fbpx

Graham maknuo oznaku tajnosti s dokumenata vezanih uz rusku istragu, tvrdi da je izvorna istraga nenadležna, korumpirana

Lindsey Graham

Nakon neočekivane pobjede Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima 2016. godine, posebnu istragu o onome što je Trumpova kampanja s Kremljem opisala kao “tajni dogovor” proveo je američki specijalni savjetnik Robert Mueller, ali nije uspio pronaći nikakve dokaze koji bi potvrđivali njegove navode.

Predsjednik Senatskog pravosudnog odbora, Republikanac Lindsey Graham, objavio je u petak ranije povjerljivi dokument o istrazi vezanoj za Rusiju, opisujući izvornu istragu kao “jednu od najnesposobnijih i najkorumpiranijih istraga u povijesti FBI-a i Ministarstva pravosuđa SAD-a.”

Inicijalno istraživanje, nazvano “Crossfire Hurricane”, pokušalo je otkriti jesu li članovi Trumpovog tima “u dosluhu” s Moskvom, kako bi utjecali na ishod američkih predsjedničkih izbora 2016. godine, kako su tvrdili neki Demokrati.

“Smatram istragu Crossfire Hurricane velikim neuspjehom sustava od strane višeg vodstva, ali ne i predstavnika predanih, marljivih domoljuba koji svakodnevno štite našu naciju u Saveznom istražnom uredu i Ministarstvu pravosuđa”, izjavio je Graham u petak, rekavši da je njegov odbor objavio “što je više moguće materijala”, dok je “neki klasificirani materijal još uvijek uskraćen.”

Prema Grahamu, istražitelji su bili “nevjerojatno pristrani”, a sudu “Zakona o nadzoru vanjske obavještajne službe (FISA) su bile izjavljivane laži.”

“Podaci o istrazi bili su uskraćeni za istragu. Istražitelji su, uz neke značajne iznimke, bili nevjerojatno pristrani i koristili su ovlasti provođenja zakona u političke svrhe”, ustvrdio je Graham i dodao da su “subjektima istrage životi okrenuti naopačke”. Nadam se da će protuobavještajne istrage biti zaustavljene i da se to više nikada neće ponoviti u Americi.”

Predsjednik Pravosudnog odbora oštro je kritizirao vodstvo bivšeg ravnatelja FBI-a Jamesa Comeya i njegovog zamjenika Andrewa McCabea, žaleći se da je bilo “zatvaranja očiju na svakom drugom objašnjenju osim na ona koja su govorila da je Trump u dosluhu s inozemnim silama.”

Naglasivši Amerikancima potrebu za “vraćanje povjerenja u ovaj sustav”, Graham je pohvalio reforme koje je započeo sadašnji direktor FBI-a Christopher Wray i pozvao ga neka nastavi istim putem.

Crossfire Hurricane, pokrenut sredinom ljeta 2016., bila je operacija FBI-a koja je istraživala navode o povezanosti Trumpove kampanje i Rusije; istraga koja je 2017. predana američkom specijalnom savjetniku Robertu Muelleru. Mueller je dobio zadatak utvrđivanja jesu li Trumpovi dužnosnici bili u dosluhu s Rusijom 2016. godine pokušavajući tako pomoći Trumpu da bude izabran.

Posao je završen opsežnim izvješćem, koje nije pronašlo “izravne dokaze” koji bi potkrijepili tvrdnje. Trump je istragu osudio kao politiziranu i porekao bilo kakvu suradnju s ruskom vladom. Moskva je dosljedno isticala da se nikada nije miješala u bilo koji unutarnji američki politički proces.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
4 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
iiiistina
Gost
iiiistina
1 mjesec prije

+
o d g o v o r n o s t……………………..
…………………………….Neznanje, nikog ne oslobađa odgovornosti za činjenje i nečinjenje. Svatko mora da preuzme odgovornost. U suprotnom se dešava da se neko kao ponavljač stalno vraća na Zemlju, dok konačno ne nauči potrebne lekcije: da pati, boluje i tuguje. Izbor je uvek na pojedincu. Ako neko ima iluziju da može da misli i radi šta hoće i da će proći nekažnjeno, što je sušta suprotnost Univerzalnom Zakonu, taj se grdno vara misleći da će ipak „neko“ doći da ga spasi, a da pri tom on sam ne započne da se mjenja.
………..……Nevolje za ovu generaciju neće se odgoditi; pojavljuju se na svakom mjestu, u svakoj državi, na svakom polju, čak i najnevjerojatnijim mjestima.
Velika izdaja čovječanstva potaknuta je poremećenim ljudskim egom, poput divljeg konja koji ide kamo želi, ne razmišljajući o posljedicama svojih djela.
SVAKO je ljudsko biće odgovorno za svoj rad i postupke …
Tijekom Upozorenja nećete vidjeti jeste li radili ili djelovali kao posljedica tuđih postupaka, već ćete se gledati u vezi sa svojim osobnim djelima i postupcima koji bi vas trebali natjerati da reagirate, djelujete, oprostite i volite kao odrasli, kao ljudska stvorenja Božja i biti u svakom trenutku nalik Božanskom Učitelju.
Ne smijete nastaviti živjeti, raditi i ponašati se poput mlakog. Ovo vrijeme ne daje priliku mlakima.
…………Ovo je zakon “da, da” ili “ne, ne”.
Duhovna osoba nastavlja biti duhovna čak i u najvećim i najtragičnijim iskušenjima. Oni koji nisu duhovni, u vrijeme kušnje mogu rasti kako bi postigli najveće duhovne visine, ili u najvećim kušnjama mogu se vratiti naricanju u okviru svog “ega”: padaju i postaje im teško prepoznati da su mlaki.
………………….………..Da svjetski poredak zauzima buduće događaje i kontrolira čovječanstvo, nije tajna, a unutar ovog procesa žalosno je što neki Bogu posvećeni kapituliraju, prihvaćajući varljive novosti sramotnih suvremenih trendova lažne crkve.
ZEMLJA NASTAVLJA SVOJ PROCES PROČIŠĆENJA, pa će stoga čovječanstvo patiti, suočavajući se s ozbiljnim katastrofama i koštajući time ljudske živote.…
….Ostavite po strani svoje loše navike,svoje budalaste misli,osječaje koji vas navode da duhovno puzite i od sada,prema vlastitoj odluci,uđite u čahuru dobrote,lijepog ponašanja,dobrih navika,kako bi iz toga nastao NAJLJEPŠI DUH, uzdižući Vas.

Jomla
Gost
Jomla
1 mjesec prije
Reply to  iiiistina

UGLAVNOM se slažem! Dodao bih: Svatko treba imati snage da sam sebe preispita i presudi sa stajališta istine!

tuf
Member
Famed Member
tuf
1 mjesec prije

Klasičan modus operandi, viđen već toliko puta. Tek kada je kampanja gotova – činjenice izlaze na vidjelo. Tek kada su rezultati kampanje postignuti!
Sjetimo se također nedavnog slučaja da je Pfizer objavio nagli napredak u procesu razvoja Covid-19 cjepiva DAN NAKON izbora – jer do tada je trebalo ostavljati dojam beznađa i potpunog sloma sustava pod Trumpom.
Ali neka Biden ne misli da će njegova svijeća goriti do jutra. Onoga trenutka kada siva eminencija odluči instalirati Harris na vrh – u medije će se plasirati kampanja o njegovim i sinovim korupcijskim aferama. Business as usual.

ooiyt
Gost
ooiyt
1 mjesec prije

Ove tzv. zapadne, demokratske, prestizne novine su skrte gledu ove vijesti.
Nekako je cenzuiraju.
Nije 100% cenzura, ne moze ni biti.
Ipak vidi se kako ili presutu ili stavu u pozadinu ovu vijest.

I sto je s onom namjestenom optuzbom da je Kremlj hakirao u americke institucije?
Sad su usutili.
Zar nije neobicno pojavilo se mjesec ili dva unatrag?
Bas tokom izbora.

Sto se tice hakiranja ruske institucije su i te kako zrtva.
Stvar je u tome da se svatko mora zastiti.

Kasparsky je dobra ruska kompanija pa je americka vlada nju napala i da bi se zastitila morala je napustiti Rusiju, preselila se u Svicarsku.

Rusi provaju napraviti svoj putnicki avion Irkut MC-21Amerika je i to napala, ne voli konkurenciju, obustavili su im dijelove iz Amerike i njenih podruznica.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik