EU naručila još 200 milijuna doza nepostojećih cjepiva za Covid-19

COVID-19 - Vakcina
44 komentara

Europska komisija izjavila je kako je zaključila početne razgovore s njemačkim BioNTechom i američkim Pfizerom, u vezi s rezerviranjem dodatnih 200 milijuna doza očekivanog cjepiva protiv Covida-19, uz mogućnost kupnje dodatnih 100 milijuna doza.

Cjepivo koje je nastalo na temelju rada BioNTecha i Pfizera šesto je potencijalno cjepivo za koje je Komisija zaključila ili za koje planira zaključiti, ugovor o kupnji unaprijed. Prije ovog ugovora Komisija je već obavila razgovore sa Sanofi-GSK, Johnson & Johnson, CureVac i Modernom.

Sve države članice EU imale bi mogućnost kupiti nova cjepiva, a mogle bi ga i donirati siromašnijim zemljama ili preusmjeriti u druge europske zemlje.

Očekuje se da će cjepiva za EU proizvoditi BioNTechove tvrtke, koje se nalaze u Njemačkoj i Pfizerov laboratorij u Belgiji, s time da bi isporuke trebale započeti prije završetka godine, govore iz tvrtki.

Europska Komisija će zatražiti regulatorni pregled svih potencijalnih cjepiva i ako cjepiva budu odobrena, te tvrtke planiraju poslati do 100 milijuna doza cjepiva širom svijeta do kraja 2020. Ova bi brojka mogla doseći oko 1,3 milijarde doza do kraja 2021. Predloženi sporazum s Komisijom označio bi najveći ugovor za isporuku cjepiva za Pfizer i BioNTech.

Prošlog je mjeseca Komisija postigla prvi sporazum s Astra Zenecom za najmanje 300 milijuna doza njihovog potencijalnog cjepiva. U srijedu je proizvođač lijekova objavio kako obustavlja globalna ispitivanja eksperimentalnog cjepiva protiv koronavirusa, zbog nastanka neobjašnjive bolesti kod volontera.

Reagirajući na potez Astra Zenece, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) izjavila je da je sigurnost najvažnija u kliničkim ispitivanjima cjepiva, dok privremene suspenzije ispitivanja cjepiva nisu neobične, izvijestio je Reuters. “Drago nam je vidjeti da proizvođači cjepiva osiguravaju znanstveni integritet ispitivanja te da poštuju standardne smjernice i pravila za razvoj cjepiva”, izvještava UN-ova zdravstvena agencija.

BioNTechCOVID-19Pfizervakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Suzy
3 godine prije

I nama Ce biti serviramo kao Bozicni dar od naseg velikog vođe Plenkovića i stozerasa.
A prevarant i manipulatori Gordan Lauc Ce naciji reci” Budale i glupani sladoled je opasniji od cjepiva!

Spacevoodoo
3 godine prije

Pa sad ako EU i neće cijepiti Europljane ova bjesomučna kupovina na neviđeno cijepiva koja se neće ni upotrijebiti ili će se donirati je u stvari porez koji se prikuplja od Europljana, a da oni i ne shvate kako je to skriveni porez kao što je to i inflacija i protiv čega se Europljani ne bune nego su prihvatili prevaru kako je mala inflacija od oko 2% dobra. Nemogu se oteti dojmu kako za uvjeriti mase da se njihov rad plaćen u fiatu odriču 2% godišnje vrijednosti toga rada nisu upotrebljene okultne metode uvjeravanja. Logika i logično razmišljanje gube bitku od okultnih sila. U stvari kako korporacije sve više jačaju i preuzimaju ulogu države očito je kako su toliko postale jače od država da su te države uvjerili da te države prikupljaju porez za korporacije. Zašto bi netko uopće i nametao cijepljenje ako se porez plaća odnosno cijepiva kupuju i… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Spacevoodoo
Anam
3 godine prije

Hvala im na brizi, ali ja se NEĆU i NE ŽELIM se cijepiti po cijenu otkaza, ne želim biti zamorčić, a i pitanje je koliko to sve bude djelotvorno. Zasad sve što sam odbio- test na antitijela /morao sam napraviti zbog posla/ mi je bio bolji nego da sam cijepljen. Sjetite se samo “svinjske gripe”….i svega oko toga….treba se samo dobro informirati i razmisliti.

Dokurčilomi
3 godine prije

Bitno je kupiti a obvezno američko, što će poslije, nebitno je.

Patriot
3 godine prije

Kreće pelcovanje. Biti će rata.

Suzy
3 godine prije

A Gordan Lauc kao vrhunski manipulator Ce reci Naciji
“Budale i glupani sladoled je opasniji od cjepiva

Pošteni zagrepčanin
3 godine prije

Cjepiva se inače razvijaju destlječima…….ovo je već plasirano a nije niti 10 mjeseci prošlo?
Ovce u red na šišanje:).

tuf
3 godine prije

“Sve države članice EU imale bi mogućnost kupiti nova cjepiva” – ovo je smiješno više, navoditi očitu obvezu kao mogućnost.
Mda. Kao, brižna majka EU vam kaže da možete odabrati jedno od cjepiva koje smo vam ponudili. Možete. Možete! Naravno, ako nećete to je vaš izbor, ali preporučujemo vam da ipak odaberete da možete. Jer ne garantiramo da vas neće zaobići fondovi na koje smo vas kao junkije navukli, da vas se neće politički izolirati i uvesti “preporuke” drugim članicama da vas stave na crnu listu država nepoželjnih kao turističko odredište.
Ali imate mogućnost, ništa ne brinite. Mi brinemo za vas. Umjesto vas.
P.S. Trebati ćemo 5.000 vaših vojnika za novu rotaciju u Poljskoj, liberalizaciju tržišta rada i koncesija na prirodna dobra te povećanje kvota prijema imigranata. Volimo vas, kissy, kissy.

Kažun d.d.
3 godine prije

Što se čudite? Cjepivo će biti spremno.
Sada samo pričekati da naleti određena bolest
koja bi odgovarala baš ovakvom cjepivu. 
Obrnuta logika.

Herman
3 godine prije

Gordan Lauc (čitaj: Lautz je ghidov) je obični plaćenik zapadne elite i sigurno neće sebe i svoju obitelj cijepiti ovim “sumnjivim” cjepivom koje tako žestoko zagovara.

nekoime
3 godine prije

Nepostojeće cjepivo protiv nepostojeće pandemije.

Daba
3 godine prije

I ja sam narucio nepostojecu kuhinju po mjerI
I ??,
Napravit ce je I donijeti

Eto i mene
3 godine prije

Pa reko ti je Lauc da je dobro da se svi sad zarazimo dok su simptomi blagi, slusaj strucnjaka…

Eto i mene
3 godine prije

Ma dajte cjepivo od astra zenece, necemo se sad tu prenemagati 😁

Pare su oprane, sad samo triba viditi oce li biti prisile ili cemo donirati africi…

mislim
3 godine prije

da imam vezicu , pa napravim ugovor s državom . za nešto, strateški važno za državu.
nemoram to njanci proizvoditi ,samo tramak , i eto meni milijuna,koliko ?ovisi koliko država ima poreznih obaveznika.

mislim
3 godine prije

viruse i bakterije su izmislili proizvođači sapuna !

Piretis
3 godine prije

Hajde budi ljubazan pa navedi samo jedan tekst sa ovog portala koji je negirao postojanje virusa. Lako ćeš naći tekstove koji propituju postoji li epidemija ili pandemija, svrsishodnost zaštitnih maski i dezinfekcije, kalkulacije sa smrtnošću, uštimavanje broja oboljelih itd ali ne i negaciju bolesti kao takve.
Pokušaj plašenjem “drugim sudom” ti u startu propada. Mjerilo nisu maske i lažni altruizam nego nešto posve drugo.

Emiliano Zapata
3 godine prije

HITNO! Trebamo se s maskama na licu poceti rusiti po podovima shoping centara, crkvama, kinima, Dzamijama, autobusima, vlakovima, parkovima itd. itd. jer nam nije dobro. Problemi s disanjem, tlak, nesvijestica, glavobolje, vrtoglavice, zamuceni vid itd itd. Radnici na poslu takodjer, trebaju ciniti isto pa kompanije moraju traziti zamjene, osiguranja isplacivati premije. STARIJOJ djeci u skoli objasniti da nakon pola sata lijepo nemocno sjednu na pod skinu masku i traze da se zove hitna pa sad zamislite u svakoj skoli svakih desetak minuta netko u razredu ovako. Naravno, ravnatelj onda mora zvati roditelja, koji ostavlja posao pa pravi stetu poslodavcu itd. itd. Bas da vidim tko nebi zvao hitnu nego bi riskirao. Zatim se kuharice i cistacice pocnu rusiti. Bilo bi dobro da se i ucitelji pridruze ovome, naime sto nas vise to ce prije prestat NOVOPROKLETO Hitne i doctori da se ubijaju od posla a ne da se vozikaju kroz… Čitaj više »

Bosanac
3 godine prije

Do kad ce ovo trajat? https://youtu.be/mVZS7nlgrAY

Zasto uzimaju uzorke DNK kroz testiranje na Covid? https://youtu.be/fPCLTVndSIQ

3 godine prije zadnji put uredio Bosanac
Max
3 godine prije

To što oni čine je zločin i financijska malverzacija.

Venator
3 godine prije

U čemu je sad odjednom problem napraviti “pre-order” nečega što još nije dostupno na tržištu, kao npr. PlayStation 5? (Retoričko pitanje.)

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI