Američki građanski rat je već u toku

Oruzje
110 komentara

I opet – još jednom – u Sjedinjenim Državama počelo je da se razjašnjava poznato pitanje: ko je rekao ove divne riječi da „nije vatreno oružje ono što vodi građanske ratove, to rade političari. Kovčezi završavaju građanske ratove. Političari ih započinju. “

U principu, ovo je vrlo pametna akcija: natjerati nekakvu publiku da sazna ko je to rekao – ili poznati profesor u SAD – u Jack Minzy, ili potpuno nepoznati novinar Daniel Greenfield. Dok smišljaju, pročitat će tekst samog govora, koji je Greenfield ipak održao. I tu piše, prije svega, da je građanski rat u Sjedinjenim Državama već u toku.

A sada je citat – s priloženim cijelim tekstom i zabavnim sporom o autorstvu – ponovo postao aktuelan. Zato što je vladajuća (do sada) Demokratska stranka predvidljivo uhvatila još jedan incident masovne pucnjave u školi od strane usamljenog (obaveznog bijelog) psihopata iz puške i predvidljivo pokušala da je iskoristi za ispunjenje starih snova: razoružanje republikanskog biračkog tijela, to je, u stvari, pola Amerike.

Riječ “predvidivo” je ovdje neizbježna. Jer sve ide po dugo dosadnim notama. Prvo, dobro koordiniran urlik u demokratskim medijima: u zemlji je od 300 do 500 miliona oružja u privatnim rukama – a to su ruke republikanaca, svakako rasističkih bijelaca (što je za demokrate slika neprijatelja). Zatim je predsjednikov burni govor i prijedlog zakona predat Kongresu, koji podržavaju sve demokrate (Predstavnički dom, gdje imaju većinu), ali blokiraju republikanci (Senat).

Konačno kompromis. Šta sada imamo. Oružje će – možda – biti prodato 21-godišnjacima, a ne 18-godišnjacima, a kupcu će biti potrebna ozbiljna dokumenta od psihijatara. A to je nepoznato, jer još nema konačnog glasanja.

A druga strana isto tako predvidljivo iznosi stari set svojih argumenata koji se svode na to da je Amerika dugo u ratu i za to nisu krivi kovčezi, već demokrate (v. gore).

I ovaj argument nam je zanimljiv, jer pokazuje stanje nacije, čiji sadašnji lideri i dalje pokušavaju da diktiraju svijetu pravila, norme i sve ostalo. Što se tiče oružja u privatnim rukama, onda, naravno, postoji čisto američka tradicija i problem koji ovu naciju čini gotovo jedinstvenom. To više nije tako zanimljivo.

Razmislite o prozivci Republikanske Amerike na temu “Kako smo došli do ove tačke”: na primjer, razmišljanja o dva filma o vojnim pilotima – Top Gun (“Top Gun”) iz 1986. i njegovom nastavku iz 2022. Kritičar ovdje kaže: stari bioskop danas izgleda kao priča o tome kakva bi Amerika bila sada da naši vladari 40 godina nisu radili s njom ono što sada vidimo. I šta je novo… mi, posebno, vidimo na ekranu strateškog neprijatelja (jasno kineske nacionalnosti), koji leti na naprednijim avionima od našeg. I još uvijek vidimo (više ne u bioskopu) Pentagon, koji više ne brine o pilotiranju, već o “inkluzivnosti”, odnosno posebnim programima za privlačenje gej i transrodnih osoba u oružane snage. Generalno, država ne vjeruje u sebe i radi đavo zna šta.

Ali onda u Oružanim snagama sa njihovim problemima, a u navodno mirnom životu dolazi do pravog masakra. Ovdje možemo preporučiti dobro sastavljen dosije argumenata o tome ko i šta zapravo ubija Amerikance i šta se uopšte dešava, dosije je kratak, ali sa desetinama linkova ka primarnim izvorima statistike.

Iz toga je jasno: glavni ubica zemlje nije puška u rukama lošeg bijelog republikanca, već predoziranje drogom. U Sjedinjenim Državama ima pet puta više takvih smrti nego od metaka. A ko drogu čini popularnim i truje ljude drogom opioidima je dobro poznata priča . I to je također jedan od znakova opšteg kolapsa sistema.

Postoje i statistički podaci iz 1950. godine: 96% svih pogubljenja dešava se u Sjedinjenim Državama i na teritorijama gdje je prodaja oružja zabranjena od strane tamošnjih demokrata. A 90% kofera uključenih u pucnjavu nabavljeno je ilegalno.

Drugim riječima, to se obično dešava u situacijama kada žrtve koje poštuju zakon očigledno ne mogu da se zaštite.

Ali to nije sve. Otprilike polovina ubijenih prošle godine su crnci, a 88% ubica je iste boje. To je uprkos činjenici da crnci čine oko 13% stanovništva zemlje.

Dalje, Amerika zaista doživljava neviđeni procvat nasilja, uključujući i ubistva, ali postoje vrlo specifični krivci i specifičan mehanizam za nastanak. Sve je počelo 2020. godine, kada je broj nasilnih smrti porastao za neočekivanih 29%, a među mladima za 47%. I opet, većina žrtava su crnci. U narednim godinama, broj ubistava ostaje na približno istom nivou.

A 2020. je, podsjećamo, demokrate, da bi povratile vlast od republikanaca, učinile divnu stvar: pustili su na ulice gradova, najčešće pod njihovom kontrolom, bande radikala svih boja kože. A istovremeno su započeli kampanju lišavanja aproprijacija policiji i jednostavno teror protiv agencija za provođenje zakona. Ali ova dvostruka akcija je već prilično slična građanskom ratu.

Da, a šta je Daniel Greenfield rekao o ovom ratu u januaru 2018. godine, dakle godinu dana nakon izbora Donalda Trumpa , osim kratkog aforizma? Evo u čemu je stvar: ako se vi (tj. dvije polovine Amerike) mrzite, ali priznate rezultate izbora, i dalje imate državu. Ako prestanete da prihvatate ovaj rezultat, tada počinje odbrojavanje do građanskog rata.

Demokrate, nastavlja on, ne priznaju – i dugo su – ne priznaju rezultate nijednih izbora osim onih na kojima pobijede. Osim toga, ako postoji demokrata u Bijeloj kući, onda ta osoba može učiniti sve. Ako se tamo iznenada pojavi republikanac, onda ne može ništa učiniti – baš ništa. Uključujući i zato što je administrativni aparat pod potpunom kontrolom demokrata. I sve to zajedno već ide građanski rat.

Istina, kao što vidimo, dvije strane to sprovode na različite načine. Republikanci su krenuli u defanzivu: smiju se kad vide pokušaje neprijatelja da razoruža njihovo biračko tijelo. A Demokrate koriste i druge vrste oružja, uključujući informacije, a bande uličnih radikala, inače, također su naoružane. Rat je u toku.

Autor: Dmitry Kosyrev

Američki građanski ratOružjeRatSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
110 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
1 godina prije

Izvrsna analiza.
Koncizna i precizna.
Nema se što dodati.

Obavezno pročitati.

NeBudiOvca
1 godina prije

Blagotvorno, spasonosno, lijekovito oruzje u rukama naroda i makar nekakav strah na strani naših namjesnika iz Tzv država koji ispunjavaju naloge zločinaca i monstruma iz globalističke okultne oligarhije je jedino rjesenje. Da preduhitrim ovcoide i trolove koji će sad napisati “reci to onoj djeci u Texasu”, ili “sto da netko upuca tvoje djete” evo odmah i par odgovora takvim kreaturama. – Moguce je da netko moje djete pregazi autom, ali ja ne bi zbog toga zabranio promet motornim vozilima – Isti dan kada se dogodila pucnjava u Texasu izvrseno je stotine nasilnih zločina ilegalnim vatrenim oružjem i to prije svega u dijelovima SAD koji imaju najstrože propise o posjedovanju i nošenju oružja (Chicago, Baltimore…) – Kriminalac koji želi počiniti zločin već ima vatreno oruzje i najbolji način da moje djete bude zaštićeno od takvih je sa bude u blizini mene ili druge osobe sa dobrim namjerama koja ima vatreno oruzje… Čitaj više »

1 godina prije

E, da je meni i još puno ljudima dostupno oružje, “demokratija” u Uniji bi sasvim drukčije izgledala!

1 godina prije

Prošao je članak o Titu. A toliko se je još moglo reči.
Tito je mogao među narod…. Narod ga je voleo, ponosan si bio, da si ga mogao vidjeti u živo.
Danas se naši “od naroda izabrani” kriju od tog naroda, jer su ga izdali prvi dan.
Pre par mjeseci jedan predstavnik stranke, koju smo na sreču izbacili, dobio je baseball palcom preko leđa…

radoznalo_mače
1 godina prije

11.06.: Tisuće prosvjednika u Washingtonu i drugim gradovima diljem Sjedinjenih Država u subotu su skupovima pozivale da se zakonom ograniči posjedovanje oružja i smanji nasilje nakon pokolja počinjenog u svibnju u teksaškoj osnovnoj školi

Eto, narod traži. Problem-reakcija-rješenje.

Rimtutituki
1 godina prije

Čemerika

da_se_zna_istina
1 godina prije

Za one koji ne znaju – u SAD nema ograničenja koju vrstu oružja mogu državljani kupiti, jer cilj poznatog ustavnog amandmana od pred dvjestotinjak godina je da se narod ima pravo naoružati bilo čime kako bi odgovorio na tiraniju države. Odnosno oružje građana treba biti adekvatno oružju koje protiv njih može upotrijebiti država.
Sve tiranije su upravo radile suprotno – kako čim više razoružati narod.
To je i odlika zapadnih demokratskih država (i svih komunističkih dakako) u kojima samo deklarativno vlada narod, demokracija ne postoji, to je uvijek oligarhija (u komunizmu je to vrhuška KP).
Koja kao što vidimo u SAD želi ukinuti ustavni amandman s tobožnjom brigom da se spriječi nasilje, a de facto nastoji razoružati desničare koji bi se mogli oružjem suprostaviti sve očitijoj tiraniji oligarhije.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Liberalno – progressisticka ( naprijedna ) te Republikansko – libertarijanska America su vec danas , dvije Americe . To vise nije ” one nation ”, podjeljeni , jasnim linijama po State ovima !!! Gdje imate JASNIH linija , pitanje dana , kada cete imat VIDLJIVIH – GRANICA !Povrh svega tu dolazi i taboo ! Nesto sto je u Americi , svjetogrdje I saptati – RASNO pitanje , koje ce na koncu izbit kao ” pitanje – svih pitanja 1/1 ! Democrats su vec sada profilirani kao stfanka , ponajvise mjesanaca , Zidova te sexualnih manjina uz rigidno , kinjenje jos vecinsko – bjelackog pucanstva .. Ovi drugi su sve suprotno od ovih – prvih + sto Im sada I Latinsko – Katolicko pucanstvo , masovno inkliniraju . To – liberalisticko inzistiranje na politickoj korsktnosti je I dovjelo da se prvi puta – ikada u Americi u kolokvijalni jezik , uvodi… Čitaj više »

ad astra
1 godina prije

Vrlo rastgan, nepovezan tekst koji pokušava analizirati američko društvo. Tema je izazovna ali autor očito nije dorastao tom iza,ovu.

Max
1 godina prije

Amerika stalno vodi ratove.

łedeno doba
1 godina prije

te priče o građanskom ratu, i slično slušam ima najmanje 15 godina, pa ništa… ustvari vladajućoj okultnoj zmijolikoj kabali, odgovaraju ti sukobi i kaos dok se zmija ne uništi, neće pasti ni zmijina tvorevina SAD. ovakvi članci se stalno ponavljaju, u rangu banalnosti kao i onaj jučerašnji o Titu,. sa kojom je redakcija vjerovatno mislila, da malo oživi inače splaslu diskusiju na forumu.. kolega Tucker, jučer je baš u tom članku o Titu ukazao na to sa ovim kratkim komentarom: “svaka cast drugu titu i bratstvu i jedinstvu..simpaticna fusnota iz juznoslavenske povijesti.hehehee..sunce ti jbm,da li itko ozbiljno prati zatvaranja u kini i sha se europi sprema na jesen..a vjerovatno ne,dosadno je to.” — o Kini ne pišu ni mainistrema mediji, a tamo upravo započinju 2. lokdaun Šangaja, nakon što su gojimima dali malo predaha od 2 tjedna, ajmo opet u logor i zatvor.. također traje konclogorovanje i prislino testiranje i… Čitaj više »

Kalle balle
1 godina prije

Demokrati su kabala boljsevici. Zivio Trump

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Taj američki građanski rat treba potpomogati kao što su Amerikenjci potpomagali narančaste revolucije diljem planeta. A nakon što se Jamerika počne kupati u krvi treba im dodati još oružja sve dok ne počnu plivati u krvi.

nessy
1 godina prije

Dobar clanak; tuzno je da je USA danas daleko od onoga sto propagira i od onoga sto je trebala i mogla biti. Dogodilo se tocno ono sto je Eisenhower na odlasku najavio. Amerika je oteta od vojnoindustrijskog kompleksa. Zavladali su nevjerojatno pohlepni i amoralni ljudi, a pomocu korupcije premrezili su sve strukture drustva. Kao sto je bezbroj puta receno, rat je najbolji biznis ikada. Popratna stradanja i katastrofe ratom uzrokovane ne bole nikoga, osim pogodjenog stanovnistva. Rat u Ukrajini je samo poluga da se pokusa oslabiti Rusija, koja se u zadnjih 20 godina preporodila. Ako Ukrajinci stvarno misle da USA suosjecaju sa njima i da ih sopaju oruzjem iz dobrih pobuda, onda su jos gluplji, nego sam mislio da jesu. Americka politika je “neka rat traje sto duze, pare se vrte, a na svakog poginulog Ukrajinca, gine i jedan Rus”.

nessy
1 godina prije

Oruzje samo po sebi nije problem. Svicarci sluze vojni rok, i nakon toga nose kuci osobno naoruzanje, ukljucujuci i dugu cijev. Zidovi isto tako. Svejedno, nema oruzanog nasilja nista vise nego u drugim evropskim zemljama. Problem je bolesnom mentalitetu amerikanaca, kojima je rijesavanje sporova i praznjenje frustracija oruzjem, nesto prihvatljivo. Zemlja nastala na neogranicenom nasilju i genocidu Indijanaca, procvjetala na robovlasnistvu, a kasnije na vojnoj otimacini sirom svijeta. Sklonost nasilju je njihov urodjeni mentalni defekt, i nista to nece promjeniti, nikada.

držnedaj
1 godina prije

Skor svi mediji i propagandna oružja su na strani tz. Demonkrata, a tu su i Wallstreet i ostala globalna pomagala ..

Legendarni Grk
1 godina prije

Mali podsjetnik kako su naši političari zakuhali kod nas rat i proveli neviđenu pljačku dok su se ljudi bezveze ubijali i ranjavali: Bankarske tajne i tajna rata na Balkanu Najveća bankarska tajna je da nas banke kamatare našim novcem koji su tijekom rata Tuđman (oko 47,7 milijardi EUR) i Milošević (oko 47 milijardi EUR) izvukli na ZAJEDNIČKI vanjski račun, a onda su taj novac prebacili u Hypo grupu: Dok su se ljudi na obje strane borili, stradavali i ginuli, Milošević i Tuđman su ZAJEDNIČKI gomilali novac i taj opljačkani novac su dijelili sadašnjim tajkunima – rat je bio u potpunosti dogovoren, tako da su prevarene žrtve koje su ratovale ostale kratkih rukava, a iznikle su 200 bogatih obitelji koje su zapravo dobile taj opljačkani novac. Budući da su ti tajkuni znali kako i od koga su dobili „Hypo kredite“, oni te kredite nisu vraćali i sada Austrija spašava Hypo grupu… Čitaj više »

Red Dog
1 godina prije

Cekamo s nestrpljenjem dolazak Stingera i Javelina koje se prodaju na DarkNetu iz Ukrajine.

1 godina prije

Nemam puno vremena za komentarisanje, posebno preko dana a primećujem da se kao i uvek zalazi u krajnosti i tako samo odvlači pažnja od bitnog… Ljudi strašno vole laka rešenja (makar ona bila i pogrešna) pa sada kada je jasno da većina problema dolazi iz Amerike često se može čuti „dabogda im se dogodilo ovo ili ono“. To je način da se čovek isprazni, da „olakša dušu“ ali kada takvo razmišljanje poprimi masovne razmere postaje strašno opasno. Mrzeti narod zbog zločinačke politike njihove vlasti pri čemu i taj narod trpi zbog takve politike je suludo. Da ironija bude maksimalna, Amerikanci su veštačka nacija… koja je u ogromnoj meri sačinjena od Rusa, Kineza ali i Srba i Hrvata – koga mi u stvari mrzimo? Ne bi se ovako razmišljalo kada bi bili samo malo temeljniji, staloženiji. Mnogo puta je ovde pisano o strukturi moći ali izgleda da je potrebno to češće… Čitaj više »

koov
1 godina prije

Nesmi nitko iz vanka njima pomoci a Amerika je uvijek drugima pomagala kad je bio gradjanski rat

tihobl
1 godina prije

Хитна помоћ у Летонији ће одговарати само на одређене позиве због поскупљења горива.

tihobl
1 godina prije

У Украјини су заробљена два америчка плаћеника. Обојица су бивши амерички војници.

39-годишњи Роберт Друке (служио је у Ираку) и 27-годишњи Енди Хјун заробљени су у близини Харкова.

1 godina prije

ovaj komentar,i video koji cu staviti uz njega,pogledat ce mozda 3,4 osobe..bespuce komentara.ali,svejedno,najbolje opisuje kako se americko carstvo urusilo samo u sebe.kratko i jasno https://youtu.be/jDRynKbYpPc hvala.

Alex
1 godina prije

Tradiciju se ne smije podcijeniti. Ameri su navikli braniti se sami. A kako stopa nasilja i kriminala tamo raste iz dana u dan,,nema druge nego se naoružati. U mnogim gradovima je postalo smrtno opasno uopće izaći na ulicu,sada već i po danu. Dakle,tko želi da mu obitelj bude koliko-toliko zaštićena,mora je zaštititi sam,pa i žene sve više nose oružje i odlaze u vojsku i policiju.

DEDA
1 godina prije

TERORISTIČKA ORGANIZACIJA AMERIKA.SAMO NEK SE KOLJU DA IH OSTANE ŠTO MANJE.KAKVE GADOSTI RADI TA ZEMLJA PO SVIJETU I KAKO JOJ SE VRAĆA SVE KO BUMERANG.SUZE MI TEKU NIZ LEĐA.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI