fbpx

Epidemija koje nema

Pandemija

Dinamika događanja unatrag zadnjih šest mjeseci svedena na svakodnevne izmjene i dopune određivanja pravila ljudskog ponašanja koje je biologijom čovjeka definirano zadnjih nekoliko desetaka tisuća godina, da bi unatrag zadnjih šest mjeseci  umjesto biologijom bilo određeno odlukom, dovodi do toga da se čovjek osjeti izmožden i ispražnjen.

Nije prvi put da se provodi „Blitzkrieg“ nad ljudima jer to je metoda koja ne ostavlja prostor za reakciju, osvještavanje i organiziranje. Galopirajućoj najezdi suspenzije ljudskih prava i sloboda, te nasilnoj promjeni ljudskog bića u nešto što čovjek nije, svjedočimo svakodnevno kako na planetarnoj razini tako i u Hrvatskoj. U tom gas-gas sistemu čovjeku je vrlo teško na trenutak se zaustaviti i sagledati ovaj pressing iz ptičje perspektive. Pogleda li se stvar na trenutak odozgo stvari se mogu sagledati u slijedu događanja, što je mnogo jasnija slika nego ona koju nudi vrtlog dnevnog bombardiranja novom mjerom promjene ljudske biologije.  Tako se iz ptičje perspektive može sagledati i početak  kojeg se brzim događanjima, te medijskim spinom i ignorancijom nastoji istisnuti iz ljudske svijesti. Pa da se vratimo malo na početak.

Dana 11. ožujka 2020. ministar zdravstva RH Vili Beroš donosi Odluku o proglašenju epidemije koja se nalazi ovdje. Odluke obično i po pravilu završavaju člankom kojega ova odluka nema. To je članak koji kaže kako će se odluka objaviti u službenom glasilu Republike Hrvatske – „Narodnim novinama“. Međutim, a u što se svatko klikom na gornju poveznicu može uvjeriti, tog članka u Odluci o proglašenju epidemije – nema. Nastavno na takvu odluku, ni te odluke u „Narodnim novinama“ – nema. Kako članak 2. Odluke o instrumentima za usklađivanje zakonodavstva Republike Hrvatske s pravnom stečevinom Europske Unije (NN 44/17) odluku, zajedno s ustavnim zakonom, zakonikom, zakonom, uredbom, pravilnikom, tehničkim propisom te svim drugim propisima smatra propisom čovjek koji zastane, pa stvar pogleda od početka uzme u ruke i Ustav Republike Hrvatske koji u čl. 90 kaže kako se prije nego što stupe na snagu zakoni i propisi državnih tijela RH objavljuju u „Narodnim novinama“. Kako je Odluka o proglašenju epidemije – propis, a propis da bi stupio na snagu mora biti objavljen u „Narodnim novinama“, tako imamo epidemiju koje nema. Ako imamo epidemiju koja nikad nije proglašena, imamo li je zato da joj nikad ne možemo proglasiti prestanak? Ako imamo epidemiju koje nema, imamo li i državu koje nema, imamo li vladavinu prava koje nema?

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
31 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Gaja
Gost
Gaja
6 mjeseci prije

Odličan !

nekoime
Gost
nekoime
6 mjeseci prije

Pa nećemo se valjda držati zakona kao pijan plota? Zvuči poznato?

Alex
Gost
Alex
6 mjeseci prije
Reply to  nekoime

😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije

Bravo za clanak!
Sve je jasno!
Svi sve znaju…
… i nikome nista…
.(nikada)

Stara kuka
Gost
Stara kuka
6 mjeseci prije

Možda je malo off topic jer se ne bavi pravnim pitanjima, ali zanimljivo je pogledati. Uostalom demografski podaci koje dajem su i poslužili kao formalni povod za formiranje stožera i njegove odluke. “Ukupan broj umrlih u Hrvatskoj u razdoblju od siječnja do lipnja 2020. PAO JE za 3,6% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, odnosno umrlih je bilo 985 MANJE, objavio je Državni zavod za statistiku u upravo objavljenom dokumentu pod nazivom: “Učinci pandemije bolesti COVID-19 na društveno-ekonomske pokazatelje”. https://www.poslovni.hr/hrvatska/u-hrvatskoj-je-umrlo-gotovo-1-000-ljudi-manje-nego-lani-4244070 Broj preminulih od covida u gore navedenom razdoblju do 31.svibnja 2020. je službeno 103. Znači unatoč 103 preminula navodno od covida Hrvatska u tom razdoblju Hrvatska bilježi 985 umrlih MANJE nego u istom razdoblju prethodne godine. Ali gledajte sad ove manipulacije. Citiram isti članak: “U lipnju 2020. zabilježen je porast broja umrlih osoba, i to za 8,0% u odnosu na lipanj 2019., odnosno bilo je 300 umrlih više nego u istome mjesecu prethodne godine.” Kako je do toga došlo. Gledajući privremene podatke. Prema PRIVREMENIM podacima broj umrlih u lipnju 2019. iznosio je 3.763 Prema PRIVREMENIM podacima broj umrlih u lipnju 2020. iznosio je 4.053 Razlika je 290 više preminulih u lipnju 2020. nego u lipnju godinu dana ranije 2019.… Pročitaj više »

Jomla
Gost
Jomla
6 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Bravo Stara kuko!
Pozdravlja te Kvaka 22. Ti moraš znati šta je to.

SamoKratko
Gost
SamoKratko
6 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Poštovana stara kuko! Ovaj link na stranice DZS u vezi Kovid-19 je ŠKOLSKI PRIMJER MANIPULACIJE podacima. Svi čitatelji portala bi trebali posjetiti ovu stranicu da se na svoje vlastite oči uvjere kako se manipulira ljudima. Ako pročitate samo tekst, zaključak koji ćete izvesti je POTPUNO drugačiji od onoga kada proanalizirate podatke u grafikonu. Sramota za DZS!

Daba
Gost
Daba
6 mjeseci prije

Vrhunski napisan tekst
Kao propovjed u crkvi
Svatko nadje ono sto zeli cuti
I dokaze sebi da je u pravu

Zbunjen
Gost
Zbunjen
6 mjeseci prije

Koronu kao bolest nije dobro ignorirati,ona je tu i ubija ljude.
Bez obzira na populizam,pisati iskljucivo ono sto je milo balkanskom oku nije pametno.

Za populistu i nacistu hitlera koji se pojavio 1928. na politickoj sceni njemacke,su govorili da ne postoji,da je sarlatan,populist i poremeceni kaplar.
Ignoraciju populizma,kasnije je zivotom platilo preko 100.milijuna ljudi.

gemo
Gost
gemo
6 mjeseci prije
Reply to  Zbunjen

zbunjen plussssssssssssssssssssssssssssssssssss

Domy
Gost
Domy
6 mjeseci prije
Reply to  Zbunjen

Ajde ne seri, učio si i čitao laži koje su ti isprale mozak. Nama treba novi Hitler da ovaj poludjeli svijet vrati na pravi put…

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
6 mjeseci prije
Reply to  Zbunjen

Dakle iz svega logicno slijedi da ignorancija ustvari ubija.

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije
Reply to  Zbunjen

Vaš komentar:…koja demagogija…

Trt
Gost
Trt
6 mjeseci prije

“Ako imamo epidemiju koja nikad nije proglašena, imamo li je zato da joj nikad ne možemo proglasiti prestanak? ” – Upravo zato čini se.

Max
Member
Max
6 mjeseci prije

Stalno ukazujete na neprawdu

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

Nego sto je sa kineskom kabalom?
Nesto se ne javljaju, nem vise “oboljelih” kod njih… Ha, ha, ha…
Pa i po ovome se vidi da je pandemija umjetna.. Jer ta pandemija bira, koju ce drzavu napasti vise, a koju manje…
u Kini skoro nista, 4000 mrtvih i na tome ostalo, a u SAD-u neprekidno raste broj navodnih zarazenih i navodnih mrtvih, koliko vec sada mrtvih? preko 150.000?

Pa naravno, zato sto su cio kabala iz SAD-as, duboka drzava i kineska kabala zajednicki i organizirali sve ovo.. Pa u Kini, dakle nema nista, a u SAD-u stalno rastu brojke, da bi naskodili Trampiju, tako ce odrzavati “pandemiju”, sve do izbora pocetkom studenoga..

ako pobjedi Bajden, odmah ce prestati pandemija

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije
Reply to  puki

puki

Ako pobjedi Biden bidan, budi SIGURAN da će se korona još više ‘rasplamsati’.
Btw Kinezi u Wuhanu lijepo partijaju. Snimljeni.
Teško se može usporediti početak ovog čuda – sa silnim nepoznanicama, – a oni su zatvorili s a m o Wuhan, ne cijelu Kinu,- sa p l a ć a nj e m za svakog dijagnosticiranog sa Covidom, od Usa do Bosne.

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

I inace, jos jedan dokaz za laznu pandemiju..
Je li i vama upalo u oci, da su takozvani “islamski teroristi” skoro pa potpuno nestali iz javnosti, od kada je korone..
Nista ne cujemo o ISIL-u, Al Kaidi i ostalima..
I ne cujemo vise, upozorenja drzavnih organa sigurnosti, obavjestajnih sluzbi i medija o potencijalnoj opasnosti od teroristickih napada.. Ranije smo ta upozorenja slusaloi skoro svakodnevno, da su obavjestajne sluzbe navodno sprijecile jos jedan terorsiticki napad i da ISIL vreba sa svakog coska…

A od kad je korone, ne cujemo o ISIL-u nista vise…
Pa zato sto je korona novo izmisljeno strasilo od strane cio kabale, kao sto su to bili i ISIL, Al Kaida i ostala ekipa

Jomla
Gost
Jomla
6 mjeseci prije
Reply to  puki

puki,
Isto ti je i s umrlima: koliko umrlih ima od karcinoma, od vaskularnih bolesti, od koronarnih bolesti (hahaha, ovo je dobro: Coronarne bolesti… HAHAHAHAaaa…)…

Istrazuj
Gost
Istrazuj
6 mjeseci prije
Reply to  puki

Puki,
Odlicno zapazanje 😉

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

Podsjecam jos jednom na film “The Village” (selo), snimljen 2003.

U filmu se radi o jednom selu u SAD-u u 18. stoljecu.
Stanovnici sela su totalno zastraseni, jer svuda okolo sela u sumama, kriju se neka strasna cudovista. Koja siu tako strasna, da oni nemaju ime za njih, vec su ih nazvali “neizreicivi” Nitko od stanovnika ne smije napustiti selo, svi se boje “neizreicivih”…
Jednoga dana, ipak je selu zatrebala pomoc …ali koga ce poslati u veci grad, da pozove pomoc,. slijepu djevojku.. Koja se hrabro dan i noc , pjesice probijala kroz sumu… Ali ona je slijepa i onako ne vidi nista, pa tako i ne vidi i “neizrecive”. Na kraju filma, gledatelj saznaje, da ustvari nije 18. stoljece, vec sadasnjost, 21. stoljece, a da su glavni odgovorni u selu namjerno drzali stanovnike u strahu, i izmislili “neizrecive”. Cudovista “neizrecivi” ustvari ne postoje, vec su se neki od tih sefova sela, prerusavali u cudovista i glumili “neizrecive”..

Kile
Gost
Kile
6 mjeseci prije
Reply to  puki

Fulo si bit filma, jer ti se na kraju sve lijepo objašnjava zašto su ograničili svoj kontakt sa vanjskim svijetom

bauštelac
Gost
bauštelac
6 mjeseci prije

koliko ja znam izvanredno stanje treba izglasat sabor ili predsjednik ali ništa od toga jer je to hrvatska lude nisu proglasili ni ratno stanje devedesetih a pet godina rata ratovali osnovali nekakav stožer topovskog mesa di su premijer i predsjednik države nama sole pamet tz stručnjaci u kriznim situacijama a do jučer su gletali zid i sadili cvjeće kod kuće nitko nije znao za njih osim susjeda”” poslje represije dolazi tiranija” i pitam se zašto se zdravi ljudi idu testirati samovoljno šta oće s tim dokazat osim ako kažu da imaju koronu i da sve kontakte koji su bili sa debilom stave u samoizolaciju tako da ih sjebe

Alex
Gost
Alex
6 mjeseci prije

Možda imamo Narodne novine, kojih nema. Pa je morao proglasit kod kume…koje nema…😆

Istrazuj
Gost
Istrazuj
6 mjeseci prije

“…Ako imamo epidemiju koje nema, imamo li i državu koje nema, imamo li vladavinu prava koje nema?…”

Odlicno.
Upravo to je najvaznije pitanje.
Pitam se ima li u Hrvatskoj advokata i pravnika konima je do…zdila ova bestijalna laz sa “pandemijom” pa da onako – cisto zbog sebe – pokrenu pravnu borbu protiv ove vrhuske u cinistickim raljama?
Zakoni su tu i ne mogu se preko noci brisati, sto je vidljivo i iz uvodnog clanka…
Kad vec tzv “doktori” i korumpirani kler (svake konfesije) – nece ili su se previse usrali (cast 1% izuzetaka) – pa valjda bi mogli advokati?

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

istrazuj

😃 je, kak’ ne. Najbolja lova je kad za državu pišeš zakone.
A, ima još. Poznam čovjeka koji je dobijao sporove protiv grada. Eno ga sad, 15 (?) godina…kao biljka. Pričaju da je dobio malo u kavi…

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije

“…Kako je Odluka o proglašenju epidemije – propis…”

Nisam baš sigurna. Provjerit ću. Ministar je dio izvršne vlasti. Npr, uredbe vlade su…što?
Uredba bi morala poštovati Ustav i zakonske akte
U osnovi sve ove stvari su podložne tužbama na Upravnom sudu.

Eto i mene
Gost
Eto i mene
6 mjeseci prije

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_04_47_954.html

Mislim da je to ovo, na samom kraju se spominje da je beros donio odluku na prijedlog hzjz. A o tome sam vec negdi napisala, epidemija jest proglasena, ali datum od kad krece je 11.3, ali u saboru je to tek rijeseno misec dana kasnije…

Goran
Gost
Goran
6 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Link vodi do (izmjena) Zakona prema kojem ministar donosi Odluku o opasnosti, a Vlada RH donosi Odluku o epidemiji – možda nisam bio učinkovit u pretrazi jer nisam našao niti jednu od tih Odluka a da su iste objavljene u NN!

Ja ja
Gost
Ja ja
2 mjeseci prije

Izmislili propusnice kao zbog sirenja vir. Dode potres i odjednom nema problema zbog sirenja vir. Kak mogu ljudi u to dalje poslusno vjerovati? Najveca prevara od spustanja na mjesec

POVEZANE VIJESTI

Izbornik