Greta Thunberg mogla bi biti ruska marioneta, izjavio je klimatski skeptik iz AfD Europskoj komisiji

Greta Thunberg Vladimir Putin

Član Alternative za Njemačku (AfD) napisao je Europskoj komisiji da traži ispitivanje kako bi se utvrdilo može li eko pokret Grete Thunberg predstavljati “hibridnu prijetnju” Europi i može li ga “financirati i upravljati” Rusija.

U pisanom upitu upućenom Europskoj komisiji, Jörg Meuthen primjećuje kako je “sa zanimanjem pratio” mjere koje je poduzela Europa za “spriječavanje hibridnih prijetnji”. On opisuje hibridne prijetnje kao zamišljene da “utječu na donošenje odluka, slabe društvo i potkopavaju jedinstvo.”

Možemo li stvarno gledati još jedan scenarij kojeg je izrežirao Kremlj, čiji je cilj unošenje nemira, a gdje se u glavnoj ulozi pojavljuje tinejdžerska aktivistkinja?

S obzirom na to da su Meuthenove kolege iz AfD-a sumnjivo optuživane da ih je Rusija promatrala i financirala, postoji snažan miris trollanja zbog zahtjeva ovog njemačkog zastupnika.

Zapravo, gotovo bilo koja politička stranka ili osoba koja nije neprijateljski raspoložena prema Moskvi u određenom je trenutku označena kao ruski pijun.

Skeptik klimatskih promjena, Meuthen ističe prosvjedni pokret pod nazivom „Petkom za budućnost“, kojeg je inicirala Greta, kao i akcije Greenpeacea, te prisustvo civilnih spasilačkih brodova na Sredozemlju, rekavši da su svi „profesionalno upravljani i da imaju značajne izvore financiranja„.

Te kampanje, kaže on, imaju snažan utjecaj na politiku i to “na štetu drugih ciljeva” i u konačnici će “pridonijeti gubitku globalne konkurentnosti i osiromašenju Europe”.

Stoga Meuthen pita je li provedena istraga EU-a – i ako jeste, kaže kako bi želio saznati njezine rezultate. Može se pretpostaviti da je Meuthen već dobro svjestan kako EU nije istraživala Thunberg kao “hibridnu prijetnju” i jednostavno pokušava ukazati na ono što on vidi kao licemjerje od strane Bruxellesa.

Osim toga, zastupnik u Europskom parlamentu pita je li Komisija voljna isključiti “mogućnost da Rusija financira i upravlja tim kampanjama” prije nego što provede bilo kakvu istragu – što možda upućuje na činjenicu da se Rusija redovito označava kao grozni krivac koji stoji iza različitih političkih figura i pokreta zapadnog svijeta bez ikakvih dokaza kojima bi potkrijepili takve tvrdnje.

Zaista, Rusija je često optuživana za vođenje „hibridnog rata“ protiv Europe, ali obično su to bile rubne stranke s desne i lijeve strane, optužene za ruske veze zbog njihove nevoljkosti da se pridržavaju propisanim antiruskim narativima.

23
Ostavite komentar

avatar
10000
 
12 Grupirani komentari
11 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
22 Komentatori
Serinjajoxim IILucijaLucijapuki Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
tuf
Gost
tuf

Zanimljivo kako su svi redom zainteresirani za ispitivanje čak nepostojećih financijskih veza s Rusijom, dok im istovremeno, paralelno, teku cijele rijeke financijskih injekcija zapadnih interesnih skupina koje se nitko ne usudi ni spomenuti. Kontrolirana opozicija.

Kora
Gost
Kora

tuftuf

Baš rekoh nedavno da AfD treba zabraniti, a onda uvesti i Dan borbe protiv cionizma … i to na međunarodnoj razini, a ne samo u Njemačkoj 🙂

Siniša
Gost
Siniša

Naravno…praviti se lud je omiljena disciplina u EU.

Ilirac
Gost
Ilirac

Ako je i od Njemac previse je. Taj AFD je dno dna ako ovakvo ludilo dolazi od njih.
Regreta Thunberg upravo ima iz njemacke svog glavnog instruktora.
Luisa-Marie Neubauer iz nejmacki ‘klimatski activist’.
A starci su joj u Antifi, agresivna ljevicarska organizacija financirana od Georga Sorosa zloglasnog agenta globalistickih elitista
koji sve cine da nas sve podjarme u neofeudalnu svjetsku drzavu gdje bi oni bili nasi feudalci a svi drugi kmetovi.

‘https://www.infowars.com/surprised-greta-thunbergs-coach-a-soros-bill-melinda-gates-operative/’
‘https://banned.video’
‘https://summit.news/2019/08/16/climate-activist-greta-thunbergs-yacht-trip-to-america-more-harmful-to-environment-than-flying/’

I ovo je iz AFD takozvana alternativa za Njemacku. Kakva je ovo alternativa. Bolje da se preimenuju in NAFD Nealternativa za njemacku.
Nazalost njmacki narod jos nema nikakvu opoziciju postojecem rezimu. NAFD to sigurno nije.

Majk Majers
Gost
Majk Majers

Da, roditelji joj fašisti financirani od strane eugeničara. A Greta je “revolucionarka” iz uzgoja. Čak mi je žaj male, ridikuli roditelji su joj ukrali djetinjstvo i vjerojatno sj… li cili život.

Lucija
Gost
Lucija

Majk
😊😁 E, da je Eppstein živ…pa je poslat na preodgoj…😆
Uskoro bi trebalo počet tako plašit tinejdžerke…

tedi
Gost
tedi

A kako da ma opoziciju,kada su kolonija SADe,jos od 2ww”Kancelarov akt”

Damir
Gost
Damir

Žar ne čitate da se radi o trolovanju? 🙂 🙂 🙂

čitalac
Gost
čitalac

Da, da….
Bolest napreduje.

mars
Gost
mars

Cime je ono Greta putovala na onaj samit UN-a? Koliko se sjecam, to je bila jedrilica da ne bi zagadjivala okean i atmosferu produktima sagorjevanja nafte, kako bi licnim primjerom pokazala i dokazala svoj veliki eko-aktivizam. O tome je trubila po svim mogucim medijima. Medjutim, mene nije impresionirala niti uvjerila u svoje iskreno vjerovanje u ono za sto se zalaze. Naime, ta jedrilica, iako je bez motornog pogona, napravljena je od plastike koja je cista jeres savremenog mainstream eko-aktivizma, ili od drveta zbog cega je negdje neko morao posjeci drvece ili moze biti od metala, ciji proces proizvodnje produkuje zagadjivanje i atmosfere i okoline. To je, po meni Gretice, nedosljednost i baca sumnju u iskrenost tvojih uvjerenja. Zato (ako) i kad iduci put podjes na put preko Atlantika, plivaj Gretice, jer ne postoji drugi nacin da ekoloski bezgresno stignes do tamo. I tako bi svima onima, pa i meni, koji u tvom aktivizmu vide neku i neciju skrivenu pozadinu , zacepila usta za sva vremena i odagnala sumnje koje prate tvoj rad. To bi zaista i nenadmasno bilo – iskreno.

samo tako
Gost
samo tako

Jedrilica SA motornim pogonom, sa svim modernilm visoko tehnološkim ureďajima…

Lurker
Gost
Lurker

I sa pomocnim dizelskim motorima… Mozda su zeleni ali nisu idijoti (bar kada je o njima rijec).

tedi
Gost
tedi

Kako da ne,da pliva,pa ni Kolumbo nije plivanjem otkrio novi svijet,rusene su sume na sve strane,a robovi iz zatvora veslali.Greta nece plivati vec ce otplivati,jer njene ideje kasne i svijet se mora nauciti da zivi u ovakvom svijetu,a njena generacija mozda izmisli nesto novo i rijesi problem ekologije.E sada mi imamo malo informacija o novim tehnologijama,mozda nesto postoji,ali neki nece da ih otkriju,mozda Greta zna,mozda,ako je tako,opasno je za Gretu.

eks
Gost
eks

Svako normalan i pametan zapitao se: kako jedna anonimna tinejdžerka može doći za govornicu UN ? Ko stoji i iza toga, ko je to omogućio? Zašto, naprimer, moje dete nije došlo za govornicu UN ? Odgovor je jasan svakome ko ima mozga. Neoliberalna imperijalistička hobotnica vuče konce.

Lurker
Gost
Lurker

Naravno, bez brige, svima je jasno, samo se neki prave da nije.

samo tako
Gost
samo tako

Sprdnja sa EK je jedino što mu je preostalo…

Red Dog
Gost
Red Dog

Znao sam. Znao sam da je drugarica Greta nasa 😉
Ili ono kad lopov vice: „Drzite lopova!“
AfD su nosili plakate sa: „Merkel u Sibir, Putin u Berlin!“, a ne Greta.
Na Balkanu se primenjuje to, u Rusiji se primenjuje to, i sad je stiglo i do zapada. Sirenje najglupijih i najkontroverznijih stvari, cesto iz istog centra, da pucanstvo poludi skroz, da gubi svaki trag realizma.

Red Dog
Gost
Red Dog

Ili da batalim sarkazam.
Liberali sumnjaju da rusi finansiraju AfD kao neprijatelja neprijatelja. Propagandnu podrsku im daju. To se moze videti golim okom.

Lucija
Gost
Lucija

Red
Apsolutno točno.
Ima i na ovom portalu komentatora…
A centar je oni isti ko’ i za sva druga izluđivanja….bilo o CO2 ili o klimi ili o 100 spolova.
Btw, ne razumijem što svi imaju protiv te stranke? Bilo koji nacionalni desničar u Njem. je sigurno svjesniji od takvog u nas kako je lako otići u krivom pravcu…
A Meuthen je sasvim sigurno – sarkastičan.

puki
Gost
puki

da objasnim neke stvari. AFD je na udaru Merkeličine vlade i njenih propagnadnih mainstremamedija. Protiv AFD-a se vodi borba, metodom mrkve i batine istovremeno. Metoda mrkve: to znači se stalno pokušava AFD, odnosno dio AFD-a, smekšati, da ga se odvede u pravcu mainstreama, da AFD postane druga verzija CDU-a/CSU-a i da odustane od svojih “ekstremističkih” pozicija; protivljenje EU; protivljenje masovnoh migraciji, “islamofobija”, protivljenje religiji klime, itd.. istovremeno se vodi i taktika batine, stalne prijenje, optužbe i pritisci protiv AFD-a. Da je ekstremistički, pa čak i fašistički i antisemitski. AFD je odavno pod prismotrom “Ureda za zaštitu ustavnog poretka” (njemačka obavještajna služba za tuzemstvo), kao i BND-a (obavještajna služba za inozemstvo-podružnica CIA-e). Nakon smiješno lažiranog “terorističkog napada”, prije desetak dana u gradu Halleu, koji je očito bio loše izvedena false flag operacija u režiji,BND-a i CIA-e, AFD je odmah optužen da je suodgovoran, jer potiče na mržnju, huškanje itd. Njemačke obavještajne službe i vlada mjeesecima upozoravaju na navodnu opasnost od desnog terprizma i onda im “teroristički napad” dođe ko kec na desetku. Da podsjetim:; izvjesni Stefan B, navodno neonacist, u po bijela dana, šetka se ulicama Hallea, do zuba naoružan, u uniformi i šljemu, snima samog sebe, web kamerom, plus što ga još snimaju kamere na ulici i nitko ga ne zaustvalja, Navodno je Stefan B, gamalio da će ići protiv židova, i onda ide u sinagogu u Halleu, ali ne može ući, jer su vrata zaključana. To je bilo na dan židovskog praznika Yom Kipur i gle čuda, singaogu niko ne čuva, ni policija, ni zaštitari. Ha, ha, ha, ha.. Kada se zna da inačesve židovske ustanove u Njemačkoj u svim gradovima, 24 sata na dana čuvaju zaštitari i policija, singaoge, židovske škole, itd. Ali u Halleu ništa.. Ali očito Stefan B., neki marginalni lik iz neonacustiče scene. ništarija, kojemu je BND omogućio slobodan pristup sinagogi, bio šeprtlja, pa onda odustaje od sinagoge i na ulici upuca prvog prolaznika kojega je vidio, jednu ženu i onda u obližnjoj turskoj kebap radnji, upuca još jednogh gosta. Obe žrtve, koje je ubio, su domicilni Njemci. Međutim, njemačke vlasti i mainstream mediji prave galamu na stranku AFD i optužuju ju za antisemitizam. Stranka se još više želi staviti pod pritisak. U stvari je cilj njemačkih vlasti vjerojatno ovaj: ili da se AFD pookori mainstreamu, ili će mu u budućnosti prijetiti zabrana i progon. Totalitarizam. U AFD-u od početka, postoje dvije frakcije: 1) “umjerena”, koja je protiv masovne migracije, i protiv eura, ali nije protiv EU i nije protiv savezništva (čitaj podaničkog ropskog odnosa) Njemačke prema SAD.u i Izraelu. Dakle ova struja je za ostanak “transatlanskog savezništva”. Ovoj struji pripada i ovaj Jörg Meuthen, član čelništva stranke. Koji se sa oviom glupošću o Greti, očito htio malo ulizati mainstreamu, ali da istovremeno ostane kofol kritičan prema religiji klime. Ono po onom geslu: kako se hebati, ali ipak ostati nevin. “Umjerenoj” struji pripada i čelnica Alice Weidel, inače deklarirana lezba, (koja živi u Švicarskoj sa svojom “ženom”), bivša menadžerica u Goldman Saksu. Očito ubačena u… Pročitaj više »

joxim II
Gost
joxim II

netko ju platio sendvicem i jogurtom.skroz je neuvjerljiva.

Serinja
Gost
Serinja

E da je Tito živ !

POVEZANE VIJESTI

Izbornik