HITNO: Zgroženi belgijski političari traže momentalno uklanjanje nuklearnog oružja SAD-a

Trump Belgija
29 komentara

U želji za “transparentnom raspravom” kako bi se okončala “laž” i “licemjerje”, belgijski političari pozivaju na povlačenje američkog nuklearnog oružja iz njihove zemlje. Doista, izvješće Parlamentarne skupštine NATO-a, o kome smo upravo pisali, otkriva nekoliko mjesta u Europi gdje je smješteno nuklearno oružje.

Belgijske ekološke stranke pozivaju vlasti zemlje da razgovaraju o povlačenju američkog nuklearnog oružja iz zrakoplovne baze Kleine-Brogel, samo 90 km od Bruxellesa, navodi se u izvješću Parlamentarne skupštine NATO-a. Bilješka otkriva mjesto nuklearnog oružja u Belgiji, ali i u Italiji, Nizozemskoj, Turskoj i Njemačkoj.

“Potpuno transparentna rasprava”

Samuel Cogolati, član belgijske stranke Ecolo, napominje da ta slučajna otkrića samo potvrđuju “javnu tajnu” da saveznik Europske unije s druge strane Atlantika drži oružje za masovno uništenje na belgijskom teritoriju. Političar je inzistirao na organizaciji temeljitih rasprava na ovu temu.

“Zahtijevamo raspravu.  Potpuno transparentno i moramo prestati lagati … zaustaviti licemjerje”, kazao je belgijski političar.

“Zar doista želimo oružje za masovno uništenje na našem teritoriju s nekim poput Donalda Trumpa na čelu?” Upitao je Wouter De Vriendt, kojeg je citirao The Brussels Times.

John Crombez također je podržao transparentnu i javnu raspravu kako bi se konačno uklonilo američko nuklearno naoružanje s belgijske teritorije.

“Većina svijeta spremna je za nuklearno razoružanje. Belgija nije, a to je jedan od razloga zašto su kupljeni F-35. Došlo je vrijeme za transparentne rasprave na tu temu. Želimo da Belgija konačno odabere stranu razoružanja “, piše u objavljenoj poruci na društvenoj mreži.

U isto vrijeme, belgijski dnevnik De Morgen citira anonimni vojni izvor koji kaže da Belgija ima koristi od toga i da bi povlačenje tog nuklearnog oružja bilo skuplje od zadržavanja. Također je naglasio potrebu izdvajanja dodatnih sredstava za obranu.

“Prisutnost nuklearnog oružja u našoj zemlji ne košta našu zemlju ništa – a mi smo za istim stolom s velikim momcima“, kazao je belgijski vojni izvor.

Tajna mjesta američkog nuklearnog oružja u Europi slučajno su uključena u izvješće Parlamentarne skupštine NATO-a kojeg je napisao kanadski senator. Ovo je izvješće uklonjeno i zamijenjeno. Prema kopiji koju je u utorak 16. srpnja objavio belgijski dnevnik De Morgen i preneo Washington Post, “američke nuklearne bombe su pohranjene u šest baza: Kleine Brogel u Belgiji, Büchel u Njemačkoj, Aviano i Ghedi-Torre u Italiji, Volkel u Nizozemskoj i Incirlik u Turskoj”.

Više o izvještaju možete pročitati ovdje.

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
spartak
Gost
spartak

Ma mogu belgijski “politčari” brbljati što žele, to je kao lajanje na Mjesec. Sve dok je B. (i drugi) u NATO-u, ona je okupirana zemlja. U NATO su je stavili biviši političari, a ovi sadašnji nisu u stanju reći da im NATO više nije potreban jer ih RF neće napasti. Čak i da hoće, (a neće, zašto bi) ne ni snage za to. Pa EU je po ekonomskoj snazi i po pučanstvu deset odnosno 5 puta jača/veća od RF.
NATO je potreba Usaniji a bi mogla držati Europu u pokornosti.

Ico
Gost
Ico

EU je u odnosu na RF, slikovito rečeno, probušeni kurton

EU dismr
Gost
EU dismr

🙂 više puta korišten .. 🙂

tedi
Gost
tedi

Hahahaha,probusen.

Trubadur
Gost
Trubadur

To, da drži USrA u nekim EU zemljama nuklearno oružje nije ništa novo.. Barem ja za to ( prije svega za Aviano i Ghedi ), znam več dugi niz godina….Novo je to, da bi sad EU zemlje to mogle iskoristiti, za pritisak na USrA, što se tiče NATO a možda čak i nešto više.. Ali otom potom….. Mene je iznenadilo jedino, da imaju nuklearke u turskom Incirliku, pošto sam mislio, da onaj dogovor između Hruščova i Kenedyja, povodom “Kubanske krize”, još uvjek važi….

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Fotka Trumpa:
U mikrofonu mu je ugradjen mali (Huawei) mikrofon ?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Bijelziji trijeba:
RENT A ”UGROZA” ?

Sparkling
Gost
Sparkling

Čuvajte se Belgijanci da se nebi nekom kamionu “slučajno” pokvarile kočnice u blizini neke pješačke zone.
LP

Lucija
Gost
Lucija

Pa sad…stvarni ili ‘fingirani’ teroristi – svejedno je.
SADA moraju to premjestiti.
To što je starcima bila poznata ova lokacija…nebitno je.
Teroristi su mladi ljudi. I sad – znaju.
I ne zaboravimo da postoje i oni koji…između ostalog…dovode ‘migrante’.
Tako da idiotluci tipa “…Belgija ima koristi od toga i da bi povlačenje tog nuklearnog oružja bilo skuplje od zadržavanja”,
više zaista ne prolaze.

Neko ime
Gost
Neko ime

Dobra je ova: “samo 90 km od Bruxellesa”.
Cijela je Belgija 90 km od brisela, manje-vise…

nessy
Gost
nessy

Je, nije to lako kad nakon 30 godina shvatis da je nuklearno oruzje na tvom teritoriju, i cini te metom. Nije bas pravodobna reakcija, ali bolje ikad, nego nikad. Sada NATO ima nove korisne idiote (Poljsku i Rumunjsku), koji ce rado ponjeti ‘bull’s eye’. Pa neka budu iznenadjeni kad im doleti koja u krilo.

Duki
Gost
Duki

Krampi! Don’t worry !
“Ima jedna zamlja mala
Ime joj je Hrvatska.,..
Pored naših poltrona mogu proći i bombe i rakete i otpad sve NUKE !
😀😁!

Neko ime
Gost
Neko ime

Vasi neutroni-naši poltroni

@Rope
Gost
@Rope

U Hrvatskoj nema nuklearnog naoružanja, mi smo u dobrim odnosima s RF. Oni su nas prije USA priznali.

Inače ovaj zapadni blok nalikuje na CCCP 1987.

DažBog
Gost
DažBog

PeRo sinko i nemate nuklearno oruzje a ni smece jer ste ga dovukli na obalu Une, onako bratski sa komsilukom da se nuklearisete.

vanzemaljac
Gost
vanzemaljac

A Poljaci na koljenima mole Amerikance, da na njihovom teritoriju instaliraju nuklearno oružje.

tedi
Gost
tedi

Eto prilike za nepriliku.

Podravec
Gost
Podravec

Nekom dođe prije, a nekom poslije iz gu!!!e u glavu!

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan

Najveca zelja i bila je velika euforija gasenja zlopakta zvanog NATO OTAN bilo je u danima,mjesecima nakon raspustanja sovjetskog vojnog bloka zvanog Varsavski ugovor.A onda je Satana pokrenuo mali dugotrajni rat u Evropi unistavanjem mnogougledne mnogovjerske i multikulti drzave Yu i tako evropljanima ugasio euforiju ko biva ,,vidite da je NATO itekako potreban vama evropljanima,,
A nakon toga Satana je pokrenuo ponovno svoju staru baba rogu zvanu ,,opasno agresivnu Rusija,,

Narafski Satana uvijek ima masu korisnih idiota ….a 1 od njih je sezonske drzavice zvane Croatia,KosovE,Baznia,Sjevernomakedonstvujuci …i slicna uguzljub boranija.

Djuro
Gost
Djuro

Nadam se da tu uključuješ i Serbiu, jer ona ima napravljene sve predradnje da u NATO uđe.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata

Je, evo odma sutra ce povuci oruzije. Ako ne sutra, onda malo-sutra!

Nagard
Gost
Nagard

Belgijski političari mogu o čokoladi i gay brakovima odlucivati a ovakve naslove ne bi ni u Alan Ford trebalo stavljati kao da kazete neka balkanska bananama drzava uvodi embargo Americi ili Rusiji

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata

Upravo tako, Nagrad…

@Rope
Gost
@Rope

Jel može jedno pitanje za redakciju, bio sam odgovorio jednom komentatoru koji blati Hrvatsku da je razlog tome što su nas ugnjetavali od 1918 i sestojanuarske diktature. Te da iako većina Hrvata nema visoko mišljenje o vlasti da ne misli da bi ponovno udruživanje sa Srbima u istu državu riješilo taj problem. (Ja sam osobno često u Beogradu i mislim da je kod njih još gore)

Nadalje, napomenuo sam da je sudbina Srbije udruživanje u treću Jugoslaviju s Albancima. (O toj Njemačkoj inicijativi bilo je već govora i na ovom portalu)

Možete li mi reci sto je u tom komentaru sporno?

DažBog
Gost
DažBog

PeRo sinko, zasto se vi ne udruzite sa Albancima, vi ste sa njima “braca po oruzju” a to sto Srbi nemaju mOOda da se udruze sa Rusijom opet govori o njihovom jajarluku.Htjeli bi da se j… a da im ne udje.

PS
Koliko puta su ti polupali auto kada si isao u Srbiju ili koliko su te puta bacili sa Savskog mosta…?

samo tako
Gost
samo tako

Tajna mjesta slučajno stavljena u izvještaj !
Vic stolječa

Max
Gost
Max

Dobro dok ništa ne pođe po zlu ali ako se stvar otme kontroli na korak smo do apokalipse.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik