EMA – European Medicines Agency – obmanjuje javnost, tvrde liječnici i znanstvenici iz 25 država

EMA

EMA – Europska agencija za lijekove 1. ožujka 2021. primila je originalno pismo preko 100  liječnika i znanstvenika iz 25 država u kojem se opisuju rizici poremećaja krvi od cjepiva COV-19. Preko desetak država suspendiralo je cjepivo AstraZeneca nakon smrti od zgrušavanja i krvarenja, kao što su liječnici i znanstvenici upozorili.

Međutim, 23. ožujka 2021. EMA je odbacila zabrinutost grupe koja se odnosi na “manje” i “rijetke” događaje, zaključivši da je “uspostavljen pozitivan odnos koristi i rizika”.

1. travnja 2021. liječnici i znanstvenici iz 25 zemalja izdali su pismo pobijanja Europskoj agenciji za lijekove (EMA), nakon što je regulator odbacio njihova prethodna upozorenja u vezi s opasnošću od zgrušavanja i krvarenja od COVID-19 cjepiva.

Liječnici i znanstvenici uzvratili su udarac, optužujući EMA da obmanjuje javnost o stvarnom profilu rizika i koristi cjepiva. “Vaš odgovor od 23. ožujka 2021. neuvjerljiv je i neprihvatljiv”, napisali su, napominjući da zabilježeni slučajevi životno opasne cerebralne venske tromboze (CSVT) nakon cijepljenja  “predstavljaju samo vrh ogromne sante leda”. Uobičajene reakcije na cijepljenje, uključujući glavobolju, mučninu, zamagljen vid i povraćanje, simptomi su CSVT-a i treba ih odmah procijeniti.

Zgrušavanje i krvarenje nakon cijepljenja također se “mogu očekivati ​​da se povećavaju sa svakim ponovnim cijepljenjem i svakom intervenirajućom izloženošću koronavirusu”, upozorila je skupina. S vremenom „ovo čini ponovljeno cijepljenje i uobičajene koronaviruse opasnim za mlade i zdrave dobne skupine za koje – u odsustvu „cijepljenja“ – COVID-19 ne predstavlja suštinski rizik.

„Takva je stvarna analiza rizika i koristi „cjepiva“ protiv COVIDA-19. Ili EMA-i nedostaje stručnost za predmet da bi uvažila molekularnu znanost ove stvarnosti ili joj nedostaje medicinska etika da bi djelovala u skladu s tim.”

Skupina Doctors for Covid Ethics, koja uključuje profesore imunologije i mikrobiologije, opisala je odgovore EMA-e na njihove zabrinutosti kao “neznanstvene”, “nejasne” i nedostajuće vjerodostojnosti. Ponudili su suradnju s agencijom radi ublažavanja rizika od cijepljenja i kršenja etike, uključujući pomoć EMA-i da “izradi fokusirani plan farmakovigilancije”.

Skupina je upozorila da nastavak primjene neadekvatnih cjepiva protiv COVIDA-19 zasnovanih na genima predstavlja opasno medicinsko eksperimentiranje, čiji “istinski rizici daleko premašuju bilo kakvu teorijsku korist”, što odražava “ozbiljna kršenja medicinske etike i medicinskih prava građana”.

“Obmanjivanje populacije da prihvate istraživačke agense, poput genetskih cjepiva

COVID-19, ili njihovo prisiljavanje putem  putovnica cjepiva, “predstavlja jasna i gruba kršenja Nürnberškog zakonika”, upozoravaju oni.

Pismo je upućeno Emer Cookeu, izvršnom direktoru EMA-e, a kopirano je odvjetniku Reineru Fuellmichu, Charlesu Michelu, predsjedniku Vijeća Europe i Ursuli von der Leyen, predsjednici Europske komisije.

Vezu do pisma pobijanja liječnika za Covid Ethics na EMA (1. travnja 2021.) možete pogledati ovdje.

Link na pismo EMA-e liječnicima za etiku Covid (23. ožujka 2021.) – Link.

Liječnici za Covid Ethics skupina je od preko 100 liječnika i znanstvenika iz 25 zemalja.

Web: https://doctors4covidethics.medium.com

Twitter: https://twitter.com/Drs4CovidEthics

Za komentar se obratite prof. Dr. Sucharit Bhakdi: [email protected] ili izvanrednom profesoru Michaelu Palmeru: [email protected]

Originalno pismo liječnika za etiku Covid EMA-i (dostavljeno 1. ožujka 2021.) pogledajte na linku.

Hitno otvoreno pismo liječnika i znanstvenika Europskoj agenciji za lijekove u vezi sa zabrinutošću za sigurnost cjepiva COVID-19

Europska agencija za lijekove
Emer Cooke, izvršni direktor
Amsterdam
Nizozemska
28. veljače 2021

Poštovani,

Kao liječnici i znanstvenici, načelno podržavamo upotrebu novih medicinskih intervencija koje se na odgovarajući način razvijaju i primjenjuju, dobivši informirani pristanak pacijenta. Ovo stajalište obuhvaća cjepiva na isti način kao i terapeutike.

Primjećujemo da se izvještava o širokom rasponu nuspojava nakon cijepljenja prethodno zdravih mlađih pojedinaca cjepivima protiv COVIDA-19 na genskoj osnovi. Štoviše, brojni su izvještaji medija iz cijelog svijeta o domovima za njegu koje je COVID-19 udario u roku od nekoliko dana od cijepljenja stanovnika. Iako prepoznajemo da su se ove pojave mogle dogoditi nesretnom slučajnosti, zabrinuti smo što je bilo, a i dalje se vrši, neodgovarajući nadzor mogućih uzroka bolesti ili smrti u tim okolnostima, a posebno u odsustvu post-mortem pregleda.

Posebno se pitamo jesu li glavna pitanja u vezi sa sigurnošću cjepiva na odgovarajući način riješena prije nego što ih je odobrila Europska agencija za lijekove (EMA).

Kao vrlo hitno, ovim putem tražimo da nam EMA dostavi odgovore na sljedeća pitanja:

  1. Nakon intramuskularne injekcije, mora se očekivati ​​da će cjepiva na genskoj osnovi doći do krvotoka i širiti se tijelom [1]. Zahtijevamo dokaze da je ta mogućnost isključena u predkliničkim životinjskim modelima sa sva tri cjepiva prije nego što ih je EMA odobrila za upotrebu na ljudima.
  2. Ako takvi dokazi nisu dostupni, mora se očekivati ​​da će cjepiva ostati zarobljena u cirkulaciji i da će ih endotelne stanice apsorbirati. Postoji razlog za pretpostaviti da će se to dogoditi posebno na mjestima usporenog protoka krvi, tj. u malim žilama i kapilarima [2]. Zahtijevamo dokaze da je ta vjerojatnost isključena u predklinički životinjski modeli sa sva tri cjepiva prije nego što ih je EMA odobrila za upotrebu na ljudima.
  3. Ako takvi dokazi nisu dostupni, mora se očekivati ​​da će tijekom ekspresije nukleinskih kiselina cjepiva peptidi izvedeni iz proteina klas biti predstavljeni putem MHC I – puta na luminalnoj površini stanica. Mnoge zdrave osobe imaju CD8-limfocite koji prepoznaju takve peptide, što je možda posljedica prethodne infekcije COVID-om, ali i križnih reakcija s drugim vrstama koronavirusa [3; 4] [5]. Moramo pretpostaviti da će ovi limfociti izvršiti napad na odgovarajuće stanice. Zahtijevamo dokaze da je ta vjerojatnost isključena u predkliničkim životinjskim modelima sa sva tri cjepiva prije nego što ih je EMA odobrila za upotrebu na ljudima.
  4. Ako takvi dokazi nisu dostupni, mora se očekivati ​​da će doći do oštećenja endotela s naknadnim pokretanjem koagulacije krvi aktivacijom trombocita na bezbrojnim mjestima u tijelu. Zahtijevamo dokaze da je ta vjerojatnost isključena u predkliničkim životinjskim modelima sa sva tri cjepiva prije nego što ih je EMA odobrila za upotrebu na ljudima.
  5. Ako takvi dokazi nisu dostupni, mora se očekivati ​​da će to dovesti do pada broja trombocita, pojave D-dimera u krvi i do bezbrojnih ishemijskih lezija u cijelom tijelu, uključujući mozak, leđnu moždinu i srce . Poremećaji krvarenja mogu se pojaviti nakon ove nove vrste DIC sindroma, uključujući, između ostalih mogućnosti, obilna krvarenja i hemoragični moždani udar. Zahtijevamo dokaze da su sve te mogućnosti isključene u predkliničkim životinjskim modelima sa sva tri cjepiva prije nego što ih je EMA odobrila za upotrebu na ljudima.
  6. SARS-CoV-2 bjelančevinasti spike veže se na ACE2 receptor na trombocitima, što rezultira njihovom aktivacijom [6]. Trombocitopenija je zabilježena u teškim slučajevima infekcije SARS-CoV-2 [7]. Trombocitopenija je također zabilježena u cijepljenih osoba [8]. Zahtijevamo dokaze da je potencijalna opasnost od aktivacije trombocita koja bi također dovela do diseminirane intravaskularne koagulacije (DIC) isključena sa sva tri cjepiva prije nego što ih je EMA odobrila za upotrebu na ljudima.
  7. Širenje SARS-CoV-2 širom svijeta stvorilo je pandemiju bolesti povezanu s mnogim smrtnim slučajevima. Međutim, do trenutka razmatranja zahtjeva za odobravanje cjepiva, zdravstveni sustavi većine zemalja više nisu bili pod neposrednom prijetnjom da budu preopterećeni jer je sve veći dio svijeta već zaražen, a najgora pandemija već je utihnula. Slijedom toga, zahtijevamo konačne dokaze da je stvarna nužda postojala u vrijeme kada je EMA izdala uvjetno odobrenje za promet proizvođačima sva tri cjepiva, kako bi opravdala njihovo odobrenje za upotrebu od strane EMA-e, navodno zbog takve nužde.

Ako svi takvi dokazi ne budu dostupni, tražimo da se povuče odobrenje za upotrebu genskih cjepiva sve dok EMA ne riješi sve gore navedene probleme na odgovarajući način.

Postoje ozbiljne zabrinutosti, uključujući, ali ne ograničavajući se na gore navedene, da je odobrenje cjepiva COVID-19 od strane EMA bilo preuranjeno i nepromišljeno te da je davanje cjepiva predstavljalo i još uvijek predstavlja “ljudsko eksperimentiranje”, i dalje krši Nürnberški zakonik.

S obzirom na hitnost situacije, tražimo da odgovorite na ovu e-poštu u roku od sedam dana i da suštinski riješite sve naše nedoumice. Ako odlučite ne udovoljiti ovom razumnom zahtjevu, objavit ćemo ovo pismo.

Ova e-pošta kopirana je na:

  • Charles Michel, predsjednik Vijeća Europe
  • Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije.

Liječnici i znanstvenici mogu potpisati otvoreno pismo slanjem svog imena, kvalifikacija, područja stručnosti, zemlje i bilo koje organizacije koju žele citirati na [email protected]

Reference

[1] Hassett, K.J .; Benenato, K.E .; Jacquinet, E .; Lee, A.; Woods, A.; Južakov, O.; Himansu, S .; Određivanje, J .; Geilich, B.M .; Ketova, T .; Mihai, C .; Lynn, A .; McFadyen, I .; Moore, M.J .; Senn, J.J .; Stanton, M.G .; Almarsson, Ö .; Ciaramella, G. i Brito, L. A. (2019). Optimizacija nanočestica lipida za intramuskularno davanje mRNA cjepiva, Molekularna terapija. Nukleinske kiseline 15: 1–11.

[2] Chen, Y. Y .; Syed, A.M .; MacMillan, P.; Rocheleau, J. V. i Chan, W. C. W. (2020). Brzina protoka utječe na unos nanočestica u endotelne stanice, napredni materijali 32: 1906274.

[3] Grifoni, A .; Weiskopf, D .; Ramirez, S. I .; Mateus, J .; Dan, J.M .; Moderbacher, C.R .; Rawlings, S.A .; Sutherland, A .; Premkumar, L .; Jadi, R. S. i suradnici (2020). Ciljevi odgovora T stanica na koronavirus SARS-CoV-2 u ljudi s bolešću COVID-19 i neeksponiranim osobama, stanica 181: 1489-1501.e15.

[4] Nelde, A .; Bilich, T .; Heitmann, J.S .; Maringer, Y .; Salih, H.R .; Roerden, M .; Lübke, M .; Bauer, J .; Rieth, J .; Wacker, M .; Peter, A .; Hörber, S.; Traenkle, B .; Kaiser, P. D.; Rothbauer, U .; Becker, M .; Junker, D.; Krause, G .; Strengert, M .; Schneiderhan-Marra, N .; Templin, M.F .; Joos, T.O .; Kowalewski, D.J .; Stos-Zweifel, V .; Fehr, M .; Rabsteyn, A .; Mirakaj, V .; Karbach, J .; Jäger, E .; Graf, M .; Gruber, L.-C .; Rahfalski, D.; Preuß, B .; Hagelstein, I .; Märklin, M .; Bakchoul, T .; Gouttefangeas, C .; Kohlbacher, O .; Klein, R .; Stevanović, S .; Rammensee, H.-G. i Walz, J. S. (2020). Peptidi izvedeni iz SARS-CoV-2 definiraju heterologno i COVID-19-inducirano prepoznavanje T stanica, imunologija Nature.

[5] Sekine, T .; Perez-Potti, A .; Rivera-Ballesteros, O .; Strålin, K .; Gorin, J.-B .; Olsson, A .; Llewellyn-Lacey, S.; Kamal, H .; Bogdanović, G .; Muschiol, S. i suradnici (2020). Robusna imunost na T stanice u osoba koje oporavljaju s asimptomatskim ili blagim COVID-19, stanica 183: 158–168.e14.

[6] Zhang, S.; Liu, Y .; Wang, X .; Yang, L .; Li, H .; Wang, Y .; Liu, M .; Zhao, X .; Xie, Y .; Yang, Y .; Zhang, S.; Ventilator, Z .; Dong, J .; Yuan, Z .; Ding, Z .; Zhang, Y. i Hu, L. (2020). SARS-CoV-2 na trombocite veže ACE2 za pojačavanje tromboze u COVID-19, Časopis za hematologiju i onkologiju 13: 120.

[7] Lippi, G .; Plebani, M. i Henry, B. M. (2020). Trombocitopenija je povezana s teškim infekcijama koronavirusnom bolešću 2019 (COVID-19): Meta-analiza, Clin. Chim. Acta 506: 145–148.

[8] Grady, D. (2021). Nekoliko je primatelja cjepiva Covid razvilo poremećaj rijetke krvi, The New York Times, 8. veljače 2021.

S poštovanjem,

Profesor dr. Sucharit Bhakdi, emeritus profesor medicinske mikrobiologije i imunologije, bivši predsjedatelj, Institut za medicinsku mikrobiologiju i higijenu Sveučilišta Johannes Gutenberg u Mainzu (liječnik i znanstvenik) (Njemačka i Tajland)

Dr. Marco Chiesa, dr. FRCPsych, savjetnik psihijatar i gostujući profesor, Sveučilišni koledž u Londonu (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo i Italija)

Dr C Stephen Frost, dipl. Inž. MBChB, specijalist za dijagnostičku radiologiju, Stockholm, Švedska (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo i Švedska)

Dr. Margareta Griesz-Brisson, dr. Sc., Savjetnica neurologinja i neurofiziologinja (studirala je medicinu u Freiburgu, Njemačka, specijalistička obuka za neurologiju na Sveučilištu New York, Stipendija za neurofiziologiju u Medicinskom centru Mount Sinai, New York City; doktorat farmakologije s posebnim zanimanjem za kronične bolesti) niska razina neurotoksikologije i učinci čimbenika okoliša na zdravlje mozga), medicinski direktor, Londonska klinika za neurologiju i bol (liječnik i znanstvenik) (Njemačka i Ujedinjeno Kraljevstvo)

Profesor dr. Martin Haditsch, specijalist (Austrija) za higijenu i mikrobiologiju, specijalist (Njemačka) za mikrobiologiju, virusologiju, epidemiologiju / zarazne bolesti, specijalist (Austrija) za zarazne bolesti i tropsku medicinu, medicinski direktor, TravelMedCenter, Leonding, Austrija, medicinski Direktor, Labor Hannover MVZ GmbH (liječnik i znanstvenik) (Austrija i Njemačka)

Profesor Stefan Hockertz, profesor toksikologije i farmakologije, europski registrirani toksikolog, specijalist za imunologiju i imunotoksikologiju, izvršni direktor tpi consult GmbH. (Znanstvenik) (Njemačka)

Dr. Lissa Johnson, dipl.ing., Doktorat (medijski) MPsych (Clin), klinički psiholog i bihevioralni znanstvenik, Stručnjak za socijalnu psihologiju zločina, mučenja, kolektivnog nasilja i propagande, bivši član, stručno tijelo Savjetodavna skupina za javni interes (psiholog) ( Australija)

Profesorica dr. Ulrike Kämmerer, izvanredna profesorica eksperimentalne reproduktivne imunologije i biologije tumora na Odjelu za porodništvo i ginekologiju Sveučilišne bolnice Würzburg, Njemačka, izobraženi molekularni virolog (diploma, doktorska disertacija) i imunolog (habilitacija), ostaje angažirana u aktivnom laboratoriju istraživanje (Molekularna biologija, stanična biologija (znanstvenik) (Njemačka)

Izvanredni profesor dr. Michael Palmer, Odjel za kemiju (studirao je medicinu i medicinsku mikrobiologiju u Njemačkoj, predavao je biokemiju od 2001. godine na sadašnjem sveučilištu u Kanadi; fokus je na farmakologiji, metabolizmu, biološkim membranama, računalnom programiranju; eksperimentalna istraživanja usmjerena su na bakterijske toksine i antibiotike ( Daptomicin); napisao je udžbenik o biokemijskoj farmakologiji Sveučilišta Waterloo, Ontario, Kanada (liječnik i znanstvenik) (Kanada i Njemačka)

Profesorica dr. Karina Reiss, profesorica biokemije, Sveučilište Christian Albrecht u Kielu, stručnost u biologiji stanica, biokemija (znanstvenik) (Njemačka)

Profesor dr. Andreas Sönnichsen, profesor opće prakse i obiteljske medicine, Odjel opće prakse i obiteljske medicine, Centar za javno zdravstvo, Medicinsko sveučilište u Beču, Beč (liječnik) (Austrija)

Dr. Wolfgang Wodarg, specijalist za plućne i bronhijalne interne bolesti, higijenu i medicinu okoliša, epidemiologiju i javno zdravstvo; Počasni član Parlamentarne skupštine Vijeća Europe i bivši šef zdravstvenog odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe; bivši saborski zastupnik, njemački Bundestag; Inicijator i glasnogovornik studijskog povjerenstva ‘Etika i pravo u modernoj medicini’; Autor i sveučilišni predavač (liječnik) (Njemačka)

Dr. Michael Yeadon, dipl. Inž. (Zajedničke počasti iz biokemije i toksikologije), doktor farmakologije, bivši potpredsjednik i glavni znanstveni direktor za alergije i respiratorne organe, Pfizer Global R&D; Suosnivač i izvršni direktor, Ziarco Pharma Ltd .; Nezavisni savjetnik (znanstvenik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Potvrđivanje potpisnika

Dr Reem Abu-Sbaih, DO, doktor osteopatije, izvanredni profesor Osteopatska manipulativna medicina / Neuromusculoskeletal Medicine (Liječnik) (SAD)

Dr. Véronique Ahari, liječnik opće prakse (Francuska)

Dr. Elizabeth Bastian, dipl.ing. Genetike i mikrobiologije, MDCM, obiteljska medicina, liječnik opće prakse u onkologiji, sub specijalnost obučena za palijativnu skrb (liječnik) (Kanada)

Dr. Michael D Bell, MB, ChB (1978. Edinburgh) MRCGP (1989.), liječnik opće prakse (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Vlč. Reuben P. Bell, DO, MS, dr. Med., Dr. Med., Obiteljski liječnik osteopatije od 1982. godine, prvostupnik i magistar zoologije, profesor biologije (uključujući molekularnu genetiku i razvojnu biologiju) na Bryn Athyn College of New Church, 1989. –1998., M.Div. i dr. sc. na teološkim studijima, s pažnjom na znanost i religiju (doktor medicine i znanstvenik) (SAD)

Dr. Francisco Lacruz Bescos, dr. Med., Dr. Sc., Savjetnik neurolog sa posebnom izobrazbom i predanošću neuroimunologiji i multiploj sklerozi (umirovljeni) (liječnik) (Španjolska)

Dr. Thomas Binder, dr. Med., Specijalizirao se za kardiologiju i interne bolesti, teza iz imunologije i virusologije, s 32 godine iskustva u dijagnostici i liječenju akutnih respiratornih bolesti (liječnik) (Švicarska)

Sarah Binns, MA VetMB, MS, MRCVS, MSc, PhD, DipLSHTM, bivši veterinarski infektivni epidemiolog (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Rainer Bliefert, stomatolog (Švicarska)

Dr. Rachel Brown, MBChB, LLM (medicinsko pravo i etika), MRCPsych CFMP, konzultant psihijatar (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Roxana Bruno, doktorica imunoloških znanosti, istraživačica u biokemiji, imunologiji, neuroinmunologiji i genetici (znanstvenica) (Argentina)

Dr. Elizabeth Burton, MBChB, liječnik opće medicine (u mirovini) (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Ronald S. Carlson, AB Chem / Bio, DDS, stomatolog (SAD)

Dr Vernon Coleman, MB, ChB, ravnatelj opće prakse (u mirovini) (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. David Critchley, dipl.ing., Znanstvenik za klinička istraživanja s više od 30 godina iskustva, uključujući projekte iz virusologije i imunologije (znanstvenik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Profesorica Barbara A Crothers, DO, izvanredna profesorica, patologija, ginekologija, dojke i citopatologija (SAD)

Dr. Rita Darby, liječnica opće prakse (liječnik) (Wales)

Dr. Daniel de la Torre Llorente, profesor biologije, Odjel za biotehnologiju i biljnu biologiju. Agronomska škola za hranu i biosustave (ETSIAAB) Universidad Politécnica de Madrid (znanstvenik) (Španjolska)

Dr Nyjon Eccles, dipl.ing., MBBS, MRCP, dr., Specijalist za funkcionalnu medicinu i zaštitu okoliša (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Kjetil H. Elvevold, viši znanstvenik, radio je kao viši znanstvenik u Organizaciji za istraživanje ugovora (CRO) u Norveškoj koja je izvodila pretkliničke eksperimente za farmaceutsku industriju (Scientist) (Norveška)

Dr. Andreas Emmert, specijalist za mikrobiologiju, glavni liječnik u regionalnoj bolnici Østfold, Norveška (liječnik) (Norveška)

Merit Enckell, Civ. Ing, dr. Sc., Neovisni istraživač, Nadzor strukturnog zdravlja i nove tehnologije, prije KTH Royal Institute of Technology (znanstvenik) (Švedska)

Dr. Radimé Farhumand, specijalist za anesteziju (liječnik) (Njemačka)

Dr. Thomas Faulkner, MChiro, DC, izvršni direktor i kiropraktičar (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Susan Flett, specijalistica za psihijatriju, dječju psihijatriju i psihoterapiju (u mirovini) (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Konstantinos Fountzoulas, dr. Med., PGDiP Orth Eng., FEBOT, FRCS (Tr & Orth), savjetnik za traume i ortopedski kirurg (liječnik) (Engleska i Italija)

Dr. Carrie Ganek, dr. Med., Odrasla psihijatrija (liječnik) (SAD)

Dr. Martin E Ganek, dr. Med., Ovjereni pedijatar (liječnik) (SAD)

Dr. Parisi Giovanni, specijalist za oftalmologiju i sportsku medicinu (liječnik) (Italija)

Dr. Céline Guérin, doktor neuroloških znanosti, magistar mikrobiologije i genetike (znanstvenik-praktičar) (Francuska)

Dr. Olga Petrovna Guzova, pedijatar, dermatolog i dermatopatolog (liječnik) (Panama)

Dr. Roman Häussler, opća medicina (Austrija)

Dr. Jutta Heinrich-Nols, liječnik i klinički farmakolog (liječnik i znanstvenik) (Njemačka)

Dr. April M. Hurley, dr. Med., Obiteljski liječnik već 35 godina (liječnik) (SAD)

William Ip, dipl. MIBMS, bivši znanstvenik za biomedicinu NHS-a (specijalist za mikrobiologiju), više od 30 godina (sicentist) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Hervé Janecek, veterinar (Francuska)

Jerzy Jaskowski, dr. Med., Med., Specijalnost opće kirurgije, medicine okoliša, fizike i biofizike (u mirovini) (liječnik i znanstvenik) (Poljska)

Dr. Elisabeth Jenik, opća medicina, medicina rada i psihosomatska medicina (liječnik) (Austrija)

Dr. Alain Joseph, specijalist opće medicine (u mirovini) (liječnik) (Francuska)

Dr. Konstantinos Kakleas, dr. Med., MRCPCH, mag.ing., Savjetnik za pedijatrijsku alergiju, Kraljevska bolnica za lečenje Leicester (liječnik) (Velika Britanija), zubni kirurg BDS-a, mag. (Dist.) Klinička biokemija, dipl. Inž. (S odličom) Fiziologija (opći stomatolog) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Ingrid Kiesel, specijalistica za psihijatriju, psihoterapiju i opću medicinu (liječnik) (Njemačka)

Dr. Wiltrud Kling, specijalistica opće medicine (liječnik) (Njemačka)

Dr. Ewa Konik, dr. Med., Kardiolog za transplantaciju srca (liječnik) (SAD)

Dr. Doris Krien, pomoćnica liječnika, okružna bolnica Günzburg (liječnik) (Njemačka)

Brigitte Lacroix, klinička modelarka PKPD i PBPK (farmaceutska industrija), doktorat farmacije (Sveučilište Pariz XI), doktorat farmakometrije (Sveučilište Uppsala) (znanstvenica) (Francuska, Švedska)

Dr. Andreas Lang, dr. Med. (Liječnik) (Njemačka)

Dr. Paul Laursen, docent, docent, Sveučilište AUT (znanstvenik) (Novi Zeland i Kanada)

Dr. Michael S Lavanda, savjetnik anesteziolog (liječnik) (Australija)

Dr Tess Lawrie, dr. MBBCh, metodologinja smjernica i stručnjakinja za sintezu dokaza, direktorica The Evidence Based Medicine Consultancy Ltd, Bath UK. Počasni istraživač u Royal United Hospital, Bath UK (liječnik i znanstvenik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Bronia Lee, MBBCh, MRCGP, umirovljeni liječnik opće prakse (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Katrina Lewis, dr. Med., Dipl.ing. Imunologije i fiziološke kemije, trostruka ovjera (SAD) iz anesteziologije, medicine boli i funkcionalne medicine (liječnik) (Južna Afrika, SAD)

Dr. Derek Lohan, savjetnik radiolog i direktor, Helix Radiology (liječnik) (Irska)

Dr. Adele Lorigan, BSC (Chiro), kiropraktičar (Australija)

Dr. Antje Lueg, specijalistica za oftamologiju (liječnik) (Njemačka)

Dr. Kulvinder S. Manik, MBChB, MA, LLM, MRCGP, GP (liječnik) (Engleska)

Dr. Rosemarie Mayr, specijalistica za psihijatriju i psihoterapijsku medicinu i dječju i adolescentnu psihijatriju, ÖÄK diploma za homeopatiju (u mirovini) (liječnik) (Njemačka)

Dr Janet Menage, MA, MB, ChB, liječnik opće medicine (u mirovini) Kvalificirani psihološki savjetnik (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr Niall McCrae, dr. Sc., MSc, RMN, istraživač mentalnog zdravlja, psihijatrijska sestra (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Profesorica Nathalie McDonell, doktorica medicine (ljudska genetika), profesorica molekularne i stanične biologije (liječnik i znanstvenik) (Francuska)

Dr. Sabine de Monvallier, liječnica opće medicine (Francuska)

Dr. Amir Mortasawi, liječnik i autor (Njemačka)

Dr. Souha Nasreddine, dr. Med., Ob / gyn, diplomirala na Slobodnom sveučilištu u Bruxellesu, Belgija, holistička ginekologija (Libanon)

Dr. Terezia Novotna, liječnica opće medicine, hitna liječnica i anesteziologinja na osposobljavanju (liječnik) (Austrija)

Akhmetzhanova Tamara Nikolaevna, terapeut i kardiolog, Republikanski medicinski genetski centar, Ufa (liječnik) (Rusija)

Ole C G Olesen, dvostruki specijalist opće kirurgije, kao i ortopedske kirurgije i traume (liječnik) (Danska, Norveška, Švedska i Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Waltraud Parta-Kehry, biolog i liječnik za ginekologiju i reproduktivnu medicinu (liječnik) (Njemačka)

Dr. Arun Kumar Patel, MBBS, MPH, MRCPH, FFPH, medicinski specijalist za javno zdravstvo (u mirovini), NHS (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Cristina Pinho, dr. Med., Gastroenterolog (liječnik) (Portugal)

Dr. Hélène Potrich, liječnica opće prakse (liječnik) (Francuska)

Dr. Fabio Quirici, Švicarsko liječničko udruženje (liječnik) (Švicarska)

Profesor dr. Denis Rancourt, istraživač, Ontario Association of Civil Liberties, član znanstvenik, PANDA (Pandemics Data & Analysis), umirovljeni bivši redoviti profesor fizike, Sveučilište Ottawa, sa znanjem o nanočesticama u okolišu, molekularnoj znanosti, molekularnoj dinamici, metodama statističke analize i matematičko i epidemiološko modeliranje (znanstvenik) (Kanada)

Claudia Riempp, psiholog i psihoterapeut, stručnjak za zdravstveni odgoj (Njemačka)

Dr. Nicola Reiser, anesteziolog i liječnik intenzivne njege, viši liječnik na Sveučilišnoj klinici UMEÅ (liječnik) (Švedska)

Rhys Rogers, dipl.ing., Fizioterapija, 12 godina iskustva kao vodeći fizioterapeut (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr Tred J Rissacher, DC, kiropraktičar specijaliziran za pretilost i dijabetes (SAD)

Profesor Simon Ruijsenaars, profesor matematičke fizike, Matematički fakultet, Sveučilište u Leedsu (znanstvenik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Sam Saidi, MB, ChB, BSc, dr. FRCOG, Sveučilište u Sydneyu (liječnik i znanstvenik) (Australija)

Dr Pamela Shervanick, DO, liječnica i doktorica osteopatijske medicine, sa specijalizacijom iz psihijatrije (liječnik) (SAD)

Dr. Guido Spanoghe, gastroenterolog (liječnik) (Belgija)

Dr. Paul Steven Spradbery, forenzički i istraživački biolog, Zaklada za znanost i tehnologiju, Lisabon, Intertek Life Sciences, London (znanstvenik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Duncan Syme, MBBS, FRACGP, Sveučilište Dip Prac Derm u Cardiffu, diplomirano sveučilište Monash 1987, liječnik opće prakse (liječnik) (Australija)

Dr. Carol Taccetta, dr. Med., FCAP (suradnica na College of American Pathologists), farmaceutska liječnica više od 25 godina, specijalizirala se za sigurnost lijekova (Medical Doctor) (SAD)

Dr Noel Thomas, MA, MB, ChB, DCH, DObsRCOG, DTM & H, MFHom. Poluumirovljeni liječnik opće prakse i homeopat (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Corinne Tilloy, liječnik opće prakse, (liječnik) (Francuska)

Dr. Gilbert Tominez, liječnik opće prakse (u mirovini) (liječnik) (Francuska)

De Georgy Urushadze, naturopatski liječnik, pedijatar (Rusko nacionalno medicinsko sveučilište Pirogov), hitni liječnik, fizioterapeut, homeopat, istraživač (Rusija)

Dr. Jasmina Vučić-Peev, studirala je u Freiburgu u Njemačkoj, usavršavajući se iz psihijatrije u Švicarskoj (liječnik) (Njemačka, Švicarska, Portugal)

Dr. Jo Waller, biomedicinski znanstvenik registriran u Velikoj Britaniji od 1990. (znanstvenik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Maja Waibel, dermatologinja sa specijalnošću prevencije melanoma (liječnik) (Njemačka)

Dr. Gerard A Waters, Mb, Bch, BAO, MICGP, liječnik opće prakse, nedavno suspendiran iz irskog medicinskog registra zbog odbijanja primjene cjepiva C 19 i protivljenja zaključavanju Covida (liječnik) (Irska)

Dr. Ronald Weikl, ginekolog i liječnik opće prakse (liječnik) (Njemačka)

Dr. Helen Westwood MBChB (s priznanjem), MRCGP, DCH, DRCOG, GP (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Madhu Wickremaratchi, MBChB, MRCP, akutna i opća medicina (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Clive Wilder-Smith, FRCP, AGAF, dr. Med., Konzultant Gastroenterologst, direktor istraživanja (liječnik) (Švicarska)

Thomas Robin Wilks, MA, dipl.ing. (Hons) FHEA, CPhys, MInstP, sveučilišni predavač znanosti, matematika, matematičko modeliranje i fizika, Otvoreno sveučilište (znanstvenik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dr. Christopher Wood, MBBS, umirovljeni liječnik opće prakse (liječnik) (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Potpisi kolega u savezničkim disciplinama koji se odnose na etiku i ljudska prava

Dr. Violeta Sotirova, doktorica znanosti, predavačica na engleskom jeziku (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Uroš Siljanović, diplomirani pravnik iz prava EU (Pravni fakultet, ekonomija i menadžment, Sveučilište u Lorraineu, Nancy i Pravni fakultet Sveučilišta u Beogradu), odvjetnik, doktorat iz ustavnog prava na Sveučilištu Union u Pravni fakultet u Beogradu, znanstveni interesi uključuju ustavno pravo, pravo ljudskih prava, bioetiku i zdravstveno pravo (Srbija)

Molim sve vas koji ovo čitate dijelite dalje, pokažite svojim članovima obitelji, prijateljima.

Možda pomognemo još nekome u donošenju odluke za spas njegovog života, a možda probudimo  još uvijek uspavane, hipnotizirane.

Ovo je TOP znanost svijeta, a ne salonski  znanstvenici ili diletanti – političari.

cjepivoCovidEMAEuropean Medicines Agencyvakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
112 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tony
3 godine prije

Hopkins Medicinsko sveuciliste je izdalo simulaciju/plan plademije jos 2017 , evo dokument u cijelosti.
Dosta toga su vec proveli , a ono kaj sljedi je uzas …

// spars pandemic 2025-28, 22 mb , 89 stranica
https://app.box.com/s/blv0656mrsg2g1938bht2vjxdns83w5f

piždro
3 godine prije

Svi uz kazan i oko, manje više grade i rade na obmani ovcoida.. od nih i žive..! samo što su ovcoidima stavili žutu traku sa natpisom ‘p o r a z e n i – o b a v e z n i k ‘
haha htjedo napisat, porezni.. a može i ovako..

3 godine prije zadnji put uredio piždro
Vladimir
3 godine prije

Nesmiju biti dostupni.

Žvuž
3 godine prije

Fašistoid na zadatku zaziva hapšenja neistomišljenika. I nemojte misliti da je slučajna činjenica da fucktografci i sendvičari, koji su na svim portalima brojčano pometeni i poniženi, zadnjih dana arlauču da treba hapsiti. Od danas im je nova riječ u uporabi “saboteri”. To je, naravno, psihološka priprema za pokušaj uvođenja još žešće represije.

Faust
3 godine prije

Samo budale i sendvičari ne shvaćaju razmjere zavjere.Maske koje ne štite nikoga,test koji to nije,”cjepiva” razvijena brzinom svjetlosti bez znanstvenih procedura,zabrinjavajući stupaanj nuspojava “cijepljenja” uključujući i fatalne ishode,nemogućnost dobivanja odštete za nuspojave,blokirana znanstvena rasprava koja je jedan og glavnih standarda u znanosti,blokiranje upotrebe postojećih lijekova i histerična kampanja “cijepljenja…

Legendarni Grk
3 godine prije

Ponavljanje gradiva – nakaradna logika koja stoji iza cijelog korona cirkusa i cijepljenja se najbolje vidi iz odgovora tzv. hrvatskog “stožera”: U slučaju pristanka na cijepljenje:   Biti ću oslobođen nošenja maske? NE.   Restorani i lokali ponovo se otvaraju i normalno rade? NE.   Stiče se imunitet na Covid-19? Ne zna se!   Prestajemo biti zarazni za druge? Ne zna se.   Ako cijepimo svu djecu, počinje li škola normalno? NE.   Zaustavlja se socijalno distanciranje? NE.   Cijepimo li se i djed i ja, možemo li se zagrliti? NE.   Hoće li procijepljenost ponovo otvoriti kina, kazališta i stadione? NE.   Hoće li se cijepljeni moći okupiti? NE.   Koja je stvarna korist od cijepljenja? Virus vas neće ubiti.   Jeste li sigurni da me cjepivo neće ubiti ili osakatiti? NE.   Sustav nadzora nuspojava funkcionira? NE.   Odštetu u slučaju negativnih nuspojava snositi će proizvođač, dobavljač, država?… Čitaj više »

3 godine prije

“… Budale na ovom portalu se stalo pišu o teorijama zavjere a sami ih proizvode i podržavaju….” Ako se ne varam vi ste tzv “doktor“… A kako vidim (i ne varam se) – i dalje ste isti glupak kakav ste bili i prije godinu dana na ovim diskusijama… Vi kao osvjedoceni glupak tzv “doktor” ste bez ikakve dvojbe u onih “sigurnih” 95% glupaka iz vase idiotske “struke“… Vi sigurno necete “krivično odgovarati” u ovakvom zlocinackom sistemu, jer ne samo da ste ekstremni glupak – nego ocito je da taj zlocinacki sistem planirnog genocida podrzavate, a vjerujem da cak i u njemu ucestvujete kao – ubojica… (Da li ste ubojica iz nehata (zbog ciste glupoce kojom je prozet svaki vas komentar) ili ste ubojica iz pohlepe i zelje da zaradite koji “shekel” vise – ubijajuci ljude oko sebe – to jos ne znam… Medjutim nije niti bitno…) Dakle – sto se… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Žx
3 godine prije

“Ekskluzivno: bivši Pfizer VP za AFLDS: ‘Potpuno je moguće da će se cijepljenje koristiti za masovnu depopulaciju’ 25. ožujka 2021. ekskluzivno: Bivši potpredsjednik Pfizer-a za AFLDS: ‘Potpuno je moguće da će se cijepljenje koristiti za masovnu depopulaciju’ autor Mordechai Sones   Američki Frontline Doctors (AFLDS) razgovarao je s bivšim Pfizerovim potpredsjednikom i znanstvenim djelatnikom dr. Mikeom Yeadonom o njegovim stavovima o cjepivu COVID-19, hidroksiklorokinu i ivermektinu, regulatornim tijelima i drugima.   Na početku je dr. Yeadon rekao: „Svjestan sam globalnih zločina protiv čovječnosti koji su počinjeni nad velikim dijelom svjetske populacije.   “Osjećam veliki strah, ali ne odustajem od davanja stručnog mišljenja višestrukim skupinama sposobnih odvjetnika poput Rocca Galatija u Kanadi i Reinera Fuellmicha u Njemačkoj.   “Apsolutno ne sumnjam da smo u prisutnosti zla (na temelju  40-godišnje istraživačke karijere) i opasnih proizvoda.   “U Velikoj Britaniji je posve jasno da su vlasti sklone kursu koji će rezultirati davanjem„ cjepiva… Čitaj više »

Emiliano Zapata
3 godine prije

Ma ta Astra Zenica nista nevalja, ostala su ti super, samo naprijed! Eto ja sva isprobao i nije mi nist…….. Dhcbdjskxncndejkskdxxxxxxx

pera lozac
3 godine prije

Koja si ti pantegana boze me sacuvaj a nazalost ima vas podosta na ovom portalu, raznih imena al iz istog nakota.

Lucija, prva
3 godine prije

“…može se očekivati” je izraz primjeren biološkim znanostima.
(Npr, ne zna se koji broj ljudi ili % je imao prehladu izrokovanu nekim od 4 poznata korona virusa ili obim novim…pa je primjereno izjaviti “može”, ali i “mora”:

“… mora se očekivati ​​da će tijekom ekspresije nukleinskih kiselina cjepiva peptidi izvedeni iz proteina klas biti predstavljeni putem MHC I – puta na luminalnoj površini stanica. Mnoge zdrave osobe imaju CD8-limfocite koji prepoznaju takve peptide, što je možda posljedica prethodne infekcije COVID-om, ali i križnih reakcija s drugim vrstama koronavirusa… Moramo pretpostaviti da će ovi limfociti izvršiti napad na odgovarajuće stanice.”

Ovo vam je već pričao Sladoljev.

SamoKratko
3 godine prije

Rijetko se desi da latinska izreka ‘nomen est omen’ zaživi u praksi, ali vi ste, gospodine ili gospođo, to uspjeli. Jeste li vi uopće pročitali tekst koji komentirate? Da li ste shvatili šta su potpisani liječnici željeli? Jer iz vašeg se komentara može zaključiti da osim nekih paušalnih ocjena, ne baratate materijom. Pa potpisani doktori upravo traže DOKAZE, ne iznose ih!. Ja nisam liječnik i na kraj pameti mi ne pada da ocjenjujem tekst sa stručne strane, ali mi isto tako ne pada na pamet da 100-njak doktora iz raznih zemalja nazivam znanstvenicima pod navodnicima. S druge strane, roditelji su me hvala bogu obdarili mozgom koji još uvijek funkcionira, pa mogu u skladu sa svojim saznanjima iz drugih područja procijeniti šta bi od onoga što mi se servira moglo biti istina, a šta je daleko od toga. Ako sami proizvođači cjepiva kažu da su cjepiva još u eksperimentalnoj fazi (ako… Čitaj više »

piždro
3 godine prije

kako je igra za plašenje svetske populacije coronom započela – kopija članka: “Trag Covid bioterorizma vodi natrag do zaposlenika CCP-a, Anthonyja Faucija i Petera Daszaka 5. travnja 2021 Kada je u listopadu 2014. u Sjedinjenim Državama zabranjeno kontroverzno istraživanje virusa dobivanja funkcije, vrhovni znanstvenici iz vladinog i privatnog sektora bili su prisiljeni odmah zaustaviti dvadeset jedan projekt manipulacije virusom i razvoja cjepiva za viruse gripe i koronaviruse poput SARS-a i MERS-a. Obustavljeni su kontroverzni projekti na Harvardu, Emoryju i Chapel Hillu Sveučilišta Sjeverne Karoline. U to su vrijeme znanstvenici genetski modificirali respiratorne viruse kako bi razvili unosna nova cjepiva za farmaceutsku industriju i globalno tržište zdravstvene zaštite. Umjesto da se drži etike i zakona, Dr. Francis Collins, ravnatelj Nacionalnog instituta za zdravlje (NIH) i Dr. Anthony Fauci, direktor Nacionalnog instituta za alergiju i zarazne bolesti (NIAID), o kontroverznom istraživanju koronavirusa s poboljšanom funkcionalnošću. Umjesto istraživanja u Sjedinjenim Državama, Dr. Fauci… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio piždro
Sebastian
3 godine prije

Sila poznaje i poštuje samo silu.Ova kojoj je upučeno ovo pismo će ga najvjerojatnije maksimalno ignorirati i na kraju odbaciti.Položaj moći joj to omogućuje.Pitanje svih pitanja je kako ga se može ugroziti.

Simon
3 godine prije

Meni je zabavno kako par trolova generiraju na desetke odgovora.
Ono što ja vidim u svemu tome je to kako među tim odgovorima ima odgovora komentatora koji to ne rade isključivo zbog trolova jer među tim komentarima uvijek ima serviranih podataka koje nisam znao, a pojedini detalji iz tih odgovora meni služe i za uvid u širu sliku.
Ono što ne treba raditi je ekspresionirati iluziju kako se s trolovima može raspravljati jer trolovi to i ne rade zbog rasprave koja na nekoj ljudskoj razini može završiti s izjavom o slaganju oko neslaganja, a kod trolova to nije slučaj jer inače nebi ni bili trolovi.

Kornel
3 godine prije

Kad se na stvari pogleda iz druge perspektive uzimajući u obzir predhodno obavljeno etiketiranje onih koji se ne slažu s mainstream narativom može se vidjeti kako se etiketirane odnosno one koji ne prihvaćaju mainstream narativ želi separirati i fokus usmjeriti na ostale ciljajući u prvom redu na neodlučne kako bi postali što više apatični te kao takvi bili podatna amorfna masa koja baulja po bespućima matrixa. Redanje svih činjenica i dokaza je dobro, ali ne daje odgovore na sva pitanja jer se rat protiv čovječanstva osim na fizičkoj vodi i na metafizičkoj razini.

Zvrk
3 godine prije

Nenad Pekez: Ne postoje vakcinisane ili nevakcinisane osobe, postoji vakcinisano ili nevakcinisano društvo (ono sa bar 80% vakcinisanih je vakcinisano). Vakcinisano društvo smanjuje rizike širenja virusa, nastajanja težih oblika bolesti, mutiranja virusa, štiti one sa najslabijim organizmima i ponajviše smanjuje vreme trajanja ovog haosa. Ili nam bar znatno povećava šanse da se sve ove stavke ispune. Nevakcinisano društvo je ono koje živi u iluziji nekakve slobode i odbijanjem vakcinisanja samo prolongira agoniju, koja utiče na SVE, a ponajviše na one najugroženije koji nemaju mogućnosti zaštite i lečenja. Ne postoji podela na “vakcinaše” i “antivakcinaše”, ali postoji klasna podela. Oni u srednjim i višim klasama koji imaju mogućnosti da se zaštite, izoluju, nameću debate i jačaju imunitet na alternativne načine su ponajviše oni koji imaju mogućnosti da se premišljaju oko vakcinacije i štite svoju “slobodu izbora”. Oni iz nižih klasa nemaju nikakve uslove zaštite osim vakcina, njihovi imuniteti su u startu… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Svaka čast ljudi.

Perun
3 godine prije

Per aspera ad astra zeneca ….Britanska varijanta virusa ,pa brazilska varijanta virusa ,pa juznoafricka varijanta virusa ,pa kineske varijacije na temu virusa ,pa francuska i njemacka varijanta virusa….A gdje je tu Americka varijanta virusa koji je pokosio dobar dio beskucnika od zapadne do istocne obale USA….Tko tu koga i zasto ..za koliko i dokle ….
P.S Uz duzno postovanje za Arnu Sebalj, imena i prezimena postovanih naucnika iz navedenog clanka vezana su mahom za EU,USA,UK sveucilista ….Toliki broj mozgova navedenih kao kompetentni na podrucju mikrobiologije nesposobno je oduprijeti se problemu i ponuditi prihvatljivo rjesenje problema …..Blago receno akademskim rijecnikom
a u kontekstu ocjene ovog trusta mozgova ( citaj akademski educiranih primata) krajnje nesposobnih da se odupru propagandnoj masineriji novog vremena …Jednostavno su zakazali a u ovoj krizi djeluju blijedo i nedosljedno

upitnik
3 godine prije

ima neko pouzdane linkove i podatke o ovoj da je u sukobu interesa i da radi za farmu? zato je tu postavljena bas 2020 da daje im dozvole?

3 godine prije zadnji put uredio upitnik
learzi
3 godine prije

Tebi je žuti tisk znanost i istina. Sigurno te je žena več odbacila.

Bosanac
3 godine prije

‘I’, šta ćete poduzet (komentatori) da Vam se ne desi to što su planirali (što navodite u pojedinim komentarima) …….ima ona izreka propala ko Grčka ( a iza nje-te Grčke ostadoše samo filozofi u spomen) ???

Natakote Yanakitu
3 godine prije

Važna pitanja prije cijepljenja: -Ako se cijepimo možemo li prestati nositi maske? odg: Ne! -A može li opet raditi sve ka i prije pandemije,restorani,kafići, teretane i ostalo? odg: Ne! -A hoćemo li biti imuni na Covid?odg: Možda, nismo sigurni, vjerovatno ne. -Ali ako se cijepim onda bar neću biti zarazan za druge, zar ne? odg: Nije točno! Cijepivo ne spriječava širenje virusa! -A koje su beneficije cijepiva? odg: ublažavanje simptoma uzrokovanih virusom Covid i smanjenje smrtnosti. -Koliko traje djelovanje cijepiva?odg: Ne znamo sa sigurnošću, sva Covid cijepiva su u eksperimentalnoj fazi. -Jeste li sigurni da nas cijepivo neće ugroziti ili usmrtiti u najgorem slučaju? odg: Ne,nismo sigurni. -Možemo li u tom slučaju tražiti odštetu od proizvođača cijepiva ili Vlade RH? odg: Ne! Proizvođači cijepiva kao i Vlada RH lišeni su ikakve odgovornosti u slučaju nuspojava i tegoba uzrokovanih ovim eksperimentalnim cijepivima. -Ako je smrtnost od Covida manja od 2%, zbog… Čitaj više »

Tvrtko
3 godine prije

Teorije zavjera, kad to čujemo dobijem ospice, boginje male, velike i ostale prišteve. A najglasniji u prozivanju nekoga za teorije zavjera su oni koji redovno obilaze vjerske objekte. A kad bi malo razmislili tko je teoretičar zavjera sve bi bilo bolje.

trte_vrte
3 godine prije

https://www.naturalnews.com/2021-04-08-mrna-vaccines-may-cause-your-body-to-churn-out-prions-eat-your-brain-mad-cow-disease.html#

pogledati detaljno naucni rad

https://carterheavyindustries.files.wordpress.com/2021/02/covid19-rna-based-vaccines-and-the-risk-of-prion-disease-1503.pdf

izgleda niposto mrna
sta kad natjeraju na vakcinaciju,birati rizik brze ili sporije smrti,ja cu rusku ili zeneku,bolje to nego diabetes,rak,prionska bolest,..duga patnja..ionako zivot kakav bankarska i eugenisticka i globalisticka gamad kroji nema mi smisla…

3 godine prije zadnji put uredio trte_vrte
trte_vrte
3 godine prije

DA NEMA MAGISTRICE ARNE TREBALO BI JE IZMISLITI,HVALA ZA OGROMAN TRUD I NAZALOST DONKIHOTOVSKU BORBU DOBRA PROTIV ZLA

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI