Grupa izraelskih aviona preletjela Bejrut

avion F-15 IDF Izrael
50 komentara

Grupa izraelskih borbenih aviona izvršila je prelet iznad Bejruta i južnog Libana nakon pada izraelskih bespilotnih letjelica u južnim dijelovima libanonske prestonice, izjavio je u nedelju obavešteni izvor na Međunarodnom aerodromu Bejrut.

“Četiri aviona IDF-a su povrijedila libanski vazdušni prostor. Videli smo ih kako lete iznad Bejruta i južnog Libana. Nakon prelata izraelski avioni su napustili libanski vazdušni prostor”, rekao je izvor.

Ranije tokom dana, mediji su objavili da su se dva izraelska drona srušila u blizini centra Hezbollaha u Bejrutu tokom noći, dok je jedan od dronova eksplodirao u vazduhu. Eksplozija je, kako se izvještava, nanjela značajnu štetu zgradi pres-službe Hezbollaha i ostavila tri osobe povređene.

Prema drugim izvještajima, jednu bespilotnu letjelicu je oborio Hezbollah.

Do incidenta je došlo nekoliko sati nakon što je Izrael napao ono što opisuje kao iranske snage u Siriji jugoistočno od Damaska. Izraelska vojska tvrdila je da je operacija imala za cilj da spreči napad iranskih borbenih bespilotnih letjelica na Izrael.

Izrael smatra Iran i Hezbollah svojim glavnim rivalima u regionu. Hezbollah posjeduje vojno krilo koje se borilo protiv Izraela tokom poslednjih invazija na Libanon. Njegovo vojno krilo trenutno je aktivno i u Siriji, gde se bori u ime vlade predsednika Bashara al Assada.

IDF
Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sion
4 godine prije

Jasno je da se priprema rat, bubnjevi rata su sve glasniji, a rat sve bliži. Jasno je da se gomilaju i snage na granici sa Izraelom, i oružja koja mogu doseći Izrael. No iako će Izraelci unatoč svojem nuklearnom potencijalu po naravnome biti daleko nadjačani, oni će uistinu iz tog sukoba na nadnaravan način proizići kao pobjednici, i kao pobjednici će graditi treći hram. Tada će se uspostaviti lažan mir, “jedna svjestka vlada” i “jedna svjetska religija”. Izraelci će se uzoholit radi te pobjede iako ona neće biti radi njihove snage i sposobnosti, već radi milostivog Boga koji nikada nije dopustio niti će ikada dopustiti da taj narod bude istrijebljen, unatoč svim njihovim grijesima i slabostima. Zaista, Bog nam se objavio po njima, dao nam je po njima Isusa Krista, i znajući takvu Božju odluku đavao je od samog početka ulagao ogroman trud da ih odmakne od Boga i uništi.… Čitaj više »

pikač
4 godine prije

Ha gospodo Libanonci,rušite ih,kaj da drugo velim. Kad je netko bezobrazan i leti iznad glavnog grada,rušite ih.

deri brale, samo deri.
4 godine prije

lako je za bespilotne u libanonu, nego eno Netanyahu opet dere po Siriji. oko Damaska. ima li sto o tome u logicnom

Gost povremeni
4 godine prije

Nitko neće niti prstom mrdnuti protiv Izraela…mogu samo galamiti i ništa drugo..i to tako ide vec,eto,sedam godina…niti Sirija.niti Libanon….nema šanse da uzvrate…dobili S-300 ali ga ne smiju upotrijebiti…zabranjeno im…a židovi će i dalje lupati kako im se prohtije…jbg…

ANTINWO.HR
4 godine prije

Posjetio sam Izrael 2005 godine i vidio šta rade Palestincima!A istodobno rade sranja po svijetu pa tako i u Hrvatskoj.Prava nacionalnih manjina ovo ono.ODJEBITE više sa tim sranjima iz Hrvatske

Weteran
4 godine prije

Od Jevreja treba učiti!

ad astra
4 godine prije

Međunarodni odnosi su vrlo kompicirani i ponekad je vrlo teško shvatiti poteze pojedinih aktera, ako nisi upučen u sve detalje. Tako mi se čini da je i ovo prelijetanje poruka Libanonu. Možemo vas nadlijetati i vi nam ne možete ništa. Pazite što radite i koga podržavate.

Goran
4 godine prije

Pa jasno. Hezbolah je oborio dron. Kajgod. Ovih dana Izrael koristi nove dronove kamikaze, a to je smrt za S-300, S-400 ustvari za sve PZO sustave. Jako mali, teško uočljivi i radi tog teško oborivi. Prvi dio leta se navode i zadnjih 7-10km samo lociraju cilj i ode.

Tbilisi
4 godine prije

A nije bilo od jabuke? Žalosno na što se svelo međunarodno pravo.
A nije bilo prekomjernog granatiranja?

nije bitno tko
4 godine prije

Doči če dan naplate. Pre ko sle…..

Max
4 godine prije

To je zračni prostor suverene zemlje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI