Sada i Nijemci o Auschwitzu počinju pisati kao “poljskom logoru smrti”

Auschwitz
70 komentara

Njemački antifašisti izazvali su politički skandal između Berlina i Varšave.  U Cannstattu kod Stuttgarta će se 9. studenog održati memorijalni događaj posvećen žrtvama „Kristalne noći“, pogromu njemačkih Židova od strane nacista 1938. godine. Organizatori su u pozivnicama na događaj napisali da je Auschwitz bio “poljski logor smrti”.

Nijemci opisuju katastrofalne posljedice „Kristalne noći“ i pišu: “U poljskom logoru smrti je zapovjednik logora Auschwitz-Birkenau, Rudolf Hess, započeo masakre sovjetskih ratnih zarobljenika upotrebom plina Ciklon B u ljeto 1941. godine.”

pozivnica
FOTO: Dio opisa u pozivnici za događaj 9. studenog „čiji je bio Auschwitz“

U razgovoru za Poljski radio, predstavnik za tisak poljske ambasade u Berlinu, Dariusz Pavlov, rekao je da je poljska diplomatska misija već intervenirala u tom pitanju.

„Iskreno cijenimo inicijativu da se obilježava godišnjica početka Drugog svjetskog rata i da se Nijemci bore protiv manifestacija antisemitizma i rasizma, ali nesretno je da prigodom obljetnice takvog tragičnog događaja kao što je „Kristalna noć“ njemački organizatori pišu u svom pozivu da je koncentracijski logor Auschwitz navodno bio poljski logor smrti”, rekao je diplomat.

Organizatori ceremonije u Cannstattu su brojne njemačke lijeve stranke i udruge, između ostalih Antifašistička alijansa, Die Linke, Zeleni, Komunistička stranka Njemačke i sindikati.

Ranije su ove povijesne laži o “poljskim logorima smrti” obično prenosili Amerikanci. Najupečatljiviji primjer dogodio se 2012. godine, kada je tadašnji američki predsjednik Barack Obama tijekom posthumnog odlikovanja pripadnika poljskog pokreta otpora i pravednika među narodima Jana Karskog spomenuo “poljski logor smrti”. 2018. je američki kanal Fox News, komentirajući deportaciju Jakiwa Palija (95) iz Sjedinjenih Država u Njemačku, koji je služio kao nadzornik u koncentracijskom logoru Trawniki, prikazao je natpis: „Polish death camp“.

Godine 2018. je Senat Poljske donio zakon prema kojem se pojedinci koji se javno izjasne o “poljskim logorima smrti” suočavaju s krivičnom odgovornošću. Istodobno je povijesna činjenica i o tome postoje brojni dokazi kako su Poljaci masovno pomagali u njemačkim koncentracijskim logorima.

Prema Josefu Schusteru, šefu Središnjeg vijeća Židova u Njemačkoj, ako službena Varšava pokušava izbrisati dio povijesti holokausta u vezi s umiješanošću Poljaka u ubojstvo Židova, “ovom se pokušaju treba suprotstaviti”.

AuschwitznacizamPoljski logor smrti
Pretplatiti se
Obavijesti o
70 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Oko
4 godine prije

Od 14 logora smrti ( logori sa gasnim komorama) ni jedan nije bio na teritoriji danasnje Nemacke i revizionisti koriste wiki idiokratiju pa stavljaju logore iz ww2 u danasnje granice drzava bez objasnjenja o okupaciji Poljske. Uz logor smrti Staro Sajmiste stoji napisano Srbija iako se nalazio u tadasnjoj NDH i veze nema sa Srbijom osim sto su Srbi najveci stradalnici logora ( tj najveci stradalnici u 2 od 14 logora smrti)

Crodaemon
4 godine prije

Bez obzira šta su poljaci djelomicno radili za naciste, kao i ostale narodnosti u svakoj okupiranoj zemlji samo totalna budala ili osoba koja namjerno izvrce cinjenice moze napisat da je to bija “poljski logor smrti”

Perun
4 godine prije

Tema nacionalsocijalizma je davno prezvakana i ne bi trebalo radi citanosti i posjecenosti portala Logicno Hr zamajavati siru citalacku publiku
temama koje su dno dna ….Slaven Bijelac Slobodan Strijelac….P.S Oko dvjesto portala sa Hrvatskim predznakom optereceno je temama iz proslosti…covjek pomisli da se svi saradnici na doticnim portalima opterecuju ,,istorijskim cinjenicama”’ i da svaki ima obrazovanje istoricara i analiticara

Red Dog
4 godine prije

Umnogome s pravom.
Antisemitizam koji je harao tokom WW II je dobio taj zamah na podrucju Poljske i Zapadne Ukrajine 2018. Pogrom je slavenska rec iz tog podrucja.
Posto su ih tukli svi u borbi za teritorije su se i jevreji organizovali u neku vrstu milicije tada. Pregazeni su, ali to je bio „dokaz“ o jevrejskoj zaveri.
Nemci su ubijali jevreje po sluzbenoj duznosti, ali slavenski antesemiti su uradili to sa uzivanjem. Kao timski igraci su nemci uzeli odgovornost za svih 6 miliona, ali nisu oni ubili 6, samo 4. Ostale su ubili drugi. Bila je otvorena sezona lova na jevreje. I ljudi su iskoristili priliku.

Weteran
4 godine prije

Promašio si !

puki
4 godine prije

“Prema Josefu Schusteru, šefu Središnjeg vijeća Židova u Njemačkoj, ako službena Varšava pokušava izbrisati dio povijesti holokausta u vezi s umiješanošću Poljaka u ubojstvo Židova, “ovom se pokušaju treba suprotstaviti”.
————-
Schuster je licmjerni cionist, koji neda dirunti u Izrael i cim netko spomene izraelski fasizam, skoci na noge i proglasava ga antisemitom

sve ovo je stvarno perverzija sa neprekidnim obiljezavanjima auschwitza i holokausta, 74 godine poslije, dok Izrael istovremeno danas 2019. godine, drzi jedini koncetracijski logor na svijetu, Gazu i progoni Palestince evo vec 71 godinu.
Inace kada ce Schuster malo reci o tome, da su njegovi burazeri Rotschild, Rockefeller, Warburg i Soros, u ratu trgovali sa nacistima

govoriti danas da je Auschwitz bio poljski logor, isto jer kao da kazes da je Gaza palestinski logor, jer se eto nalazi na teritoriju automnog palestinskog podrucja

puki
4 godine prije

“Organizatori ceremonije u Cannstattu su brojne njemačke lijeve stranke i udruge, između ostalih Antifašistička alijansa, Die Linke, Zeleni, Komunistička stranka Njemačke i sindikati.”
——————
nasla vreca zakrpu

PeroTunguz
4 godine prije

Njemci se prave mnogo pametni. Nedavno sam procitao ovakvu tvrdnju: “Kad su njemci vidjeli sta ustase rade i kakve zlocine prave, hvatali su se za glavu.” Prosjecnom citaocu, servira se zakljucak da njemacki fasisti i nisu tako losi, samo su Ustase problem. Dobro, a ko je njih doveo na vlast?? Koliko bi Pavelic dobio glasova u Hrvatskoj 1940-41, da su bili slobodni izbori?? Niko od hrvatskih istoricara (ili novinara), nije obradio ovu temu. Citajuci zapadnu stamu stice se utisak da su i Srbi i Hrvati divljaci koji samo cekaju priliku pa da se opet kolju. Sto uopce nije tacno. Ili sada citam na portalima: kao Hrvati su ljuti sto Srbi nabavljaju S400. KAKVE VEZE IMA HRVATSKA S SRPSKIM S400 ili pancirom?? Kao da Srbi nabavljaju S400 da bi se branili od Hrvata!! Budimo realni: kakav interes ima Hrvatska da bi napala Srbiju, i kakav bi to interes trebala imati Srbija… Čitaj više »

Sparkling
4 godine prije

Gospodo, dali Vas ne brinu ili ne promišljate pozadinu ovakvih događanja?” memorijalni događaj” žrtve „Kristalne noći“, “pogromu njemačkih Židova” itd,itd. Tko ovo smišlja i zašto to nekome treba nakon 75 god? Zašto baš sada? Kakve interese ima? Ima još mnogo, mnogo pitanja a odgovori mogu biti proizvoljni. Ovisi koju stranu zastupate. Pa povjesničari su zaključili vecinu ovih pitanja i netko opet želi falsificirati povjest. Zašto? Dali se svi zajedno moramo pirbojavati ovakvih “organizatora”? Koji je krajnji cilj istih? Jesu li oni samo instrument nekoga ili nečega? Zar nisu rekli da je povjest učiteljica života?
LP

Ivo
4 godine prije

pusti kviska, opet lupeta i širi mržnju na svoj suptilni način.

Restart
4 godine prije

Poljaci su dobili taman šta su tražili. Kada oni prepravljaju istoriju… u redu je?

Nostromo
4 godine prije

Teška govna ovi Poljaci…. Uvek su mi i bili sumnjivi… Od njih su jedino Eskimi gori…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI