HITNO: Zgroženi belgijski političari traže momentalno uklanjanje nuklearnog oružja SAD-a

Trump Belgija
29 komentara

U želji za “transparentnom raspravom” kako bi se okončala “laž” i “licemjerje”, belgijski političari pozivaju na povlačenje američkog nuklearnog oružja iz njihove zemlje. Doista, izvješće Parlamentarne skupštine NATO-a, o kome smo upravo pisali, otkriva nekoliko mjesta u Europi gdje je smješteno nuklearno oružje.

Belgijske ekološke stranke pozivaju vlasti zemlje da razgovaraju o povlačenju američkog nuklearnog oružja iz zrakoplovne baze Kleine-Brogel, samo 90 km od Bruxellesa, navodi se u izvješću Parlamentarne skupštine NATO-a. Bilješka otkriva mjesto nuklearnog oružja u Belgiji, ali i u Italiji, Nizozemskoj, Turskoj i Njemačkoj.

“Potpuno transparentna rasprava”

Samuel Cogolati, član belgijske stranke Ecolo, napominje da ta slučajna otkrića samo potvrđuju “javnu tajnu” da saveznik Europske unije s druge strane Atlantika drži oružje za masovno uništenje na belgijskom teritoriju. Političar je inzistirao na organizaciji temeljitih rasprava na ovu temu.

“Zahtijevamo raspravu.  Potpuno transparentno i moramo prestati lagati … zaustaviti licemjerje”, kazao je belgijski političar.

“Zar doista želimo oružje za masovno uništenje na našem teritoriju s nekim poput Donalda Trumpa na čelu?” Upitao je Wouter De Vriendt, kojeg je citirao The Brussels Times.

John Crombez također je podržao transparentnu i javnu raspravu kako bi se konačno uklonilo američko nuklearno naoružanje s belgijske teritorije.

“Većina svijeta spremna je za nuklearno razoružanje. Belgija nije, a to je jedan od razloga zašto su kupljeni F-35. Došlo je vrijeme za transparentne rasprave na tu temu. Želimo da Belgija konačno odabere stranu razoružanja “, piše u objavljenoj poruci na društvenoj mreži.

U isto vrijeme, belgijski dnevnik De Morgen citira anonimni vojni izvor koji kaže da Belgija ima koristi od toga i da bi povlačenje tog nuklearnog oružja bilo skuplje od zadržavanja. Također je naglasio potrebu izdvajanja dodatnih sredstava za obranu.

“Prisutnost nuklearnog oružja u našoj zemlji ne košta našu zemlju ništa – a mi smo za istim stolom s velikim momcima“, kazao je belgijski vojni izvor.

Tajna mjesta američkog nuklearnog oružja u Europi slučajno su uključena u izvješće Parlamentarne skupštine NATO-a kojeg je napisao kanadski senator. Ovo je izvješće uklonjeno i zamijenjeno. Prema kopiji koju je u utorak 16. srpnja objavio belgijski dnevnik De Morgen i preneo Washington Post, “američke nuklearne bombe su pohranjene u šest baza: Kleine Brogel u Belgiji, Büchel u Njemačkoj, Aviano i Ghedi-Torre u Italiji, Volkel u Nizozemskoj i Incirlik u Turskoj”.

Više o izvještaju možete pročitati ovdje.

Nuklearno oružje
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Podravec
4 godine prije

Nekom dođe prije, a nekom poslije iz gu!!!e u glavu!

Trubadur
4 godine prije

To, da drži USrA u nekim EU zemljama nuklearno oružje nije ništa novo.. Barem ja za to ( prije svega za Aviano i Ghedi ), znam več dugi niz godina….Novo je to, da bi sad EU zemlje to mogle iskoristiti, za pritisak na USrA, što se tiče NATO a možda čak i nešto više.. Ali otom potom….. Mene je iznenadilo jedino, da imaju nuklearke u turskom Incirliku, pošto sam mislio, da onaj dogovor između Hruščova i Kenedyja, povodom “Kubanske krize”, još uvjek važi….

spartak
4 godine prije

Ma mogu belgijski “politčari” brbljati što žele, to je kao lajanje na Mjesec. Sve dok je B. (i drugi) u NATO-u, ona je okupirana zemlja. U NATO su je stavili biviši političari, a ovi sadašnji nisu u stanju reći da im NATO više nije potreban jer ih RF neće napasti. Čak i da hoće, (a neće, zašto bi) ne ni snage za to. Pa EU je po ekonomskoj snazi i po pučanstvu deset odnosno 5 puta jača/veća od RF.
NATO je potreba Usaniji a bi mogla držati Europu u pokornosti.

Neko ime
4 godine prije

Dobra je ova: “samo 90 km od Bruxellesa”.
Cijela je Belgija 90 km od brisela, manje-vise…

Duki
4 godine prije

Krampi! Don’t worry !
“Ima jedna zamlja mala
Ime joj je Hrvatska.,..
Pored naših poltrona mogu proći i bombe i rakete i otpad sve NUKE !
😀😁!

nessy
4 godine prije

Je, nije to lako kad nakon 30 godina shvatis da je nuklearno oruzje na tvom teritoriju, i cini te metom. Nije bas pravodobna reakcija, ali bolje ikad, nego nikad. Sada NATO ima nove korisne idiote (Poljsku i Rumunjsku), koji ce rado ponjeti ‘bull’s eye’. Pa neka budu iznenadjeni kad im doleti koja u krilo.

Emiliano Zapata
4 godine prije

Je, evo odma sutra ce povuci oruzije. Ako ne sutra, onda malo-sutra!

vanzemaljac
4 godine prije

A Poljaci na koljenima mole Amerikance, da na njihovom teritoriju instaliraju nuklearno oružje.

Mamajev Kurgan
4 godine prije

Najveca zelja i bila je velika euforija gasenja zlopakta zvanog NATO OTAN bilo je u danima,mjesecima nakon raspustanja sovjetskog vojnog bloka zvanog Varsavski ugovor.A onda je Satana pokrenuo mali dugotrajni rat u Evropi unistavanjem mnogougledne mnogovjerske i multikulti drzave Yu i tako evropljanima ugasio euforiju ko biva ,,vidite da je NATO itekako potreban vama evropljanima,,
A nakon toga Satana je pokrenuo ponovno svoju staru baba rogu zvanu ,,opasno agresivnu Rusija,,

Narafski Satana uvijek ima masu korisnih idiota ….a 1 od njih je sezonske drzavice zvane Croatia,KosovE,Baznia,Sjevernomakedonstvujuci …i slicna uguzljub boranija.

Nagard
4 godine prije

Belgijski političari mogu o čokoladi i gay brakovima odlucivati a ovakve naslove ne bi ni u Alan Ford trebalo stavljati kao da kazete neka balkanska bananama drzava uvodi embargo Americi ili Rusiji

@Rope
4 godine prije

Jel može jedno pitanje za redakciju, bio sam odgovorio jednom komentatoru koji blati Hrvatsku da je razlog tome što su nas ugnjetavali od 1918 i sestojanuarske diktature. Te da iako većina Hrvata nema visoko mišljenje o vlasti da ne misli da bi ponovno udruživanje sa Srbima u istu državu riješilo taj problem. (Ja sam osobno često u Beogradu i mislim da je kod njih još gore)

Nadalje, napomenuo sam da je sudbina Srbije udruživanje u treću Jugoslaviju s Albancima. (O toj Njemačkoj inicijativi bilo je već govora i na ovom portalu)

Možete li mi reci sto je u tom komentaru sporno?

samo tako
4 godine prije

Tajna mjesta slučajno stavljena u izvještaj !
Vic stolječa

Max
4 godine prije

Dobro dok ništa ne pođe po zlu ali ako se stvar otme kontroli na korak smo do apokalipse.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI