Guverner Floride DeSantis nudi 5.000 dolara nevakcinisanim policajcima da se presele na Floridu

Ron DeSantis Guverner Floride
24 komentara

Guverner Floride Ron DeSantis planira da ponudi bonuse od 5.000 dolara kako bi namamio službenike za sprovođenje zakona izvan države koji se opiru obaveznoj vakcaciji protiv COVIDA-19.

Republikanski guverner rekao je u intervjuu za Fox News Sunday da se nada da će potpisati zakon o dodjeli ovih bonusa u svjetlu dobrodošlice osoblju za sprovođenje zakona koje je u opasnosti od gubitka posla.

„Mi zapravo aktivno radimo na regrutovanju službenika za sprovođenje zakona van države“, rekao je DeSantis za Fox News. „Na sljedećoj zakonodavnoj sjednici, nadam se da ću potpisati zakon koji daje bonus od 5.000 dolara svakom službeniku za sprovođenje zakona van države koji se preseli na Floridu.“

„Njujorška policija, iz  Mineapolisa, Sijetla, ako se prema vama ne postupa dobro, mi ćemo vas ovdje tretirati bolje: ispunite važne potrebe za nas, a mi ćemo vas kao rezultat nagraditi.“

Naredbe o vakcinama za javne službenike počeli su da stupaju na snagu širom zemlje u mnogim američkim gradovima i vladinim agencijama nakon što je predsjednik Bajden izdao niz izvršnih naredbi kojima su prošireni zahtjevi za obaveznu vakcinaciju protiv COVIDA-19.

Mnogi policijski sindikati i hitne službe odbijaju, vođeni principijelnim neslaganjem oko promjene pravila na radnom mjestu i prinuđivanjem da se vakcinišu.

Policijski sindikati koriste svoja prava na naplatu da bi se oduprli naredbama koje prijete suspenzijom bez plate gradskim službenicima koji odbiju da se vakcinišu ili testiraju dva puta sedmično o svom trošku.

„Niko ne bi trebalo da izgubi posao na osnovu ovih vakcina. To je izbor koji možete napraviti, ali želimo da budemo sigurni da štitimo vaše poslove i sredstva za život“, rekao je DeSantis, koji vjeruje da su se mnogi policajci već zarazili COVIDOM-19 i žele da koriste svoja prirodna antitijela kao prvu liniju odbrane od virusa.

Prošle nedjelje, gradonačelnica Čikaga Lori Lajtfut upozorila je da jedna trećina policajaca od skoro 13.000 članova koji prkose naredbi grada za vakcinaciju neće biti plaćeni – i da bi mogli da budu kažnjeni ili otpušteni ako se ne pojave na poslu.

U Sijetlu, šest policajaca i 11 vatrogasaca navodno su se suočili sa raskidom ugovora nakon što je naredba za vakcine stupila na snagu 18. oktobra, dok je još 93 policajaca i 66 vatrogasaca tražilo izuzeće od naredbe.

Šef Nacionalnog bratskog reda policije pozvao je policajce u pismu da „ozbiljno razmotre primanje vakcine kako bi zaštitili sebe i druge od ozbiljnog oboljenja“, ali je napomenuo da vjeruju da bi pojedini policajci trebalo da „zadrže slobodu koju nam daje Ustav SAD ”da odlučimo da li da se vakcinišemo“.

„Kao organizacija koja se ponosi time što štiti slobode koje nam daje Ustav SAD, mi se oštro protivimo bilo kakvoj sugestiji o naredbi za vakcinu od strane bilo koje organizacije, poslodavca ili vladine agencije“, rekao je Patrik Joes, predsjednik Nacionalnog bratskog reda.

Ovo dolazi nakon što je Nacionalni fond za provođenje zakona objavio izvještaj o smrtnim slučajevima policijskih službenika u kojem se kaže da su smrtni slučajevi povezani sa COVIDOM-19 predstavljali više smrtnih slučajeva organa za sprovođenje zakona prošle godine nego svi drugi uzroci zajedno.

DeSantis je u nedjelju rekao da su vakcine protiv Covida-19 „lični izbor“ i da je Bajdenova naredba za vakcine „neustavna“, rekavši da će vjerovatno izazvati „ogromne poremećaje u medicini, logistici, sprovođenju zakona“.

Prijedlog republikanaca koji je uveden u septembru ima za cilj da podstakne zapošljavanje novih službenika za sprovođenje zakona na Floridi, što uključuje bonus od 5.000 dolara za potpis policajaca koji se pridružuju profesiji, kao i podršku pri premještanju oficira koji se presele u ovu državu.

cjepivoCovidFloridaPolicijaRon DeSantisvakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zagor
2 godine prije

Bravo

Smokva
2 godine prije

Znači za nas ljudsku rasu vrijedi sva moguća sredstva eksperimenata, nitko se ne diže protiv toga, ali koliko vidim Fauci se našao u velikim problemima sa eksperimentiranjem na psima koje kak ti izlaže nekim strašnim mučenjem…
MI LJUDI SMO SAMO BROJKE I OVCE ZA ŠIŠANJE

Max
2 godine prije

Naklon do poda

Zorule
2 godine prije

Negdje sam pročitao i da država Indijana nudi posao policajcima iz Čikaga

slobodan
2 godine prije

Zakon se ne može “sprovoditi”, može se “provoditi”… samo kažem.

Otpornik
2 godine prije

Samo tako se može pobijediti corona fašizam. Novcem vezati ljude na svoju stranu i onda pokrenuti otpor. Oni su uspjeli u provedbi ove plandemije jer kontroliraju emisije novca. Ništa bez novca. Novac je plodno tlo na kojem mogu izrasti ideje.

Pero
2 godine prije

Ovo je pravi čovjek!

Praetorian
2 godine prije

Koji j.. car, ovakvi su rijetki i takve gurati konstantno, bas kao Bolsonara u Brazilu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI