Facebook zabranjuje Pro-Trump Super PAC-u da postavlja oglase

Trump - Facebook reklame
4 komentara

Pro-Trump odboru za super političku akciju nazvanom Odbor za odbranu predsjednika privremeno je zabranjeno objavljivanje reklama na Facebooku nakon što je podijelio lažni sadržaj na platformi, rekao je u izjavi glasnogovornik kompanije Andy Stone.

“Kao rezultat ponovljenog dijeljenja sadržaja, za koji je treća strana za provjere činjenica utvrdila da je lažan, od strane Odbora za odbranu predsjednika, neće im biti dozvoljeno da se reklamiraju na našoj platformi tokom određenog vremena”, rekao je Stone u izjavi.

Facebook nije pružio dodatne informacije, poput toga koliko će grupi biti zabranjeno objavljivanje reklama, prenose američki mediji.

CNN je prenio da su početkom ove godine predstavnici bivšeg predsjednika Baracka Obame poslali Odboru pismo opomene i zatražili da prestane s prikazivanjem oglasa koji koristi Obamine riječi kako bi pokazali da demokratski predsjednički kandidat Joe Biden podržava “politiku plantaža”.

Grupa ima oko milion pratilaca na Facebooku i potrošili su više od 300.000 dolara na reklame na platformi od 2018. godine, prenosi CNN.

Donald Trumpreklame
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Mogao bi Trump zabraniti Facebook.

mislim..
3 godine prije

Toliko o “oazi slobode govora”. Kakva farsa, kako maske padaju, kako se Istina sve više otkriva. Neverovatno. Kako li ove poteze opravdavaju “vernici” USA imperije? Kakva li oh budućnost čeka? Mnogo nepoznanica se otvara..

crodaemon1
3 godine prije

kako bi pokazali da demokratski predsjednički kandidat Joe Biden podržava “politiku plantaža”.
“Politika plantaža” je?

Max
3 godine prije

Ne znam o kakvom se sadržaju radi ali se nadam da će isti kriterij imati i za anti Trump grupe.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI