Hezbollah je izveo napad bespilotnim letjelicama na bazu u sjevernom Izraelu. Izraelska vojska tvrdi da nema štete

Hezbollah i Izrael
43 komentara

Hezbollah je priopćio da je u utorak izveo napad bespilotnim letjelicama na sjeverno sjedište izraelske vojske, u znak odmazde za nedavne napade u Libanonu, u kojima su ubijeni najviši dužnosnici Hamasa i Hezbollaha. Izraelska vojska priznala je da je jedna od njenih vojnih baza u sjevernom Izraelu bila meta, ali je izjavila da nije bilo ozlijeđenih niti štete.

Nije precizirano gdje se baza nalazi. Također u utorak, u napadu izraelske bespilotne letjelice na Libanon ubijena su tri člana Hezbollaha, rekli su dužnosnici. Hezbolah je rekao da je s nekoliko bespilotnih letjelica gađao sjedište sjevernog zapovjedništva izraelske vojske u Safedu.

Hezbollah je rekao da je napad bio osveta za izraelski napad u Bejrutu prošlog tjedna u kojem su ubijeni visoki dužnosnik Hamasa Saleh Arouri i šest drugih te za napad bespilotnom letjelicom, koji se dogodio u ponedjeljak, u kojem je ubijen zapovjednik Hezbollaha Wissam al-Tawil, najviši član skupine koju podržava Iran, koji je ubijen u posljednjih nekoliko mjeseci.

Grad Safed donekle je udaljen od mjesta gdje se odvijala većina svakodnevnih sukoba između Izraela i Hezbollaha, jer se nalazi oko 12 kilometara (7 milja) od granice. Izraelska vojska izjavila da je njezin sustav protuzračne obrane bio aktiviran kako bi pokušao presresti “neprijateljski zrakoplov” i da je projektil pogodio bazu, ne navodeći gdje je točno pogodio. Hezbolah je kasnije rekao da je također napao najmanje šest izraelskih postaja uzduž granice. U južnom libanonskom selu Khirbet Selm, tisuće ljudi sudjelovale su u utorak na sprovodu zapovjednika Hezbollaha al-Tawila. Njegov lijes, ogrnut Hezbollahovom žutom zastavom, nošen je ulicama do groblja gdje je položen. Izraelski dužnosnici već tjednima zahtijevaju da Hezbollah povuče svoje borce iz pograničnog područja kako bi se desecima tisuća Izraelaca raseljenih zbog borbi omogućio povratak njihovim domovima. Tijekom prošlomjesečnog posjeta Izraelu, američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan rekao je da bi “ishod pregovora” bio najbolji način za umirivanje stanovništva sjevernog Izraela.

“Mi u Hezbollahu, mi smo stranka mučenika i postajemo jači zahvaljujući našim mučenicima”, rekao je Sheik Nabil Qaouk, član središnjeg vijeća Hezbollaha, u govoru tijekom sprovoda. Dodao je da al-Tawilovo ubojstvo neće zaustaviti napade duž granice i neće vratiti raseljene Izraelce u njihove domove blizu granice s Libanonom. Neposredno prije sprovoda, napad izraelske bespilotne letjelice na selo prouzročio je žrtve, ubivši člana Hezbollaha, prema dužnosniku Hezbollaha.

Ranije u utorak, izraelska bespilotna letjelica u napadu na južno selo Ghandouriyeh pogodila je automobil, ubivši pritom tri člana Hezbollaha, prema dvojici sigurnosnih dužnosnika i dužnosniku Hezbollaha. To se dogodilo dan nakon što je al-Tawil ubijen u napadu bespilotnom letjelicom, koji je izvršen na obližnje selo.

Dužnosnici su govorili pod uvjetom anonimnosti u skladu s propisima o informiranju. Državna nacionalna novinska agencija izvijestila je da je, kada je vozilo hitne pomoći pokušalo doći do napadnutog automobila u Ghandouriyehu, bespilotna je letjelica ispalila projektil ispred njega, što je dovelo do ranjavanja bolničara. Napadi koji su se dogodili u utorak, relativno daleko od područja operacija duž libanonsko-izraelske granice, pokazuju rastuće napetosti duž granice otkako je Hezbollah počeo napadati izraelske vojne položaje, nakon teškog napada palestinske militantne skupine Hamas, koji se dogodio 07. listopada na jug Izraela. Hezbollah tvrdi da održavanjem izraelske sjeverne fronte aktivnom pomaže u smanjenju pritiska na Hamas u Gazi.

Hezbollah je izgubio 150 boraca u gotovo svakodnevnim razmjenama vatre.

Za sada nema informacija o identitetu tri člana Hezbollaha koji su ubijeni u napadu na Ghandouriyeh, koji se nalazi oko 10 kilometara (6 milja) od granice s Izraelom.

HezbollahIZRAELLiban
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zorule
3 mjeseci prije

kakve su to židove pohapsili jučer u NY-u, u nekavim tunelima?

Max
3 mjeseci prije

Hezbollah ne zaboravlja svoje borce. Očekivao sam veću odmazdu.

gargamel
3 mjeseci prije

Mi pojma nemamo šta ko posjeduje od oružja, što pročitam odmah zaboravim. Za Bliski Istok mislim da ne znaju da li Iran ima atomsku, a ne treba ni ignorisati ostale lovatore , koji mogu kupiti šta hoče. Ova tarapana u Gazi je samo probni balon, kako kažu maskirovka, da de si vidi ono što se ne vidi i ne zna. Zato su susedi mirniji, recimo Iran, ali da če da pukne, to mi izgleda najverovatnije.

Sardelino
3 mjeseci prije

Radi se o kontroliranoj razmjeni vatre. Niti jedna strana ne želi eskalirati sukob. Za sada. U nekim davnim vremenima, cionisti bi krenuli bez zadrške. Sad kalkuliraju bez nekakvih prelaženja granica simulacije. To tumačim njihovom slabošću.Podozrivi su.
Sa druge strane, divim se palestinskom narodu koji uspjeva izdržati sadistički cionistički državni teror kojem je danonoćno podvrgnut. Rijetki su narodi koji su u stanju to izdržati.Znaš da si bespomoćan a ipak sve stoički podnosiš jer ruka kojoj si okrenuo i drugi obraz više nema snage da zamahne.

Lucija, prva
3 mjeseci prije

Pogledajte jednu vrlo uočljivu stvar, sada ipak većini.

Dok se normalni komentator ne javi, nema ni parazitskih trolova – krpelja. 😏

Potpuno je nemoguće da takav sam napiše suvisli komentar na tekst članaka.
Never happend.

Observeterius
3 mjeseci prije

Što se Hezbollah-a, “božje stranke” tiće, za razliku od većine ipak tvrdim da je Iran originalno stajao iza onih ograničenih napada. Razlog je MESA, stvaranje srednje istoćnog NATO saveza pod vodstvom SAD.
Netko je uzeo u obzir činjenice, neljudski odnos prema Palestincima, optužbe protiv Bibija i negodavanje Izraelske javnosti odlukama premijera.
MESA je sad svijetlosnim godinama udaljena od realizacije. S. Arabija i Kuvajt su prve promijenile odnos prema Izraelu.
Taj isti netko, ograničenim kapacitetima uspješno blokira Suez.

Biti-ili-ne-biti
3 mjeseci prije

Nadia Marcinko, jedna od žrtava trgovine djecom Džefrija Epštajna, koja je bila svjedok silovanja djece od strane super VIP elite, nestala je.
Prema izvještaju Njujork posta, Marčinko je nestala ubrzo nakon objavljivanja sudskih dokumenata koji se odnose na Epštajnov elitni pedofilski lanac.
Nadia Marčinko, poznata i kao Nada Marčinkova, bivši je komercijalni pilot i Gulfstream Girl. Epštajn ju je prodao u Sjedinjene Države iz Slovačke kada je imala samo petnaest godina.
Džefri Epštajn je navodno nazvao Marčinkovu svojim „seksualnim robom“. Provela je godine pored njega i čak je putovala njegovim privatnim avionom, poznatim kao „Lolita ekspres“, koji je bio poznat po prijevozu mladih djevojaka/djevojčica.

Biti-ili-ne-biti
3 mjeseci prije

Članak iz 2005. godine, koji isto govori kao u današnje vrijeme: Slike iz Izraela koje ovih dana pune svetske medije pune su dramatike. Preko 30 000 izraelskih vojnika i policajaca angažovano je u nasilnom izbacivanju Jevreja iz njihovih divljih naseobina u Pojasu Gaze. U zamenu za ovaj ustupak, Izrael očekuje proširenje naseobina oko Jerusalima na, takodje, okupiranoj Zapadnoj Obali. Tako, dok se ova slika gleda u svetskim medijima, ono što se ne vidi je novi kompleks naselja od 3 980 stambenih jedinica na Zapadnoj Obali. Ovo naselje je uradjeno tako da praktično napravi spoljni omotač oko istočnog dela Jerusalima, gde žive Palestinci, koji će tako postati potpuno odsečeni od Zapadne Obale i opkoljeni susedima Jevrejima. Oko 200.000 Palestinaca ostaće u okviru novih, proširenih opštinskih granica Jerusalima, oko 55 000 će biti presečeno i ostati izvan. Tako će brojne porodice živeti razdvojene zidom koji već deli palestinske kvartove od jevrejskih .… Čitaj više »

Nenad
3 mjeseci prije

Luciferko sin hazarske sotonističke zločinačke GAMADI je zaštićen kao …. fujjj

Nenad
3 mjeseci prije

Ovdje na ovom portalu gdje su sluge proklete sotonističke zločinačke terorističke monstruozne manijačke cionistička manijačke GAMADI lažnih židova hazara koji upravljaju zapadnim zemljama zaštićene kao PANDE nema VIŠE POTREBE BILO ŠTO napisati. Uživajte prokleta GAMADI !!! AMEN i zbogom za sva vremena !!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI