Putin obećava da će zauvijek iskorijeniti nacizam

Zapad miješa Rusiju s nacističkom Njemačkom
53 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin obećao je da će slomiti savremene snage koje promovišu nacizam, izdvajajući Ukrajinu i baltičke države kao zemlje u kojima su vlasti prihvatile takve ideologije.

Govoreći u subotu na otvaranju spomenika sovjetskim civilima ubijenim od strane nacističkih njemačkih snaga u Lenjingradskoj oblasti, šef ruske države je rekao: „Ovih dana se efektivno revidiraju rezultati suđenja u Nirnbergu“. Tvrdio je da su neke zemlje prešle put od prekrajanja istorije i beljenja nacista do „naoružavanja hitlerovskom ideologijom i metodama“.

Predsjednik Putin je citirao baltičke države, očigledno upućujući na njihov tretman prema manjinama koje govore ruski, što Moskva smatra diskriminatornim.

„Režim u Kijevu lavinizira Hitlerove saučesnike, pripadnike SS-a, i koristi teror protiv“ onih koji mu se opiru, naveo je ruski lider, optužujući ukrajinske vlasti da podvrgavaju starce, žene i djecu „varvarskom granatiranju“.

Prema riječima predsjednika Putina, “u nizu evropskih zemalja, rusofobija se promoviše kao državna politika”.

“Učinićemo sve – sve da potkopamo i iskorijenimo nacizam zauvijek”, obećao je šef ruske države.

Dalje je predvidio da su moderni zagovornici nacističke ideologije osuđeni na propast.

Putin je napomenuo da se 27. januara navršava 80 godina od kada je Sovjetska armija razbila nacističku opsadu Lenjingrada, koja je počela u septembru 1941. godine i odnijela živote više od milion civila.

Roditelji predsednika Putina preživeli su ovo iskušenje. Zaista, njegov stariji brat je podlegao difteriji u dobi od dvije godine u opkoljenom gradu.

Napomenuo je da je nacistička Njemačka sprovodila genocid nad sovjetskim stanovništvom, ostavljajući dubok ožiljak na svim generacijama od tada, uz uspomene koje nikada ne blede u proteklih osam decenija.

U svom novogodišnjem obraćanju Rusima, bivši predsednik Dmitrij Medvedev rekao je da bi „konačni poraz“ neofašizma, ideologije „neprijatelji Rusije pokušavaju da ponovo zapale“, trebalo da bude „glavni cilj“ zemlje 2024. godine.

Ranije u decembru, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova rekla je za AFP da Moskva “neće dozvoliti postojanje agresivne nacističke države na našim granicama”.

Ona je dodala da cilj “denacifikacije” Ukrajine koji je predsjednik Putin proglasio još u februaru 2022. ostaje nepromijenjen.

nacizamPutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 mjeseci prije

on što kaže to i učini.

Telac sitnog zuba
2 mjeseci prije

Miso pa zahebao si stvar sa ovom fotkom po kojoj ispada da je Putko nacista ili nam skriveno to sugeriras !?

Ringo10.
2 mjeseci prije

Nije SSSR napao Poljsku

Protiv Sistema
2 mjeseci prije

Slava Rossiya! Mi slaveni smo neuništivi i protestantsko zlo sa zapada ne može prihvatiti da su slaveni iznad njih

2 mjeseci prije

Hehehe… preveliki zalogaj Putine – ipak nemaš snage da slomiš CEO Zapad.

Mada… kada bi eliminisao par hiljada bitnih glavonja… A on ima i informacije i kapacitete za to…
Onda bi bukvalno postao TSAR 🙂

tihobl
2 mjeseci prije

Staljin je tamanio naciste do kraja zivota, a Hruscov ih je amnestirao cim je dosao na vlast.

Fluke
2 mjeseci prije

Rusija nema nikakve ambicije za zauzimanje Poljske te je po meni to samo strah kojeg šire MSM-ji.

Ime
2 mjeseci prije

Mislis hrvati sa nacistima? Da nije bilo nacista i NATO pitaj boga odakle bi ti sada pisao!

Primat
2 mjeseci prije

..rugala se sova sjenici.

IuIu, pravi
2 mjeseci prije

Tako je. Desničarsku gamad treba deratizirati. Što više, to bolje.

vanja
2 mjeseci prije

Кад га Стаљин није искоренио,шта овај оће?Боље да искорени олигархе код себе,то би било пуна капа.Али не пада му на главу.

Lucija, prva
2 mjeseci prije

🤣🤣🤣

Darko
2 mjeseci prije

Bravo Putine samo deri bagru. Vrijeme je da kreneš i na Izrael..

Darko
2 mjeseci prije

I kakve on veze ima s time? Ajde oladi..

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Bravo mišo ova fotka perfektno ide uz putlera.

gigi pinna
2 mjeseci prije

Nisi u stanju iskorijeniti ni ove ukrajinske kvislinge. Jedeš i ti go.na, a burek ti 2 ojra,

Babilon
2 mjeseci prije

Mudar naš Vlado.

Miro
2 mjeseci prije

Najgluplja izjava koju je Putin rekao do sada.

Josip
2 mjeseci prije

Savezna vojska usla je s tenkovima u Texas protiv drzavne vojske koja brani Texas granicu od najezde stakora, a nasi mediji mutavi ko noc? Valjda se Plenkovic boji da Hrvatska vidi kako se brani granica i sto WEF banda s majmunom Bidenom na celu zagovara nasuprot volje svojih drzavljana. A u pozadini je zelja Texasa koji se zeli odvojiti od trule USA tvorevine pa su migranti i zilet zica izlika za gradanski rat koji se tamo upravo dogada pod zadnjim trzajima ishlapjelog i prolupalog Bidena. Zato sva podrska Texasu sada vec od preko americkih 25 drzava, a i velikog dijela normalnog svijeta. Vrijeme je da USA nauci lekciju za sve zlo koje radi diljem svijeta. A velikodusno bi bilo kada bi sada Rusija pomogla u oruzju napadnutom Texasu pa da uzvrati milo za drago barem s onoliko oruzja u slamanju teroristicko fasisticke Amerike koliko je USA donirala Ukrajini 🙂

Josip
2 mjeseci prije

Rusi vrijeme je da srusite ovu fasisticku EU jer to zlo je uzeli prevelikog maha vodeno WEF bandom razbojnika, fasista i njihovih sluga instaliranih u vlade zemalja clanica.

Makedonac
2 mjeseci prije

Ranije sam se čudio kako je moglo da fašizam preuzme celu Evropu. Glavna teza je bila da je arijevska rasa viša rasa i treba da upravlja svet, a najniže rase Cigani, Jevreji i Slavjani treba da iščeznu. Sve države su prihvatile da učestvuju u tome, recimo Francuzi misle, da nemci su visa rasa mi smo srednja rasa neka da radimo zajedno. Jedino u Jugoslaviji je bilo realni otpor fašizma, iako i kod nas ima neke koje su bili za fašizam, iako mi smo Sloveni najniža rasa, ali ipak neka da radimo zajedno neće nas kremirati, bar za sada. 😉 Danas je isto, ista ta konceptualna vlast koja koji vodi globalizaciju proba opet sličnim putem. Bio sam u zabludi da sve to ne može da se desi opet, vidim da može, opet su izgradili neki fašizam, mnogo gori od starog. Nije na nacionalnoj osnovi a protiv svih, profesor Fusrsov ga naziva… Čitaj više »

gargamel
2 mjeseci prije

Da je Putin nacista, crveni tepih i oduševljene mase sa cviječem. Bar tako su Hitlera dočekivali manje više svi u Evropi a i šire.

Mai Sakurai
2 mjeseci prije

Kme kme…mi smo žrtve…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI