Fox News objavljuje izvještaj Tuckera Carlsona o “razotkrivanju” iz NSA dokumenata

Tucker Carlson
12 komentara

Carlson je prethodno optužio NSA da ga je špijunirao s ciljem zatvaranja njegove vrlo popularne konzervativne emisije. Vladina agencija porekla je špijuniranje domaćina Fox Newsa, koji je rekao da mu je NSA-in zviždač pokazao dijelove njegove privatne e-pošte.

Fox News napao je NSA nakon što je medijska kuća Record otkrila kako je agencija “razotkrila” identitet Tuckera Carlsona na zahtjev vlade.

“Razotkrivanje od strane NSA Tuckera Carlsona ili bilo kojeg novinara koji pokušava osigurati intervju vrijedan vijesti posve je neprihvatljivo i postavlja ozbiljna pitanja o njihovim aktivnostima, kao i o njihovom izvornom poricanju, što je bilo vrlo obmanjujuće”, navodi se u izjavi.

NSA je “raskrinkao” Tuckera Carlsona u jednom od svojih obavještajnih izvješća sastavljenih o komunikaciji između trećih strana, izvijestio je Record, pozivajući se na dva anonimna izvora. Izvori su dodali da je NSA istražila Carlsonove navode da mu je agencija presretala e-poštu i nije pronašla znakove da je komunikacija TV voditelja bila ciljana ili dobivena praćenjem Amerikanaca u kontaktu s ciljem nadzora.

“Demaskiranje” spomenuto u izvješću Recordsa postupak je u kojem nekolicina odabranih državnih dužnosnika može zatražiti od NSA-e da otkrije identitet Amerikanca čije se ime pojavilo u jednom od obavještajnih izvještaja agencije. Prema američkim zakonima, obavještajne agencije obvezne su prikriti imena Amerikanaca koji se pojavljuju u tim izvješćima, ali neki vladini dužnosnici mogu zatražiti “razotkrivanje”, ako je to presudno za razumijevanje konteksta obavještajnog dijela.

NSA poriče špijuniranje Carlsona

Fox News izvještaj Recordsa vidi kao potvrdu onoga što Carlson već neko vrijeme govori u svojoj emisiji – da ga NSA navodno špijunira. Domaćin je prethodno objasnio da mu je zviždač NSA-e prišao s informacijom da je meta. Izvor je pročitao nekoliko njegovih privatnih mailova, koje je agencija navodno presrela, kao dokaz. Prema Carlsonu, to je učinjeno kako bi se kasnije procurila njegova prepiska i kako bi se to iskoristilo kao izgovor za izbacivanje njegove popularne konzervativne emisije.

NSA snažno negira optužbe domaćina i inzistira da je uključen samo u strane obavještajne podatke i da ne špijunira američke građane. Carlson nije ostao uvjeren u izjavu agencije i pozvao je američki Kongres da istraži stvar. Voditelj je također otkrio da je u to vrijeme, kada je NSA navodno presretao njegovu komunikaciju, pokušavao osigurati ekskluzivni intervju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Carlsonove optužbe odjeknule su kod nekih članova Kongresa. Republikanski senator iz Kentuckyja Rand Paul rekao je da je poslao pismo direktoru NSA-e Paulu Nakasoneu, tražeći od njega istragu navoda protiv njegove agencije. Nejasno je je li NSA izvještavala senatora o bilo kakvim rezultatima istrage. NSA je odbila komentirati otkrića The Recordsa o razotkrivanju Carlsona.

Američki kongresnsaTucker Carlson
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Prvo su baljezgali da on uopce nije njihova meta pracenja iako ih nitko nije to ni pitao.a onda su jos izasli sa njegovim imenom i privatnim mejlovima provjerenom dnovinarskom kadru.nema Sha mu nisu do sada pokusali naci da ga uklone..bezuspješno.tko nije pogledao jednu od njegovih emisija i tema koje obradjuje,Nece znati zasho ga se zele rijesiti.hvala.

Tomi
2 godine prije

“Mi se, prije svega, nalazimo u” Informacijskom ratu “. Da bismo spasili i ostali slobodni, moramo pobijediti. Ako ne uspijemo probuditi usnule mase, u ovoj borbi nećemo moći pobijediti. Neprijatelj to zna i oni posvećuju vrijeme, radnu snagu i resurse za potkopavanje naših napora. Ovo je priroda ratovanja 5. generacije. Pobjeđujemo istinitošću, vjerodostojnošću, dostupnošću i dosegom istinitih informacija. Neprijatelj pobjeđuje potkopavajući bilo koji od ta četiri stupa. Naše tvrdnje moraju biti istinite, ili će se dokazati neistinitima i diskreditirati nas. Moramo biti shvaćeni kao vjerodostojni, ili nas nitko neće slušati niti ozbiljno shvaćati. Moramo biti dostupni kako bi nas ljudi u potrazi za istinom mogli naći i kontaktirati. Moramo biti u stanju biti vidljivi ili će naše poruke odnijeti voda. Naš Neprijatelj nas napada na nekoliko načina. Oni šire DEZINFORMACIJE, nadajući se kako će nas prevariti ako ih ponavljaju poput papiga. Oni koriste klevete i optužbe da unište našu vjerodostojnost,… Čitaj više »

Mahatma
2 godine prije

Možda će zvučati čudno ali NSA su možda jedina agencija koja nije 100% komprimitirana. Sve ovo smrdi na CIA-u koja kao što je poznato nije u najboljim odnosima s NSA. Npr. Snowden je CIA agent koji su koristili u napadu na NSA.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI