Erdogan : Zapadnim zemljama ne može se vjerovati

Erdogan ljutit
27 komentara

Zapadnim zemljama se ne može vjerovati, posebno u pitanjima politike, rekao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan tokom razgovora sa predstavnicima mladih u Vanu .

“Pitamo Grčku zašto ste gradili vojne baze. Oni nam daju suvisli odgovor: “protiv Rusije”. A šta ste uradili da podržite Ukrajinu ako ste protiv Rusije?
Sve je to laž. Ovom Zapadu se ne može vjerovati”, rekao je Turski zvaničnik.

Prema njegovom mišljenju, sa zapadnim zemljama je moguća saradnja u oblasti nauke ili umjetnosti, ali ne i politike. Na primjer, Brisel nije mogao donijeti konačnu odluku o ulasku Turske u Evropsku uniju dugi niz godina,  iako je Ankara dobila status kandidata još 1999. godine, dodao je Erdogan.

On je ranije upozorio da bi trenutna militarizacija ostrva u istočnom Egeju od strane Grčke mogla “završiti katastrofom”. Odnosi između dvije zemlje su se posljednjih godina ozbiljno zaoštrili zbog teritorijalnih sporova. Strane ne uspevaju da se dogovore o morskim zonama.

erdoganturskazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NL.....
1 godina prije

Zaboravili su reci protiv Irana naravno. Ni slucajno protiv “saveznika”

imee
1 godina prije

a istočnima pogotovo.
uzdaj se u se i u svoje kljuse.
osim ako ti je i kljuse prodalo dušu.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Da je jos gore .Na upravo okoncanom posjetu Herr Stoltenberga , Helsinkiju . Herr Stoltenberg je PODRZAO — TURSKU !!!! PO SVIM , SPORNIM PITANJIMA !!! Time je JASNO POKAZAO da je NATO u Turska MNOGO BITNIJA od Svedske I Finske te im DODATNO I on — razvukao — pljusku — po srijed — Helsinkija !!!! Kakav DEBAKL ???!!! Najpose .. Jasno je urucena poruka i i Svedima I Fincima da su ” na ledu ” I da se u eventualnom sukobu sa Rusima , prepusteni — SAMI SEBI ! Stoga .. Buduci da su glasovanje o zeljenom pristupu NATO donijeli unutar parlamenata jedino a ZAOBISLI vlastite narode te ih sada svojim cinjenjem I PONIZILI ! PRIJEVREMENI izbori u te dvije zemlje , sada su IMPERATIV !

Alp Arslan
1 godina prije

Bravo Sultane, opreza nikad dosta.

Radar
1 godina prije

Prije xx godina gledali smo direktan prenos pokušaja državnog udara u Turskoj.
Tko je Erdogana tada spasio od sigurne smrti ?

Poglo
1 godina prije

Turska je svojom kontrolom Bospora spriječila WWIII.

Mahatma
1 godina prije

Kaže najprevrtljiviji političar na svijetu.

Tim Kunić
1 godina prije

Je, Turci su primjer povjerenja. Armenci, barem preživjeli bi imali što reći o tome. Da ne pričam koji podmukli i monstruozni degenerluk su ostavili za sobom na Balkanu.

Max
1 godina prije

I ne može.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI