fbpx

Facebook blokira prijenos uživo iz Pakistana državnog radija zbog isticanja problem Kašmira

facebook

Već četiri mjeseca pakistanska vlada optužuje Twitter kako suspendira stotine profila Pakistanaca zbog podizanja pitanja vezanih uz dio Kašmira kojim upravljaju Indijci. Komunikacijska blokada ušla je u 148. dan u Kašmiru, od opoziva posebnog statusa za Jammu i Kašmir od strane Modijeve vlade.

Pakistanska vlada kritizirala je američkog giganta društvenih medija, Facebook, zbog blokiranja prenošenja vijesti u medijima koje vodi državni radio Pakistan, označivši to kršenjem osnovnih ljudskih prava.

Specijalni pomoćnik Ministarstva informacija i objavljivanja Firdous Ashiq Awan rekao je da će se vlada „potruditi da obnovi trenutnu vijest Radio Pakistana na Facebooku“.

Ministar je rekao da svaki put kada državni radio servis pokušava na platformama društvenih medija istaknuti “kršenja ljudskih prava” u Kašmiru “profili se obustavljaju”.

Prije toga Radio Pakistan priopćio je kako je blokirana njegova usluga emitiranja informativnih biltena zbog isticanja “indijskih zvjerstava u Kašmiru”.

Izvještavanje o vijestima koje su otkrivale “stalna zlodjela, policijski sat i vojno zatvaranje” dovela su do blokade, navodi se u priopćenju.

Radio Pakistan također je podijelio snimku zaslona koju je navodno poslao Facebook u kojoj je američka tvrtka tvrdila da “vaš post ide u skladu s našim standardima zajednice o opasnim pojedincima i organizacijama”.

Ogroman broj državljana Pakistana iznio je svoj bijes na društvenim medijima otkako je indijski parlament 5. kolovoza ukinuo višedesetljetni privremeni specijalni status države Jammu i Kašmir te ga kasnije razdvojio u dva teritorija Unije pod saveznom upravom.

U kolovozu su suspendirani brojni profili pakistanskih novinara, aktivista, pa čak i nekih vladinih dužnosnika, što je izazvalo bijes među ljudima.

Regija Kašmir bila je predmet sporova za Indiju i Pakistan. Oba nuklearno naoružana susjeda polažu potpuno pravo na Kašmir, ali vladaju samo dijelom regije.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
7 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
poervneiuvnesunfvienfvnefefve
Gost
poervneiuvnesunfvienfvnefefve
8 mjeseci prije

Pa kad su kafeni zexajs, štite svoje.

Fabijan
Gost
Fabijan
8 mjeseci prije

Logicno je vjerojatno jedini Portal na Svijetu koji danas nije objavio
SRETNA NOVA GODINA !!!!!!

fićo
Gost
fićo
8 mjeseci prije

Ja sam fejsbuk blokirao još kad se pojavio,ne može da mi se približi i pere mozak.

Lucija
Gost
Lucija
8 mjeseci prije

Možda neznate, ali do ovih prepucavanja sad i – prije Britanaca, tamo je stanovništvo živjelo u redu, miru i harmoniji…
Tako su jednu isposnicu, Lal Ded poštovali do danas i hindusi i muslimani. Koliko se sjećam, mislim da je njena filozofska misao bila mješavina shivaizma i budizma…

Max
Member
Max
8 mjeseci prije

Uvijek oni nešti namještaju.

Fabijan
Gost
Fabijan
8 mjeseci prije

Vidi tko se žali 🙂

Lahore High Court orderedFacebook to be blocked.Facebook was blocked until May 31 after a competition page encouraged users to post drawings of Muhammad. … Other websites including Twitter, YouTube and Dailymotion were also reprtedly blocked by order of the PTA.

imalijosnade
Gost
imalijosnade
8 mjeseci prije

stoki sitnozuboj je najbolje kad ih facialno xebeš, u facu.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
7
0
()
x