Izrael traži da se Kanada suoči s nacističkim naslijeđem

Hunka
17 komentara

Ottawa se mora pomiriti s svojim “povijesnim grijehom” isključivanja Židova dok je sklonilo naciste nakon Drugog svjetskog rata, izjavila je Izraelska posebna izaslanica za borbu protiv antisemitizma Michal Cotler-Wunsh za The Jerusalem Post (JP) ovaj tjedan.

Skandal je izbio u Kanadi kada je parlament aplaudirao ukrajinskom veteranu Waffen SS-a Yaroslavu Hunki tijekom posjeta ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog krajem septembra.

Počasti 98-godišnjem suradniku nacističke strane u Drugom svjetskom ratu izazvale su međunarodni uznemiravanje i osudu Rusije, Poljske i židovskih organizacija. Incident je doveo do ostavke predsjedavajućeg kanadskog Donjeg doma parlamenta Anthonyja Rote, koji je preuzeo punu odgovornost za poziv nacističkom veteranu.

Cotler-Wunsh, koja je svoj posao započela prošli mjesec, tvrdi da ostavka Rote nije dovoljna da se ispravi situacija. To je “prvi korak u priznavanju odgovornosti za ovu pogrešku”, rekla je. Sada izaslanica tvrdi da Kanada mora priznati politiku koja nije dopuštala dovoljno Židova da prijeđu svoje granice tokom i nakon holokausta, dok je puštala naciste nakon Drugog svjetskog rata.

“Gotovo 2.000 dokumentiranih nacista… doselilo se u zemlju nakon Drugog svjetskog rata i izgradilo svoje živote, istovremeno kad je politika imigracije prema žrtvama židovima bila ‘nijedan nije previše'”, rekla je izraelska službenica.

Počasti Hunki u parlamentu bile su “iznad svake mjere sramote” u vrijeme “rastućeg antisemitizma”, izjavila je Cotler-Wunsh, dodajući da takvi incidenti pokazuju potrebu za “sveobuhvatnim obrazovanjem o antisemitizmu tada i sada, o holokaustu i povijesti Drugog svjetskog rata.” “Sama mogućnost” takvog skandala podriva obavezu Kanade da osigura da se tragedije poput holokausta nikada ne ponove, kao i njezinu sposobnost da “identificira sadašnje prijetnje”, dodala je.

Prošlog tjedna, bivši ministar pravosuđa Kanade, Irwin Cotler, pozvao je vladu da otkrije dokumente vezane za sumnjive ratne zločince koji su pobjegli u Kanadu nakon Drugog svjetskog rata. Posebno je inzistirao da se rezultati istraživanja iz 1985. godine o više od 800 takvih slučajeva, poznatih kao Deschenesova komisija za istragu ratnih zločinaca, objave javno.

“Ovo je ovdje bila nespremnost i neaktivnost uzastopnih kanadskih vlada, čime smo postali utočište za nacističke ratne zločince, i nije se vodila nikakva odgovornost”, rekao je on za kanadski CTV prošlog vikenda.

Kanadski ministar za imigraciju Marc Miller također je pozvao Ottawu da se suoči s nacističkom prošlošću, priznavši da “je u određenom trenutku naše povijesti bilo lakše ući kao nacist nego kao židovska osoba.”

Hunka je bio dobrovoljac u 14. Waffen Grenadier diviziji SS-a, vojnoj jedinici koja je uglavnom bila sastavljena od Ukrajinaca i služila je nacističkoj Njemačkoj. Počinila je brojne zločine protiv Židova i Poljaka. Nakon skandala, Rusija je izjavila da bi mogla zatražiti njegov izručenje zbog ratnih zločina. Poljski ministar obrazovanja Przemyslaw Czarnek pozvao je Varšavu da učini isto.

IZRAELkanadanacizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
6 mjeseci prije

A zakaj su i Židovi u kanadskom parlamentu pljeskali skupa s ostalima?

abc
6 mjeseci prije

To potvrđuje činjenicu, da na svetu postoje dvije vrste židova; pravi židovi i oni koji se samo prave da su židovi. Ovi koji sesamo prave da su židovi, su najgori moguči fašisti, koji su za svoje pohlepne ciljeve spremni uništiti i opljačkati prave židove. To su več pokušali uraditi sa stvaranjem drugog svetskog rata. Hitler je bio odabrani mesija lažnih židova iz USA, VB, Kanade i Australije, koji i danas pljačkaju ceo svet.

Tim
6 mjeseci prije

Mislim da bi se Židovi trebali također suočiti sa financiranjem Hitlerovog režima,i sveukupnom svojom ulogom u urotama u prošlosti i sadašnjosti, udjelu u stvaranju monstruoznih ideologija poput komunizma, nacističkih postupaka prema Palestincima i recimo svog većinskog uloga u hazarskoj uroti u Ukrajini i Rusiji na račun Slavena. Gospodo Židovi, pometite smeće pred svojim pragom i ogradite se od monstruoznih postupaka i urota svojih elita i tek onda trljajte drugima nos. I vaša govna smrde i vi ste gojimi također.

404
6 mjeseci prije

Ovaj starac na slici ko da je Bidenov burazer. Čak mu je i ponašanje u američkom stilu.

Max
6 mjeseci prije

Zločinci traže od zločinaca da priznaju da su skrivali zločince.

Motorola
6 mjeseci prije

Zločinci upiru prst u zločince…..
Naseljeni Izraelci su potpuno kopirali hitlerov režim getoizacije jednog avtohtonog naroda, kao što su to Palestinci..

Red Dog
6 mjeseci prije

Joj…
Antisemiti svih zemalja ujedinite se!
I eto njih na Logicnom 🙂

Bruno
6 mjeseci prije

Normalan svijet čeka 7 god. na zelenu kartu. Ne smiju ni sa prostitutkom stati. Ali sve ubojice sa prostora bivše Jugoslavije su dobivali zelene karte preko noći. Isto će biti i sa ukrainskim ubojicama. Jer kad zatreba imamo vojsku ubojica.

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Već smo govorili da nije Kastrovo kopile.
Drugo, ako nešto imaš za reći, o bilo čemu, komentar na tekst ili odgovor drugom komentatoru, koristi isti nick.

Ne “pridikaj” onima koji i više znaju od tebe i stariji su od tebe.

Btw, nevjerojatno kako živiš u uvjerenju da postoji neka vlast u EU, konkretno u Poljskoj koja može birati hoće li biti vazalska (ne partnerska, to ne postoji) prema USA.
Bez obzira bilo to u interesu te zemlje ili ne.

Captain
6 mjeseci prije

Dokazano je već da je većina tog židovstva kazarskog porijekla i nemaju veze sa narodom Izraelovim.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI