Tucker Carlsonov intervju sa ruskim filozofom Aleksandrom Duginom

Aleksandr Dugin
45 komentara

Američki novinar Tucker Carlson objavio je 20-minutni intervju s istaknutim ruskim filozofom i političkim komentatorom Aleksandrom Duginom. Razgovor je u ponedjeljak objavljen na Carlsonovom YouTube kanalu.

Zapadni mediji su Dugina opisali kao ‘Putinov mozak’ zbog njegovog navodnog uticaja na predsednika Vladimira Putina i rusku elitu.

Vatreni kritičar Zapada i spoljnopolitički jastreb, Dugin strastveno podržava vojnu operaciju Rusije protiv Kijeva i izjavio je da nezavisna ukrajinska država „ne bi trebalo da postoji“.

Njegova ćerka Darja je 2022. godine ubijena u bombaškom napadu automobila, za koji ruske vlasti tvrde da su ga organizovali ukrajinski agenti. Nekoliko medija kasnije je citiralo neimenovane američke obavještajne službenike koji su rekli da Washington vjeruje da su ukrajinske vlasti zaista bile umiješane u atentat.

Carlson je Dugina predstavio kao “pisca koji piše o velikim idejama”, tvrdeći da je njegove knjige “zabranila Bajdenova administracija” u SAD. “Ne možete ih kupiti na Amazonu”, rekao je.

Tokom razgovora, Dugin je ustvrdio da liberalna ideologija, koja je u suštini postala neosporna na Zapadu od pada Sovjetskog Saveza, dovodi do propasti koncepta porodice. „Porodica se uništava u korist ovog individualizma“, rekao je on, dodajući da će prirodni napredak liberalizma dovesti do „napuštenog ljudskog identiteta“.

“Sljedeća faza: Novi liberalizam. Sada se ne radi o vladavini većine, nego o vladavini manjina. Ne radi se o individualnoj slobodi, već o budnosti”, rekao je Dugin.  “To nije demokratija. To je totalitarizam.”

Aleksandar DuginrusijaTucker Carlson
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zmaj Mrdo Špajzilović
20 dana prije

Fašista samo sa Ruske strane. Ratohuškač i smeće od čovjeka, kakav filozof dajte

tuf
20 dana prije

Glavna misao kao rezultat ovog intervjua bilo bi upozorenje na galopirajući transhumanizam kojeg nameće vladajuća manjina.

Podsjetnik
20 dana prije

Ovo je bolje. 😀😃🙂

Taj vulkan uništit će život u Americi. Zato nam njihove elite žele oteti našu regiju, ona je najsigurnija na svijetu!‘Riječi iz naslova nije izgovorio bilo tko. Već apsolutni gospodar ruskih špijuna, najmoćniji čovjek države nakon Putina!
Patrušev, se trenutno nalazi na čelu Sigurnosnog vijeća Ruske Federacije

Podsjetnik
20 dana prije

Laprdanja prenosite a udarne vijesti ne….

U sudskim dokumentima farmaceutska kompanija priznaje da njihovo cjepivo protiv covida može uzrokovati rijetke nuspojave

AstraZeneca je tužena u kolektivnoj tužbi zbog tvrdnji da je njezino cjepivo uzrokovalo smrt i ozbiljne nuspojave u desecima slučajeva. Farmaceutski div je prvi put u sudskim dokumentima priznao da njegovo cjepivo protiv covida može uzrokovati rijetku nuspojavu, a taj zaokret mogao bi otvoriti put isplati više milijuna funti.

tihobl
20 dana prije

Kcerka mu je bila 10x pametnija. Pustite Dugina, da sta vrijedi britanci bi ga ubili.

Zanimljivije je sta rade ruski dizajneri – nakon tenka stalice i samohotne haubice brvnare pojavio se tenk sator. A sta je ispod satora ne zna se. Rusi se zezaju maksimalno kad nisu na liniji. Ocekujem tenk prekriven solarnim panelima.

Max
20 dana prije

Mislim da u Rusiji Dugin nije toliko moćan.

Zagorec s penezih
20 dana prije

Rekel je da je Srbija njegova ljubav.

20 dana prije

nek mu bude, nek je i on filozof sam ja sam filozof. ja se bavim razumijevanjem krajnjih tajni svepostojeceg, dugin se bavi preslagivanjem ideja drugih ljudi. usporedba nas dvojice je kao usporedba einsteina i stolara, kao znanstvenika i inzenjera. moze on analizirati i sklepati nekakav projekt, most npr., ali nikad nece otkriti zakone gradnje mosta.

Futur
20 dana prije

Starac koji pametuje iz dosade

Zmаj
20 dana prije

…vladavini većine, nego o vladavini manjina…
————–

Ovo vam ja cijelo vrijeme laprdam. Proleteri svih zemalja odbiše da se ujedine, ali su zato kapitalisti (koji su manjina, ali ako ujedinjena, sa istim programima i ciljevima, vrlo moćna) prepoznali i shvatili (nije teško) moć i potencijal ujedinjenosti, pa su se ujedinili. Sada razjedinjene ovce mogu samo blejati i po potrebi ginuti (slučaj SFRJ, na primjer) za interese ujedinjenih superkapitalista, a kontra interesa naroda. 

Na “demokratskim” “izborima” narod ništa ne odlučuje ni ne bira, niti se išta pita jer sa svim strankama upravljaju – supermoćni globalno ujedinjeni superkapitalisti.

E dobro… Haj’ sad’ da malo laprdamo o bogovima, višim stanjima svijesti, entitetima, ezoterijama, hazarima, marsovcima, 5G i sličnim mudrolijama.

Zoro
20 dana prije

Aleksandar Dugin je veliki mislilac, Rusija je oduvijek imala velike mislioce, zato je bila i ostala velika imperija, evropljani i zapadnjaci ne mogu uopće razumjeti o čemu Dugin govori, vidim da i komentatori ovde su na evropskom putu šta se tiče razumijevanje,
zna Tuker Karlson s kime treba razgovarat u Rusiji,
čitao sam Dugina prije 10 godina, sve šta se danas dešava čovjek je predvidio tada, i dao riješenja za Rusiju koja ona sada usvaja,
nije Dugin radikalan, on je mislilac koji jasno vidi pravce razvoja u budučnosti i kako sačuvati ljudsku civilizaciju, čovjeka i ljudske vrijednosti i njegovu domovinu od pogubnih utjecaja zlih sila, politika na određenoj etapi provodi šta je moguče. određuje dinamiku primjene, mislioci tipa Dugin zadaju pravce kretanja

nessy
20 dana prije

“zabranila Bajdenova administracija” u SAD ???

Zasto bi u ‘najvecoj demokraciji’, bile zabranjene knjige nekog tamo propagatora totalitarizma? Nesto tu nije u redu. Ovako, na prvu, ja bih rekao da je problem u onome koji zabranjuje, a ne obratno. Ali, sigurno sam u krivu, jer USA po definniciji ne mogu pogrijesiti. Go USA, Go. U PM.

Гавран
19 dana prije

Mislim da bi se većini, kao mislilac više svideo Žirinovski 🙂

Josip
19 dana prije

Dugin je sigurno u pravu ali zapadni sistem melje sve pred sobom jer smo se svi prodali za njihova obećanja i malo para hahaaa koga briga za obitelj neka nama živi velika zpadnjačka ideja kako da nas bude 1milijarda ili manje pa će bit bolje hahaa kao i CO2 pa karbonski otisak gdije ćemo plaćat zrak itd itd 🤷‍♂️😂

Josip
19 dana prije

Bajdem,Boris Johnson ,Obama Klintini babojeb Makron i da ih ne nabrajam su u pravu a da ne spominjem Euro vođe auuuuu oni su tek idealni 😵‍💫

Zoran
19 dana prije

Ako ste kojim slučajem mislili da Rusija ne slijedi agendu hranjenja svog stanovništva s insektima i striktno zagovara tradicionalnu kuhinju, varate se, štoviše, ovi “stručnjaci” iz Rusije tvrde da je hrana za kukce “ljekovita”.Kako prenosi Sputnjik, u moskovskom inovacijskom centru Skolkovo počeo se praviti kruh od mušice. Ovaj sastojak navodno “jača imunološki sustav” i “liječi rane”, tvrde proizvođači.
Putko antiglobalista😂😂😂

Kamilo
16 dana prije

Nije Dugin čovjek koji šapće u Putinovo uho. Karaganov je onaj čija se sluša.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI