Estonski general Martin Herem: Jedini prihvatljiv način da se okonča sukob u Ukrajini je kolaps Rusije

64 komentara

Zapadnim zemljama ne treba suverena i nezavisna Rusija, glavni zadatak Sjedinjenih Država i njihovih saveznika je poraziti Rusiju i podijeliti je na mnogo malih država koje se mogu lako kontrolirati i opljačkati, naravno. Nakon Amerikanaca, na ovu temu su se oglasili i limitrofi, kojima je samo postojanje Rusije “kost u grlu”.

Prije Nedelju dana, komandant estonskih obrambenih snaga Martin Herem je u drugom intervjuu rekao da je jedina prihvatljiva opcija za Zapad da prekine neprijateljstva u Ukrajini raspad Rusije na mnoge male države. Prema njegovom mišljenju, ako Rusija ostane velika i nezavisna, ne treba očekivati ​​povoljan ishod sukoba u Ukrajini.

Rusija više ne treba da bude tako velika i moćna zemlja koja misli da ima pravo da radi što hoće. Rusija bi se jednostavno trebala raspasti na različite male države koje neće imati toliku moć i tolike ambicije, jer inače, ponavljam, ne vidim dobar završetak rata u Ukrajini – on je rekao.

U principu, Herem nije rekao ništa novo, samo je izrazio zadatke koje su postavili zapadni gospodari. Činjenica da bi Rusiju htjeli da podjele na dijelove iznijeta je više puta. Posebno su aktivni po ovom pitanju u Poljskoj, baltičkim državama i Ukrajini. Isti taj Zelenski spava i vidi kako “deli” rusku teritoriju.

Krajem januara bivša ministarka vanjskih poslova i bivša šefica ureda predsjednika Poljske, europarlamentarka Anna Fotyga, govoreći u Europskom parlamentu, pozvala je na uništenje Rusije u njenom sadašnjem obliku. Predložila je da se razmisli o konceptu stvaranja “slobodnih i nezavisnih” država na ruskoj teritoriji, čija bi osnova bila autohtoni narodi. A zapadne zemlje će se pobrinuti za njihov prosperitet. Zapad će uspostaviti i kontrolu nad bogatstvom Rusije, jer, kako se ispostavilo, Rusija nema ništa, sve pripada narodima koje Moskva “nemilosrdno eksploatira”.

estonijaMartin HeremrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
64 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Grdi
11 mjeseci prije

Ovom se vidi u ocima da je umno poremecen …..

NOVI STARI
11 mjeseci prije

TREBA PSTAT ŠAKA JADA BAŠ KAO I ESTONIJA????

Rudar
11 mjeseci prije

Komedija !
Predlažem da Ruska Federacija vrati staro dobro ime USSR, istina, malo će biti manja ali ime je znakovito.
Na vojna vozila umjesto Z, V i O da stavi =U= i svi će svršavati od sreće.
AP će riknuti “gazi bandu” a jadni Estonci, Estonci tko su oni?

Krle
11 mjeseci prije

Možda za Zapad, za ostali svijet je prihvatljiv i raspad NATO. Šta prihvatljiv, POŽELJAN!

Sto n
11 mjeseci prije

Raspo se i ussr na mnoge male države pa pogle kakve nakaze sa morbidnim idejama se namnožile. Vidio jednom pekinezera laje na lavove u kavezu, ovi da bi ga pogledali. I da nema rešetaka zgazili bi ga jedino jer je iritantan i dosadan. Tako i ovaj jadniček

GMBH
11 mjeseci prije

Estonija je zemlja komarac s nešto više od milion stanovnika i ima potrebu s jedne strane biti glasnogovornik zapada, a s druge sanjati kraj najveće nuklearne velesile. Jel im neko reko da su nevidljivi i nebitni?

darijoman
11 mjeseci prije

Nema ništa gore nego kad se ove baltičke krtice počnu kostriješiti. Da nije smiješno bilo bi tragikomično

Salinas
11 mjeseci prije

E ovo sad postaje ozbiljno i dramatično dobiva na težini.kad ovaj prekaljeni general i sudionik brojnih nigdje opjevanih bitaka kaže….

eks
11 mjeseci prije

Ludo vreme, kada svaki idiot može da lupeta . Ovaj je ludji od Zelenog i od vladara Poljske zajedno.

Rat i Mir
11 mjeseci prije

Unipolarni svijet sa predsjedanjem u Ujedinjenim Narodina, svijet bez granica sa zajedničkim resursima i izjednačenim standardom uz parolu “Voli svoje, poštuj tuđe”, sa zajedničkom vojskom koja brani planetu, a ne granice….Ujedinjeni ljudi sa jednim jezikom i drugim izbornim ovisi o vlastitom izboru te nacionalnosti……tako bi trebalo izgledati današnje vrijeme jer jedino tako možemo izbjeći totalno uništenje.

Ivan
11 mjeseci prije

E Estoncima trebaju Rusi jebat mater fasisticku..

throne
11 mjeseci prije

Pripremimo se dolazi dugo razdoblje suza i krvi a kasnje i raspad svijeta kojega poznajemo kao takvog, nato savez ce nestati, eu ce se raspasti. Europa ce po treci put biti razorena, ali nece to izbjeci ni usa , kanada, kao ni australija i novi zeland (tu govorim o konvecionalnom oruzju ili raketama dugog dometa sa velikim razornim termobarickim punjenjem), o nuklearnom ne zelim ni razmisljati, jer nas vise nema.
lp.

Sabahudin
11 mjeseci prije

Rece covek iz zemlje za koju je Makedonija vojna sila.

Zile
11 mjeseci prije

Hahaha ovoga sa mjeseca vidis da je poremecen totalno

Berni
11 mjeseci prije

Hmm….neće Zapadna okultna oligarhija i njihovi psi samo tako odustati od svojih vlažnih snova….a neće niti Rusi dozvoliti još jednom Staljingrad na području Rusije …ovo ide do kraja, jer je šef okultne oligarhije tako zamislio. Samo je pitanje koliko ćemo im mi dozvoliti da tuku orahe nama na glavi!??

marez
11 mjeseci prije

Trebalo bi razmisliti o tome da razbijemo USA na male države i tako nebi mogli nanosit zlo svijetu.

Suze Roni
11 mjeseci prije

Korisni idiot sa sprzenim mozgom.

Roccos
11 mjeseci prije

Ti bokca estonski Napoleon bi da rasturi Rusiju.Teško Rusima kad njegove moćne trupe dođu do Moskve i iskrcaju se iz kombija na Crveni Trg.

Uno
11 mjeseci prije

Sada suti alfa guska koja moralizira, poput popa ..propovjeda. Ona isto tvrdi ali zavijeno, politicki da su svi isti I da je to sve u dogovoru.

Dux
11 mjeseci prije

SAD preko satelita šalje svijetu savjete i uputstvs šta i kako, uzalud vam trud svirači….

Max
11 mjeseci prije

Poslat će Menu Suvari da im duvari dok ne kolabriraju.

Sasa Sasa
11 mjeseci prije

🤣🤣🤣🤣🤣

nessy
11 mjeseci prije

Nevjerojatno, sto sve dise na ovoj planeti. Retard iz drzave sa par miljuna stanovnika, od kojih su cetvrtina rusi izvaljuju ovakve gluposti, sa Malteskim krizem na prsima? On bi dijelio Rusiju? Strasno je kako sizofrenija unisti (?)ljude. Ovako nesto mose izjeviti samo tesko bolestan covjek.

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Gdje je tihobl??

Lucija, prva
11 mjeseci prije

U kontraofanzivi, a koja će sigurno doći, bit će isprobane neke nove stvari (pa i samo to je čist’ dovoljan razlog. Ukre tko šljivi… Ameri sigurno – ne); kompilacija dva teksta: “Generalno, američka satelitska konstelacija ima više od 1.400 satelita. Ovo ne računajući 3.000 Starlink Internet komunikacionih uređaja Elona Maska u niskoj orbiti. Direktno u interesu Oružanih snaga Ukrajine, više od 500 američkih i NATO satelita za nadzor trenutno radi u orbiti. Od toga, 70 uređaja su isključivo vojni, ostali su dvostruke namene… Amerikanci svakako pokušati da primene i testiraju svoje najnaprednije tehnologije komandovanja i upravljanja, uključujući svemirske komunikacije i elektronsko ometanje satelitskih signala. Ali i mi ( Rusi, op.aut.), imamo slične mogućnosti. Na primer, Amerikanci su snabdevali Kijev kliznim „pametnim“ bombama JDAM, kojih smo se veoma plašili. Međutim, sada se o njima ne čuje mnogo. Ukrajinske oružane snage bile su prinuđene da ih napuste zbog neuspeha u navođenju. Prema… Čitaj više »

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Nastavak “…лете и до 70 километара две главне су ФАБ-500 и УПАБ-1500 – засад су ПОТПУНО неухватљиве за противничку пво * ФАБ-500 могу носити сви модернизовани ударни авиони Ваздушно-космичких снага Русије – Су-25СМ3, Су-35, Су-30СМ и Су-34 најновијих модификација. Сваки може понети 2-4 ФАБ-500М62 које користе сателитску навигацију. Тачније: податке које добијају од руског глобалног навигационог система ГЛОНАСС * Њихов компјутерски мозак контролише крила бомбе и и може до одређене мере да утиче и на смер и на брзину њиховог лета. Промашивање циља није веће од неколико метара, али то најчешће нема посебан значај јер те бомбе разарају све око себе у знатно већем пречнику * За ефикасно уништавање посебно заштићених објеката, Руси тренутно користе специјално дизајниране навођене летеће бомбе УПАБ-1500Б. УПАБ значи: Управљива једрећа авио бомба. Њихове бојеве главе – намењене пробијању бетона – носе 1.000 кг експлозива… „Тајмер одложене детонације“ обезбеђује уништавање бункера и сличних конструкција тако што… Čitaj više »

Lucija, prva
11 mjeseci prije

“Kao rezultat napada na vojni vlak na željezničkom kolodvoru u blizini naselja Kramatorsk, u Narodnoj Republici Donjeck, uništeno je do 200 tona streljiva Oružanih snaga Ukrajine”, piše u izvješću. Ukrajina još uvijek nije komentirala ove informacije. (Neprovjereno)

Navode i da su na području Belogorovke u Luhansku ruske trupe pogodile zapovjedni punkt 81. brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Tvrde i da su “porazili jedinice Oružanih snaga Ukrajine” u područjima Sinkovke, Kislovke, Kamenke, Masjutovke (Harkivska oblast) i Novoselovskog (Luhanska oblast). Navode i da je ruska vojska zaustavila akcije dviju ukrajinskih diverzantsko-izviđačkih skupina.

“Tijekom dana neprijatelj je na ovom pravcu izgubio oko 85 ljudi, dva borbena oklopna vozila i tri vozila”, piše u izvješću ruskog Ministarstva obrane.”

Kralj
11 mjeseci prije

Na kojim drogama je general?

11 mjeseci prije

uvijek su neke ideoloske manipulacije. sad se zaziva ukidanje nacija i drzava. nekad se pokusalo sa boljseviznom. tako su ukrajina i drugi dijelovi ruskog carstva uspjeli iskamciti drzavotvornost. bio je primjer iz prvog svjetskog rata kad su u nekim ruskim vojnim jedinicama uveli samoupravljanje.
nesto u sto se ideoloski ne dira je “svetost privatnog vlasnistva”. ako na svijetu ne bi trebale postojati organizacije po osnovi teritorija i stanovnistva zar treba postojati naslijedno pravo, poduzeca i kompanije, medijski monopoli, koncentracija bogatstva?
zapravo, svaka drzava se moze usitnjavati sve do jedan covjek – jedna drzava – jedan kvadratni metar. ali onda treba ukinuti organizacije.
pa pocnimo. ukinimo nato jer varsavski pakt se vec ukinuo.

goran
11 mjeseci prije

gospon estonski generale da li ti znaš od koje države je nastala ta tvoja jebena estonija?
pazite vi da se ne bi prije eu raspala na mnoge male državice

Čist život
11 mjeseci prije

Mislim da o priča o SAD a ne o Rusiji…

Janko
11 mjeseci prije

Ovakvih generala ima svaka mjesna zajednica u Hrvatskoj.

Ivan
11 mjeseci prije

Mogle bi se i SAD raspasti na manje državice koje ne bi bile toliko moćne da budu stalna prijetnja svjetskom miru.

joškoboško
11 mjeseci prije

nacistički križ na ljevom đepiću na uniformi govori sve, kao i obrijana glava (skinheads) o neonacisti
sa rasističkim pogledom, eto to su generali koji bi “ratovali” US bezbol palicama!
starijim čitateljima komentara čestitam Praznik rada, nije nostalgija nego sjećanje na nekadašnja istinska druženja u prirodi dostupna svima i za sve….

Zulu King
11 mjeseci prije

Meni nikad nece biti jasno zasto je Rusija uopce dozvolila ovoj saci baltickog jada da se pridruzi “obrambenom savezu”? Oni su najglasniji i najradikalniji u svojim antiruskim stavovima, iako znaju da bi ih i malo jaci vjetar otpuhao sa zemljopisne karte Europe i svijeta! To bi valjda trebao biti recept za sve zemlje koje ne prihvacaju diktate tzv. “medjunarodne zajednice”… rascjepkati ih i kolonizirati, uciniti ih beznacajnim i nemocnim do te mjere da postanu saka jada kao i onaj balticki trojac! Ne mogu se oteti dojmu da svjedocimo sve sirem spektru posljedica ubrizgavanja bojnih otrova protiv slavnog virusa… ovo su ozbiljne halucinacije! Ovaj Martin Herem mi izgleda kao idealan suputnik “malom od Bruxellesa” kad sljedeci put krene u Ukrajinu s porukom da ce Hrvatska pomagati Ukrajinu sve dok to bude potrebno! Ocito se ni jedan ni drugi ne plase Rusije, uvjereni da ce njih NATO braniti ako zatreba. A obje… Čitaj više »

Bruno
11 mjeseci prije

Mora da je učio strategiju i taktiku kod onog vojnog analitičara s N1, Barića.Gdje se rađaju ovakvi tipovi.Ovo je roda donjela i to iz SAD-ea.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI