Europa odlučila pokrasti ruski novac, te njime kupovati američko i europsko oružje. Tko će ginuti? Zna se! Ukrajinci.

Skandal u EU Ursula von der Leyen
221 komentar

Desetljećima su europski moćnici priželjkivali pronači način da legalno opljačkaju Rusiju, a sada su konačno našli rješenje – zamrznuti rusku imovinu i pokrasti je pod krinkom “pomoći Ukrajini”. Ova bezočna pljačka bez presedana realizirat će se uz smijuriju formalnih opravdanja, no bit će to obična otimačina javnim putem.

Glavna otimačica Ursula von der Leyen pohvalno je najavila da bi već 1. srpnja mogli realizirati prvu milijardu eura plijena. Očito je nestrpljiva da ostvari ovo nikad viđeno pljačkanje ruske imovine kojom bi se konačno punili džepovi najmoćnijih vojno američkih i evropskih kriminalaca.

“Drago mi je što su čelnici podržali naš prijedlog da opljačkamo Ruse pod izlikom pomoći Ukrajini. Očekujemo oko 3 milijarde eura ove godine i sličan iznos iduće godine za naše privatne džepove”, cinično prevodimo izjavu Von der Leyen.

Njezin kolega Charles Michel nije krio zadovoljstvo što će se birokrati i vojni komplekst okoristiti pljačkom. “Odluka se može vrlo brzo donijeti”, rekao je Charles Michel, izravno aludirajući na bezočnu otimačinu čija će se opravdanja tek naknadno izmišljati.

Kako bi prikrili pravi motiv pljačke, kriminalna banda navodi da će tobože 90% otetog novca ići za kupovinu oružja za Ukrajinu, a ostalih 10% da se prošverca u državni proračun Ukrajine što će na kraju završiti među ostalim pronevjerama.

Međutim, svi znaju da je to tek dimna zavjesa iza koje se krije obična gramziva pljačka ruske imovine od strane bezobzirnih američkim i evropskih moćnika, koji ne mare za pravo na privatnu imovinu, zajamčenu svim međunarodnim pravnim propisima i ugovorima.

Što je sljedeće? Otimačina novca i imovine fizičkim licima ruskog podrijetla? Zašto ne i onih koji se ne slažu s ratom dva bratska naroda?

euOrganizirana pljačkarusijaUrsula von der Layen
Pretplatiti se
Obavijesti o
221 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
1 mjesec prije

Nije otimačina, nego socijalno kreditiranje.

Zato ih volimo
1 mjesec prije

Skoro pa zaboravismo čija se vojna vjezba otela kontroli…..

Lucija, prva
1 mjesec prije

Nije to pljačka nego specialna financijska operacija.

Ivan
1 mjesec prije

Od Usrulje se bolje i ne može očekivati.

nepoželjni
1 mjesec prije

Naravno da je to pljačka, ali je to u stvari i dobar razlog da se o tome buči pa ta buka skreće pažnju sa zbivanja u Palestini i daje malo mira Izraelu da završi započeto… (što je za novi poredak na Bliskom i Srednjem istoku nužno) Otimanje ruskog novca i imovine potaknuti će Ruse da otimaju europsku imovinu, pa tu za samu Rusiju i nema štete (bar će se očistiti od eksploatatorskih uljeza i kompenzirati oteto – i to je korisno za Rusiju) a oružje na kojem će vlasnici vojne industrije zaraditi i onako će biti uništeno u Ukrajini a to će biti jako korisno za vojnoindustrijski kompleks svih uključenih strana i motor koji (u ovoj globalnoj tranziciji Sustava) pokreće zadnje kilometre zastarijele kapitalističke mašinerije. (valjda je jasno da slijedi planska ekonomija i novi Sustav kako bi vlasnici Zemlje preuzeli potpunu kontrolu nad životom zemaljskog roblja) Ukrajinci će i dalje… Čitaj više »

1 mjesec prije

A ne, neće ginuti samo Ukrajinci – ovih 2000 Francuza su poslali kao žrtvene ovnove! Kristalno je jasno da će NATO sve više da se uključuje, nema ni jedan razlog da ih Rusi ekspresno ne “neutrališu”.
Biće to povod (ne razlog nego povod) za podizanje konfrontacije na viši nivo ali i jasna poruka svima koji razmišljaju o ratu protiv Rusije…

Mrčikola
1 mjesec prije

Ova krađa ruske imovine po svijetu, iako je u duhu “europske i zapadnjačke slobodarske tradicije”, ne izgleda kao potez majstora, već kao šarlatanski potez kokošara iz drugog ili trećeg ešalona njihovih poslušnika jer, po meni, radi ogromnu korist, ne samo Rusima i pridruženim narodima, nego i svima ostalima “nezapadnjacima”.
Par sto milijardi zapadnih novaca (knjigovodstvene vrijednosti😁) je nikakva cijena (također višestruko namirljiva od udjela stranih korporacija u ruskom gospodarstvu (tkz. stranih ulaganja😁)) za još veću koheziju ruskih i “nezapadnjačkih” naroda (koja će nakon ovoga neminovno usljedit) i dodatno otvaranje očiju i spoznaju s kakvom neprijateljskom vrstom imaju posla.
Moguće je da će bit korekcija ovog “poteza”…ako i, tkz. rusko vodstvo nije “umreženo”…a onda ga yebaji…što bi rekli Bosanci. 😁

Zato ih volimo
1 mjesec prije

I dalje ne razumijem one koji podrzavaju rusku avanturu…

žile29
1 mjesec prije

Kurvetina raspala jel se nisi dovoljno nakrala novca od covida,moraš sada i Rusima pljačkat novac!!Doci ce taj dan kad tad da ceš biti spaljena na lomači ko vještica

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Ubili su vlastiti bankarski sustav – zauvjek 😁 👍 . Pa tko će pri iole zdravoj pameti , nadalje čuvati , vlastitih dragocjenosti unutar EU zone 🙄 ….?!

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Baba, zašto je Zapad ruske izbore proglasio “nedemokratskim”…
Jer ne voli pobjednika.

P.S.
Baba, da će Bosna i Hercegovina počet pregovarat za uć’ u EU…
Fala Bogu!
Još da uđe i Srbija…
Ne možemo mi sami sve razjebati.

tuf
1 mjesec prije

Kaže predzadnja rečenica: “Što je sljedeće? Otimačina novca i imovine fizičkim licima ruskog podrijetla?” – pa to se već čini u ovim fašističkim baltičkim tvorevinama. S odobrenjem EU. Plus protjerivanje ljudi na temelju porijekla, čisto da se kompletira alat Kolektivne Krivnje.
Zamislite samo medijske napise da se u bilo kojoj (nepoželjnoj) državi to isto radi. Kakvo zgražanje, kakve izjave čelnika, kakve sankcije bi slijedile.

Jednostavno receno
1 mjesec prije

Znači treba se rješavati eura i dolara.

držnedaj
1 mjesec prije

Kako ovu kabalcu ‘boli’ ukrajina…i guze bi dala samo da Rusi izgube.
a Gaza kao da i ne postoji

Гавран
1 mjesec prije

Ruske pruge su zbog istorijske agresivnosti Evrope i bezbednosti Rusije druge dimenzije koloseka od Evropskih.
U budućnosti će se pruge završavati na granici sa sa Evropom.

Red Dog
1 mjesec prije

Platice oni za to. Kao sto placaju za „presedan Jugoslavije“. Pametniji su im pokusali reci da paze na presedane koje stvaraju. Nisu oni sljivili to. Dosao je „kraj istorije“ i nije im trebao zakon vise.
Biznis sporovi se resavaju u medunarodnim arbitraznim sudovima, bas zato sto stoje iznad politike. Tamo se zaraduje dobro, pa im je stalo do toga da budu nepristrasni, da dobiju buduce klijente. Ko ne sledi presude tih sudova biva tiho bojkotovan od svetske biznis zajednice. Taj je parija, ne moze mu se verovati, ne treba poslovati s njime.
Valjda su mislili da su pametni kad su samo „zamrznuli“ novac. Nije bila puna zaplena, vec je novac samo sklonjen da ne bude trenutno na raspolaganju rusima.
Ako plene, onda su otisli do kraja. Parija su, i s njima ne treba poslovati.

samo u prolazu
1 mjesec prije

Ne Europa vec korumpirana politicarka!

Tupko
1 mjesec prije

ovo je smiješno jer ne može biti ozbiljan resurs za ratovanje, kada bi bio onda rusi ne bi ulazili u eskalaciju konflikta

vanja
1 mjesec prije

Sovjetski savez ne bi mogli tako opljačkati iz više razloga.

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Papa Franjo ponovno je osudio kritičare injekcija COVID-19 zaraženih pobačenim fetusima, rekavši da ga je protivljenje injekcijama “uznemirilo” jer je “biti protiv protuotrova gotovo samoubilački čin poricanja”.

Ranije je papan govorio kako podržava WEF – svjetski ekonomski forum u njihovim prijedlozima za “konstruktivnu promjenu svijeta”, a rekao je i da treba UN dati ovlasti kojima nas namjeravaju porobiti.
Nagradno pitanje za kviska – čiji igrač je papan Bergoglio?

Crescent
1 mjesec prije

Ukrajinci vec sad ginu kao muhe

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Sada će i Rusija dobiti opravdanje da oduzme imovinu od EU, SAD i sličnih.
Mogao bi se raspasti cijeli ekonomski sustav, jer više nitko neće imati povjerenja u držanje novca u raznim bankama koje ti mogu potezom pera ukrasti sav novac.
Možda oni to čak i žele, pa da imaju opravdanje za uvođenje njihovih strogo kontroliranih državnih kripto valuta koje će uništiti svaku financijsku autonomiju.

Gad
1 mjesec prije

Pa oduvijek su krali, pljačkali i ubijali, ništa novo.

Tысяча = Tisuća
1 mjesec prije

Zasto zemlje NATO pakta mrzu Staljina? Lenjin, Trocki nisu bili “drzave graditelji” , oni su bili revolucionari uz to jako sposobni. To im je bilo zanimanje. Lenjin i Trocki su sanjali o svjetskoj revoluciji pa iako je to bilo stetno za rusku naciju. Moze se slobodno reci da za njih nacija nije znacila nista, bili su anacionalni. Tu je ruski film o Trockom na youtube Film je prilicno kostao novaca za napraviti. Dakle skupi film. Ovo je prva serija Trotsky ep 1 – ENG SUB Staljin je spasavao koliko je mogao da Rusija ne nestane s mape svijeta. Kao sto je Churchill zablistao za vrijeme drugog svjetskog rata tako je i Staljin zablistao uoci rata, za vrijeme rata i najvise poslije rata. Uoci rata je potpisao sporazum s Hitlerom i dobio natrag veliki dio ruskog teritorija i lisio odskocne daske naciste u baltickim zemljama i pomogao da nestane neprijateljska Poljska… Čitaj više »

Drago
1 mjesec prije

Nece ginuti samo Ukri vec i djeca svih clanica EU.

Josip
1 mjesec prije

Zar nema nikoga da ubije ovu korumpiranu i odvetnutu krmacu Ursulu? Rusi sto cekste?

Josip
1 mjesec prije

Kad se olinjala krmaca primi politike umjesto kuhace i metle ( jer za jebat vise nije)..

Crescent
1 mjesec prije

Jel tko zna nesto vise o ruskim Bombama GLIDE BOMBS

abc
1 mjesec prije

Fašistički zapad je na ukrajinski propali projekt uložio ogromno para, pa sad želi to nekako barem djelomično povratiti sa krađom ruskih financijskih resursa.
Sve to su potezi očajnika, koji je pretrpio jak poraz, a dobro zna, da mu je budučnost neperspektivna.
Ironična u cjeloj toj stvari je činjenica, da Rusija od danas nije zapadu dužna ni dolara, a zapad se je tom krađom jako zadužio i zamjerio cjelom svetu, koji može sad na praktičnom primjeru vidjeti da ugovori sa zapadom ništa ne važe, niti se jih zapad pridržava.
Zapadna pljačka cjelog sveta traje več dugo ali sad joj sledi neslavana kraj i propast zapadnog društva, koji je prosperirao na krađi cjelog planeta.

No.1
1 mjesec prije

Sad če Rusi svu zapadnu imovinu u Rusiji jednostavno morati zapljeniti. A ima barem tri puta višu vrednost od te ruske, što je trenutno krade zapad. Uz to Rusija če vjerovatno zakinuti sav izvoz energenata i žita na zapad, jer uvodi ratno stanje i rat protiv NATO.

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Trio Fantastikus koji vuče EU u provaliju – Njemica UvdL, Nijemac Scholz i Francuz Macron – teško se odlučiti tko je od njih inteligentniji.
Njihove konce vuče još jedan Nijemac – Klaus Schwab.

tupko
1 mjesec prije

Šta ste drugo očekivali, EU I Nato su 4. rajh. Boljševici su mila majka za ove. Boljševici su bili proizvod jednopartijskog i jednoumnog sistema, ali šta reći za današnji zapad u kojem de iure nema jednoumlja ali de fakto sve je suprotno, jednoumlje caruje, prijeti se onima koji drugačije misle, otima se privatno vlasništvo. U socijalizmu, barem kod nas, boljševici su se barem potrudlii donositi presude ili rješenja prije nego bi otelili tuđe, ovi na zapadu niti to. Više su danas medijski indoktrinirani građani kolektivnog zapada nego šta su ikad bili oni na istoku. Gebels danas ne bi dobio posao u globalnim zapadnim medijima (CNN i ostalo smeće), već bi ga proglasili nedoraslim prema današnjim kriterijima.

1 mjesec prije

ucinak stampanja i odmrzavanja je potpuno isti. onda bi bolje bilo stampati. drukciji samo u slucaju da vlasnik nikad, bas nikad, ne dodje po svoje. ali hoce. doci ce rusija po svoje. znaci, oni ocekuju da rusija nikad nece traziti vracanje. guraju glavu u pijesak. evropa nema puno unutrasnjeg potencijala za komparativni napredak. mozda nova tehnologija, probali nokia i siemens, vidjeli smo kako je zavrsilo. cak i da evropa uspije sa nekom novom tech, ameri bi to brzo preuzeli. i kinezi. auto industrija na rubu isplatljivosti (kaze samo 4% godisnjeg profita), airbus nije nenadmasiv, afriku i BI ce gubiti jos vise. evropa ide dolje. rusija ce napredovati, stici, ima svoje sirovine, razvijaju industriju, biti ce jeftiniji i kvalitetni, osvojiti trzista, stici sa zivotnim standardom, uzet ce ukrajinu i pridnjestovlje, disciplinirati kazahe i armence, pritisnuti baltik. rusija postaje ekonomska, politicka, vojna sila. tehnologijom ce kasniti ali stizat ce. i sto ce… Čitaj više »

Max
1 mjesec prije

Pljačka.

No.1
1 mjesec prije

Zapadna mafijaška politika pretnji i ucjenjivanja se bliži svom neslavnom kraju i poprima oblik ranjene zvjeri, koja zna da neče preživjeti…..

MUNSK
1 mjesec prije

Alžir, Rusija i Kina stavile su veto prije glasovanja, ruski izaslanik u UN-u Vasilij Nebenzja istaknuo je da američka rezolucija ne zahtijeva izravno prekid vatre, već ga opisuje kao “imperativ”.

Antee
1 mjesec prije

Ako su ukrali Rusima…šta mislite kako tek kradu vama.
Isto tako će vam skinuti i jebite se kad niste reagirsli na pljačku drugih.

No.1
1 mjesec prije

Sve države EU, koje su se kod kabalističkih bankira zadužile u milijardama dolara i evra, morat če početi vračati dugove. One države koje nemaju para za vračanje dugova, morat če u rat sa Rusijom poslati svoju vojsku i tako odplatiti dugove do zapadnih banaka. Prodani političari če to i uraditi.

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Ambasador Rusije u Tokiju Nikolaj Nozdrev rekao je da su odnosi Ruske Federacije i Japana prešli tačku bez povratka. Saradnja dve zemlje je na toliko niskom nivou da je malo verovatno da će ikada biti u potpunosti obnovljena, prenosi RIA Novosti. …radi na razbijanju diplomatskih odnosa u nekoliko pravaca odjednom. Pored napuštanja sporazuma postignutih decenijama, Japan uvodi razne sankcije protiv Ruske Federacije i „svesno raspiruje antirusku histeriju u japanskom društvu“… „Postoje konkretni pokušaji da se utiče na javno mnjenje kako bi se u njemu na duži rok formirala stabilna antiruska osećanja. Nastavlja se pritisak na sopstveni posao, stvaraju se razne vrste prepreka za realizaciju zajedničkih projekata u različitim oblastima, uključujući i one za koje je objektivno zainteresovana i sama japanska strana“,” Znači, kao i Njemačka. Okupirane države. Ipak, nije potrebno biti ambasador da bi se ovakve stvari predvidjele; samo stariji Japanci znaju da je A bombe bacila USA, mlađe zle… Čitaj više »

վիշապ ​
1 mjesec prije

Europa postaje podrum, stara relikvija,
polusjena, paučina. Obitelj sjećanja.

Lucija, prva
1 mjesec prije

Dva velika napada dronovima i raketama u noći sa 21-22.3. “Usled napada Oružanih snaga Ruske Federacije na objekte na teritoriji Ukrajine uništena je Dnjeparska hidroelektrana (DneproGES). Ovo prenose ukrajinski izvori pozivajući se na izjavu direktora kompanije Ukrhidroenergo Igora Sirote. Prema rečima zvaničnika, dve rakete su navodno pogodile GES-1 (HE-1) i GES-2 (HE-2). Iako lokalni stanovnici prijavljuju najmanje šest eksplozija. Ili je to bila detonacija onoga što su ukrajinske oružane snage uskladištile u hidroelektrani?.. Jedna raketa je, kako je izvestio ukrajinski predstavnik, pogodila oslonac GES-2, što je izazvalo oštećenje kranskih greda. Mašinska sala i elektro oprema stanice”…gotova. “OРУЖАНЕ снаге Русије извеле су масовни напад на украјинске енергетске и војне објекте, саопштило је Министарство одбране РФ.          Притом је прецизирало да су за ударе коришћене високопрецизне ваздушне, морске и копнене ракете и беспилотне летелице великог домета, а да су мете били  енергетски објекти, војно-индустријски комплекс, железнички чворови, арсенали, места размештаја Оружаних снага… Čitaj više »

goran
1 mjesec prije

nemoj se čudit uršulo kad ti ruske rakete počnu padati na glavu

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Francuzi su već bile u Odesi 1918–1919. ANTANTA JE TADA POKUŠALA DA RASPARČA RUSIJU. Pod naletom Crvene armije ta njena ekspedicija je neslavno propala. Rizici su veoma veliki, ne isključujem – ističe Klincevič – ni upotrebu taktičkog nuklearnog oružja. Sa Fancuzima će, u neku ruku, biti lakše nego sa ukrajinskim vojnicima koji govore ruski i naši su etnički i kulturno. A Francuzi će biti neprijatelj koji će se predavati rečima: „Šer ami…“. Kao što su 1812-te ————– Dok francuski predsednik Emanuel Makron poziva Evropljane da pripreme svoje vojnike za slanje u Ukrajinu, magazin Fokus saznaje da Nemci ne žele ni da se bore za sopstvenu zemlju, tačnije za njene političare. Prema jednoj anketi, samo 32 odsto Nemaca je spremno da uzme oružje u ruke u slučaju napada na Nemačku, a trećina njih nije baš uverena da će to zaista i učiniti. Većina nema nameru da brani svoju otadžbinu, pa ni… Čitaj više »

Lucija, prva
1 mjesec prije

Cijeli tekst. Ima i na webtribunu na latinici. “Сергеј Наришкин, саопштио је да Француска припрема контингент од 2000 војника и официра за слање у Украјину. Толико – само у првој фази.          Неки извори јављају да су француски војници већ стигли са два авиона у Софију и да крећу ка украјинској граници.          Директор московског Центра за проучавање војно-политичких сукоба Андреј Клинцевич тим поводом је рекао:          „Тих 2000 чини шест моторизованих чета. Плус неколико инжењеријских, што сугерише да ће Французи утврђивати своје борбене положаје. Контигент ће имати и чету за подршку, која би накнадно требало да обезбеди повећање бројности француског контингента до 20.000 војника“.          Клинцевич подсећа на изјаву начелника штаба француских копнених снага генерала Пјера Шила да су његови потчињени спремни да командују савезничким снагама до 60 хиљада људи. И додаје:          „То су заправо два комбинована армијска корпуса, која ће се састојати од војника из европских армија.… Čitaj više »

tihobl
1 mjesec prije

Москва, терористички напад.

Пријављена је пуцњава у концертној згради ,,Крокус Сити Хол” у Москви, која је почела пре концерта. На снимку се чују рафали из аутоматског оружја, а наводи се да су наводно била три нападача. Након пуцњаве, концертну салу је захватио пожар. Према првим доступним подацима 40 људи је убијено, а више од 100 је повређено у пуцњави у Крокус сити холу.

Да подсетим да су 8. марта
САД и Британија упозориле своје грађане на претњу од терористичког напада на „велика окупљања” у Москви. Амбасада САД у Русији упутила је упозорење грађанима да у блиској будућности може доћи до терористичког напада у Москви.

tihobl
1 mjesec prije

Бела кућа тврди да трагедија у Крокус сити холу нема никакве везе са акцијама Кијева.

blod
1 mjesec prije

Prije 10 tak dana su najavili Amerikanci teroristicki akt u Moskvi, danas se dogodio. Iz americke vlade kazu da nema dokaza da je to napravio Zelenski.

վիշապ
1 mjesec prije

U tijeku je teroristički napad u Moskvi, u Crocus City Music Hallu najmanje pet osoba pucalo su iz vatrenog oružja te su ubili najmanje 12 ljudi i ranili na desetke posjetitelja!
Na dvorani je izbio i požar.
.

Roccos
1 mjesec prije

Breaking news- Teroristički napad na koncertu u Moskvi! Prve vijesti kažu da je masa mrtvih i ranjenih.Ono što je zanimljivo,baš prije nekih mjesec dana američka i britanska ambasada u Rusiji je upozoravala svoje građane na moguće terorističke napade.Zanimljivo,kakva slučajnost.

gigi pinna
1 mjesec prije

Zar nije Rusija većinu sredstava uspjela spasiti? Uglavnom, tih par milijardi godišnje ne zanči gotovo ništa za stanje na fronti. FAB 1500 je uistinu “game changer”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI