HITNO: Obustavljen američki san: Trump potpisuje naredbu o zaustavljanju imigracije u SAD

Donald Trump prijeti

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da će potpisati izvršnu naredbu kojom se suspendirq sva imigracija u Sjedinjene Države, pozivajući se na potrebu zaštite američkih radnih mjesta uslijed tekuće krize Covid-19.

“U svjetlu napada Nevidljivog Neprijatelja, kao i potrebe zaštite radnih mjesta naših VELIKIH američkih građana, potpisivat ću izvršni nalog za privremeno obustavljanje imigracije u Sjedinjene Države!” Rekao je Trump u tvitu u ponedjeljak navečer.

S obzirom na to da predsjednik u svakodnevnim brifingima za novinare postaje sve optimističniji u pogledu borbe protiv Covid-19, potez ka zatvaranju granica zemlje proizašao je s lijevog polja, iako je Trump više puta poticao američke države da ne poštivaju izolaciju, te nastave s gospodarskom aktivnošću.

Nisu još objavljeni detalji o samom nalogu, a nije jasno je li uprava obavijestila druge nacije prije poruke predsjednika, ali ta je najava već pobudila intenzivno polarizirane reakcije pristalica i kritičara na mreži.

Više je nego očito da Donald Trump nastavlja svoj plan. Želi zatvoriti i od imigracije zaštiti Sjedinjene Države, te pokušava iznova pokrenuti domaće gospodarstvo. Koronakriza je odlična prilika, koju Donald Trump efikasno koristi. Vjerojatno ćemo svjedočiti i drugim odlukama koje će uzdrmati svjetsko gospodarstvo. Sve je moguće, jer prilike za konsolidaciju gospodarstva je idealna. Sljedeći potez će zasigurno biti zaštita domaćeg tržišta putem prikrivenih carina.

 


 


 

Donald TrumpimigracijaZabrana
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mislim
4 godine prije

iz jednog kuta gledano,tramp je najbolje što se americi moglo dogoditi.

Arcibald Rajs
4 godine prije

USA krupnim koracima korača ka unutrašnjem sukobu! Šta mislite, da li će se američka vojska povući sa svih stranih teritorija do kraja godine, ja mislim da hoće! Dabogda živeo u interesantnim vremenima, čija to beše misao…

Kkk
4 godine prije

Pa ce onda doci kod nas svi ti zombiji,pa ce nama krasti posao i maske,jer nas vode babe.kolko moras biti retardiran da te vodi baba odvratna.

Švabo
4 godine prije

Ako Ameri ne budu uvozili stručnjake izvana, brzo su gotovi. Tko im je osmislio i realizirao svemirski program ? Trump bi provodio silu u ekonomiji ? Podsjeća me na Josifa Visarionovića. Kina je svjetska ekonomska sila i samo će rasti. Rusi i Europa trebaju se okrenuti jedni drugima, a Ameri i Englezi neka se maze. Sretno im bilo.

Alex
4 godine prije

U ovakvim krizama treba djelovati odlučno, ali i razumno. No , to je lako reći. Jedino rješenje da se stvari dovedu u red u roku odmah , je diktatura. Ali bi to neminovno dovelo do raspada USA. Bit će s*anja u svakom slučaju. Što znači crne dane za svjetsku ekonomiju. Pa ćemo vidjeti koliko su doista moćna ostala svjetska gospodarstva. Prije svega Daleki Istok. Mogu li preživjeti bez Amera, ili će se pokazati da je Trump bio u pravu.

Angela
4 godine prije

Verovatno privremeno, jer mu dolaze izbori pa mora da gusla to lupetanje, jer njegovo biracko telo je bela rasa koja mrzi imigrante. S’ druge strane, ti isti amerikanci nece da rade prljave i teske poslove za male pare. Nikad ni nisu, jer je to rezervisano za siromasne imigrante. Trece, nece to dozvoliti americke korporacije koje prave profit na jeftinoj, robovlasnickoj radnoj snazi. Takodje, ameri imaju vestacki stvoren standard, koji im drzava obezbedjuje stampanjem noca bez pokrica i ratovima u kojima se pljackaju resursi i sve drugo u stranim drzavama. Takodje, sva njihova naucna dostignuca su napravili strani naucnici, i to vec odavno. Naravno, visoki naucnici dobijaju vize za ulazak u U.S. momentalno bez ikakvih problema, i to se ne odnosi na “mozgove”, vec na sirotinju jer prosta radna snaga treba sve manje. Roboti i vestacka inteligencija i sl. Te izjave su za unutrasnju politiku i Trampovo lupetanje ne treba uzimati… Čitaj više »

basso
4 godine prije

Ne treba mu zakon,nece vise niko emigrirati u ameriku.Sada je sigurnije biti u Siriji nego u trampovoj “great” drzavi.

LZN
4 godine prije

Slika prosječnog amera:
https://www.youtube.com/watch?v=tUi7vjs9n9w

Da se mene pita njima bi trebalo zabraniti migracije u bilokoju državu na svijetu………..pre svega onima u maskirnim uniformama.
Država i nacija nastala na genocidu, pljački i otimačini.

Davor drugi
4 godine prije

U cilju zaštite egzistencijalnih potreba svog stanovništva, a kome je to isto stanovništvo dalo povjerenje da ih predvodi i ne samo predsjednik USA, nego i svi drugi koji su na taj način došli na vlast, trebali bi tako postupiti.

Ivo Lola
4 godine prije

Eto, malo po malo dolazimo do odgovora odakle je i tko je pustio virus, skrivajući se iza tendencioznih epiteta “kineski virus”, “virus iz Wuhana”. Ima i druga shizofreno-incestoidna strana ove priče danas u svjetskoj politici i diplomaciji, a to je da “j… lud zbunjenog”, i “de nek neko upali svijetlo, ja p…. po deseti put”. Većina ljudi ne shvaća veliku igru između tri velesile i njihovih satelita. Stvorili su konfuziju, a mainstream mediji samo potpaljuju, profitiraju i trljaju ruke. Država koja je milionima tona eksploziva i napalmom spaljivala druge države želeći ih tako prisiliti da prihvate neoliberalni kapitalizam i globalizaciju, sada se zatvara u sebe i socijalističkim metodama pokušava spasiti što se spasiti da. Ali, kako je sada s ovim puhnuo u jedra, recimo Orbanu i Mađarskoj, Bjelorusiji, Srbiji, Rusiji, Kini, Turskoj, Iranu, Siriji, pa i Venezueli, koliku im je samo dao potvrdu njihovog suverenističkog puta, to ovakva Europa i… Čitaj više »

Max
4 godine prije

On bi to učinio svejedno, a sad koristi priliku.

Bosanac
4 godine prije

Treba mu se priznat da sto je govorio sredinom 80-ih i sad se drzi toga

Donald Trump on Letterman, 1986-87 https://youtu.be/wVsAir5fDbs

srpska dijaspora
4 godine prije

Pa i bolje tako da se srpska dijaspora vrati natrag u Srbiju i da se izgradi jaka velika Srbija

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI