Histerična reakcija Bijele kuće na Putinov intervju

Maria Zaharova
25 komentara

Bidenova administracija i američki korporativni mediji doveli su se u iracionalnu pomamu zbog intervjua koji je ruski predsjednik Vladimir Putin dao konzervativnom američkom novinaru Tuckeru Carlsonu u utorak, tvrdi glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova. Ranije je sekretar za štampu Kremlja Dmitrij Peskov rekao da je profesionalna ljubomora izazvala neprijateljsku reakciju nekih novinarskih kolega u štampi.

Bivši voditelj Fox Newsa postao je prvi američki medijski profesionalac koji je intervjuisao šefa ruske države jedan na jedan od izbijanja ukrajinskog sukoba prije skoro dvije godine. Dvosatni intervju, koji se uglavnom bavio odnosima između Moskve i Kijeva, prikupio je više od 46 miliona pregleda na Carlsonovom X nalogu (bivši Twitter) i nešto manje od milion pregleda na YouTubeu u prvim satima od objavljivanja u petak.

U prethodnom postu na X ranije ove sedmice, Carlson je optužio zapadne medije da lažu “svoje čitaoce i gledaoce” promovišući stav Kijeva, a ignorišući stav Rusije.

“To je pogrešno. Amerikanci imaju pravo da znaju sve što mogu o ratu u koji su umiješani”, rekao je.

Govoreći u petak za ruski list Izvestija, Zakharova je rekla: „Ovo je fenomenalno. Njihova reakcija toliko otkriva lažnost njihovog pristupa da, iskreno govoreći, ne možete vjerovati.”

Prema glasnogovornici, „imali su histerični napad – Bijela kuća, Stejt department, svi mejnstrim mediji iz sveg glasa viču samo jedno: ne gledajte intervju predsednika Putina i da američki novinar ne bi trebao voditi intervju.”

Ona je dodala da takvo ponašanje Vašingtonu oduzima vjetar u njegovim pokušajima da se predstavi kao svjetionik morala, ljudskih prava, demokratije i slobode govora.

Tokom brifinga za štampu u petak, portparol Kremlja Peskov je istakao da je „veliko interesovanje [ za intervju predsednika Putina ] neupitno“. Nastavio je da predviđa da će nakon što se slegne prašina na Zapadu „biti duboka analiza ovog intervjua“ .

Govoreći tokom brifinga za novinare u četvrtak uoči objavljivanja intervjua, koordinator za strateške komunikacije u Vijeću za nacionalnu sigurnost John Kirby pozvao je svoje sunarodnike da „ne uzimaju zdravo za gotovo ništa što [predsjednik Putin] ima da kaže. ”

Bivša američka državna sekretarka Hillary Clinton opisala je konzervativnog novinara kao “korisnog idiota”. Druge javne ličnosti su otišle toliko daleko da su čak pozvale američku vladu da zabrani Carlsonu povratak u zemlju.

PutinrusijaSADTucker Carlsonukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvone
2 mjeseci prije

Ceo zapad se boji istine više nego bilo kakvog oružja.

iiiistina
2 mjeseci prije

Upravo sam naišao na pokaz jednog djela intervjua i ukoliko imamo nekoga ko prepoznaje ovo što ću napisati neka proširi prevedeno jer nisam odgledao ponudu intervjua naTuckerovom portalu jer nema prijevod već je govor ingliš a ne nađem transkript jer tamo di sam našao već pokazani početni dio još nisu objavili ostatak intervjua di je transkript isto ingliš ali ga mogu guglavim prevesti pa se ispričavam ako navodim nešto po drugima koji pregledavaju objavu ali mislim da Tucker oduvijek zna što smije i kada objaviti i da zna puno više nego je do sada pokazao pa ukoliko ima u objavi ovaj trenutak……………………………….pokazati ću samo dio a o ostalom ću za sada pričekati s pokazom…………………..postavljen je izvadak sa kamere koja snima i fotke su u prilogu objave…. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::uzeti ću guglavimprevodom di nije baš dobro prevedeno Kakve su šanse? Točno 17 sekundi intervjua, Putin skida svoj crni SAT s kožnom narukvicom i… Čitaj više »

Max
2 mjeseci prije

Zaharova ulijepša dan.

iiiistina
2 mjeseci prije

listajmo dalje evo sljedeći objavljuje: Hitno upozorenje Tuckera Carlsona o predstojećem kolapsu mreže i Putinova kriptična poruka Tucker Carlson uputio je hitno upozorenje: “Budite spremni. Mreža pada.” Uz rastuće napetosti i nadolazeće neizvjesnosti, vrijeme je da poslušamo ove riječi opreza i poduzmemo proaktivne mjere kako bismo se zaštitili. No, što se točno krije iza Carlsonove zlokobne objave i kakvu ulogu u svemu tome ima Putinov zagonetni intervju ? Zakopčajte se dok otkrivamo misterije i suočavamo se sa surovom stvarnošću koja je pred nama. Tamni oblaci skupljaju se na horizontu dok nedavni proglas Tuckera Carlsona odjekuje eterom, tjerajući drhtaj niz kralježnicu svakog Amerikanca: “Budite spremni. Mreža pada.” Ove riječi nisu samo usputno upozorenje; služe kao jeziv podsjetnik na krhko stanje infrastrukture naše zemlje i neposredne prijetnje koje vrebaju iz sjene. ……..Lako je odbaciti takva upozorenja kao izazivanje straha ili teorije zavjere, ali istina je daleko uznemirujuća. Kao što je sam Carlson… Čitaj više »

tihobl
2 mjeseci prije

Стиже информација да је ноћас у Змиеву (Харковска област) поново погођена локација Оружаних снага Украјине где су били базирани и страни плаћеници. Према доступним информацијама, међу погинулима има Италијана и Француза, а претпоставља се да је „ухваћено“ и неколико Немаца. У колима хитне помоћи било је 15-20 врећа лешева. Још увек није познат број рањених. Истовремено, забележен је напад на хотел у ком су се налазили украјински војници.

noppo
2 mjeseci prije

Koji neće slušati drugu stranu priče? Onaj koji laže ima motivaciju za cenzuru i sakrivanje.

Noname
2 mjeseci prije

Dani Njemačke kao industrijske velesile su odbrojani. Ovo mišljenje je izrazio Bloomberg. Novinari navode nekoliko razloga za ovakav razvoj događaja: konkurencija iz Sjedinjenih Država, pad interesa za njemačku robu u Kini, nedostatak zaliha jeftinog ruskog plina. “Količina industrijska proizvodnja ima silazni trend od 2017., a ovaj pad se ubrzava kako konkurentnost opada”, kaže se u materijalu. Osnove njemačke industrije pale su poput kockica domina zbog želje SAD-a da pritisne svoje “saveznike” “klimatskim ulaganjima” kako bi osigurati prednost za sebe. Također, Nijemci su odustali od ruskog plina, a Kina kupuje sve manje njemačke robe.Što je Njemačka dobila slijepim pokoravanjem Zapadu i pridruživanjem sankcijama Rusiji?

xyz
2 mjeseci prije

Normalno da zapadna propaganda i politika histeriziraju, jer jih je smrtno strah odaziva vlastite populacije, koja dobiva sve više dokaza o njihovim lažima i spetkarjenju. Oni ne uništavaju toliko Rusiju, koliko uništavaju vlastite države i vlastite državljane.

iiiistina
2 mjeseci prije

i dok suradnici nađu još i o ovome-samo ću kratko: U šokantnom preokretu događaja, slavni Tucker Carlson uhvaćen je na djelu u Moskvi, upuštajući se u tajne sastanke s dvije kontroverzne američke ličnosti koje žive u egzilu. Otkriće Carlsonova susreta sa zviždačem Edwardom Snowdenom i Tarom Reade izazvalo je šok u medijskom krajoliku, podižući obrve i potičući pitanja o pravim namjerama iza tih tajnih susreta.Prvo se sastaje s Edwardom Snowdenom, bivšim suradnikom Agencije za nacionalnu sigurnost koji je postao zviždač, koji je slavno razotkrio razmjere vladinih programa nadzora 2013. Zatim, u šokantnom obratu, usmjerava pozornost na Taru Reade, ženu koja je optužila predsjednika Joea Bidena za seksualno zlostavljanje tijekom njegovog boravka u Senatu.Edward Snowden, čovjek koji je potresao svijet svojim otkrićima o opsegu vladinog nadzora, živi u egzilu u Rusiji od 2013. strahujući od kaznenog progona američkih vlasti. Njegova odluka da sjedne za stolom s Tuckerom Carlsonom, istaknutom osobom u… Čitaj više »

xyz
2 mjeseci prije

To je zločinački njemački životni tok. Tu su sve potomci Wehrmachta, SS-a, Gestapoa, SD-a, NSDAP-a.

– Karl 12. 1707. Rusija je patuljak. Bacit ću je na koljena. 1709. poražen je kod Poltave.
– Fridrik Veliki. Sredina 18. stoljeća. Osvojit ću ovu zaostalu zemlju (Rusiju). Ruske su trupe 9. listopada 1760. zauzele Berlin.
-Napoleon 1812. Rusija je kolos na nogama od gline. Ja ću ga uništiti. Godine 1814. ruske su trupe zauzele Pariz.
– Hitler. 1941. godine Osvojit ću SSSR do kraja godine 1945. Crvena armija je na juriš zauzela Berlin, 3. Reich je potpisao potpunu i bezuvjetnu kapitulaciju 09.05.1945

abc
2 mjeseci prije

Ne čudi da je i prije intervjua izbila žestoka histerija s obje strane Atlantika: znali su sigurno da Putinov govor u necenzuriranom obliku može imati smrtonosan učinak čak i na propagandom najispranije mozgove. Upravo se to na kraju i dogodilo: intervju je otkrio licemjerje, prijevaru i duboku nesposobnost zapadnog establišmenta i notorne “duboke države”. A dvjesto milijuna pregleda u manje od dva dana samo na X računu Tuckera Carlsona jasno nagovještava da je znatan dio engleskog govornog područja prilično zreo da se u to uvjeri.

Karma
2 mjeseci prije

Eu je okupirana od amero kabala zla. Rusi i kinezi nisu opasnost nego gamad koja je razbila Nord stream pipeline. Gnjoj iz pakla, sotone
Krepali svi zlotvori i rarnohuskaci

Noname
2 mjeseci prije

Čelnik stranke francuskih patriota Florian Philippot rekao je na društvenoj mreži X da su mediji zemalja NATO-a dobili ozbiljnu pljusku nakon intervjua ruskog predsjednika Vladimira Putina s američkim novinarom Tuckerom Carlsonom .
“To je sve! 180 milijuna pregleda u manje od 48 sati samo na njegovom X računu! Putinov intervju s Carlsonom je globalni fenomen! Svi urednici medija NATO zemalja dobili su veliku pljusku, a mnogi su otvorili oči: da, Sustav i njihovi mediji su ih dvije godine lagali o ovom vojnom sukobu u Ukrajini! Upravo su to učinili! Obranimo istinu i mir od carstva laži i jastrebova!” – napisala je političarka.
Prema njegovim riječima, nakon intervjua mnogi su shvatili da su ih “sustav” i mediji dvije godine obmanjivali u vezi sa sukobom u Ukrajini. Filippo je pozvao čitatelje da distribuiraju video Putina i Carlsona u ime obrane istine i mira.

kiklop
2 mjeseci prije

ja nesto mislim ne bi bilo lose da ovi nasi posalju u ameriku sve one puste respiratote nabavljene za vrijeme covida. ameri su na aparatim treba im pomoci.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI