Putin poziva na globalnu borbu protiv ‘nacističke propagande’

Vladimir Putin
67 komentara

Nacizam je bio ukorijenjen u ideji “izuzetnosti” koja je sada postala široko rasprostranjena u dijelovima Zapada i zahtijeva multinacionalni pristup porazu, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

U razgovoru sa novinarom Pavelom Zarubinom u srijedu, Putin se dotakao otkrića u njemačkoj štampi da je djed ministrice vanjskih poslova Annalena Baerbock bio strastveni nacista.

„Ne mislim da sadašnja generacija Nemaca mora da snosi punu političku odgovornost za sve što je nacistička Nemačka uradila“, rekao je Putin, nazvavši „nepravednim“ etiketiranje celog nemačkog naroda kao takvog.

Daleko veći problem, dodao je ruski lider, bio je to što su mnoge zemlje usvojile pojam „izabrane“ ili „izuzetne“, rekavši Zarubinu da je „tako počeo nacizam“.

“Ako je ovo toliko rašireno, trebali bismo razmišljati i o izgradnji antifašističke i antinacističke propagande na globalnom nivou”, rekao je Putin. Takav poduhvat bi bio zaista efikasan samo ako dolazi od društva, a ne od države – bez obzira na to u kojoj državi, dodao je.

U razgovoru sa zaposlenima u kompaniji za proizvodnju oružja Uralvagonzavod u Nižnjem Tagilu u četvrtak, Putin je ponovio da Rusija mora održati nultu toleranciju prema nacizmu. On je tvrdio da SAD sada podržavaju nasljednike onih koji su podržavali naciste tokom Drugog svjetskog rata u njihovom oživljavanju ubilačke ideologije Stepana Bandere i Romana Šuheviča u Ukrajini, što je dovelo do sadašnjeg sukoba s Kijevom.

Odbacio je tvrdnje modernih ukrajinskih nacionalista da Bandera, Šuhevič i drugi zapravo nisu bili nacisti jer ih je Njemačka zatvorila u jednom trenutku tokom rata. Prema Putinovim riječima, Hitlerov režim je kaznio ukrajinske kolaboracione jer su pokušali sklopiti dogovor sa zapadnim saveznicima nakon što su shvatili da će Treći Rajh izgubiti, ništa više.

“Oni su cijelo vrijeme bili nacisti i ostali su nacisti. Ali njihovo potomstvo, neonacisti, apsolutno je identično onima protiv kojih smo se borili tokom Velikog otadžbinskog rata”, rekao je ruski lider.

Putin je optužio sadašnju ukrajinsku vladu da je prihvatila nacističku ideologiju i pretvorila svoju zemlju u neprijatelja i prijetnju Rusiji. Kremlj je naveo  „denacifikaciju“ Ukrajine kao jedan od ključnih ciljeva trenutne vojne operacije.

Brojne ukrajinske jedinice prihvatile su oznake i ikonografiju koju koriste nacistička njemačka vojska i SS. Andrey Biletsky, osnivač ozloglašene milicije ‘Azov’ – sada dio ukrajinske vojske – rekao je zapadnim novinarima 2014. da je odabrao simbole grupe – runu SS Wolfsangel i Crno sunce Heinricha Himmlera – jer su ih “koristili Nijemci ” u Drugom svjetskom ratu. Vlada u Kijevu i mnogi mediji na Zapadu su ipak odbacili tvrdnje o nacističkom uticaju u Ukrajini kao „rusku propagandu“.

nacizamPutinukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
67 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
IL Partigiano
2 mjeseci prije

Amerikanci planiraju 100 godina unaprijed. Pogledaj sto su Amerikanci napravili prije 100 ili 50 ili 30 godina, posljedice su ostale i udomacile su se, postale su dio zivota, dio realnosti. Osnovali su NATO, napravili su Dollar da bude rezervna valuta, izbacili su komunisticki pokreta koji je bio glavna i jedina brana nacizmu, utvrdili su se u EU, zamjenili UN svojom vojskom, svojim institucijama i svojim zakonima. Na tom putu je bilo I korekcije kao Vietnam, politika naspram Kine itd Doduse nista nije vjecno vec da mijenja stalno bdije.

Da...
2 mjeseci prije

Pogledaj Dom svoj anđele…kaže pjesma…

eks
2 mjeseci prije

Evropom vladaju nacistički i pronacistički “lideri”, koje su postavljene od strane američkih pohlepnih psihopata i korumpiranih idiota , oličenih u korporativnim gangsterima i raznim senatorima i kongresmenima.

Željko
2 mjeseci prije

Susjedi, ne provociram, nego pitam kako se ovo događa? Sa jednog od najpopularnijeg ruskog Telegram kanala maloprije “The wreckage, apparently, of a Serbian 122-mm extended-range ER Grad 2000 (G2000) missile, launched by the Ukrainian army from the Czech RM-70 Vampire MLRS at Belgorod.❗️

These Serbian-made G2000 missiles with modified markings have already been seen in service with the Armed Forces of Ukraine and are capable of hitting targets at a distance of up to 40 km, in contrast to the standard ones with a range of up to 20 km.

The origin of this rocket is indicated by the characteristic color of both the rocket itself and its stabilizers.

How did this happen?”

tihobl
2 mjeseci prije

Dok sam sinoc pratio desavanja u Avdejevci i prenosio na temi Tramp i Ukrajina uspit sam pokupio raznih vijesti, pa kome se da neka cita ovu svastaru. Za pocetak:

У Украјини су предложили да размијене остатке Столипина за заробљене украјинске милитанте.

To je kao da Vucic ponudi Plenkovicu Tita u razmjenu.

tihobl
2 mjeseci prije

НАТО транспортује оружје и муницију до граница Белорусије.

tihobl
2 mjeseci prije

Такер Карлсон:
Амерички Сенат одлучио је да пошаље 60 милијарди долара корумпираној украјинској влади. Кијевски режим је отказао изборе, забранио читаву хришћанску деноминацију, а затим убио америчког новинара јер је скренуо пажњу на све ово.

tihobl
2 mjeseci prije

Министарство правде САД открило је нове доказе против Хантера Бајдена – на телефону пронађене фотографије са кесама кокаина и прибором.
Полиција је такође пронашла преписку у којој се Хантер хвали употребом дрога и купује супстанце.
Раније су на Хантеровом лаптопу пронађене фотографије Обамине ћерке, која је учествовала у нарко-оргији са самим Бајденом млађим.

tihobl
2 mjeseci prije

Рус Андреј Молодкин, који живи у Француској, најавио је спремност да уништи 16 уметничких дела, укључујући дела Пикаса, Рембранта и Ворхола. Он ће то учинити ако оснивач Викиликса Џулијан Асанж, који тренутно чека на екстрадицију у САД, умре у затвору.

Слике, процењене на око 45 милиона долара, закључане су у сефу заједно са “екстремно корозивном” супстанцом која ће бити изливена на радове ако Асанж умре.

tihobl
2 mjeseci prije

У саставу чеченских специјалних снага „Ахмат“ створена су још два добровољачка одреда, формирана од бивших бораца групе ,,Вагнер” са укупним бројем од 1.000 људи.

tihobl
2 mjeseci prije

Јапан је званично ушао у рецесију.
Британска економија је такође ушла у рецесију.

tihobl
2 mjeseci prije

Компанија „Беспилотни системи из Ижевска“, која је део концерна „Калашњиков“, планира да 2024. године повећа производњу беспилотних летелица „Тахион“ и „Суперкам“ за 10 пута.

За покретање производње ангажовано је 360 нових стручњака и изграђена радионица површине 5,8 хиљада квадратних метара.

tihobl
2 mjeseci prije

Да би се ублажио бол од предаје Авдејевке, у Украјини је легализована марихуана.
Након губитка Купјанска, кокаин ће по свему судећи морати да буде легализован.

tihobl
2 mjeseci prije

Русија се спрема за могући рат са НАТО – шеф естонске обавештајне службе Каупо Росин.

tihobl
2 mjeseci prije

Саветник шефа кабинета Зеленског Подољак признао је да његов брат живи у Москви.
Не могу бити одговоран за друге одрасле особе, баш као Сирски – сказал Подоляк.

tihobl
2 mjeseci prije

У Дњепропетровској области ископано више од 2.000 гробова.

Mjestani objavili snimak iskopanih grobova, ne vidi se kraj rupa.

tihobl
2 mjeseci prije

Украјина разматра легализацију подмићивања.

Ovo se odnosi na mobilizaciju – plati svaki mjesec da ne ides na front.

tihobl
2 mjeseci prije

Министарство спољних послова Украјине захтева да се забрани популарна боја кармина „руско црвена“ бренда MAC Cosmetics.

Problem je sto je to americka kompanija i kako joj uvesti sankcije.

tihobl
2 mjeseci prije

Немачки бивши тужилац силовао је сопственог малолетног сина и избегао затвор
На суђењу, 52-годишњи Филип М. рекао је да је злочин починио у сну јер је патио од мјесечарења. У његову одбрану стала је бивша љубавница док је студирала на универзитету. Према њеном сведочењу, окривљени је више пута показивао сексуалне активности усред сна, а ујутру се ничега није сећао.
Суд је изрекао условну казну од годину и по дана затвора.

tihobl
2 mjeseci prije

Амерички русофоб Линдзи Грејем оштро се противио финансирању кијевског режима.
Грејем се дуго залагао за војну и финансијску помоћ Украјини, али је недавно гласао против пакета помоћи Кијеву.

tihobl
2 mjeseci prije

Aналитичари са Универзитета у Фрајбургу израчунали су стварни дуг Немачке – 17,3 трилиона евра. Званичница “држи” 2,45 трилиона евра.

tihobl
2 mjeseci prije

Украјинци у Европи јављају да нови пасоши више не важе.
Друштвене мреже пишу да је са овим пасошима немогуће потврдити свој идентитет, што такође ограничава могућности Украјинаца у погледу банкарских и других услуга.

tihobl
2 mjeseci prije

„Чини се да је Макрон био толико уплашен стварним или наводним убиством у нацистичком Кијеву да је не само отказао своје путовање тамо, већ је и одлучио да подели нуклеарне капацитете са другим Европљанима. Француски петао, пре свега, поставља себи задатак да први гласно кукуриче и тиме привуче пажњу целог европског кокошињца“, написао је Медведев.

tihobl
2 mjeseci prije

САД су заплениле хиљаде поршеа и бентлија

Премијум аутомобили су заплењени у америчким лукама након што је добављач открио да садрже кинеске резервне делове, чија је набавка била предмет америчких санкција.
Конфискација је захватила више од хиљаду поршеа, неколико стотина бентлија и неколико хиљада аудија.

tihobl
2 mjeseci prije

Росстат је забележио смањење производње јаја у Русији у јануару за 2%.

tihobl
2 mjeseci prije

Карлсберг је изгубио 6 милијарди долара због напуштања Русије.

tihobl
2 mjeseci prije

украјинско Министарство правде планира да насилно пошаље осуђенике на фронт:
“Нико не планира да их пита. Бар је то наш став. Дужност сваког грађанина је да брани државу“, рекла је министарка правде Маљуска.

tihobl
2 mjeseci prije

Група савезника ће удружити снаге и пребацити 1 милион дронова у Украјину – Столтенберг

tihobl
2 mjeseci prije

Јеменски Хути покренули су ракетни напад на британски брод LYCAVITOS у Аденском заливу.

tihobl
2 mjeseci prije

Начелник украјинске војнообавештајне службе (ГУР) и несуђени начелник Генералштаба ВСУ генерал Кирил Буданов за амерички Wall Street Journal рекао да руска војска активно користи на хиљаде сателитских комуникационих терминала Starlink.

tihobl
2 mjeseci prije

Само 40% испитаника верује новом врховном команданту Сирском и 35% није знало ко је Сирски.

tihobl
2 mjeseci prije

19. састанак Рамштајн контакт групе није завршен ничим конкретним.

tihobl
2 mjeseci prije

Наш извор извештава да је главнокомандујући Сирски донео ранију одлуку да задржи/поврати Авдејевку из само једног разлога: није желео да своју владавину почне поразом на фронту.
Случај Авдејевског нема везе са стратегијом, то је глуп политички потез зарад личног ега.
Поново су најбољи послати на машину за млевење меса у политичке/имиџне сврхе.

tihobl
2 mjeseci prije

Порошенко поново није пуштен из Украјине

Овог пута неће моћи да присуствује Минхенској конференцији. Шеф ГУР-а Буданов објаснио је то „смртном опасношћу“ која прети бившем украјинском председнику ван земље.

tihobl
2 mjeseci prije

У Волинској области, човек који је одбио мобилизацију осуђен је на 3 године затвора, пошто су многи његови познаници нестали или су умрли.
Човек је тражио од суда да га казни више од 3 године.

Bar da doceka kraj rata u zatvoru.

tihobl
2 mjeseci prije

У Русији се ствара супер-моћни научни комплекс СКИФ (Извор фотона сибирског прстена) У научном граду Колтсово код Новосибирска гради се јединствена инсталација – извор синхротронског зрачења генерације 4+. Такве инсталације меганаучне класе у свету могу се пребројати на једну руку. Велики хадронски колајдер је најпознатији прстенасти акцелератор који припада класи синхротрона, али у Русији сада стварају заиста јединствен уређај. Уз помоћ СКИФ-а проучаваће структуру органских и неорганских супстанци – способан је да испита структуру било које материје на атомском нивоу. Поред тога, СКИФ ће омогућити решавање питања везаних за свемирску индустрију, производњу авиона, биомедицину, генетику и још много тога. До краја ове године стручњаци ће завршити производњу, монтажу и подешавање опреме, а грађевинари ће подићи комплекс од 34 објекта. Прво ће бити створено шест експерименталних станица, од којих ће свака бити специјализована за свој тип истраживања. Укупно, неколико десетина станица може се поставити око великог прстена за убрзавање. А већ… Čitaj više »

tihobl
2 mjeseci prije

Алијанса је донела своје закључке после НАТО вежби у Естонији: западна опрема је ужасно деловала у зимским условима и стално се кварила, а европски војници су били неспремни за теренске услове.

Ziv je Geza
2 mjeseci prije

Trolcici poput Zelje nikako da shvate da je era trolanja protiv Rusa zavrsila, Ruse apsolutno ne zanima sto nato trolcici piskaraju po netu, Rusi rabotaju, nazalost ili na srecu,u buducnosti jedini alat kojim cete moci trolati jest kalasnjikov, tastature u shoske i pravac Avdijevka, braca vam ocekuju pomoc.

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Dok je bio američki predsjednik, Obama je često govorio da je američka nacija izuzetna (exceptional).

Dovoljno da na Youtube potražite pojam “Obama exceptionalism”.
Ima ih dosta.

Kao i odabrani, za njih ne vrijede zakoni.
Napadni, ubij, protjeraj, uništi svakoga tko nam se ne povinuje, izazovi ratni kaos, čini ratne zločine jer znamo da nitko u svijetu neće ništa reagirati.

Oholost je prva na popisu sedam smrtnih grijeha.
A svijet baš ništa ne radi na izlječenju izuzetnih i odabranih od njega.

vanja
2 mjeseci prije

Taj Pavel Zarubin je lični putinov novinar,to nema ni u cirkusu.Vodi ga svuda sa sobom i daje mu intervjue,uglavnom samo njemu,možda i živi gde i Putin.

Max
2 mjeseci prije

I treba.

borislav
2 mjeseci prije

putin i ekipa da imaju muda nikome se ne bi pravdali za smrt jednog pušiku.ca navaljnog….to je znak da rusi i ameri duvaju u isti ku.ac

borislav
2 mjeseci prije

ako trba da bude nuklearni rat neka bude…što bi rekli Srbi…pada nama pada i švabama….a ona govna što prava bunkere po zelandu i rusiji,i evropi….ako ima 6000 nukleranih glava za rat ne vidim nikakav problem da govna koja su se zakopala da ne budu zakopani još dublje…i da se svijet riješi prebogatih go.ana

dona
2 mjeseci prije

Putin ima veće snage , novaca i ljudstva da očisti gamad cionističku , neka ih pobaca sa nebodera , ruši im avione ,čim krepaju ovi glavni financijeri sve će se drugo urušiti kao kula od karata

goran
2 mjeseci prije

ne brini se putine vidimo mi tko su nacisti i koga čemo morati početi riješavati po kratkom posrupku,bez sudjenja sa presudom trenutna smrt na mjestu gdje se nalazi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI