Google besramno cenzurira i krši zakone – dižemo kaznenu prijavu!

Google i Youtube cenzura

O borbi portala Logično sa cenzurom, kao i moje osobno, mogao bih napisati roman, ili u najmanju ruku snimiti jedan polusatni video. Izbrisali su me sa Facebooka još na početku pandemije, ubrzo kasnije i sa Twittera, jedino na Instagramu se još nekako držim ali samo zato jer tamo nisam aktivan.

Svima njima ta cenzura se obila o glavu, Facebooku su brutalno pali korisnici i financijski rezultati, Twitter je kupio Elon Musk i preokrenuo politiku cenzure, a Tik Tok je pregazio Instagram u formatu kratkih videa i postao najkorištenija društvena mreža.

Youtube, u vlasništvu Googla, i dalje besramno cenzurira i krši zakone zemalja u kojima posluje. Kao odgovor, pojavile su se alternativne video platforme kao što su Bitchute, Rumble i Odysee na kojima cenzure nema. Ali Youtube kao najveća platforma i dalje cenzurira, a pogledajte što – pobrisali su nam video reportaže CNN-a!

Da, dobro ste pročitali, CNN, glavna propagandna mašinerija globalističke elite, ponekad objavi neugodnu istinu koju se mora zataškati. U ovom slučaju radi se o videu iz 2001 godine i napadima na Pentagon 11/9. Reporter CNN-a bio prvi koji je stigao na mjesto nesreće. On je rekao da mu nije jasno od čega je oštećena zgrada Pentagona jer su oštećenja jako mala i nigdje nema traga nikakvog aviona. Taj izvještaj pušten je u live prijenos i nikad više poslije nije prikazan na CNN-u.

Nakon tog izvještaja, dogodila se eksplozija koja je urušila to krilo zgrade Pentagona, a „dijelovi aviona“ su se pojavili naknadno i iznošeni su prekriveni sa plahtama.

Pogledajte video reportažu:

Nakon što smo taj video digli na jedan od Youtube kanala kojim se služimo (Tražimo Istinu) uklonjen je u roku od 10 minuta a kanal je dobio još jednu opomenu i zabranu postavljanja videa na 7 dana. Kao razlog uklanjanja naveden je – „govor mržnje“ (?!?!)

Screenshot:

Dakle, prema Youtubovim cenzorima, CNN-ov izvještaj reportera koji se javlja sa terena predstavlja govor mržnje i mora se zabraniti. Govor mržnje prema kome? To smo pitanje uputili Youtubu na kojeg naravno nismo dobili odgovor. Jedino obrazloženje koje smo dobili bio je link na njihove „Smjernice zajednice“

Tamo piše:

Govor mržnje nije dopušten na YouTubeu. Uklanjamo sadržaj koji promiče nasilje ili mržnju prema pojedincima ili skupinama na temelju bilo kojeg od sljedećih obilježja:

  • dob
  • stalež
  • invaliditet
  • etničko podrijetlo
  • rodni identitet i izražavanje
  • nacionalnost
  • rasa
  • imigracijski status
  • vjera
  • spol/rod
  • seksualna orijentacija
  • žrtve nasilja i njihove obitelji
  • status ratnog veterana.

Naravno da u našoj objavi nema ni traga govora mržnje prema bilo kojoj grupi ili pojedincima. Ovo je primjer kako Youtube aktivno cenzurira i uklanja sadržaj koji ne paše vlasnicima i partnerima Googla. Pritom koriste potpuno nebulozna objašnjenja, a vi se nemate kome žaliti, jer Google nema direktan kontakt za komunikaciju sa njihovim zaposlenicima. Kad vas Google cenzurira to je kao da vas Božja ruka pobriše.

Ali ima jedan problem. Cenzura je kazneno djelo u svim demokratskim državama. U Hrvatskoj kazneni zakon (članak 127) kaže:

(1) Tko uskrati ili ograniči slobodu govora ili javnog nastupa, slobodu tiska ili drugih sredstava priopćavanja ili slobodno osnivanje ustanova javnog priopćavanja, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

(2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka  kaznit će se tko naredi ili provodi cenzuru, ili novinaru protupravno uskrati ili ograniči slobodu izvještavanja.

(3) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko protupravno spriječi tiskanje, prodaju ili raspačavanje knjiga, časopisa, novina ili drugih tiskanih stvari, ili proizvodnju i emitiranje radijskog i televizijskog programa, programa novinskih agencija ili objavljivanje drugih medijskih sadržaja.

Osim Kaznenog Zakona, Zakon o medijima (članak 27) kaže:

  • Novinar ima pravo izražavati stajalište o svim događajima, pojavama, osobama, predmetima i djelatnostima

I ono najvažnije, Ustav RH (članak 38) kaže:

  • Zabranjuje se cenzura

Cenzuriranjem ovog videa Google je ne samo spriječio naše izvještavanje, već je paradoksalno, spriječio i novinara CNN-a da izvještava, cenzurirajući njegov izvještaj.

Njihovi jadni pokušaji cenzure postaju sve očajniji. Da su ostavili ovaj video na kanalu, taj video bi imao 200-300 pogleda koliko u prosjeku dobivaju na kanalu Tražimo Istinu. Ovako, natjerali su me da napišem članak o tome, a vjerujte da članci na portalu Logično dobivaju puno, puno više pogleda od 200-300. Dakle cenzura će im se ponovo obiti o glavu.

Ali to nije dovoljno. Onaj koji se bavi kriminalnim aktivnostima i krši kaznene zakone zaslužuje da odgovora po zakonu. Stoga ću poslati Google centrali u Dublinu jedno pismo u kojem ću tražiti odgovor i vraćanje videa na kanal te skidanje opomene. Ukoliko to ne urade, podignut ću kaznenu prijavu protiv Googleove podružnice zadužene za našu regiju i njezinog direktora.

Podaci iz sudskog registra:

Google Hrvatska d.o.o. Savska 32, Zagreb

Direktor: Paul Terence Manicle, OIB: 87252978038, Irska, Dublin 16, 97 Balally Park, Dundrum

Naši djedovi ginuli su za slobodu 40-ih. Naši očevi rušili su komunizam 90-ih i izborili pravo na slobodu govora. Pa zašto onda sada dopuštamo da nas ovako besramno cenzuriraju strane korporacije, vlast, ili razne nevladine organizacije (koje sad neću spominjati). Zadnjih godina, od uvođenja pandemije, cenzura je postala najveći problem zapadnih zemalja pa tako i Hrvatske. I svaki put kad ju prešutimo, jedan smo korak bliže totalitarizmu.

CenzuraCNNGooglelogičnoYouTube
Pretplatiti se
Obavijesti o
137 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dupla kamilica
1 godina prije

Nema predaje.

Ivan
1 godina prije

Strašno je biti plaćen da bi lagao,davao ljudima dezinformacije,cenzurirao slobodu govora,kršio osnovna ljudska prava kao što su pravo na izražavanje mišljenja i na točne informacije iz medija,propagirao jednoumlje u sred tzv. Demokracije,sužavao prostor mogućnosti za usvajanje nečeg novog,držao korisnike društvenih mreža u uskom krugu bezličnih,jednakih i zatupljujućih sadržaja i informacija.sužavao mogućnosti komunikacije i širenja svijesti,kreativnih ideja,prijateljstava,zajedništva,i okupljanja…totalitarističko šuljanje elita i njihovih ideja i planova na svim životnim poljima,jedino još nije jasno ljudima koji žive na vrlo niskim životnim frekvencijama.

Marko
1 godina prije

istinu i samo istinu na sve strane svi!! istina ce nas osloboditi!

1 godina prije

Cenzura je moćna poluga uticaja ali se ne može potpuno isključiti ako se želi pristojno društvo – za primer ne treba ići dalje od ovog portala. U početku, ovde je opominjan svako čije komentarisanje izlazi van okvira pristojne komunikacije. U to vreme diskusije su bile veoma kvalitetne, tekstovi su bili samo potsticaj za dalju polemiku. Onog momenta kad portal zauzima antivakserski stav (umerena kritika od samog portala ali se komentatori radikalizuju), kreće da raste agresivnost (jer je to jedini način da se nadomesti nedostatak validnih argumenata – to smo doktorirali na našim političarima). Pre nekih godinu dana portal ponovo primenjuje cenzuru, ovaj put u obliku banovanja “najagresivnijih elemenata” i situacija među komentatorima se polako normalizuje. Još je daleko od nekadašnjeg stanja ali ide na bolje. Pa vi razmislite da li ste da se dozvoli svakome da iznosi šta poželi i kako želi. p.s. Sve napisano je generalan odnos prema cenzuri,… Čitaj više »

Ivan
1 godina prije

govor mržnje…dolazi iz Washingtona, pogledajmo Hrvate kako govoru s mrznjom o Rusiji, Kubi, Sj Koreji a nista nam nisu napravili..pogledajte kako raspacavaju mrznju naspram Srba 30 godina nakon rata, a za vrijeme Tita se vec islo u Njemacku 20 goddina nakon rata

Filip
1 godina prije

Ništa nije opasno po društvo kao laž. Cenzura je instrument kontrole instine, tj. agent laži.

Mario
1 godina prije

Za pisanje pisma Googlu vrijedi ona “žali se upravi vodovoda”.
Vodovod je lukav i zna jeli neko može iskopat svoju ćatrnju, samo problem je dok s vodovodom borba traje, kako će se u međuvremenu zakonski zabranit skupljanje kišnice na koji polaže pravo samo korporacija koja je dobila koncesiju za gospodarenje vodama pa i onima šta sa neba padaju.
Mislim kako je besmisleno provest život u pokušavanju mjenjanja sistema po pravilima istog jer je kontrolni sistem dizajniran kao nepromjenjiv i njega brane vojnici i časnici sistema kao šta je taj direktor Googla preko d.o.o.-a smještenog u Zagrebu.
To je smiješno kao da se ja žalim ili podižem tužbe na d.o.o. s adresom u Brčkom zbog obrisanog mi komentara.
I ovaj portal igra po pravilima sistema, take it, or leave it.
Ako netko ima svoju verziju stvarnosti neka mi je slobodno izloži.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Stoga sam ja odavno prešao na alternative .. Ove .. Deep State , malne više ni ne koristim , rijetko .. Tražilice za clear web su mi , posve interesantni Yandex i Start Page .

Ivan
1 godina prije

Nema druge nego bojkotirati youtube.

NeBudiOvca
1 godina prije

Sto reci o ovome?
Zgrade WTC-a se urušile od visoke temperature, iako svjedoci pričaju o tome kako su se nakon udara spuštali stepeništem, kako nisu osjetili nikakvu veliku vrućinu, već su na par mjesta uočili laganu tinjajuću vatricu.
Pa onda u toj silnoj vrućini koja je prema službenoj verziji rastalila zgrade, nadjeni nagorjeli ostaci putovnica, pa kamere na Pentagonu gdje je radila samo jedna i kada je ta snimka napokon objavljena na njoj se ne vidi nikakav avion…
Vidio sam na jednom američkom portalu zgodnu animaciju u kojoj NLO puca u WTC i gdje piše “still more beliveable then official story”
😁

star91
1 godina prije

Kada se protiv Vašeg narativa nešto kaže, a nitko se ne vrijeđa ili omalovažava Vi to ne objavljujete.
Tko se mača laća, od mača i pogiba

Iva
1 godina prije

Pa normalno da je ukinut kad je video prepravljen da siri lazi upravo da se moze djeliti po drustvenim mrezama za teoreticare zavjera
Hvala bogu to je stara vjest,originalni video se moze naci kao i prepravljeni

Мунгос
1 godina prije

Није ово толико компликовано објаснити, али је компликовано решити проблем. Цензура је сила против које је немогуће борити се. Зато што је цензор неприкосновени господар. Не цензурише ЈуТубе (Гоогле), цензурише Велики Брат. Пре три године се Гоогле ускочопрдио, али је убрзо спуштен на земљу када га је нека француска пиштољска институција казнила са 45 милиона евра због „ремећења приватности“. Значи, добио је Гоогле чвргу кокавац да је морао добрано да се почеше. И наравно почео да свира по такту. Шта да се ради, до сада нисам пронашао никога ко је уперио прстом и показао ми: „Ово је Велики Брат“. Моја досадашња сазнања су боља, ја сам приближно идентификовао „великог брата“ као „главног сорошоида“. И даље је „главни сорошоид“ непознаница за мене, али сам врло вешт да препознам његове службенике и конкретизујем их Именом и Презименом. Препознајем их по мирису (смраду), њиховим уметничким делима, логотипима, новоговору, писаној речи, историјским тумачењима. Што… Čitaj više »

Ady Hus
1 godina prije

Bolje da niste rusili komunizam , barem onakav kakav je bio u Jugi..

Ivan
1 godina prije

Ovih nekoliko trolova na kanalu,zamislite si da ste toliko jadni i bijedni kao ti ljudi..kakva je to plitkoća nazora.biti pijun pijuna od pijunovog pijuna,zaraditi neku siću,a pritom niti ne biti svjestan da sudjeluješ u kopanju groba sebi,svojoj obitelji,i ljudima oko sebe.

Tupko Glupko
1 godina prije

Preporučam autoru teksta da – zbog mogućih novih akcija YouTube cenzora i mogućeg gašenja kanala – prouči slučaj Mitrović vs. Ilić i da kontaktira Bogdana Ilića iz Beograda (znanog kao Baka Prase) kada mu je na zahtjev direktora Pink TV-a Željka Mitrovića ugašen YouTube kanal prije pet mjeseci sa dva milijuna pretplatnika kada je spomenuo Mitrovića u negativnom kontekstu i kako je Ilić uspio vratiti svoj YouTube kanal nakon mjesec dana.
U međuvremenu počeo je raskrinkavati Mitrovića sa svojim gledanim postovima, a usput objavio i sarkastičan dokumentarac “Željko Mitrović heroj naroda” na svom YouTube kanalu.
Čisto da bude upoznat na koji način se neopravdano može ugasiti YouTube kanal i kako se isti može vratiti. A cenzor Youtube kanala Iliću je bio netko iz Srbije, kao što je i ovaj koji šalje opomene iz Hrvatske.

Trt
1 godina prije

“Kao odgovor, pojavile su se alternativne video platforme kao što su Bitchute, Rumble i Odysee na kojima cenzure nema.”
Na Bitechute cenzuriraju sadržaje povezane sa cionizmom i židovskim kontroverzama u povijesti, ne sve ali podosta njih. Nikad nisam bio antisemit ali neke stvari su sada već postale očite što se cenzure tiče i kritike Onih koji ne griješe…

Ingerman
1 godina prije

PMS tekst

Ivan Bgd
1 godina prije

Mi verovatno imamo neku iluziju o jednakim pravima i slobodi. Medjutim izgleda da je realnije ako na stvar gledamo kao biznis. Onaj ko finansira on postavlja uslove, sta dozvoljava i pod kojim uslovima i sta se cenzurise. Sad je samo pitanje kako ce eksperti za manipulaciju to da nam podvale, da ne prepoznamo o cemu se radi, vec da i dalje verujemo u iluziju slobode, jednakih prava itd. Mada to je sasvim normalno i za ocekivati od naroda kojima su reci napisane slovima koja se drugacije izgovaraju, tj odmah u osnovi postoji neka devijacija i odstupanje. Na primer, mi slovo i izgovaramo tako, a oni nekad kao aj, nekad i, ili slovo a nekad izgovaraju kao e, itd. Znaci u samoj osnovi i prirodi im je da stvari ne budu jednoznacno kakve jesu vec da mogu da budu i drugacije, sto onda sve relativizuje i pogoduje laganju, obamani i prevari,… Čitaj više »

Ante
1 godina prije

Sjećam se prije par godina kada su rekli da uvode cenzuru protiv “ruske propagande”. Sada se vidi da su sa tim zakonom željeli cenzurirati obične ljude i slobodne medije koji govore istinu.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Dodati cu kako je i Disneylandu opao drasticno promet jer guraju LJIGABT , BLM i ostala sranj@.
No unatoc padu nastavljaju po starome sto je jos jedan dokaz da ih vise ne zanima novac, zarada i sl.
U rukama su im sva bogatstva ovog svijeta i stoga uopce ne zale potrositi koliko god treba samo da nas pobiju i porobe do te mjere da ni pomislit na pobunu vise ne mozemo…

međed
1 godina prije

Strane korporacije su nam otele države.

Ivaa
1 godina prije

Tvoji Nijemci su napravili mnogo hrvatskih zrtava a nemoj kriti ni Engleze…pa Taljane

Rabotnik
1 godina prije

Ja ću objasniti (samo)cenzuru na svakodnevnom primjeru – otkako sam saznao da moja punica čita Logično, moram paziti šta pišem da se ne bi prepoznala.

Rabotnik
1 godina prije

Na koje žrtve misliš? Žrtve potresa? Žrtve tranzicije u zadnjih 30 godina čija su djeca morala otići trbuhom za kruhom?

Bonbon
1 godina prije

Naklon.

Miki
1 godina prije

Naprijed

Ivo
1 godina prije

@ Bond oslobodi se holivud propaganda

roberto
1 godina prije

Nadam se Daniel,da ti trud neće bit uzaludan…

Stipe
1 godina prije

Boli njih uvo što dižete kaznenu prijavu. Otvorite novi kanal pa stavite isti video opet ako se želite natezati sa njima.

Max
1 godina prije

To nije govor mržnje nego informativna emisija.

Gojko
1 godina prije

Ja ne mogu da verujem sa ove moje uši. VI, kao jedan od najvećih širitelja istine o Covid-u, vi da budete cenzurirani. Pa kamo ide ovaj svijet. Pa vi ste lučonoša istine u ovom mračnom svijetu. Ako negdje mogu pročitati istinu o svjetskim zbivanjima to ste vi. Vi, Rusija i Kina ste temelj širenja istine , a o ljubavi da i ne pričam. Da li vi stvarno mislite da su svi na svijetu glupi i da ne kuže vašu prljavu rabotu. Pa normalno da vas blokiraju jer pričate gluposti, lažete ljude i sve to pakirate u celofan. Pogledajte tko su vam vjerni komentatori. Polupismeni likovi koji se naslađuju čitajući gluposti koje su sami napisali. A nisam siguran da jedan dio vjernih komentatora ne dolazi iz vaše redakcije. Svijet priznaje samo kvalitetu a vi je nemate. Ponekad poželim napisati neki komentar ali na moju žalost nema niti jednog ozbiljnog članka. Kad… Čitaj više »

Jadranka S.
1 godina prije

Dogodilo se to u Kini, prije dvadeset pet stoljeca…… Lao-ce postao je veoma poznat mudrac i, bez ikakve sumnje, ostao je jedan od najmudrijih ljudi na svijetu. Kineski car ponizno ga je zamolio da postane voda vrhovnog suda,, jer nitko nebi mogao bolje od njega provoditi drzavne zakone. Pokusavao je uvjeriti cara:” Ja nisam pravi covjek za to” , ali car je inzistirao. Lao-ce je rekao: ” Pa kad me ne slusate…. Samo jedan dan na sudu i uvjerit cete se da nisam pravi covjek za to, zato jer je sustav pogresan. Samo zbog svoje skromnosti nisam vam rekao tu istinu. Mogu postojati ili ja ili vas zakon i red i vase drustvo. Stoga….. pokusajmo. ” Prvog dana pred sud je dosao lopov koji je ukrao gotovo polovicu blaga najbogatijeg covjeka u glavnom gradu. Lao-ce je saslusao slucaj i zatim odlucio da i lopov i najbogatiji covjek trebaju obojica otici… Čitaj više »

Ivan
1 godina prije

Zasto svi mediji koriste iskljucivo Facebook alat za komentiranje s cime je uvedena nezamisliva cenzura i zabrana govora? Tko je toj americkoj gamadi dao ovlasti da cenzurira Hrvatsku? Po kojem Zakonu?

Blaza
1 godina prije

I mene su izbacili s Facebooka pocetkom pandemije. Složila sam se s njima i nisam vise pomislila da se vratim makar su mi slali lozinku ako sam ju zaboravila, i deinstalirala face. Ne zelim biti tamo gdje me ne prihvaćaju. Mogu cenzurirati sebe do besvijesti. Društvene mreže su u vlasništvu privatnih kompanija, svoju politiku poslovanja odredjuju onako kako njima pase, na nama je da se mijenjamo u skladu sa njihovom politikom, ili ne.

alexosijek
1 godina prije

BREAKING! Biden declares National State of Emergency as Putin takes key Ukraine city | Redacted News….lp

Hirohito
1 godina prije

Fascinantno mi je s koliko mržnje tu ljudi komentiraju i pljuju jer im je izbrisan komentar pa je sad kao u redu da se Logicno cenzurira… A cenzuriran je YouTube kanal…. I video sa izvještajem CNNa…. Al to ne spominju kao niti temu 911… Dakle americke trolove nije reskp pronaci ovdje

indy
1 godina prije

Samo nemojte nasjesti na tvz.priču nit ja Hrvat vama kriv nit vi meni,ajmo popit pojest i prozivat pravog krivca a to je vlada,aj živjeli svi dobri ljudi ma gdje god bili.Jednostavno se držimo Božjih:Nenapravi,neubi……….Živjeli oprostite ako sam loše otipko

goran
1 godina prije

ljudino moju podršku imaš ako misliš dizati tužbu protiv googla

Hahahaha
1 godina prije

Borci protiv cenzura cenzurirali mi tekst?111 A, hebiga. Pit i to je Hrvatska. Istina na prvom mjestu! Hahahaha!!!

Bivši čitatrlj
1 godina prije

Pa šta vi imate sa zakonima i ustavom RH, kad ste portal registrovan u Brčkom? Da li onda i porez plaćate u RH, a u Brčkom ste registrovani tek tako? Nakon više od godinu dana slučajno pogledam da vidim da li se ovaj portal možda malo promijenio, a kad ono isto sra….. A nekad sam vas pratio svaki dan ko i mnogi koji su ga isto napustili zbog “kvalitete”. Hvala i lijep pozdrav!

Sofi10
1 godina prije

Pa i ovaj portal vrši cenzuru komentara, tako da mislim da je licemjerno vaše prozivanje dotičnih…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI