FBI je više puta komunicirao s tehnološkim divom kako bi prikrio “Laptop iz pakla” Huntera Bidena

Hunter Biden
7 komentara

Predsjedavajući Odbora za pravosuđe Zastupničkog doma Jim Jordan (R-OH) nedavno je otkrio da su agenti Federalnog istražnog ureda (FBI) uključeni u istragu Huntera Bidena “Laptop from Hell” lagali o opsegu svoje komunikacije s Facebookom 2020. godine.

U izvadcima svjedočenja Elvisa Chana, koji je služio kao jedan od FBI-evih suradnika s tom tehnološkom tvrtkom, i Laure Dehmlow, trenutačne šefice FBI-evog odjela Radne skupine za strani utjecaj, agencija je tvrdila da se samo jednom sastala s platformu društvenih medija. U iskazu pod zakletvom iz studenog 2022., koji je dio tužbe Missourija i Louisiane protiv savezne vlade i Bidenove administracije zbog dogovaranja s tvrtkama društvenih medija radi cenzuriranja govora, Chan je tvrdio da osim jednog slučaja, nije upoznat ni s kakvim sastancima između FB i FBI u vezi priče o laptopu mlađeg Bidena. Također je ustvrdio da nema “internih saznanja” o istrazi.

Međutim, otkrivena interna komunikacija, koju je Jordan nazvao “Facebook Files” i koju je odbor dobio sudskim pozivom, pokazala je da je “potpuno lažna”. Otkrilo je da je, suprotno njegovim tvrdnjama da nema saznanja o istrazi, agent FBI-a imao tajni ‘follow-up’ razgovor s Facebookom 15. listopada, samo dan nakon priče u New York Postu i prvog FB sastanka. Samouvjereno je rekao tehnološkoj tvrtki da “nema dokaza o bilo kakvoj inozemnoj povezanosti … curenja.”

Također, kada je Facebook isprva pitao FBI je li priča o laptopu predsjedničkog sina istinita, Dehmlow je rekao: “Bez komentara.” Ali u tom trenutku agencija je bila potpuno svjesna da je prijenosno računalo stvarno, prema Jordanu. “Laptop je bio pravi i FBI je to znao”, objavio je kongresmen na X, platformi prije poznatoj kao Twitter. “FBI je imao prijenosno računalo od prosinca 2019. … “Postoji li ikakvo čudo zašto je Biden DOJ do sada blokirao napore Odbora da intervjuira agenta Chana?”

Osobno prijenosno računalo sadržavalo je mnoštvo Hunterovih financijskih podataka, plus gomilu poruka između njega i njegova oca, u pripremi za izbore u studenom 2020. Prijenosno računalo također je sadržavalo veliki broj duboko neugodnih fotografija problematičnog odvjetnika kako se zeza s prostitutkama i drogira, na vrhuncu svoje ovisnosti.

FBI je znao da je prijenosno računalo koje je dobio The New York Post pripadalo Hunteru Bidenu, a fotografije (iznad) njega u stanju opijenog drogom bile su stvarne, ali je odbio potvrditi autentičnost za Facebook i Twitter, tvrdi Jim Jordan

FBI je znao da je prijenosno računalo koje je dobio New York Post pripadalo Hunteru Bidenu i da je njegova fotografija (iznad) u drogiranom stanju stvarna, ali je odbio potvrditi njezinu autentičnost za Facebook i Twitter, ustvrdio je kongresmen.

Tijekom posljednja dva tjedna, Jordan je objavio nekoliko tranši interne kompanijske e-pošte, sudskih zapisa i raznih dokumenata povezanih s Facebookom na koje republikanci ukazuju kao na “pušeće” dokaze da su se Bidenova administracija i velike tehnološke tvrtke sukobile s Prvim amandmanom.

Republikanska stranka podnijela je podnesak amicusu o tužbi protiv Bidenove cenzure COVID-19 i Hunterovog laptopa

Otkrića iz tih dosjea uključena su u amicus brief koji su podnijeli republikanski predstavnici Predstavničkog doma, optužujući trenutni režim za vršenje “izravnog i prisilnog” pritiska na društvene mreže. Republikanci iz dvanaestog doma podnijeli su navedeni podnesak amicus curiae u utorak kako bi ubrzali tekuću tužbu u kojoj se navodi da je Bidenova administracija bila u dosluhu s tehnološkim i socmed tvrtkama za cenzuriranje sadržaja zaštićenog Prvim amandmanom o koronavirusu Wuhan (COVID-19) i Hunteru Bidenu.

Članovi, koji svi sjede u Odboru za pravosuđe Zastupničkog doma ili njegovom pododboru za naoružavanje vlade, pridružili su se slučaju jer su otkrili dokumente o pušećim oružjem relevantne za slučaj. Republikanci su citirali gomilu materijala koje su sudski pozvali od Mete koji je ukazivao na to da je Bijela kuća “pritiskala” zaposlenike tvrtke da potisnu diskurs o teoriji o curenju iz laboratorija kao podrijetlu COVID-19, što je tema koja je označena kao “teorija zavjere”, ali sada se polako dobivaju dokazi da je moguće i da nije nategnuto.

U sažetku je također detaljno opisano svjedočenje koje su GOP-ovi čuli od službenika FBI-a u vezi s Hunterovim prijenosnim računalom, koje je prvi put dospjelo na naslovnice u jeku predsjedničke kampanje Joea Bidena u listopadu 2020. “Umjesto da prizna istinu, FBI je aktivno utjecao i obmanuo društvene mreže da cenzuriraju priču”, navodi se dalje u sažetku.

U srpnju je američki okružni sudac Terry Doughty izdao sveobuhvatnu preliminarnu zabranu protiv Bidenove administracije, navodeći u memorandumu od 155 stranica svoje odluke da je pronašao “gotovo distopijski scenarij” u kojem se čini da je vlada “preuzela ulogu sličnu Orwellovsko ‘Ministarstvo istine’.”

BidenFBIHunter Biden
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan Bgd
8 mjeseci prije

Sta reci o kredibilitetu FBI, koji bi trebao da se bavi zastitom zakona i gradjana, kad radi sve u svojoj moci da spasi kriminalca kao sto je Hunter?
Nije ni cudo sto predsednicki kandidati iz republikanske stranke u kampanji obecavaju da ce da ugase FBI, CIA i ostale sumnjive, kriminalne agencije.

Max
8 mjeseci prije

Dostojno vješala.

Ivek
8 mjeseci prije

Oni su

Ivek
8 mjeseci prije

Sile zla su ih postavile, izbori su prevara.

Darko
8 mjeseci prije

Kome još nije jasno da su FBI i CIA mafijaško kriminalna banda razbojnika?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI