EU prijeti pooštravanjem sankcija

Ursula von der Leyen - Sankcije - Bjelorusija
27 komentara

Bruxelles razmatra sankcije protiv Bjelorusije i Irana zbog njihove “vojne potpore” Rusiji

Europska unija planira uvesti nove sankcije Bjelorusiji zbog njene vojne suradnje s Rusijom usred tekućeg sukoba u Ukrajini, rekla je u utorak predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen. Govoreći nakon potpisivanja novog sporazuma o suradnji NATO-a i EU-a, von der Leyen je rekla da Bruxelles priprema sankcije protiv zemalja koje vojno podupiru Moskvu, ukazujući posebno na Bjelorusiju i Iran. “Držat ćemo pritisak na Kremlj koliko god bude potrebno s oštrim režimom sankcija, proširit ćemo te sankcije na one koji vojno podržavaju ruski rat, poput Bjelorusije ili Irana”, rekla je. “Pokrenut ćemo nove sankcije protiv Bjelorusije kao odgovor na njihovu ulogu ruskoj agresiji u Ukrajini.”

U ponedjeljak je bjelorusko ministarstvo obrane najavilo zajedničke vježbe obuke s Rusijom nakon što su dvije zemlje uspostavile nove vojne snage. Moskva i Minsk najavili su stvaranje zajedničkih regionalnih vojnih snaga u listopadu, navodeći sve veću prisutnost NATO-ovih postrojbi u blizini granica Bjelorusije.

Minsk je također dopustio Moskvi korištenje njezinog teritorija tijekom svoje tekuće vojne ofenzive u susjednoj Ukrajini, iako nije poslao svoju vojsku za operaciju.

U prosincu je EU najavio sankcije iranskim čelnicima i entitetima zbog optužbi da je Moskva koristila bespilotne letjelice, koje je isporučio Iran u Ukrajini, nešto što su i Moskva i Teheran zanijekali. Von der Leyen je također rekla u utorak da Ukrajini treba dati “svu potrebnu vojnu opremu koju trebaju i kojom mogu rukovati za obranu svoje domovine”, uključujući “napredne sustave protuzračne obrane”. Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel se složio, napominjući da je “opetovano pozivao na veću vojnu potporu Ukrajini kako bi se zajamčila njena sposobnost da se sama brani” i ustvrdio da se Kijev ne bori samo za sebe, već i za “zajedničke vrijednosti” Europe.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg, koji je također bio prisutan na tiskovnoj konferenciji, rekao je da Bruxelles prepoznaje “vrijednost jače i sposobnije europske obrane” koja je “komplementarna i inter-operabilna s NATO-om”.

Dodao je da je odlučan podići strateško partnerstvo EU-NATO na “sljedeću razinu” usred sve većih sigurnosnih prijetnji u Europi.

Bjelorusijabriseleuiran
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
1 godina prije

Zapadni dužnosnici su se baš pravo uzj*ebali zadnjih tjedan dana što znači da su interno dobili izvješća s projekcijama koja ne idu u prilog plana “vojnih uspjeha” tzv. ukrajinske vojske. Europski dužnosnici skupljaju preostalo oružje koje smiju dati kao oni jadnici što vade boce po kontejnerima, ali to nije nimalo dobar znak za nas. To je znak predstojeće eskalacije, ne primirja ili prihvaćanja poreza. To je znak nadolazećih enormnih ulaganja u vojnu industriju i osiromašivanja naroda, to je najava još direktnijeg uplitanja. Jer ti sociopati ne znaju za rikverc niti kompromis. Pod cijenu urušavanja cijelog kontinenta.

Grdi
1 godina prije

Neka sankcioniraju koga god hoce ……. ali BEZ NAS !! …..

1 godina prije

Trebali biste uvesti rubriku tipa”greatest shits” i u njoj objavljivati odluke izvrsnih tijela EU.posebno Sha se tice uvodjenja sankcija.jer ovo je smiješno.kakve gluposti mogu izlaziti iz glava ovih birokrata..a da te umjetne kreature i dalje neometano zive medju stanovnistvom🤔🙄hvala.

Grdi
1 godina prije

*Bruxelles razmatra sankcije protiv Bjelorusije i Irana zbog njihove “vojne potpore” Rusiji

  • ………………. a sto je sa vojnom potporom EU nazi rezimu u kijevu? …..
eukolonija
1 godina prije

Koji paket sankcija? 22 ili 23? Nijemci kupuju rusku naftu iz Kazahstana

eukolonija
1 godina prije

Sve dok Rusi ponovo ne umarširaju u Berlin, pohebu švabice i naprave novu XY generaciju Švaba neće se švapski nacisti opametiti. Znam one će pohrliti Putinu u Moskvi ali to neće biti dovoljno

nekoime
1 godina prije

Sviraju Zelenskom, a Titanic tone.

DEDA
1 godina prije

EVROPSKA KOLONIJALNA GAMAD I RVATSKI SAVEZNICI.

Promatrac
1 godina prije

Von der Leyen, aj budi dosljedna pa sankcioniraj Grlica-Radmana i onog Vulina. Hvala.

Max
1 godina prije

Ekonomski terorizam.

padin
1 godina prije

Tupi Glupi Eu

padin
1 godina prije

Što prije van iz EU, van iz NATO, van iz WHO. Sama mafija.

tihobl
1 godina prije

Malo je to, uvesti sankcije samo za dvije neposlusne zemlje. Zapad treba staviti ultimatum: ili ste sa nama ili ste protiv nas i EU uvede sankcije svim drzavama koje nece svoje oruzje i vojnike da doniraju Zelenskom.

goran
1 godina prije

hahahahahahahahaha šta je uršula napokon ti došlo iz guzice u gavu da te tvoje sankcije ne diraju ni rusiju ni bjelorusiju a još manje iran.
nečeš ti shvatit dok ti rusija ne iskrca jednu taktičku na glavu hahahahaha

Jasna
1 godina prije

Treba lazljivoj Ursulici staviti sankcije

Boba Lazarević
1 godina prije

Kad netko prijeti da će otpiliti granu na kojoj sjedi, treba ga pustiti da to uradi.

милан
1 godina prije

Хтедох издркат над њеној лепоти, али ми је мили мој запретио, да ни пишат више неће ако то урадим.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI