fbpx

Fotografije iz Auschwitza su lažne, objašnjava Eva Schloss, polusestra Anne Frank

Eva Schloss

Eva Schloss preživjela je holokaust i polusestra je Anne Frank. Eva je odvedena u Auschwitz kad joj je bilo 15 godina, gdje je preživjela godinu dana u koncentracijskom logoru prije nego što je oslobođena od strane ruskih trupa. Gospođa Schloss iznosi interesantne informacije…

Nedavno je obilježeno 75 godina od kada su sovjetske trupe oslobodile koncentracijski logor Auschwitz. Preko 200 preživjelih iz Auschwitza i Holokausta sudjelovali su u komemoraciji povodom Dana holokausta održanoj u posebnom šatoru izgrađenom kod “Vrata smrti” nekadašnjeg logora. Sve je manje svjedoka Drugog svjetskog rata koji iz prve ruke iznose interesantne i povijesne činjenice.

Tijekom razgovora, iza leđa Eve Schloss, vidjela se snimka Auschwitza. Svi pamtimo fotografije i video snimke oslobođenja koncentracijskog logora u Auschwitzu, mjestu gdje su nacistički zločinci učinili neviđen zločin. Međutim, polusestra Anne Frank tvrdi da video snimke i fotografije nisu autentične i ne predstavljaju koncentracijski logor Auschwitz.

“Našli smo se u Odesi. Ne samo Auschwitz, [Rusi] su oslobodili sve koncentracijske kampove u Poljskoj. To je nešto što se ne zna. Ima nešto što vam želim precizirati. Mnoge fotografije na kojima vidimo kako Rusi oslobađaju Auschwitz su lažne. Na njima nigdje ne vidimo snijeg. Iskreno, snijeg je bio vrlo visok.

Imam nekih veza s ruskim veleposlanstvom. Kada sam jednom prilikom bila tamo, rekla sam im da sam zbunjena. Ove fotografije su lažne, jer nema snijega. Oni su rekli “Da, one nisu lažne, ali armija koja je stigla nije ponijela kamere. Fotografije su napravljene mnogo kasnije i one definitivno nisu iz Auschwitza niti su vezane za oslobođenje Auschwitza. Nismo bili tako obučeni niti je bilo toliko djece. Zbog povijesne korektnosti to treba precizirati.” objašnjava Eva Schloss.

Iznova svjedočimo da pri konzumiraju informacija treba biti vrlo oprezan. Čak i onda kada informacije dolaze iz službenih arhiva. Izjave gospođe Eve Schloss potvrđuju dva bitna detalja: u ratu nije sve onako kako se prikazuje, a s druge strane saznanjemo da su Rusi ipak oslobađali Poljake i nacističke koncentracijske logore u kojima su mnogi nevini na svirep način izgubili živote. Sve jasno, ništa se ne mijenja, al’ ipak neka se zna.


0 0 vote
Ocijenite članak
Sviđa li vam se Logično? Ako niste već lajkali, učinite sada: ❤
Pretplati se
Obavijest
guest
56 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Ana
Gost
Ana
10 mjeseci prije

Oslobadjali iz njemackih konc logora, a istovremeno zatrli sjeme podunavskim svabama, desetljecima ih mrcvarili, ubijali, pljackali, i Rusi, i Madjari i Jugoslaveni…

Crvena armija
Gost
Crvena armija
10 mjeseci prije
Reply to  Ana

direktno.hr/direkt/oslobadanje-berlina-zavrsilom-silovanjem-dva-milijuna-njemica-od-8-do-80-godina-155163
ostraluka.com/index/zivot/zanimljivosti/item/26073-mračna-strana-pobjede-sovjeti-su-silovali-dva-miliona-njemica.html
express.24sata.hr/kultura/sovjeti-zvjerski-i-sustavno-grupno-silovali-poljske-redovnice-7351

jupiter
Gost
jupiter
10 mjeseci prije
Reply to  Crvena armija

jadni nemci a toliko su dobra dali svetu….

Pero
Gost
Pero
10 mjeseci prije
Reply to  jupiter

Kako glup, i iznimno arogantan komentar, Jupiteru.
Ne, trebali bi se klanjati komunizmu i prikrivenom komunizmu (demokraciji) koja su eto, toliko dobra dala svijetu.
Da,da. Sada cemo reci:ali ides u drugu krajnost, naravno da treba osuditi..bla bla bla.
Zasto bih vjerovao povijesti, ocitih lazaca i ubojica?

TIBERIUS
Gost
TIBERIUS
10 mjeseci prije
Reply to  Crvena armija

MOGUČE !!!!

Mali Radojica
Gost
Mali Radojica
10 mjeseci prije
Reply to  Crvena armija

Odvratno, ali skoro uvek se dogadja u ratovima.

shumadinac
Gost
shumadinac
10 mjeseci prije

Da li se neko seća mog komentara povodom otvaranja ruskih arhiva o ovim događajima? Da ponovim: niko nije lud da iznosi nešto što mu ne odgovara, čak i ono što se nalazi u ZVANIČNIM arhivama ne treba prihvatati zdravo za gotovo (“crni” detalji se nalaze u specijalnim arhivama do kojih malo ko ima pristup).
A ako neko ipak iznosi nešto inkriminišuće, to tek treba da bude razlog za zabrinutost jer možete biti sigurni da time odvlače pažnju od mnogo gorih stvari.

Politika se drži sličnih principa kao i biznis…

PPP
Gost
PPP
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Šumadinac, sjećamo se svi tih razgovora. Samo da dodam, što sam i ranije rekao. Arhive su odlične, a neistine više nije moguće prikriti. Ovo je dokaz koji ne umanjuje zasluge Sovjetskog saveza, ali nam otkriva da svi moraju misliti svojom glavom, jer apsolutne istine nema.

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Dobri Shumadinac, to što si naveo je jedan vrlo bitan problem. Svako navodi ono šta mu odgovara kako bi se to uklopilo u klasični narativ tipa “mi dobri, a oni loši”.
Šta je problem s tim narativom?
Problem je što ga ima u tolikom broju.
Počevši od pojedinaca, pa manjih skupina ljudi, preko partija, pa država, do religijskih ili ideoloških grupacija na globalnom nivou.
Bombardovanje “mi dobri, a oni loši” narativom je poprimilo (odavno) zastrašujuće razmjere.
Treba poraditi na tome, da se taj “fenomen” otkloni.
Ali naravno, prvo ljudima treba objasniti šta je narativ u opšte, kako se kreira, čemu služi, kakve se tehnike koriste, kakva je psihologija u pozadini itd.
Eto ti malo materijala za razmišljanje pa napiši neki tekst na tu temu.

P.S. I naravno da ima loših grupacija i na lokalnom i globalnom planu, gdje se “članstvo” brižljivo biralo po principu najgore od najgoreg.

nonwo
Gost
nonwo
10 mjeseci prije
Reply to  Iza_horizonta

Kako su ciosi financirali Hitlera..i tko je sve odgovoran za posljedice…logore…
“Središnje financijske institucije Velike Britanije i Sjedinjenih Država, “Bank of England” i Sustav federalnih rezervi (FED), te financijska i industrijska oligarhija oblikovali su osnovne strukture koje su odlučivale poslijeratnu strategiju Zapada. Cilj je bio nametnuti apsolutnu kontrolu nad financijskim sustavom u Njemačkoj i tako kontrolirati političke procese središnje Europe”,
U provedbi ove strategije su se poduzeli sljedeći koraci:
Od 1919. do 1924. se priprema teren za velika američka financijska ulaganja u njemačko gospodarstvo.
Od 1924. do 1929. se uspostavlja kontrola nad financijskim sustavom u Njemačkoj i pruža se financijska potpora nacionalsocijalizmu.
Od 1929. do 1933. je izazvana i potaknuta duboka financijska i gospodarska kriza koja je nacistima osigurala dolazak na vlast.
Od 1933. do 1939. se provodi aktivna financijska suradnja s nacističkim vlastima i daje se potpora njezinoj ekspanzionističkoj vanjskoj politici, kojoj je cilj bio pripremiti i pokrenuti novi svjetski rat.
Glavna zadaća je bila osigurati povoljne uvjete za američke investicije.U tom smislu se, prema planu, Njemačkoj posuđuje 200 milijuna dolara, od čega je polovicu dao JP Morgan, dok su međuvremenu angloameričke banke stekle kontrolu ne samo nad njemačkim transakcijama, nago i nad bilancom zemlje, monetarnim protokom i u velikoj mjeri nad kreditima zemlje.
U kolovozu 1924. je bivša njemačka marka zamijenjena novom financijskom notom stabiliziranom u Njemačkoj, nakon čega je rečeno da je Weimarska Republika bila spremna za “najpitoreskniju ekonomsku pomoć u povijesti, nakon čega je uslijedila najgora žetve u svjetskoj povijesti, jer se američka krv prelila u financijske vene Njemačke”.
Očekivane posljedice su se brzo pojavile, uglavnom zbog činjenice da su godišnje reparacije Njemačke morale pokriti iznos duga kojeg su Americi morali vraćati saveznici. Tako je stvoren takozvani “apsurdni Weimarski krug“.
Zlato kojim je Njemačka plaćala ratne reparacije je prodano, preuzeto i nestalo je u Sjedinjenim Američkim Državama. Vratilo se u Njemačku u obliku “plana za pomoć”, a onda je davano Velikoj Britaniji i Francuskoj, koje su njime platili ratne dugove Sjedinjenim Državama. Onda je, preopterećeno kamatama, slano natrag u Njemačku. Naravno, ne u fizičkom obliku.
Posljedica ove politike je bila da je 1929. godine njemačka industrija bila na drugom mjestu u svijetu, ali je uglavnom bila u rukama velikih financijskih i industrijskih skupina iz Sjedinjenih Država. Na primjer, “Interessen-Gemeinschaft Farbenindustrie“, glavni dobavljač njemačkog ratnog stroja, koji je 1930. godine financirao 45% Hitlerove izborne kampanje, bio je pod kontrolom “Standard Oila” obitelji Rockefeller.
Američka suradnja s njemačkim vojno-industrijskim kompleksom je bila toliko intenzivna i raširena da su 1933. ključni sektori njemačke industrije i velike banke, kao što su “Deutsche Banka”, “Dresdner Banka”, “Banka Donat” i druge, sve bile pod kontrolom američkog financijskog kapitala.
Kao što je njemački kancelar Brüning napisao u svojim memoarima, 1923. je Hitler dobivao velike svote novca iz inozemstva. Odakle je novac dolazio, nije poznato, ali je prolazio kroz švicarske i švedske banke.
Kasnije se saznalo da je preko Smithovih poznanstava Hitler predstavljen Ernst Franzu Sedgwick Hanfstaenglu, koji je diplomirao na Sveučilištu Harvard, te odigrao važnu ulogu u oblikovanju politike Adolfa Hitlera, dajući mu značajnu financijsku potporu i omogućavao kontakte s važnim britanskim akterima. Hitler je bio pripremljen za politiku, međutim, dok je u Njemačka vladalo blagostanje, njegova stranka je javnom životu ostala na margini. No, situacija se dramatično promijenila s dolaskom krize.
Od jeseni 1929. godine, nakon sloma na američkom tržištu dionica, počinje treća faza strategije anglo-američkih financijskih krugova. FED i JP Morgan su odlučili prestati plaćati Njemačku, inspirirani bankarskom krizom i gospodarskom depresijom u središnjoj Europi. U rujnu 1931. Velika Britanija napušta zlatni standard, namjerno uništava međunarodni sustav plaćanja i prekida dotok kisika Weimarskoj Republici. No, u nacističkoj stranci se događa financijsko čudo. U rujnu 1930. godine, zbog velikih donacija iz “Thyssena” i “IG Farbena” stranka je dobila 6,4 milijuna glasova i bila je druga po snazi u Reichstagu. Nakon toga je dobila dovoljno sredstava i iz inozemstva.
14. siječnja 1933. je održan je sastanak između Hitlera, Schrodera, Papena i Keplera, gdje je usvojen Hitlerov program. Tada je konačno odlučeno da se vlast preda nacistima, a 30. siječnja Hitler postaje kancelar i počinje provedba četvrte faze gore navedenog plana.
Stav anglo-američkih vladajućih krugova prema novoj vladi je bila otvorena simpatija. Kada je Hitler odbio platiti reparacije, čime je izravno doveo u pitanje vraćanje ratnih dugova Londona i Pariza, niti Velika Britanija, niti Francuska nisu prosvjedovali. Štoviše, nakon posjeta Sjedinjenim Državama u svibnju 1933. H. Schacht je ponovno postavljen na čelo “Reichsbanke”, a nakon sastanka s predsjednikom i najvećim bankarima s Wall Streeta, SAD Njemačkoj odobravaju novi kredit u iznosu od milijardu dolara.”

nonwo
Gost
nonwo
10 mjeseci prije
Reply to  nonwo

Masa židova je vraćena ispred američkih obala natrag u Europu –
How America’s rejection of Jews fleeing Nazi Germany … – Vox
Bermudska konferencija 1943 na kojoj su Ameri i Englezi, pokušavali riješiti problem židova u Europi, ali su se najviše trudili da ništa ne naprave…Tri godine prije oslobođenja logora su znali što se događa , ali nisu učinili ništa da to spriječe.
The Bermuda conference that failed to save the Jews …www.telegraph.co.uk › news 31. sij 2015. – Their failure to help contributed to the suicide of Szmul Zygielbojm, the whistleblower of the Holocaust who sent his first report to The Daily Telegraph By David Blair, … Telegraph.co.uk … held an almost forgotten conference to discuss saving the Jews. … to the great missed opportunity to save many of Europe’s Jews.
“Three years before the liberation of the death camps, Zygielbojm issued his clarion call but also sowed the seeds of his own destruction warning it would ‘be a shame to go on living’ if nothing were done.
Just a year later, the Jewish activist took his own life in his London apartment when he realised that Allied leaders and world opinion could not or would not do anything to stop the horror.”

FED je preko BIS-a financirao Hitlera.
– Federal Reserve-FED (osnovan 1910.) je u privatnom vlasništvu nekoliko hazarskih obitelji: Rotschild, Rockefeller, Warburg, Goldman Sachs… i još nekolicine.
– njemački kemijski koncern IG Farben, koji je proizvodio otrovni plin za konc-logore, cijelo vrijeme rata surađivao je sa Rockefellerovim koncernom Standard & Oil.
Zašto SAD i Britanija nisu spriječili holokaust? kad su to mogli. Zašto su 5 godina samo mirno gledali? očito da FED-ovi vlasnici nisu to htjeli.
Tako da je snijeg na slikama manji povijesni problem od toga tko je žrtvovao one u logorima .

Lucija
Gost
Lucija
10 mjeseci prije
Reply to  nonwo

nonwo

Iskreno sumnjam da je 1943. bilo tko mogao nešto napraviti za Židove u logorima, osim pobijediti nacističku Njemačku.

U nekoliko navrata sam čitala da pravi Židovi nazivaju te Fed- familije – Sotonama.
Rotschildi su počeli uspon nakon Doba velikh otkrića, pozajmljujući kraljevima za plaćeničke vojske, oko 1650.g.> gospodarenje feudalcima > novac postaje važniji od svega drugog…naravno, uz poznate stvari – rast industrije… Franc.i, naročito Engl., s kojom su potpuno zagospodarili prevarom – objavilivsu da je Napoleon pobjedio na Vaterou…dionice pale, oni sve pokupovali. Mi tu pričamo onekih 150 godina…je li moguće, ako su Židovi, da ih nitko nikada nije vidio u sinagogi u Londonu?

Domoljub Bogoljub
Gost
Domoljub Bogoljub
10 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Svašta pišeš, citiraš najbolesnije izmišljotine.

istina boli
Gost
istina boli
10 mjeseci prije
Reply to  nonwo

Nonwo
Bravo, svaka cast na trudu da se ponovi jos jednom na koji nacin prljava ekipa djeluje

Domoljub Bogoljub
Gost
Domoljub Bogoljub
10 mjeseci prije
Reply to  istina boli

zato si ti liječiš lažima od istine, da te više ne boli.

Zorana S.
Gost
Zorana S.
10 mjeseci prije
Reply to  nonwo

Na isti način kako su gledali masakre u Bosni i Hercegovini i nisu ništa ucinili

Domoljub Bogoljub
Gost
Domoljub Bogoljub
10 mjeseci prije
Reply to  Zorana S.

Imaš li pojma koliko je stanovnika Bosne i Hercegovine pobjeglo od rata i živilo ili još živi vani? Imaš li pojma koliko je milijardi međunarodne pomoći stiglo u Bosnu i to je tebi ništa?

Domoljub Bogoljub
Gost
Domoljub Bogoljub
10 mjeseci prije
Reply to  nonwo

doslovno totalne gluposti, taman za terapiju

Domoljub Bogoljub
Gost
Domoljub Bogoljub
10 mjeseci prije
Reply to  nonwo

totalne gluposti, taman za terapiju

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
10 mjeseci prije

Meni je bila interesantna jedna činjenica a to je da se dosta ratnih zarobljenika sa naših prostora vratilo iz njemačkih logora posle rata.
(Ne pokušavam da umanjim strahote žrtava koncentracionih logora.)

shumadinac
Gost
shumadinac
10 mjeseci prije
Reply to  Iza_horizonta

@Iza_horizonta
U logore su išli “nesposobni” – profesori, umetnici, filozofi… Seljaci su slani na nemačka poljoprivredna gazdistva, majstori su prinudno radili svoj posao. Sad ti odredi profil naših ljudi koji su bili zarobljeni.

tedi
Gost
tedi
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

I danas Njemci trebaju sljakere,ispadose oni i dalje Uber rasa,starce neka im njeguju Slaveni,dobre sluge losi gospodari,i ciste kanalizacije.O tempora…

Fash
Gost
Fash
10 mjeseci prije
Reply to  tedi

Nitko ne tjera silom ljude u Njemačku. To što su zemlje iz kojih ljudi idu u Njemačku razne verzije Trećeg svijeta je problem tih naroda a ne Nijemaca. A narodi koji svoj opstanak pokušavaju bazirati na stranoj radnoj snazi su osuđeni na propast, tako da Nijemci kao i brojni drugi narodi zapadne Europe, ali i Hrvati koji dovlače strance, ako ovako nastave nemaju svijetlu budućnost.

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

@Shumadinac – to je sve kompleksna priča. Mogli bi se zapitati npr. kako su se pripadnici “niže rase” (kako su nas doživljavali) živi i zdravi vraćali.

TIBERIUS
Gost
TIBERIUS
10 mjeseci prije
Reply to  Iza_horizonta

ti si niska rasa pa me čud

i da si još živ,,trebalo je i tebe poslati na tuširanje !!!!

opet ja
Gost
opet ja
10 mjeseci prije
Reply to  Iza_horizonta

Pripadnici kraljevske vojske su bili u Norveškoj. Poznavao sam jednog koji je bio tamo gde su uslovi bili užasni dok Rusi nisu zarobili kod Staljingrada par stotina hiljada Švaba Onda su Švabe promenile svoj odnos prema vojnim zarobljenicima. Zato je i uspeo veći broj da ih se vrati posle rata. Što se tiče konc logora, mislim da su ljudi tamo preživljavali pukom srećom ili ponekad izuzetnom dovitljivošću..

Rony
Gost
Rony
10 mjeseci prije

Povijest pišu “pobjednici”…

Rolling Bluesman
Gost
Rolling Bluesman
10 mjeseci prije
Reply to  Rony

Da Rony, uvijek oholi, a nikad “ne lazu”.

tedi
Gost
tedi
10 mjeseci prije

Majke ti mile zena prica da jesu sovijetski vojnici oslobodili sve naci logore koji su izvrsili genocid nad Jevrejima u Poljskoj,ali slike nisu bas autenticne,jer je tada bio snjeg.Dobro ok bas tada je bio snjeg,a da sada zapitamo,da li su ostale fotografije istinite?Ovim zena puca u noge Jevrejima i holokaustu.
Sta je pijesnik time htio reci ja ne znam.

Giligili
Gost
Giligili
10 mjeseci prije
Reply to  tedi

Logično se na bavi izdavanjem slikovnica za one koji ne znaju čitati.

Snježana Pletikosa
Gost
Snježana Pletikosa
10 mjeseci prije

Holokaust je napuvana priča!
Po Židovima je Blaiburg bio opravdan zbog NDH i svi ubijeni(od diteta koje se nije rodilo do starca od 90 g.)su svi zaslužili smrt.
To nije bio genocid nad Hrvatima!
Nakon 2.svj.rata je počelo demografskoj izumiranje u Hrvatskoj,a Židova nema di nema!☹️
Žena u ovoj priči govori istinu. Zna da će brzo umrit i ne želi odnit istinu sa sobom!

peki
Gost
peki
10 mjeseci prije

Nema di ih nema, a znaš ih sve poimenično. Ne seri.

eks
Gost
eks
10 mjeseci prije
Reply to  peki

peki, novi nacisti i potomci starih nacista ponovo dižu glavu. Morat će se roditi neki novi Staljin.

jupiter
Gost
jupiter
10 mjeseci prije

zena u prici je matora izlapela i u pricu gurnuta budala….jos ce doci na videlo cifre holocaust-a. i bleiburg-a……..kako to pletikosice zaboravi na sitnicu od jasenovca…

Purger
Gost
Purger
10 mjeseci prije

Narano da nije bio genocid, kakav te genocid spopao, osvetnički zločin, o tome bi mogli raspravljati. Još je nekima teško prihvatiti da je večina Hrvata bila u partizanima ili su bili simpatizeri partizanskog pokreta. Žalosno

Piretis
Member
Piretis
10 mjeseci prije

@Snježana P.- Holokaust nije priča nego gola činjenica. I što znači napuhana? Da je zločina bilo ali sasvim malo, da ljudi nisu patili, da ih je stradalo manje nego se misli…?
Kod nas simpatizeri nacizma i slične inačice sa ovih prostora kad god se spomenu naci zločini odmah se sjete komunističkih. Vrlo znakovito. Sistem je jednostavan, nisu samo naši bili zločesti, bili su i drugi, pa ispadne da naši, u biti, i nisu bili loši samo su se malo zaigrali pa su im pobjednici pripisali sve i svašta. To je obična glupost i pokušaj pranja prljavom vodom.
Konstatacija da “Židova nema di nema” je običan antisemitski pamflet. Gdje su ti naši hrvatski Židovi? Vjeruj mi da ih je u mjestu gdje živim ostalo samo par. 1941 god. ih je od 212 samo 18 izbjeglo smrt u logorima. Toliko o tome.

Nenad Gardilčić
Gost
Nenad Gardilčić
10 mjeseci prije

Ako holokaust i jest po vama napuhana priča još više su to Bleiburg i Jasenovac s obzirom na cifre koje nikakvom dokumentacijom nikad nisu dokazane

cvr
Gost
cvr
10 mjeseci prije

Ne baš prihvatljivo, bilo bi ipak korektno da je odmah ili što prije ( i uvijek poslije) rečena puna istina koja ništa u biti stvari ne mijenja . Ovako malo nebitno sitno prešućivanje ili možda samo nesmotrenost ostavlja sumnju za nešto što bi moglo uistinu biti manipulacija povijesnom činjenicom npr. početkom 2014. godine FBI je objavio stotine tajnih dokumenata koji pokazuju da Hitler možda nije počinio samoubistvo nego je nakon pada nacističke Njemačke pobjegao u Južnu Ameriku. Uz razotkrivene podatke i pregršt novih tragova te uz pomoć dosad nedostupne tehnologije ekipa uglednih istražitelja pokušava razrješiti misterij o smrti jednog od najvećih zločinaca svih vremena. Dokumentarni serijal “Hunting Hitler” više ovdje: https://www.hdsaprevodom.com/serija/hunting-hitler/sezona/1

Roman Mironovič Petrov
Gost
Roman Mironovič Petrov
10 mjeseci prije

To je priča te žene i zaista je vrijeme da se skine fama oko toga. U tim logorima stradavali su i drugi narodi pa i sami Njemci a ne samo jedan narod. I kad se nešto zove Holokaust onda tu nema preživjelih da bi pričali decenijama poslije o tome. Sam naziv je prenapuhan. Logora je bilo i prije i poslije, ima ih i danas. U nekim američkim zatvorima zatvorenici bi se rado mjenjali za Auschwitz iz tog doba. Dosta je tih crno-bijelih priča i dogmatskih istina. Kad smo već kod toga pitanje za redakciju: ako ste “proruski” portal kako se predstavljate zašto se onda nalazite na crnoj listi FSB-a? Da sad ne spominjem poimenično što FSB ima svoje male zabilješke o uglednim članovima redakcije. Gospodo “prorusi” zašto se nalazite na crnoj listi FSB-a? Vi najbolje znate odgovor pa ga podijelite sa vrlim komentatorima neka i oni znaju.

peki
Gost
peki
10 mjeseci prije

Sereš. U Aušvicu je bilo 900 koji su pobjegli.

Lucija
Gost
Lucija
10 mjeseci prije

Petrov
Tetka moje prijateljice, odavno pokojna, je vidjela takve stvari u logoru…koje ja ovdje nebih ponavljala. To nije pričala javno, nego je moja frendica čula slučajno, u kući.
Jednostavno, – ne seri.

Istina pa makar metak u čelo
Gost
Istina pa makar metak u čelo
10 mjeseci prije

Izgleda uskoro će se pojaviti originalne snimke gdje USA marinci oslobađaju logore u Poljskoj.

mmne
Gost
mmne
10 mjeseci prije

i stavljaju americku zastavu na bundestag!

mmne
Gost
mmne
10 mjeseci prije
Reply to  mmne

sto li dobih minuse da mi je znati?

jbg
Gost
jbg
10 mjeseci prije
Reply to  mmne

Pa i da ne stave zastave, se zna ko zapravo vlada Berlinu.

eks
Gost
eks
10 mjeseci prije

Admin, zbog čega si brisao moj komentar-odgovor na onaj morbidni i podli komentar pod nikom “Ana” ?

L. R.
Admin
Famed Member
10 mjeseci prije
Reply to  eks

Poštovani eks,

Zato što niste pažljivo čitali njenu poruku. Ana ne poriče zločine, nego spominje neke druge koji su se dogodili.

S poštovanjem

jupiter
Gost
jupiter
10 mjeseci prije
Reply to  L. R.

admine tolerises predpostavke pa i spin i ne dozvoljavas da se to raskrinka???

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
10 mjeseci prije

Ako povijest pisu pobjednici moguce je da je sve sto smo ucili malo ili malo vise iskrivljeno.

Plavi
Gost
Plavi
10 mjeseci prije

Prvo… Rusi NISU OSLOBODILI Auschwitz nego su naišli na njega kad su ga cuvari vec napustili.
A sto se tice Ane Frank i njenoga dnevnika, vec odavno je dokazano da djevojcica tih godina nije mogla napisati takvo djelo. Sto ne znaci da nije istinito.

mladen delic
Gost
mladen delic
10 mjeseci prije
Reply to  Plavi

ti imas tacnu informaciju?

Lucija
Gost
Lucija
10 mjeseci prije

Ova ovako stara , pa ništa ne zna.
Naravno da nisu ‘origigi’. Nisu ni neka druge iz 2. svj rata… – ali većina (?) to zna:

– “Raising the Flag on Iwo Jima is an iconic photograph of six United States Marines raising the U.S. flag atop Mount …”
nije orig.
– Rusi dižu zastavu na Reichstagu – nije original. Zastavu je originalno stavila Ruskinja koja je ubijena kad se spuštala…
U čemu je problem?

TIBERIUS
Gost
TIBERIUS
10 mjeseci prije
Reply to  Lucija

LUCIJA,NE KAŽEM DA to nije istina ALI PRVI PUTA ČUJEM ..MOŽDA DA MI OBJASNIŠ…BAŠ BI ME ZANIMALO !!!!

imalijosnade
Gost
imalijosnade
10 mjeseci prije

“u ratu nije sve onako kako se prikazuje..”
– Ovo joj najvise virovat treba. Jer pobjednici uvjek pisu- dok drugi samo klimaju glavom i potvtđuju ili pak ne odobravaju, jer znaju vise od plasiranog.

David
Gost
David
10 mjeseci prije

Pitanje je što je zapravo istina, koliko je ljudi ubijeno, kada i kako, i koliko ih je stradalo od bolesti i gladi… Ali pobjednici pišu povijest…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik