Fotografije iz Auschwitza su lažne, objašnjava Eva Schloss, polusestra Anne Frank

Eva Schloss

Eva Schloss preživjela je holokaust i polusestra je Anne Frank. Eva je odvedena u Auschwitz kad joj je bilo 15 godina, gdje je preživjela godinu dana u koncentracijskom logoru prije nego što je oslobođena od strane ruskih trupa. Gospođa Schloss iznosi interesantne informacije…

Nedavno je obilježeno 75 godina od kada su sovjetske trupe oslobodile koncentracijski logor Auschwitz. Preko 200 preživjelih iz Auschwitza i Holokausta sudjelovali su u komemoraciji povodom Dana holokausta održanoj u posebnom šatoru izgrađenom kod “Vrata smrti” nekadašnjeg logora. Sve je manje svjedoka Drugog svjetskog rata koji iz prve ruke iznose interesantne i povijesne činjenice.

Tijekom razgovora, iza leđa Eve Schloss, vidjela se snimka Auschwitza. Svi pamtimo fotografije i video snimke oslobođenja koncentracijskog logora u Auschwitzu, mjestu gdje su nacistički zločinci učinili neviđen zločin. Međutim, polusestra Anne Frank tvrdi da video snimke i fotografije nisu autentične i ne predstavljaju koncentracijski logor Auschwitz.

“Našli smo se u Odesi. Ne samo Auschwitz, [Rusi] su oslobodili sve koncentracijske kampove u Poljskoj. To je nešto što se ne zna. Ima nešto što vam želim precizirati. Mnoge fotografije na kojima vidimo kako Rusi oslobađaju Auschwitz su lažne. Na njima nigdje ne vidimo snijeg. Iskreno, snijeg je bio vrlo visok.

Imam nekih veza s ruskim veleposlanstvom. Kada sam jednom prilikom bila tamo, rekla sam im da sam zbunjena. Ove fotografije su lažne, jer nema snijega. Oni su rekli “Da, one nisu lažne, ali armija koja je stigla nije ponijela kamere. Fotografije su napravljene mnogo kasnije i one definitivno nisu iz Auschwitza niti su vezane za oslobođenje Auschwitza. Nismo bili tako obučeni niti je bilo toliko djece. Zbog povijesne korektnosti to treba precizirati.” objašnjava Eva Schloss.

Iznova svjedočimo da pri konzumiraju informacija treba biti vrlo oprezan. Čak i onda kada informacije dolaze iz službenih arhiva. Izjave gospođe Eve Schloss potvrđuju dva bitna detalja: u ratu nije sve onako kako se prikazuje, a s druge strane saznanjemo da su Rusi ipak oslobađali Poljake i nacističke koncentracijske logore u kojima su mnogi nevini na svirep način izgubili živote. Sve jasno, ništa se ne mijenja, al’ ipak neka se zna.


AuschwitzEva SchlossLažne fotografije
Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
4 godine prije

Oslobadjali iz njemackih konc logora, a istovremeno zatrli sjeme podunavskim svabama, desetljecima ih mrcvarili, ubijali, pljackali, i Rusi, i Madjari i Jugoslaveni…

shumadinac
4 godine prije

Da li se neko seća mog komentara povodom otvaranja ruskih arhiva o ovim događajima? Da ponovim: niko nije lud da iznosi nešto što mu ne odgovara, čak i ono što se nalazi u ZVANIČNIM arhivama ne treba prihvatati zdravo za gotovo (“crni” detalji se nalaze u specijalnim arhivama do kojih malo ko ima pristup).
A ako neko ipak iznosi nešto inkriminišuće, to tek treba da bude razlog za zabrinutost jer možete biti sigurni da time odvlače pažnju od mnogo gorih stvari.

Politika se drži sličnih principa kao i biznis…

Iza_horizonta
4 godine prije

Meni je bila interesantna jedna činjenica a to je da se dosta ratnih zarobljenika sa naših prostora vratilo iz njemačkih logora posle rata.
(Ne pokušavam da umanjim strahote žrtava koncentracionih logora.)

Rony
4 godine prije

Povijest pišu “pobjednici”…

tedi
4 godine prije

Majke ti mile zena prica da jesu sovijetski vojnici oslobodili sve naci logore koji su izvrsili genocid nad Jevrejima u Poljskoj,ali slike nisu bas autenticne,jer je tada bio snjeg.Dobro ok bas tada je bio snjeg,a da sada zapitamo,da li su ostale fotografije istinite?Ovim zena puca u noge Jevrejima i holokaustu.
Sta je pijesnik time htio reci ja ne znam.

Snježana Pletikosa
4 godine prije

Holokaust je napuvana priča!
Po Židovima je Blaiburg bio opravdan zbog NDH i svi ubijeni(od diteta koje se nije rodilo do starca od 90 g.)su svi zaslužili smrt.
To nije bio genocid nad Hrvatima!
Nakon 2.svj.rata je počelo demografskoj izumiranje u Hrvatskoj,a Židova nema di nema!☹️
Žena u ovoj priči govori istinu. Zna da će brzo umrit i ne želi odnit istinu sa sobom!

cvr
4 godine prije

Ne baš prihvatljivo, bilo bi ipak korektno da je odmah ili što prije ( i uvijek poslije) rečena puna istina koja ništa u biti stvari ne mijenja . Ovako malo nebitno sitno prešućivanje ili možda samo nesmotrenost ostavlja sumnju za nešto što bi moglo uistinu biti manipulacija povijesnom činjenicom npr. početkom 2014. godine FBI je objavio stotine tajnih dokumenata koji pokazuju da Hitler možda nije počinio samoubistvo nego je nakon pada nacističke Njemačke pobjegao u Južnu Ameriku. Uz razotkrivene podatke i pregršt novih tragova te uz pomoć dosad nedostupne tehnologije ekipa uglednih istražitelja pokušava razrješiti misterij o smrti jednog od najvećih zločinaca svih vremena. Dokumentarni serijal “Hunting Hitler” više ovdje: https://www.hdsaprevodom.com/serija/hunting-hitler/sezona/1

Roman Mironovič Petrov
4 godine prije

To je priča te žene i zaista je vrijeme da se skine fama oko toga. U tim logorima stradavali su i drugi narodi pa i sami Njemci a ne samo jedan narod. I kad se nešto zove Holokaust onda tu nema preživjelih da bi pričali decenijama poslije o tome. Sam naziv je prenapuhan. Logora je bilo i prije i poslije, ima ih i danas. U nekim američkim zatvorima zatvorenici bi se rado mjenjali za Auschwitz iz tog doba. Dosta je tih crno-bijelih priča i dogmatskih istina. Kad smo već kod toga pitanje za redakciju: ako ste “proruski” portal kako se predstavljate zašto se onda nalazite na crnoj listi FSB-a? Da sad ne spominjem poimenično što FSB ima svoje male zabilješke o uglednim članovima redakcije. Gospodo “prorusi” zašto se nalazite na crnoj listi FSB-a? Vi najbolje znate odgovor pa ga podijelite sa vrlim komentatorima neka i oni znaju.

Istina pa makar metak u čelo
4 godine prije

Izgleda uskoro će se pojaviti originalne snimke gdje USA marinci oslobađaju logore u Poljskoj.

eks
4 godine prije

Admin, zbog čega si brisao moj komentar-odgovor na onaj morbidni i podli komentar pod nikom “Ana” ?

Hattori Hanzo
4 godine prije

Ako povijest pisu pobjednici moguce je da je sve sto smo ucili malo ili malo vise iskrivljeno.

Plavi
4 godine prije

Prvo… Rusi NISU OSLOBODILI Auschwitz nego su naišli na njega kad su ga cuvari vec napustili.
A sto se tice Ane Frank i njenoga dnevnika, vec odavno je dokazano da djevojcica tih godina nije mogla napisati takvo djelo. Sto ne znaci da nije istinito.

Lucija
4 godine prije

Ova ovako stara , pa ništa ne zna.
Naravno da nisu ‘origigi’. Nisu ni neka druge iz 2. svj rata… – ali većina (?) to zna:

– “Raising the Flag on Iwo Jima is an iconic photograph of six United States Marines raising the U.S. flag atop Mount …”
nije orig.
– Rusi dižu zastavu na Reichstagu – nije original. Zastavu je originalno stavila Ruskinja koja je ubijena kad se spuštala…
U čemu je problem?

imalijosnade
4 godine prije

“u ratu nije sve onako kako se prikazuje..”
– Ovo joj najvise virovat treba. Jer pobjednici uvjek pisu- dok drugi samo klimaju glavom i potvtđuju ili pak ne odobravaju, jer znaju vise od plasiranog.

David
4 godine prije

Pitanje je što je zapravo istina, koliko je ljudi ubijeno, kada i kako, i koliko ih je stradalo od bolesti i gladi… Ali pobjednici pišu povijest…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI