fbpx

Francuski stručnjaci predložili testiranje cjepiva za Covid u Africi: „Pa to smo već radili s AIDS-om“

Health_for_Africa_Mali

Dva francuska znanstvenika predložila su testiranje cjepiva protiv koronavirusa SARS-CoV-2 u Africi, što je izazvalo veliki skandal.

Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Gebreyesus, rodom iz Etiopije, nazvao je francuski prijedlog “rasističkim” i “relikvijom kolonijalnog mentaliteta.”

Tijekom televizijske rasprave, dr. Jean-Paul Mira, glavni liječnik pariške bolnice, i dr. Camille Lauche, direktor istraživanja na Državnom institutu Inserm, u emisiji uživo na francuskom televizijskom kanalu LCI su predložili provođenje testnih cijepljenja na stanovništvu Afrike.

“Ne postoje maske, nema mogućnosti liječenja, nema mjera oživljavanja”, Jean-Paul Mira objasnio je „čistoću“ mogućeg eksperimenta.

Dr. Camille Lauche je podržao sugovornika, dodajući da je također potrebno obaviti testiranje u Europi ili Australiji. Njihove riječi, za koje su se oba znanstvenika već ispričala, izazvale su buru kritika. Francusko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je kako navodi stručnjaka ne odražavaju stav francuskih vlasti.

“Afrika neće i ne može postati poligon za testiranje cjepiva”, naglasio je generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Gebreyesus.

No, polemike ne jenjavaju, a iako ovo nije službeni stav Pariza, francusko veleposlanstvo u Južnoafričkoj Republici je moralo reagirati i ograditi se izjavom „kako je šokirano zbog prijedloga dva vrhunska francuska liječnika da Afrika postane gigantski laboratorij za testiranje cjepiva na koronavirus, i to baš zato što kontinentu nedostaju resursi za obranu od infekcija“.

Dr. Jean-Paul Mira  je načelnik odjela intenzivne njege u bolnici Cochin u Parizu, dok je Locht direktor istraživanja na francuskom nacionalnom institutu za zdravstvena i medicinska istraživanja Inserm.

„Pa to smo već radili s AIDS-om i prostitutkama“

“Ako mogu biti provokativan, ne bismo li trebali raditi ovo istraživanje u Africi, gdje nema maski, nema liječenja i nema intenzivne njege? Malo kao što smo to radili u nekim istraživanjima AIDS-a. Pokušali smo s prostitutkama, jer su one vrlo izložene i ne štite se”, reako je dr. Mira.

Locht se složio rekavši: “U pravu ste. Mi u Insermu zapravo razmišljamo o paralelnoj studiji u Africi koja bi koristila isti način pristupa i BCG placebima, a odnosi se na cijepljenje protiv tuberkuloze za koje se činilo da je djecu zaštitilo od infekcija, posebno respiratornih.“

Snimka emitirana 1. travnja izazvala je bijes u Africi i šire. Nekoliko vodećih nogometaša Afrike, uključujući bivšu zvijezdu Chelseaja Didiera Drogbu i bivšeg napadača Barcelone Samuela Eto’a, izrazili su svoj bijes.

U izjavi francusko veleposlanstvo u Južnoafričkoj Republici navodi da je ova razmjena mišljenja “izazvala snažne reakcije”.

“Duboko smo šokirani ovim komentarima, koji, naravno, ne odražavaju stav francuskih vlasti”, rekli su u francuskom veleposlanstvu.

U njemu je rečeno da se francuska vlada zalaže za pojačane napore u borbi protiv koronavirusa u Africi  u okviru G7, G20 i Europske unije.

„Ranjivim zemljama, posebno na afričkom kontinentu, potrebna je pomoć u podršci njihovim zdravstvenim sustavima, istraživanjima, a također u humanitarnom i ekonomskom smislu da bi umanjili utjecaj krize. U pitanju je solidarnost s ranjivim zemljama, kao i potreba za izbjegavanjem ponovnog izbijanja epidemije nakon što opadne u drugim zemljama svijeta”, službeno je priopćenje francuskog veleposlanstva u Južnoafričkoj Republici.

Ali opisujući to kao “lažne vijesti”, Inserm je na Twitteru naveo kako je video na društvenim mrežama „pogrešno protumačen“.

Kako je „protumačen“, to ne znamo, ali su izjave dvojice francuskih stručnjaka prenesene i prevedene onako kako su rekli u emisiji televizijskog kanala LCI, čiju je snimku teško pronaći na You Tubeu, ali postoji u drugim formatima i citirane su od brojnih medija, uglavnom afričkih javnih televizijskih servisa, ali i u Europi i Francuskoj.

ZBC News / Nigeria News

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
37 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
crna guja
Gost
crna guja
5 mjeseci prije

nisu vise ni bjeli misevi sta su bili

crna guja
Gost
crna guja
5 mjeseci prije

da sa nbi ko uvrijedio bjeli tzv laboratoriski misevi cmok

crna guja
Gost
crna guja
5 mjeseci prije

vecinom u svetu svi ljekovi su testirani prvo na tim zivotinjicama bijelim misisima

mislim
Gost
mislim
5 mjeseci prije

da ali mi u udruzi za zaštitu životinja to više nedozvoljavamo, možete da vršite ispitivanja samo na ljudima.

Bili
Gost
Bili
5 mjeseci prije

Ovih ima milijardu i pesto milijuna, tko će to sve istestirati. osim toga su mlađa populacija pa ih virus neće ni ogrebati.

Hogar
Gost
Hogar
5 mjeseci prije

Misliš, crni miševi nisu više miševi, počeli su da pokazuju srednji prst evropskim govnarima.
Stare kolonijalne navike teško umiru pa je neophodno upotrebiti usran kolac i pomoći im da umru.

crna guja
Gost
crna guja
5 mjeseci prije

ptica roda dosla na granicu eu i nisu je pustili unutra jer zivi na visokoj nozi e rodjo

Katoda
Gost
Katoda
5 mjeseci prije

Budite sretni da zivite u razvijenoj EU. Sta bi da zivite u rusiji ili africi?

Zadranin
Gost
Zadranin
5 mjeseci prije

Ne bi slušali glupe izjave poput tvojih. 😜

P***!

soefnviwenirgnvwierngiewnriqgergf
Gost
soefnviwenirgnvwierngiewnriqgergf
5 mjeseci prije

Afrikanci, protjerajte svo bijelo smeće iz vaših država.

Bili
Gost
Bili
5 mjeseci prije

Dali su im pismo koje u 250 000 godina evolucije nisu bili u stanju izmisliti, nisu imali niti jedan grad, da ne pričam o poljoprivredi, cijepljenju i ostalim stvarima, sa 250 milijuna su došli na 1,5 miljardi zahvaljujući evropljanima.

So baby talk to me like lovers do
Gost
So baby talk to me like lovers do
5 mjeseci prije

Tačno. Pre kolonizacije je na kontinentu bilo vise od 10.000 drzava

mislim
Gost
mislim
5 mjeseci prije

valjda plemena?

Uno
Gost
Uno
5 mjeseci prije

@Bili A možda im sve to što si nabrojao nije ni trebalo da bi normalno živjeli.
Ti si, recimo, naučio pismo, pa kakva korist od toga…

Bili
Gost
Bili
5 mjeseci prije

Uno, i ti si, recimo, naučio pismo, pa kakva korist od toga…

Duki
Gost
Duki
5 mjeseci prije

Ajmoooo !
Zamorci ZBOR !!! nemoj da “napika”dugo čeka !
Ma imaju li oni išta ljudsko .osim sposobnosti lajanja !Je…la vam demokracija mater !Ali su vas ” Zamorci “ovaj put sjebali !😂😂
Toliko ste ih izraubali da se onaj “imunitet krda” izgleda razvio u AfrikaNešto nema geometrije
.Pa ti drug Francuz popuši malo
puzdru,crnu i tvrdu ! 💪💪🖕😂

Jere
Gost
Jere
5 mjeseci prije

Bolje da testiraju na crncima,nego na nama bilima.ne vidim sta je sporno s ovom izjavom. Vazno je da samovoljno pristanu,i da im se isplati naknada. A po Africi za malo love nađes puno volontera. Logicno

Red Dog
Gost
Red Dog
5 mjeseci prije

A ipak ode plodnost belaca. Guglaj malo o tome.
Populisanje crnom bracom i sestrama je nuznost, a ne izbor 😉

Duki
Gost
Duki
5 mjeseci prije

@ Jere a da ti taj crni dođe malo obraditi rodbinu ?
Idiote !!💪9🖕

Red Dog
Gost
Red Dog
5 mjeseci prije

😀

Red Dog
Gost
Red Dog
5 mjeseci prije

U kapitalizmu nema ljudskog dostojanstva.
Kako se meri to?
Novac mozemo meriti tacno.

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi
5 mjeseci prije

Predlažem testiranje taktičke nuklearne u Parizu i Washingtonu pa ćemo gledati kako se to odražavana na Kovid-19.

Red Dog
Gost
Red Dog
5 mjeseci prije

Slazem se sa prethodnim govornikom.

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije

Pa…u Africi će ‘testnom subjektu’ platiti 4$, a u usa možda 40 ili 400$. Imaju i am.zatvore…
Jedino što je čudno ovdje je to da se s tim izašlo u javnost. Zašto?

Jere
Gost
Jere
5 mjeseci prije

Tocno

Kkk
Gost
Kkk
5 mjeseci prije

Svjetski rekord je 44 djece rodjene od jedne crnkinje.Da da .44 djece je rodila.bilo je i blizanaca.Ali ipak se lijek mora testirati na kinezima zasluzili su kao i sankcije i totalno blokadu jer su ista govna kao i usa.

estargnserngaserganesrgnaewrgf
Gost
estargnserngaserganesrgnaewrgf
5 mjeseci prije

Imaš onu u Australiji, koja ima čini mi se isto toliko, provjeri koje je krvi ona………….

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
5 mjeseci prije

Njih će sve Bill Gates testirati.On je navodno veliki filantrop,kao i ono smeće Soroš i sve će pokušati da pomogne čovječanstvu.Ova dva francuska liječnika se petljaju u Billovu filantropiju.

xyz
Gost
xyz
5 mjeseci prije

Zašto bi afrikanci bili krivi što vole život što se rađaju, ne vidim u tome problem.Ta dječica su većinom nasmijana, nevina i srdačna, poštuju se neke životne i ljudske vrijednosti, a uvijek ima onih zločestih koji služe “tamnoj strani” potpomognutim vanjskim pokvarenjacima za sijnje zla.Pojedinima u Europi je čudno što ih se toliko rađa, što nisu sebični kao pojedini Eurpljani, pa im ne trebaju djeca sami su i sebi previše, pojedini su i pohlepni, nezadovoljni kad se probude jer od objesti ne znaju što će jesti itd.. Bake su nekada djecu odgajale, brinule o dobrobiti u obitelji sadile u vrtovima, a danas babe šetaju đukele i to po mogućnosti što više, idu na frizure, imaju fejsove, tipkaju po pametnim telefonima, nije ih previše briga ni za obitelj, ako je uopće ima, jer su emancipirane i žele bit samostalne, i sve te bolesti prenose na svoje kćeri i sinove i dobijemo degenerično i trulo društvo, jer se to izgleda prenosi sa koljena na koljeno, al vjerujem ne zadugo jer nas neće biti.Kažu kad dolaze posljednja vremena-kad starci izgube razum, pojedini starci se ponekad čude kakv je mladež- pa tko ih je i odgajao i dobra je, puno je djece zanemareno i prepušteno da se sami odgajaju, ili da ih odgaja “moderna školska reforma” I onda se čude što se u africi toliko rađa,a izbor je jednostavan, ako hoćeš živjet ti i tvoj narod, plodite se i množite. Živjet će svi oni koji misle svojom glavom i nisu zatrovani sotonom, a onima koje je sotona zaveo želim što brži bjeg iz sotoninih ralja, jer ne znaju što čine. Blagoslovio vas Bog

mislim
Gost
mislim
5 mjeseci prije

djeca su skupa. psić je puno jeftiniji.

So baby talk to me like lovers do
Gost
So baby talk to me like lovers do
5 mjeseci prije

Ti je rekao zbog uslova koji postoje u Africi. Uostalom oni se najbrze razmnozavaju, vise od 50% stanovnistva Afrike je mladje od 25 godina, do 2030. se očekuje da ih bude 2,2 milijarde dok Evropljani ( beli) izumiru

Ivana
Gost
Ivana
5 mjeseci prije

Svako ima pravo na zivot. Nisu im ni Francuzi ni Amerikanci dali zivot, Bog im je dao. Mozda su siromasni i materijalno nemocni, ali su fizicki sposobniji od svih Evropljana i treba da ih ima.

257
Gost
257
5 mjeseci prije

Ivana ti si jedna od onih liberalnih jel
Pa otidji zivjeti s njima a nemoj zivjeti na grbaci bijelo covjeka .pozz

mirko
Gost
mirko
5 mjeseci prije

257 Odakle ti znas na cijoj grbaci zivi? Na cijoj ti grbaci zivis?

257
Gost
257
5 mjeseci prije

Mirko

Sorosevi botovi pokusavaju stvoriti atmosferu pritom imitirajuci hrvate . Juzna afrika white genocide

bumbar
Gost
bumbar
5 mjeseci prije

Zašto ne bi testirali doma, na svojoj rodbini?

Istrazuj
Gost
Istrazuj
5 mjeseci prije

„Pa to smo već radili s AIDS-om“….
.
Najgore od sbega je sto je i tzv AIDS izmisljena bolest!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
37
0
()
x