FBI: nema dokaza o povezanosti Trumpa i Rusije

FBI izjava
0
0

Tokom većeg dijela ovoga ljeta, Federalni biro za istrage SAD-a (FBI) je provodio opsežnu istragu o ruskoj ulozi u američkoj predsjedničkoj kampanji. Agenti ovog biroa su tražili finansijske veze s ruskim finansijskim magnatima, istraživali o mogućoj povezanosti s hakovanjem kompjutera u Demokratskoj stranci te pratili trag o mogućoj tajnoj elektronskoj komunikaciji između Organizacije “Trump” i jedne ruske banke.

Zvaničnici su kazali da nijedna od ovih istraga nije pružila dokaze o direktnoj povezanosti Donalda Trumpa i ruskih vlasti. Čak i hakerski napad na kompjutere Demokratske stranke smatraju ometanjem izbornog procesa, a ne pomoć Trumpu i njegovoj pobjedi na izborima.

Pristalice Hillary Clinton tvrdili su da su Trumpova naklonost prema ruskom predsjedniku Putinu, čiju je politiku prema NATO-u, Ukrajini i Siriji hvalio i kojeg je nazivao velikim vođom i hakovani kompjuteri vodećih demokrata, poput Johna Podeste, direktora Clintonove kampanje, jasne indikacije da Rusija ima svog favorita u predsjedničkoj trci.

FBI istraga o ruskoj mogućoj ulozi se nastavlja, kao i ona o e-mail porukama Hillary Clinton i njenih bliskih saradnika, iako do sada, rečeno je iz ovog biroa, nije ustanovljeno da je bilo kriminalnog ponašanja bilo Trumpa ili Clintonove.

Američka predsjednička kampanja je ušla u svoju posljednju sedmicu. Posljednji događaji su znatno uticali na razliku koju je Hillary Clinton ostvarila u vodstvu u odnosu na svog protivkandidata po nekim anketama. Ko će biti novi predsjednik SAD-a, saznaćemo 8. novembra, kada će nam to reći građani Amerike, koji na izborima glasaju upravo tog dana.

FBIistragaNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI