Francuska državna tajnica žali zbog statusa quo s Rusijom

Amélie de Montchalin

Europska unija mora proširiti svoj dijalog s Rusijom i proširiti svoja područja djelovanja, a status quo nije dobar, smatra državna tajnica za europska pitanja Amélie de Montchalin.

Govoreći u petak, 6. ožujka u okviru Atlantskog vijeća, američkog istraživačkog centra specijaliziranog za međunarodne poslove, državna tajnica za europska pitanja Amélie de Montchalin govorila je između ostalog o odnosima s Rusijom.

“Ne tražimo sukob … Moramo više surađivati ​​s gospodinom Putinom”, rekla je.

Te je nastavila: “Potreban nam je dijalog jer će izolacija i ravnodušnost zaustaviti sve dijaloge koje smo imali … To je ozbiljno. Status quo nije dobar.”

Gospođa de Montchalin opisala je zapadne odnose s Rusijom kao zaleđene u širokom rasponu pitanja, uključujući Krim, Donbas i cyber-prostor.

Rusija je prevelika da bi bila izolirana. “Ako prekinemo liniju dijaloga, ako prekinemo dijalog s Rusijom, onda izoliramo Rusiju. Pokušavamo. Ne znamo kamo to vodi. Idemo korak po korak… Naše gledište je da ne možemo izolirati snagu poput Rusije.“

Međutim, napomenula je da je francuska vlada odlučna zadržati sankcije EU-a uvedene Rusiji nakon sukoba u istočnoj Ukrajini i referenduma o ponovnom ujedinjenju Krima s Rusijom 2014. godine.

Govoreći na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji, Emmanuel Macron je rekao da je europska politika nepovjerenja u posljednjih nekoliko godina prema Rusiji “potpuno neučinkovita”, zalažući se za aktivniji dijalog u cilju rješavanja razlika.

“Postoji drugi izbor za pokrenuti strateški dijalog, jer danas sve manje govorimo i akumuliramo sukobe”, dodao je Macron.

Dijalogfrancuskarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kgfjč
4 godine prije

Fr ne manjka bahatosti i ambicija, pogotovo od kad su zadnja nuk sila eu. Iz loših razloga, željeza za dominacijom, nastati će nešto dobro, tj. približavanje eu Rusiji. Manje Amerike i više Rusije je odlično za zemlje Europe.

Adriana
4 godine prije

Može li prijevod sa birokratskog meta-jezika na nešto koliko toliko razumljivo i smisleno?

šeronja
4 godine prije

Tko izolira Rusiju izolira sebe

roki
4 godine prije

Macron je najgori predsednik Francuske nije u stanju da odbrani svoju zemlju od migranata usput je nekrofil .

nije bitno tko
4 godine prije

Francuzi upali u jamu, koju su kopali Rusima.

Alex
4 godine prije

Promijenilo se mišljenje od kada je popušio izvoz u Rusiju, posebno hrane….A sada kada na svjetskom tržištu cijena hrane pada,uzbunili su se duhovi…Don’t shit where you eat!” rekao je neki pametan Amer.

Blue eye
4 godine prije

Zapad općenito ima potpuno pogrešno shvatanje dijaloga i suradnje. Oni bi da sputavaju i kažnjavaju Rusiju za bilo šta i da istovremeno vode dijalog o tome gdje Rusija može još da im popusti i izađe ususret. Za sve to očekuju još i zahvalnost Rusije, te dodatne povlastice oko plasmana svoje robe na njihovo tržište. Ne insistiraju na tome, ali bilo bi lijepo i da se Rusija malo povuče, te teritorij smanji na neku razumnu mjeru. Šta će njima tolika teritorija?

Ana
4 godine prije

Sad kad je papa Trump obrisao….;pod … svima njima..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI