Grupa demokrata poziva na direktne pregovore SAD i Rusije

Biden i Zelenski
11 komentara

Oko 30 demokratskih predstavnika u Washingtonu pozvalo je predsjednika Joea Bidena da traži diplomatska sredstva za okončanje sukoba u Ukrajini, uključujući “direktne razgovore s Rusijom”. Međutim, rukovodstvo Demokratske stranke i dalje je spremno naoružavati Kijev na dugi rok.

pismu Bijeloj kući u ponedjeljak, predsjednica Kongresnog progresivnog poslaničkog kluba Pramila Jayapal (Vašington) navela je “uništenje” Ukrajine, prijetnju nuklearnim ratom i ekonomska previranja koja su posjećena u Evropi kao razloge za postizanje dogovora.

Dok konačna odluka o tome kada se vratiti za pregovarački sto ostaje na Ukrajini, dodao je Jayapal, činjenica da su SAD uložile desetine milijardi dolara u održavanje Kijeva na površini „stvara odgovornost Sjedinjenih Država da ozbiljno istraže sve moguće puteve, uključujući direktnog angažmana s Rusijom, kako bi se smanjila šteta i podržala Ukrajina u postizanju mirnog rješenja.”

Pismo je zaključeno ponovnim pozivom Bajdenu da otvori “direktne pregovore sa Rusijom”, bez sugerisanja kakve kompromise zastupnici smatraju da bi Ukrajina trebala napraviti za mir.

Među potpisnicima pisma bili su istaknuti naprednjaci Ro Khanna (Pensilvanija), Ilhan Omar (Minnesota) i Alexandria Ocasio-Cortez (Njujork).

Bidenova administracija je do sada dodijelila više od 60 milijardi dolara vojne i ekonomske pomoći Kijevu od februara, a Kongres će vjerovatno donijeti još 50 milijardi dolara pomoći prije januara. Demokrate u Predstavničkom domu i Senatu jednoglasno su glasali za paket pomoći od 40 milijardi dolara u maju, ali Jayapalovo pismo sugerira da bi se Biden sada mogao suočiti s protivljenjem njegovoj politici prema Ukrajini s ljevice, kao i glasne manjine republikanaca koji su glasali protiv tranšu pomoći od 40 milijardi dolara.

Međutim, sam Bajden je obećao da će držati otvor za oružje otvoren “koliko god bude potrebno” i izjavio je da će Ukrajina sama odlučiti o svojim uslovima za mir. Demokratsko vodstvo je u korak, a predsjedavajuća Predstavničkog doma Nancy Pelosi rekla je na proukrajinskom samitu u Hrvatskoj u ponedjeljak da je “podrška SAD Ukrajini dvostranačka” i da “neće prestati”.

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski također je obećao da neće pregovarati s Rusijom sve dok je ruski predsjednik Vladimir Putin na vlasti, i obećao je da će zauzeti četiri regije koje su se nedavno pridružile Ruskoj Federaciji, kao i Krim, koji je glasao za ponovno priključenje Rusiji 2014. .

BidendemokrateSADukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vojni analitičar
1 godina prije

Pramila Jayapal – Indijka, Ro Khanna – Indijac, Ilhan Omar – Somalijka, Alexandria Ocasio-Cortez – Latina. Svi pripadaju “progresivnom” (kao da postoji neko drugo) krilu Demokratske stranke. I onda se netko pita zašto Demokrati tako zdušno potiču masovnu imigraciju iz zemalja trećeg svijeta. Pa masovni priljev te populacije koja će u ogromnoj većini glasovati za njih im garantira vječni ostanak na vlasti “demokratskim” putem.

Japanac
1 godina prije

Ma to je jadan i patetični poziv koji se više uliže politici Bijele Kuće nego što zahtjeva temeljitu promjenu odnosa sa Rusijom.Ide se sigurno na direktnu kinetičku konfrontaciju Amerike i Rusije, na žalost.

giovani
1 godina prije

Izbori za dva tjedna, gori pod nogama. Američki narode potucite bagru fašističokomunističku do nogu, treba nam mir.

Tupko Glupko
1 godina prije

Svi smo znali da će do ovoga doći kada je krenuo rat u Ukrajini.

Sada puštaju probne balone u medije, a doći će i do dogovora SAD-Rusija što se tiče Ukrajine.

Putin im malo provoza nuklearne podmornice sa Posejdonima blizu američke obale ako treba ubrzati stvari, kao i primiriti ih od slanja vojne pomoći koja se do sada broji u desetinama milijardi dolara.
Sa Republikancima koji za dva tjedna preuzimaju vlast, to vjerojatno neće biti potrebno.

Ukrajina će izgubiti dio teritorija (zapravo već jest, nepovratno, i moguće da to nije sve) i postati vojno neutralna država. Ako budu imali sreće.

Mogla je biti cjelovita i bez rata i bez razaranja i vojno neutralna da su se htjeli dogovoriti sa Rusijom prije rata o tome.
Ali sirenski zov izuzetnih sa druge strane zemaljske kugle bio je jači.
Izgleda da sa njima gaje veće povijesne, kulturološke i jezične veze.

Tupko Glupko
1 godina prije

Je li netko prati YouTube kanal “Idiokratija”?
Stvarno je odličan.
Još malo i pola milijuna pretplatnika.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Jeli itko zamjetio da se u Russiji , uopce o tome raspravlja i da Rusi , uopce – to – zele ?! Kada primjetite – javite 😁 , dotle ….

Max
1 godina prije

Bilo bi to mudro ali je neostvarivo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI