FDA traži od suda 55 godina da u potpunosti objavi podatke o Pfizerovom cjepivu protiv COVID-a

FDA-Pfizer cjepivo
20 komentara

Uprava za hranu i lijekove (FDA) zatražila je od saveznog suca 15. studenog da mu da rok do 2076. godine da u potpunosti objavi dokumente u svom posjedu koji su povezani s odobrenjem Pfizer-BioNTech cjepiva protiv COVID-19.

Zahtjev FDA-e podnio je u sklopu tužbe prema Zakonu o slobodi informacija (FOIA) od strane medicinske grupe za transparentnost. Vlada je sudu rekla da ima 329.000 stranica dokumenata koji odgovaraju na zahtjev FOIA-e i predložila je objavljivanje 500 stranica mjesečno kako bi se omogućilo recenziju izuzetog materijala. Tom brzinom, FDA bi u potpunosti objavila dotične zapise za nešto manje od 55 godina.

Tužitelj, Public Health and Medical Professionals for Transparency (PHMPT), skupina je liječnika i znanstvenika, uključujući Harveyja Rischa, profesora epidemiologije na Yale School of Public Health.

Grupa je podnijela tužbu nakon što je FDA odbila njihov zahtjev za ubrzanjem objavljivanja zapisa. Tužitelj i tuženik, budući da nisu u mogućnosti postići dogovor o rasporedu otkrivanja podataka, traže ročište kako bi argumentirali svoje slučajeve pred sucem, koji bi eventualno mogao donijeti odluku o tome.

“FDA-ovo obećanje o transparentnosti je, blago rečeno, hrpa iluzija”, napisao je Aaron Siri, čija tvrtka zastupa PHMPT u tužbi, napisao je u blogu 17. studenog.

“FDA-i je trebalo točno 108 dana od kada je Pfizer počeo proizvoditi zapise za licenciranje do kada je FDA licencirao Pfizerovo cjepivo”, nastavila je Siri. “Vjerujući FDA-i na riječ, proveo je intenzivan, čvrst, temeljit i potpun pregled i analizu tih dokumenata kako bi se uvjerio da je cjepivo Pfizer sigurno i učinkovito za licenciranje. Iako može provesti intenzivnu reviziju Pfizerovih dokumenata za 108 dana, sada traži više od 20.000 dana kako bi ti dokumenti bili dostupni javnosti.”

FDA nije odgovorila na zahtjev za komentar.

FDA je 23. kolovoza 2021. licencirala cjepivo Pfizer COVID-19 pod oznakom Comirnaty, manje od četiri mjeseca nakon što je Pfizer počeo dostavljati dokumente za potpuno odobrenje lijeka. Odobrenje licence od strane FDA krajem kolovoza dovelo je do lavine mandata za cjepivo u privatnom i javnom sektoru.

Jedna od tvrtki uključenih u ispitivanja cjepiva Pfizer ranije ovog mjeseca rekla je da istražuje navodne probleme koje je otkrio zviždač koji je za British Medical Journal (BMJ) rekao da je ispitivanje prožeto problemima, uključujući krivotvorenje podataka.

Zviždač, Brook Jackson, upozorio je FDA i otpušten je za nekoliko sati. Jackson je radio za Ventavia Research Group, koja je upravljala s nekoliko Pfizerovih studija u jesen 2020. Prema BMJ-u, jednom od najstarijih medicinskih časopisa na svijetu, FDA nije pregledala studije Ventavije, unatoč tome što je bila upozorena o problemima.

FDA je ranije ovog mjeseca rekla The Epoch Times u e-poruci da, iako ne može komentirati stvar s Ventaviom, “ima puno povjerenje u podatke koji su korišteni za potporu odobrenja cjepiva Pfizer-BioNTech COVID-19 i odobrenja Comirnatyja .”

IZVOR: theepochtimes.com

BioNTechcjepivoCovidFDAPfizervakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Trsje
2 godine prije

Sumrak zdrave paneti, što nisu čekali 55 godina da im daju odobrenje za ovo smeće upakirano u navodno cjepivo!?!

Bosanac
2 godine prije

Kao da će čovječantvo opstat 55 godina ako nastave ovim tempom

Smokva
2 godine prije

Ovo je propast civilizavije

Pravnica
2 godine prije

Ovo je toliko ludo da se ne može niti komentirati.

Radarista
2 godine prije

HAHAHAHA !
Zapravo mi se plače ali zdravije se smijati !

Zoki
2 godine prije

Mito, korupcija, kriminal, bahatost i bezobrazluk. Moze im se. Jedini ispravan ishod je sve redom pohapsiti, izvrsiti izuzeca i po skracenom postupku sve zavrsiti.

Гавран
2 godine prije

Sada je sve ogoljeno i jasno.
Dovijaju se.
U strahu od atomskog rata, svetski rat više nije rešenje za masovna ubistva.
Sada je dobitna kombinacija, kovid 19 + mRNK vakcina.
A i zaradi se.

BTK
2 godine prije

Svatko tko podržava cijepljenje i teror neka čita i plesne se 10 puta.

Dupla Kamilica
2 godine prije

Ovo će biti mrtva utrka i mogući fotofiniš između objave ovih dokumenata i onih o JFK.

tedi
2 godine prije

Sumrak civilizacije i covjecanstva.Racunaju da ce svi pomrijeti i vise nece biti vazno sa cim su covijecanstvo pobili.
ZEMLJO OTVORI SE.

2 godine prije

Ništa novo, u filmu “Dark Waters” kompanija Dupont, pošto je obavezna da pošalje advokatu tražena dokumenta (a radi se o proizvodnji teflona), jednostavno ga zatrpa neverovatnom količinom i advokat nije u stanju da pronađe bitno.

Eeeeee, ali ovaj bio uporan…

Ivana
2 godine prije

Možda od vakcine produže život, kako je učinkovita, ko zna??? Uf, šta im sve poźelim ne smim ni reć

Max
2 godine prije

Zašt b nešto blo tajno ako je bezopasno?

sebastian
2 godine prije

Tko živ,tko mrtav do tada.Sigurno više mrtvih nego živih,ali sam još sigurniji da se za 55 godina ne će nitko ni sjetiti što se to zbivalo prije 55 godina.Ono što je još luđe od toga je to da će im to vrlo vjerojatno i proći.Lanac potkupljenih mora biti ogroman,ali je to za Pfizerov budžet prava sitnica.Pa oni se u tome snalaze ko riba u vodi.Podmičivanje je njima zapravo prva i osnovna djelatnost,a lijekovi i cijepiva im dođu kao talijanskoj mafiji restorani s pastom i pizzerie.

TriDva
2 godine prije

Mislim da su tražili prekratak rok – pa što je 55 godina za takvu jednu stvar…? Mislim da bi najpoštenije bilo da su tražili BAREM do 3076. godine…e to bi već bila “vijest”!

TriDva
2 godine prije

…ali s obzirom nakon koliko godina su se ispričali Indijancima za totalni genocid, to je bilo i za očekivat.

Zorule
2 godine prije

329 000 stranica, kakav je to dokument od 329 000 stranica? Imam osjećaj da je 99.9% toga čisto smeće, dimna zavjesa za gubljenje vremena.

pero
2 godine prije

Predlažem hitni prekid snimanja ovoga glupog i odvratnog SF filma, s time da se režisera i naručitelje istog nabije nogom i strogo kazni sukladno potpisano ugovoru s vragom.

Janje
2 godine prije

Pa dobro, onda ću se i cijepiti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI