, predsjednik Vijeća Europe
  • Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije.

Liječnici i znanstvenici mogu potpisati otvoreno pismo slanjem svog imena, kvalifikacija, područja stručnosti, zemlje i bilo koje organizacije koju žele citirati na Doctors4CovidEthics@protonmail.com

Reference

[1] Hassett, K.J .; Benenato, K.E .; Jacquinet, E .; Lee, A.; Woods, A.; Južakov, O.; Himansu, S .; Određivanje, J .; Geilich, B.M .; Ketova, T .; Mihai, C .; Lynn, A .; McFadyen, I .; Moore, M.J .; Senn, J.J .; Stanton, M.G .; Almarsson, Ö .; Ciaramella, G. i Brito, L. A. (2019). Optimizacija nanočestica lipida za intramuskularno davanje mRNA cjepiva, Molekularna terapija. Nukleinske kiseline 15: 1–11.

[2] Chen, Y. Y .; Syed, A.M .; MacMillan, P.; Rocheleau, J. V. i Chan, W. C. W. (2020). Brzina protoka utječe na unos nanočestica u endotelne stanice, napredni materijali 32: 1906274.

[3] Grifoni, A .; Weiskopf, D .; Ramirez, S. I .; Mateus, J .; Dan, J.M .; Moderbacher, C.R .; Rawlings, S.A .; Sutherland, A .; Premkumar, L .; Jadi, R. S. i suradnici (2020). Ciljevi odgovora T stanica na koronavirus SARS-CoV-2 u ljudi s bolešću COVID-19 i neeksponiranim osobama, stanica 181: 1489-1501.e15.

[4] Nelde, A .; Bilich, T .; Heitmann, J.S .; Maringer, Y .; Salih, H.R .; Roerden, M .; Lübke, M .; Bauer, J .; Rieth, J .; Wacker, M .; Peter, A .; Hörber, S.; Traenkle, B .; Kaiser, P. D.; Rothbauer, U .; Becker, M .; Junker, D.; Krause, G .; Strengert, M .; Schneiderhan-Marra, N .; Templin, M.F .; Joos, T.O .; Kowalewski, D.J .; Stos-Zweifel, V .; Fehr, M .; Rabsteyn, A .; Mirakaj, V .; Karbach, J .; Jäger, E .; Graf, M .; Gruber, L.-C .; Rahfalski, D.; Preuß, B .; Hagelstein, I .; Märklin, M .; Bakchoul, T .; Gouttefangeas, C .; Kohlbacher, O .; Klein, R .; Stevanović, S .; Rammensee, H.-G. i Walz, J. S. (2020). Peptidi izvedeni iz SARS-CoV-2 definiraju heterologno i COVID-19-inducirano prepoznavanje T stanica, imunologija Nature.

[5] Sekine, T .; Perez-Potti, A .; Rivera-Ballesteros, O .; Strålin, K .; Gorin, J.-B .; Olsson, A .; Llewellyn-Lacey, S.; Kamal, H .; Bogdanović, G .; Muschiol, S. i suradnici (2020). Robusna imunost na T stanice u osoba koje oporavljaju s asimptomatskim ili blagim COVID-19, stanica 183: 158–168.e14.

[6] Zhang, S.; Liu, Y .; Wang, X .; Yang, L .; Li, H .; Wang, Y .; Liu, M .; Zhao, X .; Xie, Y .; Yang, Y .; Zhang, S.; Ventilator, Z .; Dong, J .; Yuan, Z .; Ding, Z .; Zhang, Y. i Hu, L. (2020). SARS-CoV-2 na trombocite veže ACE2 za pojačavanje tromboze u COVID-19, Časopis za hematologiju i onkologiju 13: 120.

[7] Lippi, G .; Plebani, M. i Henry, B. M. (2020). Trombocitopenija je povezana s teškim infekcijama koronavirusnom bolešću 2019 (COVID-19): Meta-analiza, Clin. Chim. Acta 506: 145–148.

[8] Grady, D. (2021). Nekoliko je primatelja cjepiva Covid razvilo poremećaj rijetke krvi, The New York Times, 8. veljače 2021.

S poštovanjem,

Profesor dr. Sucharit Bhakdi, emeritus profesor medicinske mikrobiologije i imunologije, bivši predsjedatelj, Institut za medicinsku mikrobiologiju i higijenu Sveučilišta Johannes Gutenberg u Mainzu (liječnik i znanstvenik) (Njemačka i Tajland)

Dr. Marco Chiesa, dr. FRCPsych, savjetnik psihijatar i gostujući profesor, Sveučilišni koledž u Londonu (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo i Italija)

Dr C Stephen Frost, dipl. Inž. MBChB, specijalist za dijagnostičku radiologiju, Stockholm, Švedska (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo i Švedska)

Dr. Margareta Griesz-Brisson, dr. Sc., Savjetnica neurologinja i neurofiziologinja (studirala je medicinu u Freiburgu, Njemačka, specijalistička obuka za neurologiju na Sveučilištu New York, Stipendija za neurofiziologiju u Medicinskom centru Mount Sinai, New York City; doktorat farmakologije s posebnim zanimanjem za kronične bolesti) niska razina neurotoksikologije i učinci čimbenika okoliša na zdravlje mozga), medicinski direktor, Londonska klinika za neurologiju i bol (liječnik i znanstvenik) (Njemačka i Ujedinjeno Kraljevstvo)

Profesor dr. Martin Haditsch, specijalist (Austrija) za higijenu i mikrobiologiju, specijalist (Njemačka) za mikrobiologiju, virusologiju, epidemiologiju / zarazne bolesti, specijalist (Austrija) za zarazne bolesti i tropsku medicinu, medicinski direktor, TravelMedCenter, Leonding, Austrija, medicinski Direktor, Labor Hannover MVZ GmbH (liječnik i znanstvenik) (Austrija i Njemačka)

Profesor Stefan Hockertz, profesor toksikologije i farmakologije, europski registrirani toksikolog, specijalist za imunologiju i imunotoksikologiju, izvršni direktor tpi consult GmbH. (Znanstvenik) (Njemačka)

Dr. Lissa Johnson, dipl.ing., Doktorat (medijski) MPsych (Clin), klinički psiholog i bihevioralni znanstvenik, Stručnjak za socijalnu psihologiju zločina, mučenja, kolektivnog nasilja i propagande, bivši član, stručno tijelo Savjetodavna skupina za javni interes (psiholog) ( Australija)

Profesorica dr. Ulrike Kämmerer, izvanredna profesorica eksperimentalne reproduktivne imunologije i biologije tumora na Odjelu za porodništvo i ginekologiju Sveučilišne bolnice Würzburg, Njemačka, izobraženi molekularni virolog (diploma, doktorska disertacija) i imunolog (habilitacija), ostaje angažirana u aktivnom laboratoriju istraživanje (Molekularna biologija, stanična biologija (znanstvenik) (Njemačka)

Izvanredni profesor dr. Michael Palmer, Odjel za kemiju (studirao je medicinu i medicinsku mikrobiologiju u Njemačkoj, predavao je biokemiju od 2001. godine na sadašnjem sveučilištu u Kanadi; fokus je na farmakologiji, metabolizmu, biološkim membranama, računalnom programiranju; eksperimentalna istraživanja usmjerena su na bakterijske toksine i antibiotike ( Daptomicin); napisao je udžbenik o biokemijskoj farmakologiji Sveučilišta Waterloo, Ontario, Kanada (liječnik i znanstvenik) (Kanada i Njemačka)

Profesorica dr. Karina Reiss, profesorica biokemije, Sveučilište Christian Albrecht u Kielu, stručnost u biologiji stanica, biokemija (znanstvenik) (Njemačka)

Profesor dr. Andreas Sönnichsen, profesor opće prakse i obiteljske medicine, Odjel opće prakse i obiteljske medicine, Centar za javno zdravstvo, Medicinsko sveučilište u Beču, Beč (liječnik) (Austrija)

Dr. Wolfgang Wodarg, specijalist za plućne i bronhijalne interne bolesti, higijenu i medicinu okoliša, epidemiologiju i javno zdravstvo; Počasni član Parlamentarne skupštine Vijeća Europe i bivši šef zdravstvenog odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe; bivši saborski zastupnik, njemački Bundestag; Inicijator i glasnogovornik studijskog povjerenstva ‘Etika i pravo u modernoj medicini’; Autor i sveučilišni predavač (liječnik) (Njemačka)

Dr. Michael Yeadon, dipl. Inž. (Zajedničke počasti iz biokemije i toksikologije), doktor farmakologije, bivši potpredsjednik i glavni znanstveni direktor za alergije i respiratorne organe, Pfizer Global R&D; Suosnivač i izvršni direktor, Ziarco Pharma Ltd .; Nezavisni savjetnik (znanstvenik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Potvrđivanje potpisnika

Dr Reem Abu-Sbaih, DO, doktor osteopatije, izvanredni profesor Osteopatska manipulativna medicina / Neuromusculoskeletal Medicine (Liječnik) (SAD)

Dr. Véronique Ahari, liječnik opće prakse (Francuska)

Dr. Elizabeth Bastian, dipl.ing. Genetike i mikrobiologije, MDCM, obiteljska medicina, liječnik opće prakse u onkologiji, sub specijalnost obučena za palijativnu skrb (liječnik) (Kanada)

Dr. Michael D Bell, MB, ChB (1978. Edinburgh) MRCGP (1989.), liječnik opće prakse (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Vlč. Reuben P. Bell, DO, MS, dr. Med., Dr. Med., Obiteljski liječnik osteopatije od 1982. godine, prvostupnik i magistar zoologije, profesor biologije (uključujući molekularnu genetiku i razvojnu biologiju) na Bryn Athyn College of New Church, 1989. –1998., M.Div. i dr. sc. na teološkim studijima, s pažnjom na znanost i religiju (doktor medicine i znanstvenik) (SAD)

Dr. Francisco Lacruz Bescos, dr. Med., Dr. Sc., Savjetnik neurolog sa posebnom izobrazbom i predanošću neuroimunologiji i multiploj sklerozi (umirovljeni) (liječnik) (Španjolska)

Dr. Thomas Binder, dr. Med., Specijalizirao se za kardiologiju i interne bolesti, teza iz imunologije i virusologije, s 32 godine iskustva u dijagnostici i liječenju akutnih respiratornih bolesti (liječnik) (Švicarska)

Sarah Binns, MA VetMB, MS, MRCVS, MSc, PhD, DipLSHTM, bivši veterinarski infektivni epidemiolog (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Rainer Bliefert, stomatolog (Švicarska)

Dr. Rachel Brown, MBChB, LLM (medicinsko pravo i etika), MRCPsych CFMP, konzultant psihijatar (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Roxana Bruno, doktorica imunoloških znanosti, istraživačica u biokemiji, imunologiji, neuroinmunologiji i genetici (znanstvenica) (Argentina)

Dr. Elizabeth Burton, MBChB, liječnik opće medicine (u mirovini) (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Ronald S. Carlson, AB Chem / Bio, DDS, stomatolog (SAD)

Dr Vernon Coleman, MB, ChB, ravnatelj opće prakse (u mirovini) (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. David Critchley, dipl.ing., Znanstvenik za klinička istraživanja s više od 30 godina iskustva, uključujući projekte iz virusologije i imunologije (znanstvenik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Profesorica Barbara A Crothers, DO, izvanredna profesorica, patologija, ginekologija, dojke i citopatologija (SAD)

Dr. Rita Darby, liječnica opće prakse (liječnik) (Wales)

Dr. Daniel de la Torre Llorente, profesor biologije, Odjel za biotehnologiju i biljnu biologiju. Agronomska škola za hranu i biosustave (ETSIAAB) Universidad Politécnica de Madrid (znanstvenik) (Španjolska)

Dr Nyjon Eccles, dipl.ing., MBBS, MRCP, dr., Specijalist za funkcionalnu medicinu i zaštitu okoliša (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Kjetil H. Elvevold, viši znanstvenik, radio je kao viši znanstvenik u Organizaciji za istraživanje ugovora (CRO) u Norveškoj koja je izvodila pretkliničke eksperimente za farmaceutsku industriju (Scientist) (Norveška)

Dr. Andreas Emmert, specijalist za mikrobiologiju, glavni liječnik u regionalnoj bolnici Østfold, Norveška (liječnik) (Norveška)

Merit Enckell, Civ. Ing, dr. Sc., Neovisni istraživač, Nadzor strukturnog zdravlja i nove tehnologije, prije KTH Royal Institute of Technology (znanstvenik) (Švedska)

Dr. Radimé Farhumand, specijalist za anesteziju (liječnik) (Njemačka)

Dr. Thomas Faulkner, MChiro, DC, izvršni direktor i kiropraktičar (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Susan Flett, specijalistica za psihijatriju, dječju psihijatriju i psihoterapiju (u mirovini) (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Konstantinos Fountzoulas, dr. Med., PGDiP Orth Eng., FEBOT, FRCS (Tr & Orth), savjetnik za traume i ortopedski kirurg (liječnik) (Engleska i Italija)

Dr. Carrie Ganek, dr. Med., Odrasla psihijatrija (liječnik) (SAD)

Dr. Martin E Ganek, dr. Med., Ovjereni pedijatar (liječnik) (SAD)

Dr. Parisi Giovanni, specijalist za oftalmologiju i sportsku medicinu (liječnik) (Italija)

Dr. Céline Guérin, doktor neuroloških znanosti, magistar mikrobiologije i genetike (znanstvenik-praktičar) (Francuska)

Dr. Olga Petrovna Guzova, pedijatar, dermatolog i dermatopatolog (liječnik) (Panama)

Dr. Roman Häussler, opća medicina (Austrija)

Dr. Jutta Heinrich-Nols, liječnik i klinički farmakolog (liječnik i znanstvenik) (Njemačka)

Dr. April M. Hurley, dr. Med., Obiteljski liječnik već 35 godina (liječnik) (SAD)

William Ip, dipl. MIBMS, bivši znanstvenik za biomedicinu NHS-a (specijalist za mikrobiologiju), više od 30 godina (sicentist) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Hervé Janecek, veterinar (Francuska)

Jerzy Jaskowski, dr. Med., Med., Specijalnost opće kirurgije, medicine okoliša, fizike i biofizike (u mirovini) (liječnik i znanstvenik) (Poljska)

Dr. Elisabeth Jenik, opća medicina, medicina rada i psihosomatska medicina (liječnik) (Austrija)

Dr. Alain Joseph, specijalist opće medicine (u mirovini) (liječnik) (Francuska)

Dr. Konstantinos Kakleas, dr. Med., MRCPCH, mag.ing., Savjetnik za pedijatrijsku alergiju, Kraljevska bolnica za lečenje Leicester (liječnik) (Velika Britanija), zubni kirurg BDS-a, mag. (Dist.) Klinička biokemija, dipl. Inž. (S odličom) Fiziologija (opći stomatolog) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Ingrid Kiesel, specijalistica za psihijatriju, psihoterapiju i opću medicinu (liječnik) (Njemačka)

Dr. Wiltrud Kling, specijalistica opće medicine (liječnik) (Njemačka)

Dr. Ewa Konik, dr. Med., Kardiolog za transplantaciju srca (liječnik) (SAD)

Dr. Doris Krien, pomoćnica liječnika, okružna bolnica Günzburg (liječnik) (Njemačka)

Brigitte Lacroix, klinička modelarka PKPD i PBPK (farmaceutska industrija), doktorat farmacije (Sveučilište Pariz XI), doktorat farmakometrije (Sveučilište Uppsala) (znanstvenica) (Francuska, Švedska)

Dr. Andreas Lang, dr. Med. (Liječnik) (Njemačka)

Dr. Paul Laursen, docent, docent, Sveučilište AUT (znanstvenik) (Novi Zeland i Kanada)

Dr. Michael S Lavanda, savjetnik anesteziolog (liječnik) (Australija)

Dr Tess Lawrie, dr. MBBCh, metodologinja smjernica i stručnjakinja za sintezu dokaza, direktorica The Evidence Based Medicine Consultancy Ltd, Bath UK. Počasni istraživač u Royal United Hospital, Bath UK (liječnik i znanstvenik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Bronia Lee, MBBCh, MRCGP, umirovljeni liječnik opće prakse (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Katrina Lewis, dr. Med., Dipl.ing. Imunologije i fiziološke kemije, trostruka ovjera (SAD) iz anesteziologije, medicine boli i funkcionalne medicine (liječnik) (Južna Afrika, SAD)

Dr. Derek Lohan, savjetnik radiolog i direktor, Helix Radiology (liječnik) (Irska)

Dr. Adele Lorigan, BSC (Chiro), kiropraktičar (Australija)

Dr. Antje Lueg, specijalistica za oftamologiju (liječnik) (Njemačka)

Dr. Kulvinder S. Manik, MBChB, MA, LLM, MRCGP, GP (liječnik) (Engleska)

Dr. Rosemarie Mayr, specijalistica za psihijatriju i psihoterapijsku medicinu i dječju i adolescentnu psihijatriju, ÖÄK diploma za homeopatiju (u mirovini) (liječnik) (Njemačka)

Dr Janet Menage, MA, MB, ChB, liječnik opće medicine (u mirovini) Kvalificirani psihološki savjetnik (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr Niall McCrae, dr. Sc., MSc, RMN, istraživač mentalnog zdravlja, psihijatrijska sestra (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Profesorica Nathalie McDonell, doktorica medicine (ljudska genetika), profesorica molekularne i stanične biologije (liječnik i znanstvenik) (Francuska)

Dr. Sabine de Monvallier, liječnica opće medicine (Francuska)

Dr. Amir Mortasawi, liječnik i autor (Njemačka)

Dr. Souha Nasreddine, dr. Med., Ob / gyn, diplomirala na Slobodnom sveučilištu u Bruxellesu, Belgija, holistička ginekologija (Libanon)

Dr. Terezia Novotna, liječnica opće medicine, hitna liječnica i anesteziologinja na osposobljavanju (liječnik) (Austrija)

Akhmetzhanova Tamara Nikolaevna, terapeut i kardiolog, Republikanski medicinski genetski centar, Ufa (liječnik) (Rusija)

Ole C G Olesen, dvostruki specijalist opće kirurgije, kao i ortopedske kirurgije i traume (liječnik) (Danska, Norveška, Švedska i Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Waltraud Parta-Kehry, biolog i liječnik za ginekologiju i reproduktivnu medicinu (liječnik) (Njemačka)

Dr. Arun Kumar Patel, MBBS, MPH, MRCPH, FFPH, medicinski specijalist za javno zdravstvo (u mirovini), NHS (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Cristina Pinho, dr. Med., Gastroenterolog (liječnik) (Portugal)

Dr. Hélène Potrich, liječnica opće prakse (liječnik) (Francuska)

Dr. Fabio Quirici, Švicarsko liječničko udruženje (liječnik) (Švicarska)

Profesor dr. Denis Rancourt, istraživač, Ontario Association of Civil Liberties, član znanstvenik, PANDA (Pandemics Data & Analysis), umirovljeni bivši redoviti profesor fizike, Sveučilište Ottawa, sa znanjem o nanočesticama u okolišu, molekularnoj znanosti, molekularnoj dinamici, metodama statističke analize i matematičko i epidemiološko modeliranje (znanstvenik) (Kanada)

Claudia Riempp, psiholog i psihoterapeut, stručnjak za zdravstveni odgoj (Njemačka)

Dr. Nicola Reiser, anesteziolog i liječnik intenzivne njege, viši liječnik na Sveučilišnoj klinici UMEÅ (liječnik) (Švedska)

Rhys Rogers, dipl.ing., Fizioterapija, 12 godina iskustva kao vodeći fizioterapeut (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr Tred J Rissacher, DC, kiropraktičar specijaliziran za pretilost i dijabetes (SAD)

Profesor Simon Ruijsenaars, profesor matematičke fizike, Matematički fakultet, Sveučilište u Leedsu (znanstvenik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Sam Saidi, MB, ChB, BSc, dr. FRCOG, Sveučilište u Sydneyu (liječnik i znanstvenik) (Australija)

Dr Pamela Shervanick, DO, liječnica i doktorica osteopatijske medicine, sa specijalizacijom iz psihijatrije (liječnik) (SAD)

Dr. Guido Spanoghe, gastroenterolog (liječnik) (Belgija)

Dr. Paul Steven Spradbery, forenzički i istraživački biolog, Zaklada za znanost i tehnologiju, Lisabon, Intertek Life Sciences, London (znanstvenik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Duncan Syme, MBBS, FRACGP, Sveučilište Dip Prac Derm u Cardiffu, diplomirano sveučilište Monash 1987, liječnik opće prakse (liječnik) (Australija)

Dr. Carol Taccetta, dr. Med., FCAP (suradnica na College of American Pathologists), farmaceutska liječnica više od 25 godina, specijalizirala se za sigurnost lijekova (Medical Doctor) (SAD)

Dr Noel Thomas, MA, MB, ChB, DCH, DObsRCOG, DTM & H, MFHom. Poluumirovljeni liječnik opće prakse i homeopat (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Corinne Tilloy, liječnik opće prakse, (liječnik) (Francuska)

Dr. Gilbert Tominez, liječnik opće prakse (u mirovini) (liječnik) (Francuska)

De Georgy Urushadze, naturopatski liječnik, pedijatar (Rusko nacionalno medicinsko sveučilište Pirogov), hitni liječnik, fizioterapeut, homeopat, istraživač (Rusija)

Dr. Jasmina Vučić-Peev, studirala je u Freiburgu u Njemačkoj, usavršavajući se iz psihijatrije u Švicarskoj (liječnik) (Njemačka, Švicarska, Portugal)

Dr. Jo Waller, biomedicinski znanstvenik registriran u Velikoj Britaniji od 1990. (znanstvenik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Maja Waibel, dermatologinja sa specijalnošću prevencije melanoma (liječnik) (Njemačka)

Dr. Gerard A Waters, Mb, Bch, BAO, MICGP, liječnik opće prakse, nedavno suspendiran iz irskog medicinskog registra zbog odbijanja primjene cjepiva C 19 i protivljenja zaključavanju Covida (liječnik) (Irska)

Dr. Ronald Weikl, ginekolog i liječnik opće prakse (liječnik) (Njemačka)

Dr. Helen Westwood MBChB (s priznanjem), MRCGP, DCH, DRCOG, GP (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Madhu Wickremaratchi, MBChB, MRCP, akutna i opća medicina (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Clive Wilder-Smith, FRCP, AGAF, dr. Med., Konzultant Gastroenterologst, direktor istraživanja (liječnik) (Švicarska)

Thomas Robin Wilks, MA, dipl.ing. (Hons) FHEA, CPhys, MInstP, sveučilišni predavač znanosti, matematika, matematičko modeliranje i fizika, Otvoreno sveučilište (znanstvenik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Christopher Wood, MBBS, umirovljeni liječnik opće prakse (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Potpisi kolega u savezničkim disciplinama koji se odnose na etiku i ljudska prava

Dr. Violeta Sotirova, doktorica znanosti, predavačica na engleskom jeziku (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Uroš Siljanović, diplomirani pravnik iz prava EU (Pravni fakultet, ekonomija i menadžment, Sveučilište u Lorraineu, Nancy i Pravni fakultet Sveučilišta u Beogradu), odvjetnik, doktorat iz ustavnog prava na Sveučilištu Union u Pravni fakultet u Beogradu, znanstveni interesi uključuju ustavno pravo, pravo ljudskih prava, bioetiku i zdravstveno pravo (Srbija)

Molim sve vas koji ovo čitate dijelite dalje, pokažite svojim članovima obitelji, prijateljima.

Možda pomognemo još nekome u donošenju odluke za spas njegovog života, a možda probudimo  još uvijek uspavane, hipnotizirane.

Ovo je TOP znanost svijeta, a ne salonski  znanstvenici ili diletanti – političari.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
137 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Tony
Gost
Tony
3 dana prije

Hopkins Medicinsko sveuciliste je izdalo simulaciju/plan plademije jos 2017 , evo dokument u cijelosti.
Dosta toga su vec proveli , a ono kaj sljedi je uzas …

// spars pandemic 2025-28, 22 mb , 89 stranica
https://app.box.com/s/blv0656mrsg2g1938bht2vjxdns83w5f

upitnik
Gost
upitnik
3 dana prije
Reply to  Tony

mozes ukratko,nisam raspolozen za kilometarski bez prevoda

nimo
Gost
nimo
3 dana prije
Reply to  Tony

Najnovije veliko istraživanje pokazuje da svaki treći oboljeli od koronavirusa ima psihičke i neurološke post-covid probleme još šest mjeseci nakon bolesti.

rimtu
Member
Active Member
rimtu
3 dana prije
Reply to  nimo

BS.

roberto
Gost
roberto
3 dana prije
Reply to  rimtu

hehe..baš me razvesele,sa ovim post kovid forama

Kad pogledaš,pa danas čovjek ne mre ni u grobu mirno ležat..da nije i to post-covid sindrom..hehehe

Mr.T
Gost
Mr.T
3 dana prije
Reply to  nimo

Ti si dakle unutar 6 mjeseci od zavrsetka boleati?

TeraformacijaUma
Gost
TeraformacijaUma
3 dana prije
Reply to  nimo

u kojem si mjesecu

ZriBra
Gost
ZriBra
3 dana prije
Reply to  Tony

Kolike su šanse potpisnika peticije protiv policije?

trte_vrte
Gost
trte_vrte
2 dana prije
Reply to  Tony

Izgleda da nije samo gejtsova fondacija ukljucena vec i neka ELLISON MEDICAL FOUNDATION.

Zna neko sta o njoj?

https://philanthropynewsdigest.org/news/ellison-to-close-foundation-focus-on-covid-19-response

znaci isto kao sto je gejts napustio microsoft

o toj fondaciji je pisalo kratko ovdje u odlicno napisanom naucnom radu

https://carterheavyindustries.files.wordpress.com/2021/02/covid19-rna-based-vaccines-and-the-risk-of-prion-disease-1503.pdf

znaci kompanjoni su sada

sve sami filantropi okupili se da nas “spasu”

piždro
Gost
piždro
3 dana prije

Svi uz kazan i oko, manje više grade i rade na obmani ovcoida.. od nih i žive..! samo što su ovcoidima stavili žutu traku sa natpisom ‘p o r a z e n i – o b a v e z n i k ‘
haha htjedo napisat, porezni.. a može i ovako..

roberto
Gost
roberto
3 dana prije
Reply to  piždro

Možda bi najtočnije bilo poraženi-porezni-obaveznik;)

piždro
Gost
piždro
3 dana prije
Reply to  roberto

a roberto nego sta.. rekao mi ovdje jedan malo upućeniji: kad se rodi neka beba odma se ide na transakciju id i rodnog lista sad ako si njemac il englez usa japan veća je spekulacija I’d rodne. afro moš nabavit koliko hoćeš na burzi rodne a već ako si djete muzičara il znastvenika cjena rodnog id osiguranja automatski skače u nebo.. ….

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
3 dana prije
Reply to  piždro

U BiH jučer 99 umrlih od ,sa,pored i ispod korone,tako bar oni sami kažu !! I što sada???,,ja sam rekao da je do 100 umrlih dnevno sve trajlabe-trajlabe zajebancija ,ali eto taj prag se prelazi !!
I što ćemo sada ,ukinuti brojanje i SVE mjere ili poduzeti NEŠTO ??? A ŠTO TO PODUZETI ????

Faust
Gost
Faust
3 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Zar ti još nisi na Gibraltaru o kojemu si neki dan pisao corona panegirike.Tamo možeš dobiti “cjepivo”svaki put kad se uplašiš nevidljivog neprijatelja.I test,čak i analno ako ti je tako draže.A podatci koje iznosiš su lažni i manipulativni.Ljudi umiru od komorbiditeta i nemogućnosti liječenja bolesti od kojih pate.Bolnice zjape prazne.sestre i doktori plešu koreografije i snimaju lažne filmske uratke kako spadaju s nogu u borbi protiv nevidljivog.Prijatan sendvič i ne zaboravi,Gibraltar te zove.

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
3 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Đuro,ništa,normalno živjeti.Trošiti efikasnu terapiju kad i ako obolimo.
Sami se izboriti da do toga dođe jer u protivnom nećeš biti siguran NIKADA.
Onaj tko se odrekne slobode radi “sigurnosti” neće imati ni jedno ni drugo.

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
3 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Pfizerovo cjepivo ubilo ”oko 40 puta više starijih osoba nego što bi ih sama bolest ubila”dokumentarac Teški oblici COVID-19 nakon potpunog cijepljenja? Ministarstvo zdravstva države Washington (DOH) priopćilo je u utorak da istražuje izvještaje ljudi koji su pozitivno testirani na kovid u više od dva tjedna nakon što su potpuno cijepljeni protiv te bolesti.   Međutim, od 1. veljače hospitalizirano je osam osoba sa slučajevima proboja cjepiva te DOH „istražuje dva potencijalna slučaja proboja kojima su pacijenti umrli, gdje su oba pacijenta imala preko 80 godina i patili su od osnovnih zdravstvenih problema ”, rekli su dužnosnici u priopćenju za javnost.   Washington nije jedina država koja izvještava o probojima. Florida, Južna Karolina, Teksas, New York, Kalifornija i Minnesota također su izvijestili o slučajevima potpuno cijepljenih ljudi koji su imali pozitivne testove i razboljeli se od kovida.   “Sve ove osobe koje identificiramo zarazile su se ili čak hospitalizirale unatoč primanju dvije doze, i taj će virus biti poslan DHEC-u na daljnju analizu”, rekao je liječnik zarazne bolesti dr. Kent Stock.    “Promatrali smo taj fenomen od samih početaka cijepljenja, događalo se to jednom ili dvaput tjedno, a sada smo već na sedam slučajeva tjedno” rekla je Amy Fagan, pomoćnica zdravstvenog… Pročitaj više »

Tvrtko
Gost
Tvrtko
2 dana prije
Reply to  Nonwo Nonwo

Kad sam bio mali onda sam išao u nekakvu školu, tamo su nam rekli da postoje bakterije i virusi kao nositelji nekakvih bolesti. Za bakterije lijek postoji a za viruse lijek ne postoji i neće postojati jer, kako kažu, tako je građen. Ja sam to upamtio zdravo za gotovo i nemam problema ili dilema. Gripa-virus, lijeka nema, kraj priče. Sjedi, lezi, odmaraj, bakina kokošja juhica i proći će.

Kornel
Member
Active Member
Kornel
3 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Potrebno je samo izaći iz matrixa. Ovaj tvoj odgovor je samo usvojeni obrazac funkcioniranja programiranog uma jer da tema nije korona nego klimatske promjene ti bi sad u komentaru napisao kako je sinoć u Dalmaciji padao snijeg.

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
3 dana prije
Reply to  Kornel

BRAVO,BRAVO ljudi !!!! APSOLUTNO SE SLAŽEM SA SVIMA VAMA,ove što hoće u bolnicu jer su KAO oboljeli od korone poslati specijalce i pola u hapsanu a pola u LUDARU da im objasne da KORONE NEMA,i da sačekaju doma da PROĐE OPASNOST !!! Mjesec dva i nikome ništa !!! A ova stotina ili ne znam već koliko bi IONSKO UMRLA !!!
NIJE LI TAKO ???

Faust
Gost
Faust
3 dana prije
Reply to  Debeli đuro

I dalje se radi o “virusu” sa mizernom stopom smrtnosti od 0.05-0,007 %.Ostali umiru najviše zbog nemogućnosti ostvarenja prava na liječenje dok bolnice zjape prazne a u njima plešu lambadu ili užičko.Nego reci ti meni,jesi li se ti cijepio?Na Gibraltaru su svi cijepljeni,tamo je raj za vaksere.

istina boli
Gost
istina boli
3 dana prije
Reply to  Faust

nece ti on odgovoriti da li je cjepljen, puno puta se tako dogodilo……on se samo nazdere neke brlje i rakijetine i onda dođe ovdje seruckati. ignoriraj ga, nema pomoci

Faust
Gost
Faust
3 dana prije
Reply to  istina boli

Znam,zato ga opetovano i pitam.Ako se sjećaš,tvrdio je da je se cijepio još krajem 2020. dok cjepivo još nije ni bilo dostupno.Uzima sendviče za nagovaranje drugih da se cijepe a njemu i takvima je obećano da ne će morati.

BanOvan
Gost
BanOvan
3 dana prije
Reply to  Debeli đuro

MetaStaze jednog Gjure. Pretilni, nije nitebi lako – otisao si u peMziju pa sada moras da skevris za mrvice sendvicha…kakav li si bio davez u ucionici?

piždro
Gost
piždro
3 dana prije
Reply to  Debeli đuro

đuro u sve vjeruje..? smrt je teška njom se nezna dan ni čas .. eto jedna kat. herc. pjsma:Život kratak, a smrt stalna:
njoj se ne zna dan ni čas,
ako vrijeme gubim sada,
ne bude ga zadnji čas.

Iva
Gost
Iva
3 dana prije
Reply to  piždro

“smrt je teška” Još je teže kad gledaš nekog kako umire a ne možeš ništa da učiniš.

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
3 dana prije
Reply to  Iva

Joj,kolegice TAKO LIJEPO u jednoj rečenici si napisala baš to što pokušavam ljudima objasniti,umre 100 ljudi dnevno,od ,sa,pored ili ispod korone,neki u mukama,NE DAO BOG netko od naših najmilijih a mi raspravljamo o tamo nekakvim i nečijim mišljenjima,stavovima,oni mene vulgarno i primitivno napadaju na osobnoj razini umjesto da daju nekakav suvisli odgovor ili rješenje????

Iva
Gost
Iva
2 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Profesore, na obazirite se na uvrede i napade. Drugačije mišljenje, ako je u manjini, je uvek meta napada. Neslaganje sa nekim može da se kaže i na lep način.

piždro
Gost
piždro
2 dana prije
Reply to  Iva

da iva imaš pravo to još teže. plus

Iva
Gost
Iva
2 dana prije
Reply to  piždro

Videla svojim očima kad mi je tata umro. Užas.

promatrač
Gost
promatrač
3 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Ponestalo ti vazelina?

TeraformacijaUma
Gost
TeraformacijaUma
3 dana prije
Reply to  Debeli đuro

čuro jel čučnjaš? čučnjaj čuro.čučanj čučnjaj i čučaj ga čikiću. tvoj čučaj je ključan.

Tvrtko
Gost
Tvrtko
2 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Šta, ništa, ko plasira takve informacije je malo maka u glavi. Vidi, u mojoj ulici u posljednih 10g u svakoj kući je najmanje jedan umro od karcinoma, baš to velim jednom med. djelatniku koji je dobro upoznat sa situacijom u selu, velim mu to je zacoprana ulica ili su takve podzemne vode a on meni ko iz topa, a za susjednu ulicu ne znaš ? Pa isto, svuda ti je isto. Nitko da se sjeti karcinom proglasiti epidemijom barem lokalnih, kvartovskih razmjera. Smrt je gadna stvar, svaki život završi na tome.

Neznanje
Gost
Neznanje
3 dana prije

“…ako takvi dokazi nisu dostupni…”,”…može se očekivati…”, …mora se očekivati…”, “…na mnogim…” itd.
Znanost prodavanja magle!!! Budale će nasjesti na takve “dokaze” i skandirati:
“Arna!Arna!”
Budale na ovom portalu se stalo pišu o teorijama zavjere a sami ih proizvode i podržavaju.
Zato se može i krivično odgovarati, ma koliki da je broj “znanstvenika” potpisanih iza takvih “možebitnih” “istina”.

Vladimir
Gost
Vladimir
3 dana prije
Reply to  Neznanje

Nesmiju biti dostupni.

Žvuž
Gost
Žvuž
3 dana prije
Reply to  Neznanje

Fašistoid na zadatku zaziva hapšenja neistomišljenika. I nemojte misliti da je slučajna činjenica da fucktografci i sendvičari, koji su na svim portalima brojčano pometeni i poniženi, zadnjih dana arlauču da treba hapsiti. Od danas im je nova riječ u uporabi “saboteri”. To je, naravno, psihološka priprema za pokušaj uvođenja još žešće represije.

roberto
Gost
roberto
3 dana prije
Reply to  Žvuž

++

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
3 dana prije
Reply to  Žvuž

„Leaky’ Vaccines Can Produce Stronger Versions of Viruses“Cjepiva Leaky ’(cureća,propusna)-ona koja samo umanjuju težinu bolesti ali omogućavaju dalji prijenos tada virulentnijih oblika-mogu proizvesti jače verzije virusa. Prema studiji objavljenoj u znanstvenom časopisu PLOS Biology, neke vrste cjepiva mogle bi omogućiti preživljavanje virulentnijih verzija virusa, stavljajući one koji nisu cijepljeni u veći rizik od teških bolesti. Da bismo to razumjeli, potrebno je ispitati razliku između “savršenih” cjepiva i “propusnih” cjepiva. Savršena cjepiva su tako nazvana jer oponašaju savršeni imunitet koji ljudi prirodno razvijaju nakon određene dječje bolesti. “Kada cjepivo savršeno djeluje, sprječava da cijepljene osobe boluju od bolesti, a također im onemogućavaju da virus prenesu drugima”, rekao je Andrew Read , autor studije i profesor biologije i entomologije Evan Pugh i profesor biotehnologije Eberly na Penn State University Ova manje savršena cjepiva stvaraju “propusnu” prepreku virusu. Cijepljene osobe mogu se razboljeti, ali imaju manje ozbiljne simptome, ali virus preživljava dovoljno dugo da se prenese na druge, što mu omogućuje da preživi i proširi se širom populacije. “Naše istraživanje pokazuje da uporaba procurivih,propusnih cjepiva može promovirati evoluciju gadnijih” vrućih “virusnih sojeva koji necijepljene pojedince izlažu većem riziku”, rekao je Nair. Dr. Geert Vanden BosscheGeert Vanden Bossche received his DVM from the University… Pročitaj više »

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
3 dana prije
Reply to  Nonwo Nonwo

Tak je. +++++

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
3 dana prije
Reply to  Žvuž

Veleizdajnici su to, a lako ih je naći bez obzira gdje su se “smjestili”, od Pakistana, UK, Turske do Meksika, mislim gdje su im poslužitelji osigurali servere. A “Neznanje”‘ Ah, pa nick sve govori. LP

upitnik
Gost
upitnik
3 dana prije
Reply to  Žvuž

evo u DE kazu da nevakcinisani uskoro valjda nece moci ni u trgovinu ni kod frizera. super doslo vrijeme biti roker i kosijaner a uvijek ce biti mini marketa

Faust
Gost
Faust
3 dana prije
Reply to  Neznanje

Samo budale i sendvičari ne shvaćaju razmjere zavjere.Maske koje ne štite nikoga,test koji to nije,”cjepiva” razvijena brzinom svjetlosti bez znanstvenih procedura,zabrinjavajući stupaanj nuspojava “cijepljenja” uključujući i fatalne ishode,nemogućnost dobivanja odštete za nuspojave,blokirana znanstvena rasprava koja je jedan og glavnih standarda u znanosti,blokiranje upotrebe postojećih lijekova i histerična kampanja “cijepljenja…

Neznanje
Gost
Neznanje
3 dana prije
Reply to  Faust

Dajte vi “antisendvičari” i “antifašistoidi” neki argument protiv onog što sam napisao. Da li etiketiranje jedino što znate i jedini argument?
Podržite si Arnicu nekakvim činjenicama a ne samo blejanjem.

Žvuž
Gost
Žvuž
3 dana prije
Reply to  Neznanje

Smeće sendvičarsko, pišeš o hapšenju i sad se tu praviš fin i kukaš da te se etiketira.

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
3 dana prije
Reply to  Žvuž

+++++

roberto
Gost
roberto
3 dana prije
Reply to  Neznanje

Vidi se po primjeru Jovane Stojković,kako se ti tvoji znanstvenici,ti tvoji dobrodušnici koji brinu za sve nas,obrćunavaju sa ne istomišljenicima.I sad i ti tu još prijetiš,a zašto recimo se ne pušta u javni prostor i javne medije,takve poput nje Sladoljeva,Velkoske i sličnih?
Pa neka se iznesu dokazi jedne i druge strane,nek ljudi sami razmisle ko je u pravu,a ko u krivu.

Faust
Gost
Faust
3 dana prije
Reply to  Neznanje

Kažem ti,nema znanstvene rasprave,svako drugačije mišljenje se etiketira kao “teorija zavjere”,na ambalaži maski piše da ne štite od virusa,Testa se odrekao autor(što je vrlo vjerojatno platio glavom),brojne i nepredvidive nuspojave i posljedice “cijeljenja,Zabrana postojećih lijekova,čak je i jedna tvornica “slučajno izgorjela,Cjepiva razvijena u par mjeseci bez znanstvenoih procedura iako je normalan uobičajen rok razvoja cjepiva nekoliko godina ili desetljeća,proizvođači “cjepiva” oslobođeni svake odgovornosti za neželjene posljedice “cijepljenja”,medijska histerija o “nevidljivom neprijatelju” dok bolnice zjape prazne a bolesnicima su uskraćene dijagnostičke i terapijske usluge na koje imaju pravo i skupo ih plaćaju.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
3 dana prije
Reply to  Faust

Cjepiva razvijena u par mjeseci bez znanstvenoih procedura iako je normalan uobičajen rok razvoja cjepiva nekoliko godina

cjepiva za corona viruse se razvijaju od 2002 dalje i ne brukajte se sa par meseci…

cjepivo za covid19 je samo tačka na i… u razvoju cjepiv…

lep dan

Faust
Gost
Faust
3 dana prije
Reply to  Malomorgen

sami proizvođači kažu da je “cjepivo” eksperimentalno.Krajnje je sumnjivo da se samo par mjeseci od planskog izbijanja “pandemije” na tržištu pojavi inflacija eksperimentalnih cjepiva.Prijatan sendvič.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
3 dana prije
Reply to  Faust

da faust…. kaj ti je tu cudno?….. jasno je bilo rečeno da se neke faze prawe odjednom….. i rusi su preskočili zadnju fazu…. kako god gledaš farmacevte, oni su se takmičili sa virusom, epidemijom…….. uspeli su🤔
….. neke nuspojave se pokažu posle par godina…. da cekamo?

lep dan

promatrač
Gost
promatrač
3 dana prije
Reply to  Malomorgen

U tvojoj je prirodi da nepozvan dolaziš u goste.
Prva doza vakcine ili nešto treče?

Faust
Gost
Faust
3 dana prije
Reply to  Malomorgen

Ako su cjepiva eksperimentalna to znači da je u toku eksperiment na ljudima što je teško kazneno djelo.Najčudnije od svega je to što sendvičari ne žele shvatiti da su i oni na odstrelu.

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
3 dana prije
Reply to  Malomorgen

mRNA cijepiva za korona viruse NIKADA nisu prešla eksperimentalnu fazu(do Plandemije),iz razloga što su sve laboratorijske životinje umirale .
Steven Bancel CEO MODERNE je izjavio-nadam se da ih nikad nećemo morati upotrijebiti,i sam si nađi link.Radi nešto da bi mogao argumentirano raspravljati.

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
3 dana prije
Reply to  Faust

+++++

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 dana prije
Reply to  Neznanje

“… Dajte vi “antisendvičari” i “antifašistoidi” neki argument protiv onog što sam napisao….” hehe… 🤣 Pa valjda ste vi predstavnik “nauke“… 🤣 Zasto da mi – neuki i nepismeni “antisendvičari” i “antifašistoidi” – dajemo jednoj takvoj naucnoj i “doktorskoj” velicini potvrdu da su nase teorije netacne…? Pa valjda je NAUKA u stanju da diskutuje sa tako nepismeni i glupavim “antisendvičarima” i “antifašistoidima ” – iskljucivo sa gomilom PROVJERLJIVIH DOKAZA…??? Ili…..? Ili ta tzv “nauka” potrebuje neizostavno – TEROR cenzure, gusenja diskusija i informacija, proganjanje ljudi koji postavljaju pitanja, na krau i policijski teror-zlocin, koji vi … oooo tako “pametni i naucni” nazivate i prizivate kao “krivicno gonjenje“… Samo glupak bi zahtijevao od nekog kome to nije “struka“ da podnosi DOKAZE nekom kome je tzv “medicina” struka… Tim prije sto nas ta “struka” terorizra vec vise od godinu dana – BEZ ikakvih dokaza… Siguran sam da je “pripadnik struke” (ili taliban-pseudo-nauke) – zasigurno je u stanju zatrpati nas neoborivim, provjerljivim i visestruko eksperimentalno sprovedenim DOKAZIMA… Dajte te dokaze konacno – gospodine “doktore“…? Cekamo… (evo vise od godinu dana...) Dajte vi kao “doktor” i taliban-pseudo-nauke neki dokaz da je idiotizam koji zastupate tacan, provjern i eksperimentalno dokazan? Nakon godinu dana terora idiotizmom… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
3 dana prije
Reply to  Istražuj

Pljusni mu minus za komitetski IQ !

Starina
Gost
Starina
3 dana prije
Reply to  Neznanje

Baš sam se pitao gdje si nestao?!
Mislio sam da te je korona 8popapala…Hehe
Ali kao vjernog sljedbenika kulta Alopatske medicine probudila te hereza ovih poluotpadnika religije. S obzirom na prirodu Militantne medicine uopće se ne čudim tvojim vrlo ozbiljnim prijetnjama…
Da li misliš da će te Kult poštedjeti zato jer si njegov vjerni sljedbenik?? Grdno se varaš, i vi sljedbenici Kulta ćete stradati jer je vaš Vrhovni svećenik to i postao samo zato jer je obogaljio i poubijao najviše žrtava. Takav je i njegov zli vladar, kad te iskoristi odbaci te kao krpu.
Vidi ovu mladu sljedbenicu kulta kako je prinešena na oltar..
https://www.welt.de/politik/deutschland/plus229668113/32-Jahre-alt-geimpft-gestorben-war-AstraZeneca-schuld.html
A psihopat Lauterbach kaže Tako to mora biti, moramo se žrtvovati..
Evo vidi ovdje koliko mladih i doktora i sestara, i policajaca završava na oltaru kulta Alopatske religije :
https://T.ME/COVIDVACCINEVICTIMS

Slonica
Gost
Slonica
3 dana prije
Reply to  Starina

Stari kolega bio je @neznanje, sa malim “n”.
Imao je kontrastavove ali i fini smisao za sarkazam .
Ako je ovo on ,onda je stvarno bolest ostavila trag.
Prokleta korona..🙂

roberto
Gost
roberto
3 dana prije
Reply to  Starina

kompa,sinkopa njega puca..hehe uz još par patopsiholoških mana;);)

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
3 dana prije
Reply to  Neznanje

Pa javite se ženi s mudima, jer vi ih očito nemate, neznanje vam jedino što imate!

Kornel
Member
Active Member
Kornel
3 dana prije
Reply to  Neznanje

“Sendvičar” u odgovoru na tvoj komentar blaga je riječ za riječ “budale” koji si ti upotrijebio u predhodnom komentaru.

rimtu
Member
Active Member
rimtu
3 dana prije
Reply to  Neznanje

Jedini ti ovdje blejiš.

promatrač
Gost
promatrač
3 dana prije
Reply to  Neznanje

Ako si pismen, argumenata imaš više stotina.
Prvi put u istoriji zabranjena je javna razprava i uvedena potpuna cenzura.
Tebi je sve to novo normalno. Drugi razmišljaju za tebe i drugi odlučuju umjesto tebe.

Mr.T
Gost
Mr.T
3 dana prije
Reply to  Neznanje

Sta si ti napisao? Nisi napisao nista, osim bljezgarije, u kojoj si ljude koji ovdje komentiraju, nazvao budalama, a sad tu druge prozivas za etiketiranje.
Imas zabranu da se javljas slijedecih 7 dana. Ako budes i pristojan, ne smijes vise pisati ovdje. Ajde sad tutanj

zdrava pamet
Gost
zdrava pamet
3 dana prije
Reply to  Neznanje

Ovco naivna, ne kenjaj….

learzi
Gost
learzi
3 dana prije
Reply to  Neznanje

Ja te čujem na pravi način. Kažeš, da nemaš pameti, pa to je baš tvoja stvar.
ps: sigurno češ imat još problema sa sendvičem.

Slow motion
Gost
Slow motion
2 dana prije
Reply to  Neznanje

Jebeni idiot..nickname te dobro opisuje

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
3 dana prije
Reply to  Faust

25. ožujka 2021. ekskluzivno: Bivši potpredsjednik Pfizer-a za AFLDS: ‘Potpuno je moguće da će se cijepljenje koristiti za masovnu depopulaciju’ autor Mordechai Sones „Općenito, inačice virusa se stvaraju vrlo često, rutinski i s vremenom postaju manje opasne i zaraznije, jer dolaze u ravnotežu sa svojim ljudskim domaćinom. Varijante obično ne postaju opasnije.    “Nijedna se varijanta ne razlikuje od izvornog niza za više od 0,3%. Drugim riječima, sve su inačice najmanje 99,7% identične sekvenci Wuhan.   “Fikcija je, i to zla, da će varijante vjerojatno” pobjeći od imuniteta “.   „Ne samo da je suštinski malo vjerojatno – jer ovaj stupanj sličnosti inačica znači nula šansi da će imunološka osoba (bilo prirodnom infekcijom bilo cijepljenjem) oboljeti od neke varijante – već je empirijski podržana visokokvalitetnim istraživanjima.   „Istraživanje na koje se pozivam pokazuje da ljudi koji se oporavljaju od infekcije ili koji su cijepljeni SVI imaju širok raspon imunoloških stanica koje prepoznaju SVE inačice.   „Ovaj rad pokazuje ZAŠTO opsežno molekularno prepoznavanje od strane imunološkog sustava čini male promjene u varijantama irelevantnima.   “Ne mogu reći dovoljno snažno: Priče o varijantama i potrebi za nadopunom cjepiva su LAŽNE. Zabrinut sam da iza svega ovoga stoji vrlo zloćudan razlog. Svakako nije… Pročitaj više »

roberto
Gost
roberto
3 dana prije
Reply to  Nonwo Nonwo

+++

rjfngbiwerngtiuwnegr
Gost
rjfngbiwerngtiuwnegr
3 dana prije
Reply to  Nonwo Nonwo

Eto došao i on u zadnjoj rečenici do onoga što mi znamo ovdje.

learzi
Gost
learzi
3 dana prije
Reply to  Faust

Cjepiva nisu razvijena brzinom. Mrna je počela več davne 2011 godine, i tačno se zna šta je u njima namešteno. Cilj je depopulizacija.naroda.

Faust
Gost
Faust
3 dana prije
Reply to  learzi

Slažem se.”Cjepiva” su razvijena još prije pokretanja “pandemije” nakon čega su različiti proizvođači dobili recept.Cilj je nesumnjivo depopulacja točnije genocid do sad neviđenih razmjera.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 dana prije
Reply to  Neznanje

“… Budale na ovom portalu se stalo pišu o teorijama zavjere a sami ih proizvode i podržavaju….” Ako se ne varam vi ste tzv “doktor“… A kako vidim (i ne varam se) – i dalje ste isti glupak kakav ste bili i prije godinu dana na ovim diskusijama… Vi kao osvjedoceni glupak tzv “doktor” ste bez ikakve dvojbe u onih “sigurnih” 95% glupaka iz vase idiotske “struke“… Vi sigurno necete “krivično odgovarati” u ovakvom zlocinackom sistemu, jer ne samo da ste ekstremni glupak – nego ocito je da taj zlocinacki sistem planirnog genocida podrzavate, a vjerujem da cak i u njemu ucestvujete kao – ubojica… (Da li ste ubojica iz nehata (zbog ciste glupoce kojom je prozet svaki vas komentar) ili ste ubojica iz pohlepe i zelje da zaradite koji “shekel” vise – ubijajuci ljude oko sebe – to jos ne znam… Medjutim nije niti bitno…) Dakle – sto se ovog zlocinackog sistema tice, gdje su glupaci poput vas izuzetno bitni u obanjivanju i masovnom ubijanju populacije – vi ste dakako “sigurni“… Medjutim, kako niste niti prije godinu dana nista normalno, pametno ili argumentovano mogli ovdje iznijeti na diskusijama u vezi ove “pLandemije” – sada je jos jasnije, da ste… Pročitaj više »

roberto
Gost
roberto
3 dana prije
Reply to  Istražuj

Bok,malo van teme,tebe bi to moglo zanimat, ne znam jesi slušao radijski intervju sa rabijem Finkelstinom?

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 dana prije
Reply to  roberto

Nisam,
Imas li link?

roberto
Gost
roberto
3 dana prije
Reply to  Istražuj

Za tebe?zar još pitaš?;);)

Ok,kak bi rekli na staro-hrvatskom,here we go!!!

Mali uvod,ovo je intervju sa rabijem finkelstinom,iz 2004g,koji je več više puta brisan,pa ponovo stavljan.Po meni i još po nekima radi se o psihološkoj operaciji,u kojoj se iznosi istina,uz preuveličavanje,da bi se mogla lakše diskreditirati,tj reći da je laž.Stavit ću 3 poveznice,jedna je o rabiju,jedna je odavidu goldbergu(ista stvar psi.op.) i treća poveznica je članak koji objašnjava to što ja ovdje tvrdim.Članak je o davidu goldbergu,ali u tom članku ima i poveznica za rabija.Da ne duljim,ko voli nek izvoli;)
Kao i uvijek molim L.R,ako bi odobrenje moglo brže proć,da kompa istražuj,a i drugi koje ovo zanima ne čekaju..

https://www.youtube.com/watch?v=lxDHFHaVgrw

https://www.youtube.com/watch?v=pHT5PY4RXso

https://www.henrymakow.com/2019/08/antisemites-are-being-tagged-for-extermination.html

rimtu
Member
Active Member
rimtu
3 dana prije
Reply to  roberto

Slušao sam “Goldberga” na BC prošle godine (isti video), “smrdilo” mi je.
Hvala, posebno za treći link.

roberto
Gost
roberto
3 dana prije
Reply to  rimtu

Nema na čemu.
Išao sam ti ja malo tražit,o finkelstinu,našao sam neku zakladu,al ništa konkretno..zato me onak zaintrigiralo,a članak i goldberg su došli onak,usput;)
Ima i članak iz 2011god(mislim)američki list neki,ne sjećam se više,u kojem je pisalo da su u mc donaldsu našli ostatke ljudskog tkiva,kad su uzimali uzorke mesa za analizu.

Istražuj
Member
Istražuj
3 dana prije
Reply to  roberto

hehe… Odlican!
Hvala
Prosto nevjerovatno da otvoreno prica skoro o svemu sto ja spominjem ovdje…
I mene zovu “teoreticarom zavjere” 🤣
Strasno…
I onda dodje neki “ADL-policajac” i pocene da sere…

roberto
Gost
roberto
2 dana prije
Reply to  Istražuj

A Mauro Biglino predavanje na temu
Biblija nije sveta knjiga?/4h predavanje
Bio je kod Mišaka gost u jednoj emisiji…

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
2 dana prije
Reply to  roberto

Gledao.
Dobar je Mauro.
Odlicno razbija budalstu “teologiju”…
Medjutim i on cini mi se radi istu gresku kao i mnogi koji pokusavaju shvatiti stvari iz proslosti (a koju sam i ja radio) – a to je da se referira na LAZNU “jezuitsku” tzv “istoriju”…
Mislim da mu je potreban A. Fomenko 🙂

roberto
Gost
roberto
2 dana prije
Reply to  Istražuj

Da,ali ko zna kakvih knjiga ima..tamo znaš di..u onim kilometarskim hodnicima.Ispod. tih zlih tvorevina vatikana..

rjfngbiwerngtiuwnegr
Gost
rjfngbiwerngtiuwnegr
3 dana prije
Reply to  roberto

Odličan ti je Finkelštajn.

rjfngbiwerngtiuwnegr
Gost
rjfngbiwerngtiuwnegr
3 dana prije
Reply to  roberto

Dobro ti je i ono o karbonskim nano cjevčicama.

roberto
Gost
roberto
2 dana prije

Eto,hvala na pohvalama svima..ono stvarno,koliko toga ima,objavljenih radova,pa to da ideš sve istraživat,metar-dva dana si zakopan;);).I onda kad čovjek,još recimo..ukucaš fibroza..pa pogledaš..kak to sve izgleda.A stvarno me zanima,dal od tkz.kovida,ostaju ožiljci..ko od raznoraznih fibroza..

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 dana prije
Reply to  Istražuj

Pa zar ste zbilja toliko jadni da ne vidite kad piše pravi liječnik, a kada netko sa manje škole?

Pa predstavio se u prvoj rečenici: nisu mu poznati načini izražavanja. Koje on kritizira, – a koji se redovno koriste…
Vaša mržnja prema intelektualcima, mada je očito da ne poznajete ili barem ne poznajete dobro ni jednog, je još jedna – Hitlerovska osobina.

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
3 dana prije
Reply to  Neznanje

“Ekskluzivno: bivši Pfizer VP za AFLDS: ‘Potpuno je moguće da će se cijepljenje koristiti za masovnu depopulaciju’ 25. ožujka 2021. ekskluzivno: Bivši potpredsjednik Pfizer-a za AFLDS: ‘Potpuno je moguće da će se cijepljenje koristiti za masovnu depopulaciju’ autor Mordechai Sones   Američki Frontline Doctors (AFLDS) razgovarao je s bivšim Pfizerovim potpredsjednikom i znanstvenim djelatnikom dr. Mikeom Yeadonom o njegovim stavovima o cjepivu COVID-19, hidroksiklorokinu i ivermektinu, regulatornim tijelima i drugima.   Na početku je dr. Yeadon rekao: „Svjestan sam globalnih zločina protiv čovječnosti koji su počinjeni nad velikim dijelom svjetske populacije.   “Osjećam veliki strah, ali ne odustajem od davanja stručnog mišljenja višestrukim skupinama sposobnih odvjetnika poput Rocca Galatija u Kanadi i Reinera Fuellmicha u Njemačkoj.   “Apsolutno ne sumnjam da smo u prisutnosti zla (na temelju  40-godišnje istraživačke karijere) i opasnih proizvoda.   “U Velikoj Britaniji je posve jasno da su vlasti sklone kursu koji će rezultirati davanjem„ cjepiva “što većem broju stanovništva. To je ludilo, jer čak i da su ti proizvodi legitimni, zaštitu trebaju samo oni s znatno povećanim rizikom od smrti od virusa. Kod tih ljudi čak postoje argumenti da se rizici vrijede podnijeti. A definitivno postoje rizici koje ja nazivam „mehanistički“: ugrađeni u način na… Pročitaj više »

trte_vrte
Gost
trte_vrte
2 dana prije
Reply to  Nonwo Nonwo

mozes ovo elaborisati?

https://carterheavyindustries.files.wordpress.com/2021/02/covid19-rna-based-vaccines-and-the-risk-of-prion-disease-1503.pdf

kad naleti spars pandemija gotovi smo? ovo za cink zapanjen sam jer se zna dosad da je dobar za mozak,nervni sistem,imunitet.morati cu rad procitati jos nekoliko puta da svarim tekst,bez prevoda ne volim.

rimtu
Member
Active Member
rimtu
1 dan prije
Reply to  trte_vrte

Stavi link na neku aktualniju temu tj. komentare na novije članke, ovdje više ne prolazi puno ljudi.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 dana prije
Reply to  Neznanje

Ma ta Astra Zenica nista nevalja, ostala su ti super, samo naprijed! Eto ja sva isprobao i nije mi nist…….. Dhcbdjskxncndejkskdxxxxxxx

pera lozac
Gost
pera lozac
3 dana prije
Reply to  Neznanje

Koja si ti pantegana boze me sacuvaj a nazalost ima vas podosta na ovom portalu, raznih imena al iz istog nakota.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 dana prije
Reply to  Neznanje

“…može se očekivati” je izraz primjeren biološkim znanostima.
(Npr, ne zna se koji broj ljudi ili % je imao prehladu izrokovanu nekim od 4 poznata korona virusa ili obim novim…pa je primjereno izjaviti “može”, ali i “mora”:

“… mora se očekivati ​​da će tijekom ekspresije nukleinskih kiselina cjepiva peptidi izvedeni iz proteina klas biti predstavljeni putem MHC I – puta na luminalnoj površini stanica. Mnoge zdrave osobe imaju CD8-limfocite koji prepoznaju takve peptide, što je možda posljedica prethodne infekcije COVID-om, ali i križnih reakcija s drugim vrstama koronavirusa… Moramo pretpostaviti da će ovi limfociti izvršiti napad na odgovarajuće stanice.”

Ovo vam je već pričao Sladoljev.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 dana prije
Reply to  Lucija, prva

@Istražuj

Ne razumijem zašto ste komentatoru @neznanje – dali “minus”?

On tvrdi isto što i vi: “Da debili znanstvenici, zaluđeni na debilanama fakultetima- ništa neznaju.
Njih 99%.
To tvrdite svakodnevno.
Kao da vam je osobno poznat plan i program svakog sveučilišta.

Tvrtko
Gost
Tvrtko
2 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Lucija, nekad su fakulteti bili izvor znanja, danas su izvor zarade. Ima li još fakulteta iz kojeg izađeš da nešto znaš a ne samo da imaš diplomu, ima, ima ali sve manje.

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
3 dana prije
Reply to  Neznanje

Uvaženi kolega ,SRAM TE I STID BILO,kako možeš napadati uvaženi autoricu Arnu Šebalj,žena napisala toliko članaka o KORONI i NEcijepljenju i cjepivima,sve povezala sa tisućama linkova s interneta,žena ima znanja da ovog časa može predavati molekularnu biologiju na bilo kojem elitnom i razvikanom sveučilištu u USA ili Engleskoj !!! Čovjek se htio ne htio MORA s njom složiti ,ali onda dolazimo do Rubikona,evo to je trenutno 100 mrtvih dnevno u BiH sada bi trebalo ili prestati brojati mrtve i pozitivne i ukinuti sve mjere ili NEŠTO PODUZETI !!!
E ,sada nastaje problem što poduzeti ??? Preko veze nabaviti šleper Ivermektima iz Veterinarskog zavoda u Subotici i razdijeliti narodu,navodno imaju dostatne zalihe,ili nešto drugo ???
ŠTO DRUGO ???

Valter Sapajev
Gost
Valter Sapajev
3 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Kolega Đuro danas ste odlicno lijepo ste me nasmijali

SamoKratko
Gost
SamoKratko
3 dana prije
Reply to  Neznanje

Rijetko se desi da latinska izreka ‘nomen est omen’ zaživi u praksi, ali vi ste, gospodine ili gospođo, to uspjeli. Jeste li vi uopće pročitali tekst koji komentirate? Da li ste shvatili šta su potpisani liječnici željeli? Jer iz vašeg se komentara može zaključiti da osim nekih paušalnih ocjena, ne baratate materijom. Pa potpisani doktori upravo traže DOKAZE, ne iznose ih!. Ja nisam liječnik i na kraj pameti mi ne pada da ocjenjujem tekst sa stručne strane, ali mi isto tako ne pada na pamet da 100-njak doktora iz raznih zemalja nazivam znanstvenicima pod navodnicima. S druge strane, roditelji su me hvala bogu obdarili mozgom koji još uvijek funkcionira, pa mogu u skladu sa svojim saznanjima iz drugih područja procijeniti šta bi od onoga što mi se servira moglo biti istina, a šta je daleko od toga. Ako sami proizvođači cjepiva kažu da su cjepiva još u eksperimentalnoj fazi (ako se ne varam, kraj eksperimenta je predviđen za 31.01.2023. godine), ako vam EMA i FDA kažu da su cjepiva dobila PRIVREMENU URGENTNU dozvolu za implementaciju, ako već mjesecima čitate da su farmaceutske kuće sklopile ugovore o nabavi cjepiva po kojima su izuzeti od bilo kakve odgovornosti u slučaju posljedica cijepljenja,… Pročitaj više »

rimtu
Member
Active Member
rimtu
3 dana prije
Reply to  SamoKratko

Završetak eksperimenta bi trebao biti u martu 2025.
Onda nova SPARS plandemija do 2028.

trte_vrte
Gost
trte_vrte
2 dana prije
Reply to  rimtu

vidi ovo

https://carterheavyindustries.files.wordpress.com/2021/02/covid19-rna-based-vaccines-and-the-risk-of-prion-disease-1503.pdf

ovo je tek 1.poluvrijeme izgleda,citaj do kraja pazljivo i reci sta mislis

rimtu
Member
Active Member
rimtu
1 dan prije
Reply to  trte_vrte

Čuo sam za to, ne izgleda dobro.

Valter Sapajev
Gost
Valter Sapajev
3 dana prije
Reply to  Neznanje

Zato se je ovaj porthal smjestio u distrikt Brckho jer jedino tu mogu biti zaštićeni od krivične odgovornosti i organa gonjenja

learzi
Gost
learzi
3 dana prije
Reply to  Neznanje

Tebi je žuti tisk znanost i istina. Sigurno te je žena več odbacila.

Tvrtko
Gost
Tvrtko
2 dana prije
Reply to  Neznanje

Teorije zavjera, kad to čujemo dobijem ospice, boginje male, velike i ostale prišteve. A najglasniji u prozivanju nekoga za teorije zavjera su oni koji redovno obilaze vjerske objekte. A kad bi malo razmislili tko je teoretičar zavjera sve bi bilo bolje.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
3 dana prije

Ponavljanje gradiva – nakaradna logika koja stoji iza cijelog korona cirkusa i cijepljenja se najbolje vidi iz odgovora tzv. hrvatskog “stožera”:

U slučaju pristanka na cijepljenje:
 
Biti ću oslobođen nošenja maske?
NE.
 
Restorani i lokali ponovo se otvaraju i normalno rade?
NE.
 
Stiče se imunitet na Covid-19?
Ne zna se!
 
Prestajemo biti zarazni za druge?
Ne zna se.
 
Ako cijepimo svu djecu, počinje li škola normalno?
NE.
 
Zaustavlja se socijalno distanciranje?
NE.
 
Cijepimo li se i djed i ja, možemo li se zagrliti?
NE.
 
Hoće li procijepljenost ponovo otvoriti kina, kazališta i stadione?
NE.
 
Hoće li se cijepljeni moći okupiti?
NE.
 
Koja je stvarna korist od cijepljenja?
Virus vas neće ubiti.
 
Jeste li sigurni da me cjepivo neće ubiti ili osakatiti?
NE.
 
Sustav nadzora nuspojava funkcionira?
NE.
 
Odštetu u slučaju negativnih nuspojava snositi će proizvođač, dobavljač, država?
NE.
 
Statistički gledano, virus me ionako ne bi ubio. Zašto bih se trebao cijepiti?
Za zaštitu drugih.
 
Dakle, ako se cijepim, jesu li drugi 100% sigurni da ih neću zaraziti?
NE.
 
Pa koja je onda svrha cijelog ovog svjetskog cirkusa?
Vi ste teoretičar zavjere!

roberto
Gost
roberto
3 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Ali jaka im je i ona,kad ih se pita,pa dobro i nakon cijepljenja sve to,pa čemu?
Zato jer cjepiva nisu sto posto sigurna..hehehe
A o asimptomatičnom prijenosu mislim da ni ne treba trošit riječi;);)

BanOvan
Gost
BanOvan
3 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

vecernji.hr/vijesti/ne-znaju-gdje-bi-s-cjepivom-za-one-koji-se-cijepe-u-pubu-besplatno-pice-1472927
Piće opravdava sredstvo

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

To je u nekih 14 točaka bilo na webtribunu.

piždro
Gost
piždro
3 dana prije

kako je igra za plašenje svetske populacije coronom započela – kopija članka: “Trag Covid bioterorizma vodi natrag do zaposlenika CCP-a, Anthonyja Faucija i Petera Daszaka 5. travnja 2021 Kada je u listopadu 2014. u Sjedinjenim Državama zabranjeno kontroverzno istraživanje virusa dobivanja funkcije, vrhovni znanstvenici iz vladinog i privatnog sektora bili su prisiljeni odmah zaustaviti dvadeset jedan projekt manipulacije virusom i razvoja cjepiva za viruse gripe i koronaviruse poput SARS-a i MERS-a. Obustavljeni su kontroverzni projekti na Harvardu, Emoryju i Chapel Hillu Sveučilišta Sjeverne Karoline. U to su vrijeme znanstvenici genetski modificirali respiratorne viruse kako bi razvili unosna nova cjepiva za farmaceutsku industriju i globalno tržište zdravstvene zaštite. Umjesto da se drži etike i zakona, Dr. Francis Collins, ravnatelj Nacionalnog instituta za zdravlje (NIH) i Dr. Anthony Fauci, direktor Nacionalnog instituta za alergiju i zarazne bolesti (NIAID), o kontroverznom istraživanju koronavirusa s poboljšanom funkcionalnošću. Umjesto istraživanja u Sjedinjenim Državama, Dr. Fauci je upoznao svog prijatelja Petera Daszaka iz Saveza za ekološko zdravlje. Daszak je poznati zoolog koji je deset godina ranije prvi put otkrio podrijetlo šišmiša od teškog akutnog respiratornog sindroma (SARS). Daszak je bio povezan s Wuhan institutom za virusologiju u komunističkoj Kini i želio je nastaviti ovo neetično istraživanje… Pročitaj više »

rjfngbiwerngtiuwnegr
Gost
rjfngbiwerngtiuwnegr
3 dana prije
Reply to  piždro

+

Sebastian
Member
Sebastian
3 dana prije

Sila poznaje i poštuje samo silu.Ova kojoj je upučeno ovo pismo će ga najvjerojatnije maksimalno ignorirati i na kraju odbaciti.Položaj moći joj to omogućuje.Pitanje svih pitanja je kako ga se može ugroziti.

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
3 dana prije
Reply to  Sebastian

Točno, u pravu ste i mislim isto. Ali tko???
Nema više Ustava, pali su svi zakoni, tiranija vlada, i to globalno. Izvrsno su se pripremili a “izdašno” su plaćeni. LP

Simon
Gost
Simon
3 dana prije

Meni je zabavno kako par trolova generiraju na desetke odgovora.
Ono što ja vidim u svemu tome je to kako među tim odgovorima ima odgovora komentatora koji to ne rade isključivo zbog trolova jer među tim komentarima uvijek ima serviranih podataka koje nisam znao, a pojedini detalji iz tih odgovora meni služe i za uvid u širu sliku.
Ono što ne treba raditi je ekspresionirati iluziju kako se s trolovima može raspravljati jer trolovi to i ne rade zbog rasprave koja na nekoj ljudskoj razini može završiti s izjavom o slaganju oko neslaganja, a kod trolova to nije slučaj jer inače nebi ni bili trolovi.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
3 dana prije
Reply to  Simon

prije bi rekao da je među antivakserima puno trolova, menjaju nicke……. ko gače😎
zadnji koji sam opazio je ledeno doba… preskoči na drugi nick i kad se vrato na svoj je napravio grešku… i napisao ledneno doba…. kasno je to opazio… 😎

i drugi ste, opazim… rečenice, riječi…..

ali to je vaš problem…. 😒

Simon
Gost
Simon
3 dana prije
Reply to  Malomorgen

Pod kojim nickom netko piše meni je manje manje važno. Ono što sam uspio primjetiti kako tko god bio pod nickom ledeno doba uglavnom piše samostalne komentare koji su u prosjeku duži i nisam primjetio kako se nadovezuje na tuđe komentare često komentirajući mimo sadržaja komentiranog komentara. Kome se čita pročita, kome ne, ide dalje.
Ima nekih kao ti kojima je takvih 90% komentara. To nemogu ne primjetiti.
Također primjećujem tko i u kojem kontekstu upotrebljava etikete koje si upravo ti upotrijebio, a znam odakle takve etikete vuku porijeklo.
Osobno mislim kako u rasponu od zagriženog protivnika cijepljenja koji u cijepivu vidi neizbježnu smrt i totalnu depopulaciju do zagriženih zagovornika cijepljenja koji u cijepivu vide eliksir života nalazi se velika većina i etikete služe upravo za podjele i sukobe jer ili si jedno ili si drugo, a u stvarnosti poznajem dosta ljudi iz moje okoline koji vagaju cijepiti se ili ne.

CAN
Gost
CAN
2 dana prije
Reply to  Simon

Ma klasičan psihopatt

zdrava pamet
Gost
zdrava pamet
3 dana prije
Reply to  Malomorgen

Trol pokazuje na trolove…

Slow motion
Gost
Slow motion
3 dana prije
Reply to  Malomorgen

Trol

Coca Corona
Gost
Coca Corona
3 dana prije
Reply to  Malomorgen

JEST Q-RAC.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 dana prije
Reply to  Simon

Trolovima se mora odgovoriti, jer su:
– neki od njih “ljudi s agendom”, koji proturaju namjerno neke stvari, tipa defetizam,
– trolovi mogu dovesti neke naivnije čitatelje u zabludu.

Slow motion
Gost
Slow motion
3 dana prije
Reply to  Simon

👍

Kornel
Member
Active Member
Kornel
3 dana prije

Kad se na stvari pogleda iz druge perspektive uzimajući u obzir predhodno obavljeno etiketiranje onih koji se ne slažu s mainstream narativom može se vidjeti kako se etiketirane odnosno one koji ne prihvaćaju mainstream narativ želi separirati i fokus usmjeriti na ostale ciljajući u prvom redu na neodlučne kako bi postali što više apatični te kao takvi bili podatna amorfna masa koja baulja po bespućima matrixa. Redanje svih činjenica i dokaza je dobro, ali ne daje odgovore na sva pitanja jer se rat protiv čovječanstva osim na fizičkoj vodi i na metafizičkoj razini.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 dana prije

Nenad Pekez: Ne postoje vakcinisane ili nevakcinisane osobe, postoji vakcinisano ili nevakcinisano društvo (ono sa bar 80% vakcinisanih je vakcinisano). Vakcinisano društvo smanjuje rizike širenja virusa, nastajanja težih oblika bolesti, mutiranja virusa, štiti one sa najslabijim organizmima i ponajviše smanjuje vreme trajanja ovog haosa. Ili nam bar znatno povećava šanse da se sve ove stavke ispune. Nevakcinisano društvo je ono koje živi u iluziji nekakve slobode i odbijanjem vakcinisanja samo prolongira agoniju, koja utiče na SVE, a ponajviše na one najugroženije koji nemaju mogućnosti zaštite i lečenja. Ne postoji podela na “vakcinaše” i “antivakcinaše”, ali postoji klasna podela. Oni u srednjim i višim klasama koji imaju mogućnosti da se zaštite, izoluju, nameću debate i jačaju imunitet na alternativne načine su ponajviše oni koji imaju mogućnosti da se premišljaju oko vakcinacije i štite svoju “slobodu izbora”. Oni iz nižih klasa nemaju nikakve uslove zaštite osim vakcina, njihovi imuniteti su u startu oslabljeni većim stresom, prepuni busevi su njihova prevozna sredstva, prostorije u kojima dnevno cirkuluše na stotine ljudi su njihova radna mesta, a njihove sobe i kućna nega su vrlo verovatno jedina mogućnost lečenja ako se zaraze i razbole. Pitam vas sad, gde je tu sloboda izbora? Zato kažem kolektivizam i… Pročitaj više »

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
3 dana prije
Reply to  Zvrk

HAU JES NOU!

rimtu
Member
Active Member
rimtu
3 dana prije
Reply to  Zvrk

Grozan pamflet.

A neg.
Gost
A neg.
3 dana prije
Reply to  Zvrk

Ne znam tko je taj Nenad P. al tebe više ne čitam!

Max
Member
Famed Member
Max
3 dana prije

Svaka čast ljudi.

Perun
Gost
Perun
3 dana prije

Per aspera ad astra zeneca ….Britanska varijanta virusa ,pa brazilska varijanta virusa ,pa juznoafricka varijanta virusa ,pa kineske varijacije na temu virusa ,pa francuska i njemacka varijanta virusa….A gdje je tu Americka varijanta virusa koji je pokosio dobar dio beskucnika od zapadne do istocne obale USA….Tko tu koga i zasto ..za koliko i dokle ….
P.S Uz duzno postovanje za Arnu Sebalj, imena i prezimena postovanih naucnika iz navedenog clanka vezana su mahom za EU,USA,UK sveucilista ….Toliki broj mozgova navedenih kao kompetentni na podrucju mikrobiologije nesposobno je oduprijeti se problemu i ponuditi prihvatljivo rjesenje problema …..Blago receno akademskim rijecnikom
a u kontekstu ocjene ovog trusta mozgova ( citaj akademski educiranih primata) krajnje nesposobnih da se odupru propagandnoj masineriji novog vremena …Jednostavno su zakazali a u ovoj krizi djeluju blijedo i nedosljedno

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
3 dana prije
Reply to  Perun

Zaista. Zanimljivo, imate Vi rješenje, ono, konkretno, ja ću Vam se pridružiti, odmah.
Volim brza i učinkovita rješenja. Evo, ponijeti ću i barjak vama je to jamčim teško), pa u boj! LP

Perun
Gost
Perun
3 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

Ljudi ne slusaju uvijek najpametnije medju sobom …Kad macke nema misevi kolo vode…A kada macke kolo vode miseva nema ….Sama diploma nekog znamenitog svjetskog sveucilista ne otvara vrata raja niti vrata pakla niti ima svrhu ako steceno znanje nije u skladu s vremenom i prostorom….Znanje ima vijek trajanja i ciklicnog je karaktera ,to je proces ….Ta zajednica postovanih i ucenih ljudi na celo SZO postavila je lika po imenu Tedros Adhanom Ghebreyesus (Asmera, 3. ožujka 1965.) etiopski je biolog, imunolog i političar. Od 2017. godine obnaša funkciju generalnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije. U vladi Etiopije obnašao je funkciju ministra zdravstva od 2005. do 2012. godine, kao i ministra vanjskih poslova od 2012. do 2016. godine….Prvi predsjednik skupštine SZO-a bio je prof. Andrija Štampar.Izradio je ustav Svjetske zdravstvene organizacije te je 1948. predsjedao Prvoj svjetskoj zdravstvenoj skupštini u Ženevi…..Za života je obavljao mnoge dužnosti i aktivno zagovarao socijalnu medicinu te posvećivanje medicinskim potrebama malih ljudi. Ideja vodilja uvijek mu je bila da zdravstveni radnici ponajprije moraju djelovati na zdravstveno rizične skupine. Zalagao se za široko zdravstveno prosvjećivanje ljudi smatrajući kako se na taj način uspješno mogu suzbiti pojave mnogih bolesti. Njegova definicija zdravlja – da je zdravlje stanje potpunog fizičkog, psihičkog… Pročitaj više »

Slow motion
Gost
Slow motion
3 dana prije
Reply to  Perun

Meni se cini da su oprezni i temeljiti, iz razloga tog, sto je ovo najveci presedan u povijesti, a i najveca socijalna, psiholoska i materijalna kriza koju je covjecanstvo ikad dozivljelo.
A s druge strane ne nalazi se neprijatelj kojeg bi trebalo tako olako podcijeniti..mislim cak da ne mogu pronaci toliko ‘teske’ rijeci kojima bih ga opisao.
U svakom slucaju, potrebna je taktika, pronicljivost i oprez, jer ipak taj neprijatelj je svoje poteze godinama osmisljao..
Zato se nadam da nije u pitanju nesposobnost, vec da je potrebno jos vremena da bi se neke stvari iskristalizirale, i da bi se ljudi diljem svijeta jos bolje i brojnije povezali i oduprli ovom fasizmu koji je nametnut.
Bez masovne podrske i pomoci svih naroda i ‘obicnih ljudi, otpor ovoj tiraniji i borba za slobodu nece bit moguca!

upitnik
Gost
upitnik
3 dana prije

ima neko pouzdane linkove i podatke o ovoj da je u sukobu interesa i da radi za farmu? zato je tu postavljena bas 2020 da daje im dozvole?

Bosanac
Gost
Bosanac
3 dana prije

‘I’, šta ćete poduzet (komentatori) da Vam se ne desi to što su planirali (što navodite u pojedinim komentarima) …….ima ona izreka propala ko Grčka ( a iza nje-te Grčke ostadoše samo filozofi u spomen) ???

Natakote Yanakitu
Gost
Natakote Yanakitu
2 dana prije

Važna pitanja prije cijepljenja: -Ako se cijepimo možemo li prestati nositi maske? odg: Ne! -A može li opet raditi sve ka i prije pandemije,restorani,kafići, teretane i ostalo? odg: Ne! -A hoćemo li biti imuni na Covid?odg: Možda, nismo sigurni, vjerovatno ne. -Ali ako se cijepim onda bar neću biti zarazan za druge, zar ne? odg: Nije točno! Cijepivo ne spriječava širenje virusa! -A koje su beneficije cijepiva? odg: ublažavanje simptoma uzrokovanih virusom Covid i smanjenje smrtnosti. -Koliko traje djelovanje cijepiva?odg: Ne znamo sa sigurnošću, sva Covid cijepiva su u eksperimentalnoj fazi. -Jeste li sigurni da nas cijepivo neće ugroziti ili usmrtiti u najgorem slučaju? odg: Ne,nismo sigurni. -Možemo li u tom slučaju tražiti odštetu od proizvođača cijepiva ili Vlade RH? odg: Ne! Proizvođači cijepiva kao i Vlada RH lišeni su ikakve odgovornosti u slučaju nuspojava i tegoba uzrokovanih ovim eksperimentalnim cijepivima. -Ako je smrtnost od Covida manja od 2%, zbog čega se cijepimo?! odg:Radi zaštite drugih. -Ali, rekli ste da cijepivo ne spriječava širenje zaraze?! odg: Tako je. Da zaključimo o cijepivu: -ne eliminira virus -ne spriječava od smrti -ne garantira da se nečeš zaraziti -ne spriječava da zaraziš druge -ne ukida nametnute zabrane i ograničenja – i dalje moramo… Pročitaj više »

trte_vrte
Gost
trte_vrte
2 dana prije

https://www.naturalnews.com/2021-04-08-mrna-vaccines-may-cause-your-body-to-churn-out-prions-eat-your-brain-mad-cow-disease.html#

pogledati detaljno naucni rad

https://carterheavyindustries.files.wordpress.com/2021/02/covid19-rna-based-vaccines-and-the-risk-of-prion-disease-1503.pdf

izgleda niposto mrna
sta kad natjeraju na vakcinaciju,birati rizik brze ili sporije smrti,ja cu rusku ili zeneku,bolje to nego diabetes,rak,prionska bolest,..duga patnja..ionako zivot kakav bankarska i eugenisticka i globalisticka gamad kroji nema mi smisla…

rimtu
Member
Active Member
rimtu
1 dan prije
Reply to  trte_vrte

Ne daj se vakcinirat, s ničim.

trte_vrte
Gost
trte_vrte
2 dana prije

DA NEMA MAGISTRICE ARNE TREBALO BI JE IZMISLITI,HVALA ZA OGROMAN TRUD I NAZALOST DONKIHOTOVSKU BORBU DOBRA PROTIV ZLA

POVEZANE VIJESTI

Izbornik