Hillary Clinton predviđa kada bi američka demokracija mogla završiti

Hillary Clinton
34 komentara

Hillary Clinton upozorila je da američka demokracija možda neće preživjeti još četiri godine Donalda Trumpa u Bijeloj kući, ako Republikanac pobijedi na izborima 2024. godine.

Bivša američka državna tajnica i demokratska kandidatkinja za 2016. podijelila je zabrinutost u intervjuu za NBC-jev Willie Geist koji je emitiran u nedjelju. Clinton je utvrdila da, ako Trump “ili netko njemu sličan, još jednom bude izabran za predsjednika, a pogotovo ako bi imao Kongres koji bi ispunio njegove naloge, nećete prepoznati našu zemlju”. Dodala je da bi Trumpova pobjeda 2024. “mogla biti kraj naše demokracije”.

Trumpova protivnica u predsjedničkoj utrci 2016. smatra da će se vatreni Republikanac ponovno kandidirati 2024. osim ako “ne bude pozvan na odgovornost”. Clinton, međutim, nije precizirala za što je, prema njezinom mišljenju, točno 45. američki predsjednik odgovoran. Demokratska kandidatkinja iz 2016. istovremeno je odbacila pozive Trumpovih pristaša ”na njezino zatvaranje” kao “apsurdan i opasan napad”, dodajući da ljudi koji su to vikali na nju navodno “nisu imali pojma o čemu su govorili” te da su “bili potaknuti na to”.

Retoriku protiv Clinton popularizirao je Trump tijekom svoje predizborne kampanje 2016., pozivajući na njezino kazneno gonjenje zbog njezina navodnog nemarnog rukovanja povjerljivim informacijama dok je bila državna tajnica SAD-a. Skandal se usredotočuje na njezinu upotrebu privatnog poslužitelja e-pošte za svoju komunikaciju u vezi s poslom, umjesto zaštićenog poslužitelja pod kontrolom vlade.

U istom intervjuu emitiranom u nedjelju, Clinton je priznala da nije pripremila govor o ustupcima još 2016., opisujući Trumpovu pobjedu kao “veliki gubitak, ne samo za mene, već i za našu zemlju”. Clinton je dalje rekla da se “nadala najboljem od Donalda Trumpa”, ali su njezina očekivanja bila prigušena kada je čula Trumpov “nečuveni” inauguracijski govor, koji je, prema bivšoj državnoj tajnici, bio skandalozan.

Clinton je zaključila, pozivajući Ameriku da odluči je li “odrasla zemlja” koja se suprotstavlja “laži” i “organiziranom nastojanju u potkopavanju američke institucije vladavine prava”.

Trump je, sa svoje strane, prošlog mjeseca jasno dao do znanja da “sigurno razmišlja” o kandidaturi za predsjednika 2024., dodajući da će se vjerojatno oglasiti nakon među-izbora 2022., koji će odlučiti o sastavu Zastupničkog doma i također dijelom Senata.

Izborni odbor Predstavničkog doma još uvijek ispituje je li bivši predsjednik potaknuo ili barem bio svjestan planova demonstranata uoči nereda 06. siječnja na Capitolu, kada su stotine Trumpovih pristaša upali u zgradu, nakon čega je jedan prosvjednik smrtno stradao, dok su policajci i izgrednici također pretrpjeli ozljede.

Bijela kućademokracijaDonald Trumphillary clintonSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rudar
2 godine prije

Žao mi je normalnih amerikanaca ali kod njih je demokracija završena postavljanjem Bidena za predsjednika.
Užas, kraj !

Boba Lazarević
2 godine prije

Koji je smisao objavljivanja te babe u Logičnom na način kako bi to napravio i CNN? Bez kritičkog odmaka od njenih laži i demagogije.

Šta da mi sad komentiramo? Kako su upravo Hillaryjini Demokrati oni koji zatiru demokraciju u Americi? Pa to svi znaju.

Lrrr
2 godine prije

Demokracija ne moze zavrsiti jer je nikada nije ni bilo, svijetom vlada demoNkracija, i vladat ce sve dok je veca sila ne zaustavi.

abc
2 godine prije

Zašto se ova odvratna vještica još ne nalazi u psihiatriskoj ludari?

Roccos
2 godine prije

Demokratski bi bilo da ova sotonuša završi isto onako kako je ona tražila da okonča Gadafi.

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Tako je ženo, pusti svoje krvoločne hormone, na mene, nježnog labuda…
Trump

P.S.
Baba, pari se da je ona Hillary postala vidovita…Predviđa da ako Trump dobije izbore, Demokrati će tribat osnovat Vietkong.E moj sinko, to ti je ka’ i ona kolumbijska narodna…Za svakog gosta, 3 je grama dosta.

abc
2 godine prije

Američka demokratija je jedna ogromna laž, a američke elite su laž iztančale do razine umjetnosti, koja se oslikava u crtičima, filmovima, reklamama, internetu, itd. Na taj način su desetlječima obmanjivali cjeli svjet.

abc
2 godine prije

Američka lažna demokratija je završila definitivno onaj trenutak, kad su demokrate režirale i sprovele krađu zadnjih predcedničkih izbora. Od tad je nastupio trenutak istine….

abc
2 godine prije

Samo u USA se fašisti mogu zvati demokratima.

Dokurčilomi
2 godine prije

Njima slijedi građanski rat v2.0

Ivan Grozni
2 godine prije

Američka demokracija je u stvari pod nastanka vi tdiktatura krupnog kapitala, jer se nacionalni interesi podređuju interesima kapitala. Osim toga u 250 godina svog postojanja Amerika 243 godine vodi pljačkaške ratove po cijeloj planeti. Simarum tih privatnih pljačkaških ratova uz upotrebu američke armije je izvor bogatstva pojedinaca i cijele Amerike.

Bovei
2 godine prije

Iz ove zlo progovara preko sam slike.

apa khabar
2 godine prije

Clinton je zaključila, pozivajući Ameriku da odluči je li “odrasla zemlja” koja se suprotstavlja “laži” i “organiziranom nastojanju u potkopavanju američke institucije vladavine prava”.
hillary nije niti zucnula o nedavnoj isporuci naoružanja i tehnike Saudijskoj Arabiji, o zajedničkom angažmanu UAE i Izraela na otoku kod Yemena, o BLM/ANTIFA huliganizmu i još nekim sitnicama.

Boba Lazarević
2 godine prije

Bio je njihov stranački kolega prije prelaska Republikancima. Zna sve o njima. Mislim da je to veliki faktor.

Jery
2 godine prije

Zašto uopče dajete prostor za objave toj vještici!? Ako je neko unistio ono malo od demokracije, je to upravo ona skupa sa njenim senilnim i pokvarenim prijateljima.

davor
2 godine prije

Onaj tko daje prednost Trumpu nad Hillary ili bilo kojim drugim kandidatom neka samo promotri ovaj svijet oko sebe u što se pretvorio za Trumpova mandata. Globalna pandemija kako bi se usporilo kinesko gospodarstvo, manipulacija sa Pentagonovim istraživanjima utjecaja korona virusa na ljude i lažiranje izvještaja nadležnim američkim institucijama, izlaženje iz nuklearnog sporazuma s Iranom, izlaženje iz INF sporazuma sa Rusijom (direktna prijetnja Europi), ideološke podjele sa Black Lives Matter, prijetnje vojnim uništenjem svim protivnicima izraelske politke, samo su neke od stvari koje su izazvale tektonske poremećaje u svijetu i utjecale na svakog od nas. Trump je katastrofa od koje će se svijet oporavljati još desetljećima. Ne dao Bog većeg zla da takav ponovno bude predsjednik.

davor
2 godine prije

Demokracija je završila otprilike sa Abraham Lincolnom.

Dabljuhite
2 godine prije

Dobro je rekla “…kraj za našu demonkraciju “

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI