EU otkriva iznimke za sankcionirane ruske naftne proizvode

Nafta
8 komentara

Ruska sirova nafta pomiješana s naftnim derivatima u trećoj zemlji izuzeta je od ograničenja cijena, prema novim smjernicama

Europska unija izdala je iznimke od svog embarga na ruske naftne derivate koji je stupio na snagu 5. veljače. Prema smjernicama objavljenim na web stranici Europske komisije u utorak, ako se ruski naftni derivat preradi miješanjem u trećoj zemlji s proizvodom iz druge zemlje, više se neće smatrati ruskim podrijetlom, a gornja cijena neće biti ograničena primijeniti. “Ograničenje cijene više se neće primjenjivati nakon što su sirova nafta ili naftni derivati pušteni u slobodan promet u jurisdikciji izvan Rusije i otpremljeni kupcu”, navodi se u izvješću.

Izuzeće će omogućiti zemljama EU-a da nastave kupovati ruske naftne derivate poput dizela iz trećih zemalja budući da je Moskva zabranila bilo kakvu prodaju prema shemi ograničenja cijena.

EU-ova zabrana ruskih rafiniranih naftnih proizvoda stupila je na snagu 5. veljače, postavljajući ograničenje cijene od 100 dolara po barelu za dizel, mlazno gorivo i benzin koji dolazi iz Rusije, te gornju cijenu od 45 dolara po barelu za ostale naftne derivate kojima se trguje ispod cijena sirove nafte, kao što je loživo ulje koje se koristi u industriji.

Ograničenja cijena, sa zabranom EU-a na uvoz ruskih naftnih derivata, dio su šireg sporazuma među zemljama G7. Slijedi ograničenje od 60 dolara po barelu ruske sirove nafte koje je G7 s EU-om i Australijom uveo 5. prosinca.

Mjere zabranjuju zapadnim tvrtkama financiranje, osiguranje, trgovanje, posredovanje ili prijevoz tereta ruske sirove nafte i naftnih proizvoda osim ako su kupljeni po ili ispod postavljene gornje granice cijena. Moskva se usprotivila bilo kakvim pokušajima ograničavanja cijena svog izvoza energije. Ruska vlada zabranila je prodaju sirove nafte kupcima koji u svojim ugovorima spominju gornju cijenu, a očekuje se da će se slično ograničenje uvesti u vezi s posljednjim ograničenjem EU-a na naftne proizvode.

dizeleuNaftarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Ovim ce poplaviti Evropu nekvalitenim dizelom. Ko misli da indijci nece iskoristiti priliku i prodavati dizel nikakve kvalitete po cijeni pravog, vara se. Mjesace sa ruskim dizelom razne nekvalitetne frakcije, pa cak i vodu kako bi ostvarili sto veci profit.
Trakror ce moci orati do 10 cm dubine, za dublje nece imati snage.
Hvala Brislu na mudrom vodstvu.

Tupko Glupko
1 godina prije

Ne ide im po planu – po zamisli Brisela i Washingtona kada je počeo rat u Ukrajini, do sada je Rusija trebala bankrotirati, a Putin smijenjen.
Što će sada jadni nego ismijavati vlastite sankcije ovakvim odlukama znajući da sankcije više pogađaju Europu nego Rusiju.
Preprodavači i prerađivači ruskih naftnih derivata u svijetu će zarađivati masno opet na uštrb europskih poreznih obveznika.

pinčunela
1 godina prije

Zanemarimo tehničko tehnološke klasifikacije (kvaliteta) nafte kao energenta i njenoga utjecaja na pogone i motore-strojeve, prevedimo to na razumljiv način Imate jabuke I klase i jabuke za pravljenje octa,pomješate ih i podignete cjenu za 20% cjene prvoklasnih jabuka , EUropejci će plaćati skuplje za lošiju kvalitetu, imati sračku, a što mislite tko će ostvarivati profit “na dodanu vrijednost”…. tukac ostaje tukan.

Max
1 godina prije

Loše.

Tupko Glupko
1 godina prije

Već u prvoj polovici 2022. godine – zahvaljujući ratu u Ukrajini – SAD je pretekao Katar i Australiju postavši najveći svjetski izvoznik ukapljenog plina.

U prvih pet mjeseci prošle godine najmanje 71 posto američkog LNG izvoza otišlo je u Europsku Uniju i Veliku Britaniju.
Čija je cijena drastično skuplja nego prije rata u Ukrajini.

Ratno profiterstvo izuzetnih na n-tu potenciju.

Tupko Glupko
1 godina prije

U Saboru upravo mijenjaju Zakon o terminalu za ukapljeni prirodni plin donešen 2018. godine.Uz riječko područje, na Jadranu misle napraviti LN terminal u zadarskoj luci Gaženici, a spominju se i Dubrovnik i Split.
Misle povećati kapacitet LNG terminala od sadašnjih 2,9 milijardu kubika na 6,1 milijardu u 2025. godini. 

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI