Erdogan: Izraelski rat u Gazi ‘podsjeća na naciste’

Erdogan
27 komentara

Turski predsjednik osudio je IDF zbog nevjerojatnog broja palestinskih žrtava

Izraelski rat u Gazi usporediv je s masakrima koje je počinila nacistička Njemačka tijekom Drugog svjetskog rata, rekao je u petak turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan. Ovo se događa dok Izraelske obrambene snage (IDF) pojačavaju svoj kopneni napad protiv militanata Hamasa u južnom dijelu gusto naseljene palestinske enklave.

“Pred očima cijelog svijeta, izraelske okupacijske snage su brutalno ubile 28.000 naše palestinske braće i sestara, većinom djece i žena”, rekao je Erdogan na Forumu mladih Islamske suradnje. Udari IDF-a na škole, bolnice, džamije i druga civilna mjesta su “napadi koji podsjećaju na nacističke”, dodao je.

Glasni kritičar Izraela, turski čelnik više je puta usporedio premijera Benjamina Netanyahua s Adolfom Hitlerom i osudio vojnu operaciju u Gazi.

Kampanja bombardiranja i naknadna kopnena invazija raselile su oko 85% stanovništva Gaze i ostavile oko 570.000 Palestinaca suočenih s glađu, prema UN-u. Oko 1,4 milijuna od prijeratne populacije opkoljene enklave od 2,2 milijuna pobjeglo je u južni grad Rafah blizu granice s Egiptom, nakon što je Izrael pozvao civile da se evakuiraju na jug.

Izrael je objavio rat Hamasu kao odgovor na teroristički napad 7. listopada, u kojem je ubijeno oko 1200 ljudi, a više od 200 ih je uzeto kao taoci. Deseci talaca otad su oslobođeni u sklopu razmjene zarobljenika tijekom jednotjednog prekida vatre u studenom.

Netanyahuov ured objavio je u petak da će IDF izvršiti napad na Rafah kako bi eliminirao Hamasovu “intenzivnu aktivnost” u gradu. Izraelska vojska i dužnosnici rekli su da čine sve što mogu kako bi umanjili broj civilnih žrtava. Diplomati židovske države optužili su Hamas da koristi škole, bolnice i druga mjesta kao pokriće za raketne napade i rekli su UN-u da militanti koriste civile kao živi štit.

Prošlog mjeseca Međunarodni sud pravde sa sjedištem u Haagu presudio je da Izrael mora “poduzeti sve mjere u okviru svoje moći” kako bi spriječio genocid u Gazi. Netanyahu je odbacio presudu kao “ne samo lažnu, već i nečuvenu”.

gazaIZRAELnacistiNetanyahuPalestinaTayyip Recap Erdogan
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
iiiistina
2 mjeseci prije

….Čitave desnice protiv ljevice, demokrati protiv republikanaca, bogati protiv siromašnih, crnci protiv bijelaca, kršćani protiv muslimana nisu ništa drugo nego podmukli mehanizmi kontrole koji su postavljeni da nas drže jedni drugima za gušu i neprestano skreću s puta sitnim glupostima i sranje. Osiguravajući da nikada ne možemo vidjeti kroz njihovu maglu jadne, prezira vrijedne i što je najvažnije,  retorike koja izaziva podjele . Ostavljajući nas bez vremena ili energije potrebne da bismo mogli točno identificirati tko su zapravo naši pravi neprijatelji. Ih.

Josip
2 mjeseci prije

Suditi Izraelu isto kao i Njemackoj a Neitanahua izvesti na elektricnu stolicu i polako prziti

Zvone
2 mjeseci prije

Od priče nema nište.

tuf
2 mjeseci prije

Erdo, Erdo, ako stojiš iza riječi da se radi o brutalnosti, što ne prekidaš unosne poslovne odnose s Izraelom? Previše se love vrti da bi tamo neki ratni zločini omeli business as usual?

Primat
2 mjeseci prije

..ovi mali tjifutski shabateanski nato priprdak, ..ima baš originalno “mišljenje”. ..ono, ..sav je svoj, jedinstven i karizmatičan.

Max
2 mjeseci prije

To je točno.

Dosta
2 mjeseci prije

Ne podsječa nego je još gori.Hitler nikad nije na tako svirep način pobio 28000 ljudi.izraelci su projektilima razarali ljudska tijela i sve što je bilo izgrađeno,a Hitler je židove sproveo do kupaonica i pustio plin ciklon,ali nikad nije mesarski razarao kao sto to čine izraelci Palestincima.Hitler nikad nije za sto dana uspio raznjeti 10000 diječijih tijela,12000 žena i 6000 odraslih muškaraca.Natanjahu je najveci zločinac od kad postoji čovječanstvo,a strategija im je raskomadati sve Palestince i razoriti sve sto su ikad napravili i naravno sve to uz svesrdnu pomoć amerike.

Logično
2 mjeseci prije

Pod hitno se riješit demokracije. Demokratija će platiti zato što će pokušati da

odgovara svima. Siromašni će hteti imetak

bogatih. A demokratija će im to dati. Mladi će

hteti da budu uvažavani kao stari, žene će hteti da

budu kao muškarci, stranci će hteti prava

starosedeoca. A demokratija će im to dati. Lopovi i

prevaranti će hteti važne državne funkcije. A

demokratija će im to dati. A kada lopovi i

prevaranti konačno demokratski preuzmu vlast jer

kriminalci i zločinci žele moć, nastaće gora tiranija

nego u vreme bilo koje monarhije ili oligarhije.

Sokrat (470-399 р.п.е.)

Rover70
2 mjeseci prije

2014, rekao sam da su Ukrajinicu upravo izgubili državu (“Državnost se teško stječe. a lako gubi”) Sad mogu reći, sa žaljenjem, Izral je ovom neuspješnom vojnom akcijom vjerojatno potpisao gubitak vlastite države.

Franjo Vinkovski
2 mjeseci prije

To nije rat. To je masakriranje dva milijona civila, na zahtjev demokratskog zapada.

xyz
2 mjeseci prije

Židovi su gori od nacista. To sad sami dokazuju.

Roccos
2 mjeseci prije

Jeste Erdo,ovo je uporedivo sa Hitlerom,ali priznaćeš i da pogolemo liči i na onaj turski genocid nad Armencima 1915./16.

xyz
2 mjeseci prije

Cionistički jevreji nikad nisu bili žrtve. A Hitler je evropske židove pobijao po naređenju bogatih američkih cionističkih židova, kojima je bila potrebna velika žrtva, da su mogli posle rata finansijski i gospodarski preuzimati ceo svet. Bogati američki cionistički jevreji (jevrejski nacisti), su Hitleru stvarali armiju, financirali ga i dovozili mu sve potrebno, da je u nekoliko godina stvorio ogromnu ratnu mašinu za uništenje Evrope.
Danas USA opet uništava Evropu, guranjem u rat sa Rusijom. A budalasti Evropejci opet nasjedaju.
Zato je vez suradnje između američkih cionističkih jevreja i njemačkih nacista izuzetno jaka jer oboji imaju podobne ciljeve. Zato nek vas izjave njemačkih čelnika ne iznenađuju. Jevrejski i njemački nacizam su kao sestra i brat. Nekad se malo posvađaju ali u glavnom se slažu, kad treba uništavati ostale. Tad strasno surađuju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI