Generalni sekretar Skupštine Crne Gore preminuo u 60. godini života

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Siniša Stanković
0
0

Siniša Stanković rođen je 20. prosinca 1957. godine u Podgorici, gdje je završio strojarski fakultet. Predsjednik skupštine Crne Gore bio je od studenog 2014. godine. Radni vijek započeo je u tvornici “19. decembar”, nakon čega je bio sekretar Sekretarijata za rad, zdravstvo i socijalno staranje.

Detaljniji životopis na web stranicama Skupštine Crne Gore navodi sljedeće ključne datume u životu Siniše Stankovića.

Od rujna 1986. do kolovoza 1998. bio je nezavisni inženjer i strojarski inženjer u tvornici “19. Decembar”. Od rujna 1998. do srpnja 2000. obavljao je dužnost Sekretara Sekretarijata za rad, zdravstvo i socijalno staranje.

Od srpnja 2000. do srpnja 2002. bio je potpredsjednik Podgorice. Od veljače 2003. do svibnja 2004 bio je sekretar Socijaldemokratske partije Crne Gore. Od Lipnja 2004. do siječnja 2007. obavljao je dužnost pomoćnika ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje, u Sektoru za komunalni razvoj.

Od siječnja 2007. godine do ožujka 2009. godine bio je pomoćnik ministra u ministarstvu turizma i životne sredine (Sektor životne sredine). Od ožujka 2009. do siječnja 2011. bio je pomoćnik ministra za uređenje prostora i životnu sredinu (Sektor za komunalni razvoj).

Bio je oženjen, i otac dvoje djece. Web stranica Skupštine navodi da je osim materinjeg Crnogorskog jezika, vladao engleskim, francuskim i talijanskim. Završio je i neke inozemne tečajeve, poput seminara za gradonačelnike fondacije “Konrad Adenauer”, ili treninga o održivom razvoju grada kod “US Institute For International Education (Congress of USA) u Sjedinjenim Državama

Komemorativna sjednica povodom smrti gneralnog sekretara Skupštine Crne Gore bit će pdržana u utorak, 10. siječnja 2017. godine, u Velikoj sali Skupštine Crne Gore.

Izvori: Skupština Crne Gore | CDM

 

crnogorski jezikfondacija Konrad AdenauerPodgoricaPreminuo Siniša StankovićSiniša StankovićSkupština Cne GoreSocijaldemokratska partija Crne GoreUS Institute For International Education
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI