Gradonačelnik Kijeva upozorava na moguću evakuaciju

Napad na Kijev
76 komentara

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko upozorio je da bi moglo doći do djelimične evakuacije glavnog grada Ukrajine, jer vlasti očekuju još nestanka struje tokom sljedeće godine. Tokom proteklih nekoliko sedmica, ruski raketni udari značajno su oštetili elektroenergetsku mrežu zemlje.

U intervjuu za medij RBK-Ukrajina objavljenom u ponedjeljak, Kličko je rekao da su vlasti u Kijevu nakon najnovijih ruskih raketnih udara u srijedu uspjele da obnove vodosnabdijevanje i osiguraju grijanje svih stambenih zgrada do subote ujutro. Struja za većinu domova također je u velikoj mjeri obnovljena u roku od nekoliko dana, rekao je zvaničnik.

Međutim, uprkos naporima vlasti da spriječe masovni nestanak struje u cijelom gradu, grad se „ sprema za različite scenarije. ”

Na pitanje novinara da prokomentariše izveštaje nemačkih medija o planovima za vanredne situacije evakuacije, Kličko je odgovorio: „ Ne isključujem najgori scenario. Neće biti potpune evakuacije – možda djelimične, ali ne možete to baš nazvati evakuacijom. On je objasnio da će to biti „ privremeno preseljenje određenih kategorija ljudi na periferiju gde bi mogle biti službe. ”

Gradonačelnik je, međutim, ponovo pozvao ljude da se usele u svoje vikendice “ gdje ima vode, ognjišta. ”

Kličko je takođe priznao da, iako se vlasti u Kijevu nadaju da će obnoviti oštećenu energetsku infrastrukturu za nekoliko nedelja uz pomoć zapadne opreme, „ trebamo biti spremni na činjenicu da bi prekidi mogli da se nastave do proleća. ”

Prošle srijede, stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzia, izjavio je da se „ oštećenja stambenih zgrada i civilnih žrtava zaista dešavaju zbog ukrajinske protivvazdušne odbrane, koja nije raspoređena u predgrađima gradova, već u [gradskim] centrima. ” Kao primjer je naveo raketni napad na stambenu zgradu u gradu Vyshgorod ranije istog dana, koji je odnio živote sedam civila, a na desetine je povrijeđeno.

Nebenzia je tvrdio da je zgrada pogođena „ američkim raketama protivvazdušne odbrane isporučenim Kijevu. ” Ruski zvaničnici su ranije iznosili slične tvrdnje, sugerirajući da su civilne žrtve uglavnom izazvale neispravne ukrajinske rakete protivvazdušne odbrane. Nakon posljednje runde zračnog bombardiranja u Ukrajini, rusko ministarstvo odbrane je insistiralo da nije pogodilo nijedan cilj u Kijevu. Kremlj je naveo da ruske snage pogađaju samo ciljeve koji su povezani sa vojnim mogućnostima Ukrajine.

KijevKličkorusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
76 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

A kamo možda u Njemačku.

Гавран
1 godina prije

Ukrajina ubrzano za svoje građanstvo gradi “centre nepobedivosti”. Punktove sa strujom grejanjem i punjenjem mobilnih. Ispostavilo se da su “centri nepobedivosti” u šatorima i to uglavnom potpuno prazni.

1 godina prije

U Ukrajini nema struje, stalne restrikcije jer Rusi gađaju energetska postrojenja i infrastrukturu. Tako Rusi “ugase” veliku trafo stanicu na jugu Ukrajine a struje nestane… u Moldaviji?!?
Kako to, kako to? Pa lepo, struja se prodaje Moldaviji 10x skuplje nego svom stanovništvu – a Zelenko bar toliko ume da računa.

tihobl
1 godina prije

Smjestili jadne ukrajinske izbjeglice na kruzere, a onda:

Избијање шарлаха забележено је међу украјинским избеглицама на бродовима у Шкотској.

Na fotkama se vidi kruzer, djecija igraonica na kruzeru puna mali ukrajinaca…

tihobl
1 godina prije

„Санитетска возила, оклопни транспортери и аутомобили су уз шкрипу довозили рањенике један за другим“ – Њујорк тајмс о масакру и губицима Оружаних снага Украјине код Артјемовска

tihobl
1 godina prije

 „Пре него што Зеленском пошаљу милијарде, Бајден, Макрон и Урсула би требало да бар затраже од њега да врати десетине милиона које крије у пореским рајевима“, рекао је бивши европски посланик Флоријан Филипо.

tihobl
1 godina prije

The Kiyiv Independent o ruskoj nepreciznosti: Ruski napadi su pogodili su samo 30 ciljeva.

Pa kako to da su u mraku ako rusi toliko fulaju?

tihobl
1 godina prije

Jos malo fantazija: Русија је планирала да нападне Јапан 2021. године, али се Путин предомислио, – пише о томе Newsweek.

tihobl
1 godina prije

Украјинска војска осетила је недостатак совјетских граната још у јуну.

Ово је саопштио официр 26. артиљеријске бригаде у интервјуу за украјински 5. канал.

tihobl
1 godina prije

Цена борбе и помоћи Кијеву ће само расти.
Осим тога, постоји бојазан да ће се, уколико „украјинска криза“ потраје дуже време, открити проблеми америчке „одбрамбене индустрије“. — Блумберг.

držnedaj
1 godina prije

“Rusiji očito nije potrebna zimska ofenziva da bi dobila rat Piše Paul Craig Roberts: Moon of Alabama pokazao se kao pouzdan izvor za izvješća o sukobu u Ukrajini. Objava od 23. studenog sugerira da je dio ruske vlade ili vojske konačno shvatio da je Rusija da je u ratu. Čini se da je došao kraj osmomjesečnoj politici Kremlja da štiti Ukrajinu od napada, čime joj pomaže u ratu protiv ruskih snaga. Infrastruktura – struja, transport, voda – Ukrajine je paralizirana. Ruski napadi na sposobnost Ukrajine da funkcionira postupno su se proširili, uzrokujući veću i veću štetu. Čini se da Rusi ne žele sve uništiti ako se Zapad i njegova marionetska vlast u Ukrajini ne opamete. Zapadni kurvinski mediji, naravno, ne prenose stvarno stanje. Zapadni prestituti su ministarstvo propagande i naslikali su sliku ruskog poraza. Bilo bi teško odrediti najgoreg lažova u zapadnim medijima, jer postoji bezbroj kandidata, ali Charles Moore… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Americki ambasador je juce u Odesi polozio cijece na spomenik Hladomora, a onda otisao u luku da isprati brodove sa zitom za gladne i siromsne zemlje EU. Tipicno englesko licemjerje – polagace cvijece dok ne izveze i poslednje zrno zita.

tihobl
1 godina prije

Више од 700 критичних инфраструктурних објеката страдало је у Украјини од руског гранатирања, – први заменик министра унутрашњих послова Украјине Јевгениј Ењин
„Можда нас чекају прилично тешка времена“, упозорио је Енин.

Мунгос
1 godina prije

У сваком случају, молим колеге читаоце да схвате важност електричне енергије.
Сами себи пројектујте шта ће да нам недостаје уколико нам недостане електрична енергија.
Па се онда запитајте чему то Зелена Париска Банда тежи са својом Декарбонизацијом.
Да ли Банда нас убеђује да ће енергија на Сунце, Ветар и „биомасу“ да Нам помогне чак и онда ако нема бомбардовања сунчаних панела?

tihobl
1 godina prije

Pocetkom ljeta pisao sam da je ukronacistima isporuceno 14.000 micubisi terenaca (tojote su otisle islamskim nacistima). Eno snimaka kako su zaglavljene do pola vrata.

tihobl
1 godina prije

Народна банка Украјине обећала је америчкој амбасади да ће од 2023. године потпуно ограничити емисију гривне како би покрила дефицит државног буџета. Зависност Кијева од стране помоћи ће постати још јача.

Ico
1 godina prije

boksač Vitalij Kličko je notorni ( korisni ) idiot, to je njegov intelektualni ( jako skromni ) domet!

Ico
1 godina prije

Neoliberalna “ demokracija” koju su Ukrajini nametnuli Amerikanci je Ukrajince “ dovela u govna”, e pa Ukrajinci, želim Vam dobar tek.
Popu pop, a bobu bob!

mrdo
1 godina prije

Zelenski i njegova ekipa uspješno odrađuju etničko čišćenje bivše Ukrajine.

tihobl
1 godina prije

Klicko o Punktovima Nepobjedivosti:

Otvorili smo 400 mjesta gdje se gradjani mogu ogrijati, ali smo ih zatvorili zbog zime.

Ma genijalna izjava.

tihobl
1 godina prije

Evo i svabe su skuzili da englezi uklanjaju agente BND:

Немачки медији пишу о сукобу унутар руководства Украјине.

Раскол кијевског режима: „Кличко против Зеленског“

“Од почетка непријатељстава у Кијеву постојало је неизговорено правило, док је земља у рату, унутрашње политичке размирице треба да нестану у позадини. Сада је овај консензус прекршио председник Зеленски.

Бивши глумац је јавно укорио власти у Кијеву и градоначелника Виталија Кличка због напајања главног града електричном енергијом.Мада масовних нестанка струје има широм Украјине.

Зеленски је изабрао само Кијев за јавну грдњу.Очекивао је да ће канцеларија градоначелника радити боље. И поред тога што није навео ниједно име, очигледно је да је мислио на Кличка“, наводе немачки медији.

tihobl
1 godina prije

ДТЕК: Енергетичари у Кијеву ће дати све од себе да потрошачима обезбеде струју по 2-3 сата два пута дневно. Сада је потребно смањити потрошњу 60% капацитета Кијева.

Tupko Glupko
1 godina prije

Plenković najavio da se uskoro očekuje rasprava o prijedlogu sudjelovanja Hrvatske u obuci ukrajinskih vojnika.

“Podsjećam da ovo nije nikakva vježba koja će trajati dva tjedna, nego misija koja će trajati najmanje dvije godine i u kojoj će sudjelovati mnoge zemlje.Imat ćemo vrlo zanimljivu raspravu i glasanje na tu temu”.

Potrebna je dvotrećinska većina u Saboru da se ovo izglasa.
HDZ sa manjincima i žetončićima ima 51%.

1 godina prije

Ukrajina noću…

eukolonija
1 godina prije

Od Majdanskog terorističkog puča protiv legitimnih vlasti Ukrajinski narod Ukrajine je u kontinuiranom ratu, padu životnog standarda i gubitku teritorije. Narod Ukrajine zaslužuje bolje od ovoga što mu se sada nudi

tata mata
1 godina prije

pa kako to ??? uvjeravao nas hiber i ostala njegova banda da PVO obrana radi ko singerica u Kievu ,, da ruse sve projektile , ni vrabac ne moze proci ,a eto kijev u mraku svakodnevno , mora da su golubi a za njih nema obrane

tihobl
1 godina prije

Ruska vojska je umarširala u Stokholm (dva puta: 1719. i 1808/9), Berlin (dva puta: 1760. i 1945), Rim (1799), Amsterdam (1813-15), Pariz (1815) – a o Bukureštu, Budimpešti, Varšavi ili Pragu da ne pričamo.

Otpornik
1 godina prije

Pa Ukrajincima je namijenjeno masovno iseljavanje. Cilj je da zemlja bude velikim dijelom ispražnjena i da takva bude poligon za napade na Rusiju.

tuf
1 godina prije

Ovako je NATO objašnjavao gađanje srpske energetske infrastrukture 1999. godine.

tihobl
1 godina prije

Mokri snovi Jelene Zelenski:

Ukrajinska prva dama Olena Zelenska izjavila je u ponedjeljak na konferenciji u Londonu da su “seksualno nasilje i zločini” dio ruskog “arsenala” i zatražila “međunarodni odgovor” u vezi s tim, prenosi AFP.

tihobl
1 godina prije

Klicko: necemo kititi jelku, jer bi nam rasvjeta progutala 2% raspolozive struje.

Gnostik
1 godina prije

Rat je zlo ali prvo trebaš spoznati zlo da bi spoznao dobro ako imaš potencijal za dobro.Uglavnom, ova planeta je Sibir Univerzuma a ništa ne traje večno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI