Hvala Obami za još 4 godine Trumpa u Bijeloj kući

Obama i Trump
53 komentara

Zakašnjelim i proračunatim odobravanjem svog potpredsjednika, Barack Obama pokazuje da demokrate nisu naučile ništa i nisu zapamtile ništa od 2016. godine, ponavljajući isto ponašanje koje je Donalda Trumpa dovelo u Bijelu kuću.

U dugotrajnom videu snimljenom unaprijed i objavljenom u utorak, Obama je pružio svoje dobro poznate retoričke poklone dajući svoju podršku Bidenu kroz nostalgično prisjećanje na osam godina kada je dvojac bio u Bijeloj kući zajedno.

I tada je Obama dao Bidenu u neku ruku skriven kompliment, rekavši da će se “okružiti dobrim ljudima – stručnjacima, naučnicima, vojnim zvaničnicima, koji zapravo znaju upravljati vladom.”

Bez sumnje je to bilo namijenjeno Trumpu, koga su glavni mediji koji obožavaju Obamu više puta optuživali u protekle četiri godine za ličnu nesposobnost ili nesposobnost da odabere kompetentne saradnike. Pa ipak, to se takođe može tumačiti kao priznanje – onoga što je intuitivno očigledno i najobičnijem posmatraču – da bi Biden u najboljem slučaju bio figurativni predsjednik države.

Možda je to bio slučaj i sa Obamom, kada je Biden bio funkcioner DNC-a koji bi osigurao da kandidat za nadu i promjene iz 2008. ne promjeni previše toga i tako uznemiri ugodan posao koji je stranka zaključila za sebe.

„Sada slijedi apsolutna zapanjujuća hrabrost čekanja skoro godinu dana – najavio je Biden 25. aprila 2019. – da potvrdim svoj napredak“.

Štaviše, Obama je očigledno snimio video u ponedeljak – prema CNN-u koji je toliko duboko ugrađen u Demokratsku stranku da nema razloga da sumnja u svoje izvještavanje o tome. Šta se još dogodilo u ponedeljak? Pa, posljednji preostali kandidat za nominaciju – senator iz Wermonta Bernie Sanders – pridružio se Bidenovom online live streamu kako bi napravio veliki šou savijanja koljena i pružanja podrške „Joeu“ protiv Lošeg Narandžastog Čovjeka u Bijeloj kući.

Sanders je možda izgledao kao da je čitavo vrijeme žvakao limun, ali se barem potrudio da se pojavi uživo, čak i ako je možda to bilo tako inscenirano da bi se osiguralo da se dva sedamdesetogodišnjaka pridržavaju scenarija.

Mnogo govori o Obami to da nije mogao čak ni da se pretvara i da učini isto. I to da je cijeli njegov video snimak bio ispunjen pasivno-agresivnim notama, od kopanja po Bidenovoj mentalnoj oštrini do insinuacija o Trumpu i Fox News, a da ih on zapravo ne zove imenom. Sve je to vrlo srednja škola.

Nemojte se truditi da tražite suštinu u njegovim pozivima da učini Ameriku progresivnom tako što će izabrati Bidena.

Obama je bio “osam godina na vlasti”, kako njegovi psihotični fanovi nestrpljivo ističu -a šta je on u stvari učinio na kraju? Postojao je razlog zašto je Sanders uspio da stvori takvu energiju i entuzijazam kod mlađih demokrata tokom 2016. godine, obećavajući ono što Obama nije uspio da pruži.

Ne radi se o pružanju sjajne vizije o pravičnoj, prosperitetnoj, zelenoj, socijalnoj pravdi u Americi – već o stavljanju DNC na vlast, prije svega. Da se bivši predsjednik zaista brinuo o agendi za koju se jednom zalagao, odavno bi podržao Sandersa, umjesto da ostane „aktivan iza kulisa“ – po CNN-u, ponovo – da usmjerava proces nominacije.

Šta god da radite, nikada se ne pitajte za stvarne politike Obame i Bidena tokom tih osam godina, od postavljanja Hillary Clinton za šefa američke vanjske politike i ismijavanja „to niste izgradili“ Amerikanaca koji to zapravo jesu uradili, do pretvaranja da su prvaci demokratije koji vladaju “olovkom i telefonom” i pokušavaju da fundamentalno promijene zemlju fiat kreditima. Svako ko bi to učinio bio bi rasista, prema sudskim medijima koji su boju Obamine kože proglasili daleko važnijom od sadržaja njegovog karaktera.

DNC je Obamu uzdigao u gotovo religioznu figuru, toliko da su se kandidati 2020. godine takmičili ko će biti njegova bolja imitacija. Međutim, može postojati samo jedan mesija.

Obama bi sada htio da svi vjeruju da je Biden vrijedan nasljednik njegove zaostavštine. Podsjetimo se, međutim, da je istu vrstu odobrenja dao Clintonovoj 2016. To je toliko nadahnulo demokrate da su ostali u kući ili čak glasali za Trumpa, uhvativši čitavu osovinu medija DNC-a nespremne da su godinama pokušavali kriviti Rusiju za rezultat.

Sada isti ljudi koji tvrde da ne mogu da vrate sat (na navodno neizbježni marš napretka) pokušavaju da to urade, izjavljujući da se Biden vraća u Obamino vrijeme. Neugodna istina je da je tih osam godina razlog zašto je Amerika dobila Trumpa.

Izvor: RT

Američki izbori 2020Barack ObamaDonald Trumpjoe bidenSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
4 godine prije

hvala obama za još 4 godine manipulacija

snimila Huaweiem čistačica

Dejan
4 godine prije

Kakva je obmana bio Barak Obama svi smo videli. A onda je neocekivano dosso “los nsrandzasti covek”. Tramp je 4 godine vodio bespostedni rat sa dubokom drzavom. Kako je vise vreme odmicalo bio je uspesniji u tome. I Trampov izbor je bio mnogo bolji izbor za svet od lude babe. Dzo bi sad bio ishalapjeli deda. Mozeda bude problem za Trampov reizbor corona jer ce demokrate najvise na tu kartu igrati i trampovu navodnu nesposobnost da se nosi sa epidemijom. Ali uprkos svemu treba ocekivati Trampa u sedlu jos jedan mandat.

Željko
4 godine prije

Aktualni predsjednik gubi, razlog je COVID – 19 !

Ante
4 godine prije

Mah Trupa će kriviti za krizu u Americi, zato su ga postavili na mjesto predsjednika. Ovaj virus je Americi jako dobro došao da može proglasiti krizu, pošto od štampanje novca već jako dugo nema koristi. Sada mogu okriviti Trupa i ovaj virus za krizu, pomno pazeći da ne spomenu da je Amerika bila spremna za vlastitu krizu i prije dolaska Trupa i Virusa. Samo oni koji upravljaju iz sjene sa Amerikom su odgađali scenariji gdje sve jako poskupljuje i gdje Amerika tone u krizu.

Kažun
4 godine prije

Ja sam za Tulsi Gabbard – ima dobre argumente.
Nadam se, u slijedećem mandatu,ne u ovome,

Patriot
4 godine prije

Amerika se budi. Patrioti će na krilima Trumpove politike krenuti u obračun sa kabalom. Počele su već demonstracije naoružanih skupina u više gradova;Ohio,Austin,Michigan…Kad to krene nema više povratka. WE THE PEOPLE!

basso
4 godine prije

Manje vise je svejedno ko je na mjestu predsjednika amerika,ciljevi su za narednih 50 godina vec odavno napravljeni.Oni koji su ciljeve napravili nisu mogli predvidjeti da ce se svijet u medjuvremenu promijeniti i da ce se morati mijenjati strategija.Upravo je to i problem,Tramp jos uvijek trazi pravu strategiju, a duboka drzava nema strpljenja.

Max
4 godine prije

jednaki su.

Red Dog
4 godine prije

Upasti u teoriju zavere da Demokrati hoce to ili smatrati da se radi o ljudskoj gluposti i pohlepi?
Ljudska glupost i pohlepa.
Ali da, rezultat je da garantuju pobedu Trumpa.
Biden je pokrenuo celi partijski aparat za Impeachment Trumpa, ozbiljna stvar, zato sto se je Trump usudio da ga kazni zbog korupcije. I ne bi nista od toga.
Ako biraci nisu slepi ili skroz retardirani ce glasati kao prosli put; ne za Trumpa, vec protiv Bidena.

hiber
4 godine prije

Na prošlim izborima najviše nisu izašli afroamerikanci te tako omogućili pobjedu Trumpu. Sada ih je sa latinoamerikancima pokosio virus u 80% omjeru, ne zbog boje kože nego zbog pretilosti i siromaštva. Da ne govorimo da ih barem 30% ne ulazi u statistiku zbog ukidanja Obamacara i sl. Sa stajališta KKK klana Trump je najuspješniji američki predsjednik. Sirotinja je mislila da im gore ne može biti. Prevarila se…

Vladimir
4 godine prije

Molim odgovor redakciju logicnog, zar se nemoze postaviti link na portal ekskluzivno.me , jeli vam to konkurencija ili ga smatrate da siri trash vijesti , stavio sam link da je trump preuzeo FED posto ide sa programom pomoci od 2000 milijardi $ sto su neki u komentarima vec tvrdili pred koji tijedan

Lp

Alex
4 godine prije

Demokratima odgovara Trump još 4 godine na vlasti, jer nemaju relevantnog kandidata. Sami bezveznjaci. Osim toga, Trump bi mogao svojim idiotarijama toliko syebati Republikance, da Demokrati vladaju sljedećih 24 godine, bar.

J. B
4 godine prije

To će dovesti do hiperinflacije, baš kao i u eurozoni, gdje se ovih dana štampaju novci iz zraka. Big će puno novaca u opticaju, a proizvodnje nigdje.

shumadinac
4 godine prije

“I tada je Obama dao Bidenu u neku ruku skriven kompliment, rekavši da će se “okružiti dobrim ljudima – stručnjacima, naučnicima, vojnim zvaničnicima, koji zapravo znaju upravljati vladom.” Bez sumnje je to bilo namijenjeno Trumpu, koga su glavni mediji koji obožavaju Obamu više puta optuživali u protekle četiri godine za ličnu nesposobnost ili nesposobnost da odabere kompetentne saradnike. Pa ipak, to se takođe može tumačiti kao priznanje – onoga što je intuitivno očigledno i najobičnijem posmatraču – da bi Biden u najboljem slučaju bio figurativni predsjednik države” ———- Materijal je preuzet sa RT-a, očigledno je za koga navijaju. I imaju pravo da navijaju kao i svi ostali mediji jer je objektivnost postala globalni relikt ali nismo navikli na ovakvu degutantnost od ovog medija. I sam Putin je u više prilika isticao ponos na svoj tim koji mu neprestano pomaže u donošenju odluka. Tvrditi da čak i Kim ili Lukašenko sve… Čitaj više »

noExcuse
4 godine prije

Trump je najbolje sta se moglo dogodit USA a i svitu jer ce primjer amerike svi slijedit.

WWG1WGA

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI