fbpx

FBI: Nema kriminalnih prestupa u E-mailovima Hillary Clinton

James Comey FBI
0

Državni biro za istrage (FBI) Sjedinjenih Država nije našao bilo kakve dokaze o krivičnim djelima u novom i nedavno objavljenom setu E-mail poruka Hillary Clinton.

U pismu upućenom američkom Kongresu, direktor FBI James Comey je kazao da je ta agencija obavila pregled E-mailova i nije našla ništa što bi promijenilo njen raniji stav o ovom pitanju.

U julu smo ustanovili, kazao je on, da Clinton nije bila pažljiva, ali nije napravila krivično djelo dok je raspolagala materijalima i dokumentima putem privatnog E-mail servera, a dok je bila na poziciji državnog sekretara.

Slučaj je ponovo dobio na važnosti otkrićem “važnih” E-mailova. Oni su navodno pronađeni na laptopu Anthonyja Weinera, opskurnog supruga jedne od najbližih savjetnika Hillary Clinton, Hume Abedin.

Pismo direktora FBI od prošlog mjeseca upućeno Kongresu, a koje je nagovijestilo moguće pokretanje ponovne istrage u vezi s E-mailovima Hillary Clinton, uzdrmalo je predsjedničku utrku i dalo vjetar u leđa republikanskom kandidatu Donaldu Trumpu. Čini se da je ovim pismom FBI uputio “izvinjenje” Hillary Clinton, ali da li će to biti dovoljno da zaustavi njen pad popularnosti u anketama samo dva dana prije izbora, saznaćemo 8. novembra.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

POVEZANE VIJESTI

Izbornik